Tuesday, May 25, 2010

Langkawi + Penang... Layannn....

Yeayy.. Silalah menjamu mata dengan gambar2 yang disnap semasa ai bercuti yer... Snappp!!!! Eh, tetiba termain snap plak... Ingat tak permainan snap tuh... Alaaa, yang guna kad, pas tu kalo pic sama diletakkan kat tgh, terus ramai2 cuba nak rebut saper yang snap paling awal... Uihhh,, agaknye, kalo da beso2 nih main, mau patah riuk meja... Tak pun bergegar2 lantai bila ramai2 cuba nak tepuk samnbil jerit2 snap... Topek, man... Lets Snapp!!!!!

Inilah rombongan cik Kiah yang ke Langkawi... Jely, Diha, Dilla, Abah (haaa, nilah inchek Mislan), Makcik (mak tiri baru...), Filzah dan sepupu-tiri-yang-da-lupa-nama... Ahan, di sebalik kamera... :)

Wajib pose di jeti, supaya org percaya kami ke Langkawi... :p

Tetap obses dengan KFC... Walaupun di rantau org... Hiks...

Haaaa, apa barang kalo ke Langkawi tapi tak ke tempat beras terbakar... Lihat Ahan cam koboi sesat, dan Diha seperti baru pulang dr mahkamah.... :p
Langkawi adalah tempat membeli cokolat yang best... Lihat, chupa chupp nye... Sangat besar kan... :)
Main buaian satttt... Owh, ni kat Perumahan Kastam Padang Besar... G Lawat2 jiran lama... Cik Moon.. Rindu sama kamoo...
Haaa, mesti restoran ni familiar kan... Sape yang selalu ke Padang Besar, mesti akan singgah di sini... Tok Mekkkk...
Ini kat Penang plak... Kalo da ke Penang, konolah beli jeruk bagai... Haaa, fresh dr kilang.. Slrppp... Murah... 80 sen utk 100 gram... :)

mood:~nak g Kuantan plak katanya....~
~ cik Adeib, cokolat da abis.....~

Sunday, May 23, 2010

Final AF8 yang mengujakan... :)

Tadaaaaa... Camna lah nak jadi blogger yang bagus dan baik, asik on off publish post... Hiks... Al-maklumlah, selaku manusia yang berhormon dan beremosi, sangat selalu hormon mengarahkan emosi supaya menjadi tidak stabil... So, bila emosi berkucar kacir, pembelogan pun berkucar kacir sekali... Dan bila pembelogan berkucar kacir, makin berkurangan lah nombor2 di bahagian pelawat itu... Kesimpulan yang mudah, anda malas, anda x de peminat... Hiks... :)

Dalam pada itu, banyak juga benda yang dilakukan... Melancong bersama keluarga terchenta di Langkawi-Penang... Melepak di umah dengan gembira kerana adik2 ada di rumah... Menonton cerita seram sehingga-menjerit-sorang2-ketika-yang-lain-senyap... Yang terbaru, menjerit2 di konsert final AF8... Wah, walaupun x minat nak tgk AF, konsert final tetap pergi... Kutuk berbakul2, hujung2 g konsert final... Thanks to Azwa for those free ticket... Siap ada tiket VIP, namun x leh digunakan sebab ada dua sahaja... So, terpaksa bg tiket VIP tu pada akak yg jaga kaunter Brands... :p

Jely, Topek, Wawa, Ika, Mas dan kawannya... Zul senang snap2 pic sambil malu2... :)

Kamilah yang menjerit2 di lower tier bhgan tengah tuh... Sore Ika jerit "konfirrrmmmm menanggg......" ketika Shahir sedang di komen, ai jerit "Ah Bennnnn" <--- tersalah nama plak sokong penyanyi cina Brands itu, sore Zul jerit "Adiraaaaaaa...." dalam nada yang sangat tinggi dan nyaring namun tetap flawless... Yeaa, kamilah yang terjerit2 cam kanak2 riang di dalam stadium Putra itu... Hiks...

Apa2 pun congrats Shahir menang... Sangat beruntung dia kan???? Antara coret corat di AF 8 itu...

~ Kenapa masa Adira nyanyi lagu baru itu, x de koir yang mengiringi??? Rasanya lebih vasttt kalo ada koir... Namun, Shahir juga yang bertuah dapat koir sekali kan... :)

~ Maulana sangat jazzy lah kamu... Sore sangat sesuai... Terbayang kamu adalah anak yang dilahirkan oleh Atilia bila dia berkahwin dengan Sean Ghazi... :p Tapi, sekali imbas, pergerakan kamu lebih kurang sama gan pergerakan PakNil dalam persembahan dia... So kamu adalah jazz+aznil = jazznil style... :p

~Daus sangat bersungguh2 buat persembahan... Agak risau tgk dia lompat sana-sini... Namun, lutut kamu sangat kuat yer... Teruskan lompat2... Kalo skang kita da ada en Superman yang suka slide-buka-baju-libas2-rambut masa nyanyi, kamu teruskan dengan nyanyi-lompat-chicky kamu yer... Suka Daus... :) Tak sangka ye dpt no 3... Tak sia2 tekan2 hp...

~Iwan, kamu ensem... Fullstop...

~Sila ikuti kata2 PakNil, berterima kasih kepada Afundi Masuk... Tapi sore kamu memang sangat mencairkan pendengar2 di dalam stadium, sehingga ai pun turut terjerit2 tanpa sebab... Gud Job dear... :)

~Errr, saya tak suka sangat lah pd abg GengBasSekolah yang menghiburkan kami semasa commercial break... Abg itu suka jerit2... :)

Itu dia... Cerita pasal AF8... Apa2 pun, sonok g tgk konsert live... Sangat mengujakan... Erm... Nak cite pasal g Langkawi plak..... Tapi...




Esok2 la yer...
Jom ikut ai g Langkawi...

mood:~da start guna label... :)

Wednesday, May 12, 2010

~muah muah sama SV~

alhamdulillah...
meeting ngan sv berjalan lancar...
tiada kata2 pedas dan hinaan pada kali ini...
selalu kena fire bertalu2 sampai lunyai...
hiks... lega...
cuti pun da mintak...
so..
lets.. awayyy... awaaaayyyyyyyyyyyyy.....
jom redah utaraaa nooooo....
jumpa cheq kat sanaa....
lama x zusssshhhh atas penang bridge nih...
naik feri pun besh gaks...

Inchek helang... Tolong bw jumpa mahsuri leh???

mood:~family trip bersama ahli baru... hiks...~

pic:~tq puan gugelina....~

Tuesday, May 11, 2010

BEZA memang berBEZA :)

Kita mesti pernah berborak2 ngan kawan kita kan... Pasal benda baru yang kita cuba... Pasal perkara baru yang kita buat... Tak ketinggalan juga pasal tempat baru yang kita buat... Selalunya, respon kawan kita mestilah seronok kan... Yelah, sama2 dapat kongsikan benda yang baru... Mestilah ada beza benda baru ngan benda lama kan... Contohnya....
"Eh, Tijah... Aritu kan ai g cuba makan kat Vivo Pizza..."
"Sedap ke makan kat situ Senah???? Apa beza ngan kedai makan biasa"
"Sedap tau.. Nak2 dia punya cokolat volcano melting itu... Lazaaatttt... Nanti aku belanja ko kat sana... "

"Wah, cik Dini... Besau keta skang..."
"Iyolaaa, dapat banyak cek nuffy nih... Sambar lah vios sebijik..."
"Apa beza ngan keta lama u tuh???"
"Alaaa... Luas lah sket..."
"Wahhh, nak tompang naik... Aku nak g beli almari umah nih, leh lah tumpang angkat kat keta baru ko nih..."


"Amboi... Berseri2 cik Mizzura... Baru balik honeymoon ke????"
"Iyolah cik Munah oiiittt... G New Zealand lagiks..."
"Sonok ke kat sana tuh????? Apa beza ngan Malaysia nih"
"Sonok...Hijau je permandangan kat sana... Nanti kte g bercuti kat sana yer...."

Haaaa... tu contoh2 perbualan yang biasa... Standard ahh kalo berborak2 camtu... Kita cuba benda baru... Kongsi ngan kawan2... Benda baru yang kita guna, mestilah berbeza ngan apa yang benda lama.. Tak gitu... Namun.... Kalo camni apa pulak ceritanye...???

"Eh, banyak barang beli..???? Beli apa tu????"
"Alaaa cik Adeib, barang kecantikan nih... Adalah sket toner, pencuci muka, toner"
"Ohooo, dah lama ke pakai menda nih????"
"Alaaaa, adalah 2-3 bulan.."
"Eh, x nampak pun apa2 beza..."


Nangesssss.............

mood:~ni non-fiksyen yer... bukan fiksyen... :p~

Sunday, May 9, 2010

Selamat Hari Ibu...

da sampai pun hari ibu...

kawan2 yg baca blog nih...
sedekahkan al-Fatihah banyak2 ye...
kat arwah mak...

semoga dengan ini...
arwah mak tenang di sana...
walaupun mak dah pergi...
tapi kami tahu..
mak selalu ada...

al-Fatihah...

mood:~rindu....~

Friday, May 7, 2010

sebelasRIBUseratusSEBELAS :)

Elehhh, org lain da juta2...
Kita baru 11111 nak kecoh...
Tak kira... Nak kecoh gaks...
Iyolaaa, bukan sonang nak dpt no nih.. :p
mood:~nak juta2 plak pas nih.... biar sampai 111111111111111....~

Thursday, May 6, 2010

Excuse me... Mana Sticker?????

Yuhuuu.... Wasap wasssappp... Lama x ke udara... Gara2 WKF yang tetiba naik temperature nye... So, bila keta ai WKF meragam, ai x dpt lah nak gerak ke mana2... Sebab tu agak lama x update <--- padahal guna meksis bb, x kena mengena pun ngan keta... Hiks... So, x dpt lah nak naik WKF selama beberapa hari... Berdasarkan kata pakcik pomen, amik masa gak la... Sebab, tgk dia geleng2 kepala tgk keadaan enjin keta... Siap perli lagi "E ehhh, cantiknye enjin nih..." Hiks... Tapi, sib baik lah WKF x meletop masa ai tgh bawak. Kalo x... Masuk paper la...

So, ari ni guna keta lain. Dan bila guna keta lain, sticker pun x de la... Masa nak masuk td kena tahan. Haipppp....

OOpppppp!!!!! Berentiiiii!!!!!


"Ye, dik, nak g mana nih???"
"Eh, nak masuk ke dalam lah..."
"Mana sticker nye???"
"Owh, ari ni pakai keta lain.."
"Adik ni siapa???? Student ke.."
"A'ah pakcik... Baru 1st year..."
"Owh, student, abis tu, kenapa nak masuk???"
".....??????????"

E eh, apsal pak guard ni tanya kenapa ai nak masuk??? Kan ai student, opkosss la nak masuk ke dalam kampus... Nak g fakulti laaa... Lain lah, kalo ai jawab ai ni tukang make up siti nurhalizah... Pagi2 dah konfius... Adakah student memang dah x masuk kampus?????

mood:~masa gugel pic pak guard, tjumpa plak klip skandal pak guard... hiks... donlodddddd...~

Monday, May 3, 2010

Ke Terengganu dengan hybrid's car???

Jalan-jalan di ganu sangat besh... Makanan nye sgt mengasyikkan... Wuhuuuu... Makan kepok lekor+ikan goreng tepong+sotong gebu goreng tepung... Slrppp... Nak2 makan tepi pantai yang putih membiru dan mendamaikan... Rasa nak duk kat ganu plak... :)

Antara perkara yang menarik perhatian di ganu...

1) Banyak sungguh masjid yang cantik2 di ganu... Terasa tenang pula tgk masjid di mana2... Yang putih ada, biru ada, kristal ada...

2) Ada landmark ala2 Hollywood-di-atas-bukit... Tertulis di situ "Allah - Selamatkanlah Terengganu"... Uhh, terasa sangat kuat ciri2 keislaman...

3) Kepok lekor di mana2... Dan juga makanan seafood yang goreng2 tuh... Sangat mendorong kenaikan kadar kolestrol... :)

4) Walaupun banyak pantai, tapi x banyak yang boleh mandi kan...

5) Tapi yang paling menarik....!!!!!!

Cik LO manis bertudung... :)

6) Memang tak tau yang di KT ada chinatown yang ala2 di melaka itu... Sangat eksaited dan girang melihat chinatown ini... Ehehhe... Terasa keliru seketika... Kat Melaka ke kat ganu nih??? Ada beca lagiks.. :)

Eh, kejapnye sampai Melaka... :p

Bila banyak berjalan, banyak benda baru kita belajar kan... Kadang2 sibuk nak g obersea... Tapi, x abis explore dalam Malaysia lagi... Banyak lagi perkara2 menarik di Malaysia... So, kawan2... Lets visit Malaysia... <--- eh, apsal cam iklan plak nih...

Tapi, perjalanan ke ganu selama 7-8 jam, amat memenatkan... Walaupun hanya tdo berdengkur di belakang, tapi tetap memenatkan... Petrol pun byk digunakan... Herm... Namun, lepas nih, perjalanan ke ganu akan lebih murah... Kerana ada kenderaan hybrid terbaru... Bukankah kenderaan hybrid amat menjimatkan minyak... So, mesti murah kan... Nak join ke ganu naik hybrid... :)

Agak-agaknye, berapa jam ye baru nak sampai?????

mood:~bulan 7 ke ganu lagi... ada festival gamelan...~

Isk isk... Faii... Gudbye.... :((

babai...
makin jauh kwn ai sorang nih...
demi keluarga tercinta...
ke ganu juga akhirnya cik fai ini...
sempatlah ke ganu ngan topek n man menghantor fai ke sana...

Mohd Fairuz Azmil Awang <---motip tulis nama penuh... :)
thanks for everything...
tpaksa melayan suka duka ai...
dengar lah ai membebel pasal suma menda...
pas ni nak lepak mana la ye...
selalunye weekend lepak di umah u...
hiks...

harap2...
walau kita suma da berjauhan...
jangan sampai putus hubungan ye...
jauh di mata dekat di hati...
uols slalu dekat kat hati ai...
:)

haaa, inila cik fai nye... model x??? :)

ngan cik fai kat pasar payang... last weh dpt makan-sampai-kenyang sama2... huwaaaa...

isk isk isk...
nanti ai akan rindu sama kamu cik fai...
calling2 yer...
nanti kalo free, ai ke sana...
leh lah huhahuhi kat sana... :)


ni hahhh, penat ai ngan topek kutip kerang nak wat souvenir utk u... :)

mood:~isk isk isk...~