Monday, May 3, 2010

Ke Terengganu dengan hybrid's car???

Jalan-jalan di ganu sangat besh... Makanan nye sgt mengasyikkan... Wuhuuuu... Makan kepok lekor+ikan goreng tepong+sotong gebu goreng tepung... Slrppp... Nak2 makan tepi pantai yang putih membiru dan mendamaikan... Rasa nak duk kat ganu plak... :)

Antara perkara yang menarik perhatian di ganu...

1) Banyak sungguh masjid yang cantik2 di ganu... Terasa tenang pula tgk masjid di mana2... Yang putih ada, biru ada, kristal ada...

2) Ada landmark ala2 Hollywood-di-atas-bukit... Tertulis di situ "Allah - Selamatkanlah Terengganu"... Uhh, terasa sangat kuat ciri2 keislaman...

3) Kepok lekor di mana2... Dan juga makanan seafood yang goreng2 tuh... Sangat mendorong kenaikan kadar kolestrol... :)

4) Walaupun banyak pantai, tapi x banyak yang boleh mandi kan...

5) Tapi yang paling menarik....!!!!!!

Cik LO manis bertudung... :)

6) Memang tak tau yang di KT ada chinatown yang ala2 di melaka itu... Sangat eksaited dan girang melihat chinatown ini... Ehehhe... Terasa keliru seketika... Kat Melaka ke kat ganu nih??? Ada beca lagiks.. :)

Eh, kejapnye sampai Melaka... :p

Bila banyak berjalan, banyak benda baru kita belajar kan... Kadang2 sibuk nak g obersea... Tapi, x abis explore dalam Malaysia lagi... Banyak lagi perkara2 menarik di Malaysia... So, kawan2... Lets visit Malaysia... <--- eh, apsal cam iklan plak nih...

Tapi, perjalanan ke ganu selama 7-8 jam, amat memenatkan... Walaupun hanya tdo berdengkur di belakang, tapi tetap memenatkan... Petrol pun byk digunakan... Herm... Namun, lepas nih, perjalanan ke ganu akan lebih murah... Kerana ada kenderaan hybrid terbaru... Bukankah kenderaan hybrid amat menjimatkan minyak... So, mesti murah kan... Nak join ke ganu naik hybrid... :)

Agak-agaknye, berapa jam ye baru nak sampai?????

mood:~bulan 7 ke ganu lagi... ada festival gamelan...~

6 comments:

ardinihumaira said...

kat kelantan pon ado kampung cina tau. pastu kat pantai bachok ado tokong buddha paling tinggi..tingga gak la cam bangunan 20 tingkat gtew.. takpon lebih tinggi atau lebih rendah miahaha... alang2 k tganu lajak la ke kelantan. :) singgah makey budu? hehe..

tujuhhariseminggu said...

@dini: boley2... nanti singgah ke kelate... make budu... :)

mie said...

dah lama xpergi terengganu...
ni china town dekat dgn kfc ke??
hhhmmm

tujuhhariseminggu said...

@mie: eh, x perasan pun ada kfc... tapi hajat nak g kfc kat mydin mall x kesampaian.. huwaaaa.... :((

miss lolly a.k.a luvfareda said...

kat kelate p0m ade kot. setuju ngan dini.


eh nape kate muke l0lly cam kopipes ? sila jawab. Xpaham.

tujuhhariseminggu said...

@lolly: cuba tgk pic tu betul2... muka cik lolly cam di edit... cam cik lolly tampal pic cik lolly dalam pic tuh... :p