Monday, March 22, 2010

hilang...


...kawan-kawan...
...tetiba nak off seminggu plak...
...ketemu minggu depan ya...
...daaaaa...


mood:~da serabut sangat nih... ~

Wednesday, March 17, 2010

Tutorial Meletakkan ShoutMix di Blog Anda...

Wah, 1st time wat tutorial di blog ini. Walaupun, menda ni ramai da tau nak wat, tapi demi menyahut soalan daripada ayue yang telah menjerit di ShoutMix ku, ku gagahkan diri utk membuat tutorial ini <--- wah, tutorial yang lecturer suh anta tak nak siapkan, tutorial ni plak yg dibuatnye...

Eh, ShoutMix tu apa???? Jeritan Bercampur!!!!! Haaa, ShoutMix adalah satu perisian yang membolehkan kita menjerit pada kotak yang disediakan. Ia boleh digunakan sebagai medium komunikasi antara pemilik blog dan pelawat blog. Juga boleh dijadikan tempat meluahkan perasaan yang terpendam di blog org lain... :)

Soalan cik ayue: ak nk tnye ckit cm mne ko bt shoutmix???

Jawapan Inchek Ally: cenggini caranya...

Langkah 1: Silalah ke laman web http://www.shoutmix.com/main/index.php ini...

Haaa, klik jangan tak klik... Ewaahhh...

Langkah 2: Silalah mengisi butiran yang diperlukan oleh laman sesawang itu, antaranya ialah shoutbox id, password, nama dan e mail. Owh, perlukan meletakkan hobi dan minuman feveret??? Boleh... Tapi, tak siaplak ShoutMix nih...

Isi, sila isi dengan jujur dan tomakninah yer...


Langkah 3: Tadaaaa... Cik Ayue, anda sudah ada ShoutMix anda sendiri... Di sebelah kanan anda adalah paparan ShoutMix anda. Camnalah ghupanya bila diletakkan di dalam blog anda. Sebelum itu, silalah masukkan password yg anda cipta td di bulatan bawah. Kendian, sila lah copy code utk ShoutMix anda. Camna nak copy, sonang je. G je kat bulatan atas tuh, kemudian right click > copy. Sonang kan???

Kalo nak lebih kepastian tentang code tuh, silalah paste di Notepad ke, Word ke... Iye... Faham ke idak????

Langkah 4: Inilah masanya, nak letakkan code itu ke dalam blog kita. Yaaa, sila ke window Layout then click Add a Gadget. Haaa, kat ne nak cari butang Layout tu. Setiap kali kte log ini ke blog kita, kita akan secara automatik berada di page Dashboard dan carilah ikon Layout itu ye <---sila sebut "layout" ye bukan "layuut"...

Klik lah serentak kalo berani... :p

Langkah 5: Haaa, akan terpop up lah window Add a Gadget. Kemudian klik la pada HTML?JavaScript. Kat sini lah kita akan paste code ShoutMix kita ye cik ayue wewwiiiittt...

Sila klik gambo tambah tuh, janganlah di klik pada bulatan itu..

Langkah 6: Tadaaa, sila lah paste kan code yg telah di copy dr laman ShoutMix td. Mudah kan...


Haaa, then click lah Save... Kendian View Blog... Tadaaaa... Anda, cik ayue sudah ada ShoutMix... Selamat mencuba... :)

Mood:~cam cerita tv pendidikan plak rasanya...~

Akhirnya.... Isk isk isk... :))

ari ni sangat gembira
yeahhhh


sebab
bg voucher

1st time menang dalam arena pemblogan ini...
eh, cik fanadz pun ada bg award kat i
nanti i wat entri ye
nak g main boling jap

Mood:~uuuuuu... ayamassssss....~

Tuesday, March 16, 2010

Zee Avi - Uhhh, saya sangat ketinggalan zaman...

Mesti suma da kenal Zee Avi kan... Selama ini hanya dengar je, Zee Avi nih terkenal kerana karyanya di MySpace and YouTube. Tapi, ingatkan ala2 kumpulan rock. Terbayang2 rupanya cam kumpulan rock-rock-huearghhh-geget-gitar... So, x lah minat nak explore pasal artis nih. Tetiba baca Harian Metro semalam, 3000 tiket utk show Zee Avi habis dalam masa 2 hari. Wah, gila kentang... Siapakah beliau????


Setelah penat menggugel dan menYouTube Zee Avi, rupa2nya sangat lah cute dia nih. Tidaklah rock seperti yang dibayangkan selama ini <--- hahhahaa, baru tau... Patotla ramai yg cerita pasal Zee nih. OK, mesti ramai tgh gelak2 sinis... Ek eleh, inchek Jely, apsal baru tau nih... Hiks... So, kepada yg belum kenal beliau, ataupun yang sewaktu dengan ai... Silalah layan lagu Kantoi nih yer... Eh, Bitter Heart ngan Honey Bee pun beshhh... Silalah ke website Zee Avi utk info lebey mantopsss...




Zee Avi - Kantoi

Semalam I call you, you tak answer
You kata you keluar pergi dinner
You kata you keluar dengan kawan you
but when I called Tommy he said it wasn't true

So I drove my car pergi Damansara
Tommy kata maybe you tengok bola
Tapi bila I sampai... you, you tak ada
Lagi la I jadi gila

So I called and called sampai you answer
You kata sorry sayang tadi tak dengar
My phone was on silent, I was at the gym
Tapi latar belakang suara perempuan lain

Sudahlah sayang, I don't believe you
I've always known that your words were never true
Why am I with you?
I pun tak tahu
No wonder la my friends pun tak suka you

So I guess that's the end of our story
Akhir kata she accepted his apology
Tapi last-last kita dapat tahu she was cheating too
With her ex boyfriend's best friend, Tommy...

Mood:~nasi goreng kampung kat Wahid's Food Court UM besh woooo....~

Monday, March 15, 2010

Kontesttt!!!! Contest!!!! Jom weh...

Kontest lagik... Jalan2 di blog adik-abang, terjumpa kontest ini. Sangat gigih menyertai peraduan yang ada... Masuk ni yang kontest yang ketiga. Yeaa... Harap2 menang la yer... Kontest ni sangat-superb-very the very mudah. Hanya perlu mengambil gambar anda yang menyerupai pinggan ini.

Mudah kan???? Eh, x lah, itu tipu jer. X yah wat apa2 pun. Hanya komen di dalam entri puan tanah ini, dan anda akan secara automatik menyertai kontest nih. Jikalau anda rajin utk wat post khas pasal kontest nih, anda akan dikira secara berganda ganda gandaaaa <--- okeh bergaung nih....

Hadiahnye??? Seberkas kasih sayang daripada puan tanah. Huks, idokla, asik tipu jer. Koleksi pinggan mangkuk berwarna merah jambu. Wah, sangat suka... Sangat sukaa... Suka suka sukaa <--- eh, kenapa asik bergaung je nih???? Silalah ke blog ini yer....

Mood:~kalo dapat pinggan pink tuh, mesti suci je kan makanan tuh...~


Perhatian!!! Pemerhatian!!!! Kopitiam yang HALAL...

Ada info terkini... Tadi baru je borak2-manja-dan-intim dengan kak Shita... Huhhh, nebes plak bila tahu apa yg dibagitau oleh kak Shita td..

"Uolss, hati2 bila ingin makan di kopitiam"
"Eh, kenapa pula u????"
"U, bukan suma kopitiam HALAL yer..."
"Owh, ye ker???? Apa je kopitiam yang halal????"
"Owh, ai baru check kat HALAL website, cuma ada DUA je kopitiam yang telah diberikan sijil halal..."
"Haaa, dua je???? U ni biar betul???"
"Yea, yang halal hanyalah PAK HAILAM KOPITIAM dan JONKER WALK KOPITIAM"
"Haaaaa, abih tu, selama ini..."
"Pandai2 u la yer..."

Pak Hailam Kopitiam, herm... Walaupun nama ai En Hailam, ala2 cina sketkan, tapi ai halal tau...

Jonker Walk Kopitiam ye adik2 suma, bukan JongJong Inai Kopitiam

Erm, abeh selama ni ai makan di TuaPekan kopitiam, minum2 TuaPutih kopinya??? Tidak halal ke??? Waaaaa... Patotla rasa makin x suci sejak akhir nih...

Erm, korang kenal kak Shita yang borak dengan ai tuh??? Inilah dia...


Datuk Dr. Mashitah Ibrahim, Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri. Dan kitorang x borak2 pun <--- gila ko nak ber ai-u-ai-u ngan ustazah... Artikel di cilok daripada Utusan Malaysia.

Pic dr gugel yer...

Mood:~Huhhh, apa nih??? Kata halal....~

Saturday, March 13, 2010

Make up lah diri bila ingin bertunang...

Pagi2 da bangun, terus vooosshhhhh ke Kuala Selangor. Temankan kwn ai make up org tunang. Wah, selalunya mesti bw sorang je escort dia, tapi ari ni sampai 3 org. Mesti org terkejut, ramainya nak make up kan seorang. Adakah sukar mukanya utk di make up???? Hiks... Idakla, saje je nak jalan2 kat Kuala Selangor. Tu yg ikut cik Affa make up.

Yea... Meh kita betul2kan rambut dia... Cik Affa berbaju itam sangat serius semasa make up kan org. Fai selaku pembantu terbaek. Ai????? Tdo dengkur2 masa tunggu Affa abes make up... :)

Fai, Nelly n Zura. Comelkan cik yang akan bertunang nih. Cute...

Cik Affa berserkup siti, Zura ngan ai... Haaa, masa da abes make up terus segar, sebab nak snap pic banyak2... :p

Bila tgk makin ramai kawan2 da tunang, kawen, beranak pinak, diri ini start berpikir2. Eh, bila plak time ai nih. Takpe, org kata kalo da jodoh, tak kemana... "Kuurrrr, kurrrrr jodoh!!!!! jodoh!!!!, di mana kau???????"

Tapi, bila perati pic ni betul2, cam adik beradik kan????

Kamilah anak2 gebu.... Muahahhaa...

Owh, pada sesiapa yang nak cik Affa make up kan diri anda untuk dinner ke, tunang ke, kawen ke, saje je nak melawa ke, silalah tinggalkan pesanan di sini yer...

Mood:~tiada ide nak ngarut banyak2, layan je la pic ni yer...~

Thursday, March 11, 2010

Gladys si pelajar terbaik SPM 2009...

Bila melihat kejayaan yang dikecapi oleh para pelajar SPM 2009. Congrats to Gladys Tan Yee Kim, Malaysia SPM 2009's best student. Wewiiit... Sempoi je tgk Gladys dalam Buletin Utama td. "Saya tiada apa2 rahsia dalam kejayaan saya". Sangat wewiiit lah anda. Camna ye leh dapat 10 A+ dalam suma matapelajarn yer??? Ai nak dapatkan A utk Add Math pun agak tersipu2. Cayalah...

Wewiittttttttttt lah Gladys.

Herm, bila tgk para pelajar terbaik, kebanyakannya berlatar belakangkan keluarga yang sederhana dan tidak lah kaya. Anak guru bersara, anak pembantu kedai, anak nelayan, anak pegawai kastam <--- ok, itu tipu yer, itu kerja ayah ai... Jarang kan kita dengar, "Dan... Untuk pelajar terbaik SPM tahun ini adalah Mustika Sari Lestari binti Ayob, anak pewaris Mustika holding yang bernilai jutaan ringgit. Beliau adalah anak kepada tokoh perniagaan belacan antarabangsa serta terkenal dengan kekayaannya".

Agaknya mungkin dengan kekurangan yang kita ada membuatkan kita lebih berusaha. Lebih menginsafkan kita supaya tidak main2 dalam pelajaran. Tapi, kenapa ai tak insaf pun masa SPM dulu, siap ada 7 lagi dalam result. Hiks. Mungkin dulu agak jahil ye, ok mari lah insaf beramai2. Cubalah bayangkan kalo ai belajar bersungguh2 masa SPM dulu. Dapat 18+5 A1, mesti dapat scholar pegi oversea. Pastu, pastilah jadi budak medic. "Dan, dengan ini diisytiharkan, pelajar terbaik pada tahun ini ialah......"


~~~


~~~


~~~


~~~




Inchek Jely!!!!!!!!

Mood:~beranganlah engkau sebelum engkau diberangankan~

Earth Hour 2010 - Saya Suka Gelap... Slrppp...



Slrppp???? Eh, silap... Itu kalo Bubur Pulut Gelap, barulah slrppppp... Ini pasal bergelap untuk menyokong kempen Earth Hour 2010. Yeaaaa... For this year, Earth Hour will be happen on 27th March 2010 @ 8.30pm. Mari sokong ramai2. Untuk langkah pertama, sila sign in di Earth Hour website. Ramai2 sign up untuk menyatakan sokongan kepada program ini. Yok sign...

Eh, x sign lagi??? G sign up skang... Erm, 27 haribulan. Maknanya 2 minggu lagi. Erm, nak kena wat apa masa EH nih? Owh, sonang je, sila matikan lampu selama sejam pada tanggal jam 8.30pm 27 hb mac tuh. Ehh, matikan lampu je? Kalo nak matikan alat2 elektrik yg lain pun xpe. Seperti kipas, tv, peti ais, jam dinding... Hiks... Objektif EH ni nak kurangkan penggunaan elektrik selama sejam itu. Cuba bayangkan, kalo satu dunia, iaitu berbilion2 org kurangkan penggunaan selama sejam. Banyak wooo dapat jimat.

Harap2, dengan sedikit sumbangan dari kita ini, dapat memberikan kehidupan yang lebih baik utk generasi anak2 kita. Tapi kan.....

...


...


...


...




AF 8 da start. Rasanya 27hb tu da start AF. Waaaa, camna nih. Nak kena tutup tv sejam. Huhh, tak dapat lah nak tgk org nyanyi2. Takpe, buka tv gaks, volume paling kemut, pastu fade kan kaler. Guna elektrik sket kalo camtu??????

Mood:~Menuju punchaaakkkkkkkkkkkk~

Sila amik result SPM anda yer.... :)

...Morning...
...Kepada mereka yang sedang berdebar2, dan semakin berdebar2...
...Saya nak ucapkan..



...Semoga dapat keputusan yang cemerlang untuk SPM...
...Yang berjaya, tahniah lah yer...
...Leh apply g study kat Jepun cam en Zack kita nih...
...Kepada yang agak2 kalo ditambahkan nombor pada result tuh besar jumlahnya...
...Jangan bersedih, gagal sekali bukan untuk selamanya...
...Apa2 pun...
Good Luck

Mood:~terasa tua bila kenang2 kan masa amik SPM dulu...~

Wednesday, March 10, 2010

Mencari sinar di balik dhuha :)

Kawan2, ini entri luah perasaan yang terpendam :)

Wah, kan best kalo dapat duk kat sini. Sojuk mata memandang. Credit to en gugel.


Hai adik2... Apa khabar??? Berjumpa kita lagi dalam rancangannnn..... "Haiwan Teladan!!!!!" <--- sila baca dialog ini sambil membayangkan anda berada di situasi rancangan kanak2. Eh, ada saper2 penah tgk cerita Haiwan Teladan nih? Sonok oh, ada host pompuan yg berperawakan muslimah-sejati-namun-comel serta abg apa-ke-namanya yang pandai bermain gitar. Kalo ari tu cerita pasal labah2, nanti abg tu nyanyi lagu pasal labah2... Eh, tajuk post pasal Dhuha, tapi apsal cerita pasal haiwan nih??? Eh, penah tak buat lawak pasal haiwan. Kalo ada kawan2 namanya Wan, bleh panggil dia "Haiii Wannnnn....!" Hiks.

OK. Saya rasakan, saya bukan seorang yang layak utk berbicara tentang agama. Kerana??? Diri ini tidak dirasakan sangat baik dan berbudi pekerti yang mulia serta sopan santun. Namun, ini sekadar berkongsi, kalo ada apa2 yg salah dan silap, sila betulkan ye. Owh, kpd mereka yg ternanti2 entri sy mengenai aktiviti riadah <--- wah, dan dan gunakan perkataan riadah ("_"), nanti sy post yer... Tongah edit gambo...

Erm, mesti ramai yang penah dengar pasal solat sunat dhuha. Erm, masa taklimat utk scholar TPM di UiTM, dekan Electrical Eng ada bagi opening speech. So, she talks a lot about her Master and PhD's experiences. Tapi, apa yg dapat dirumuskan, kita sebagai manusia hanya mampu merancang, namun Allah menentukan segalanya. Kadang2 kita da buat elok punya projek tuh, tetiba masa nak present, hampehhh. Time nak print thesis, tetiba ilang plak filenye. So, she tells us her secret on how to handle this thing. Solat sunat dhuha.

Iye, percayalah, kata beliau, kalo selalu buat solat sunat dhuha ini, insyaAllah, semuanya akan dipermudahkan. Selalunya, bila kte wat solat sunat dhuha ni, kita akan minta perkara jangka panjang, cthnye semoga dipermudahkan rezeki, dipanjangkan umur etc. Tapi, beliau kadang2 sebelum berjumpa supervisor, beliau buat solat sunat nih, dan berdoa khas semoga dipermudahkan urusan dengan SV nya.

So, ai pun mengambil iktibar dari cerita beliau dan mulakan melakukan solat sunat dhuha nih. Alhamdulillah, nampaknya jalan2 hidup semakin dipermudahkan. Seriously, sebelum nih, saya x nampak benda2 nih, namun skang ia sudah jelas. Kadang2, kita boleh menyerahkan segalanya kepada yang Esa dan insyaAllah semuanya berjalan lancar.

Erm, apa yang ai rasa berdasarkan apa yg ai lalui. Semenjak mendapat tawaran scholar tuh, im really put my life in jeopardy. Sangat bergantung kepada scholar ni utk masa depan. Sanggup tolak tawaran yang lain. But, langit tak selalunya cerah kan??? Ada lah problem sket ngan scholar nih, besalah, macam2 kena submit. Lambat lah sket dpt scholar tuh. So, starting Aug 2009, just after im quitting my permanent job as a lecturer at IUCTT, macam2 jadi.

Uhh, serabut weh kepala masa nih... Tq sedara gugel utk pic.

Masa tu rasanya ai ni tinggal sorang2. Huhhh, nak nanges. Kena amik IELTS, siapkan proposal, search universiti mana nak pilih. Sib baik dalam negara je, kalo obersea. So, masa ni lah ai sgt2 bergantung kepada yang Esa. Amik IELTS without attending the classes <--- dapat tujuh weh, prepare proposal and berharap proposal tak kena tendang. Turun naik UM and kono bambu ngan SV. Nanges. Namun, setelah mengamalkan solat sunat nih, alhamdulillah, segalanya berjalan lancar. Sangat jelas rahmat yang diturunkan Nya kepada ai. Sangat2 bersyukur.

Wah, tetiba jadi sesi meluahkan perasaan. Apa2 pun, ai sgt bersyukur kerana dilimpahkan rahmatNya. Alhamdulillah. TQ gak kat my parent yg pening tgk karenah anaknya ini. Owh, kawan2 yg ada kat sisi ai masa ai pening2. Trimasss banyak2. Korang lah kawan dunia akhirat. Dan korang yang baca nih, huhuhuhu, mesti pening kepala kan. Huks3...



Kalau nak tahu pasal solat sunat dhuha nih, yok lawati laman sesawang ini.

Mood:~yok wat solat sunat dhuha ramai2~

Tuesday, March 9, 2010

Seram sungguh kejadian ini!!!!!

Salam 1Malaysia. Huhh, nampaknya kekerapan berbelog semakin berkurang. Ni dah masuk kategori seminggu sekali hupdate. Huhhh, bizi sgt ke diri ini??? Herm, mungkin sebab bila duk ngan family, terasa lebey bahagia kerana ada org yg jaga. Bila bahagia, kemalasan menjelma. He3...

Dalam seminggu nih, banyak bona yang terjadi. G jalang2 ngan TP sambil berNiyang Rapik la... G berValentine's Day bersama Fai lah, berSeafood bersama Fai, Kerb, Topek n Man la... Alhamdulillah, kehidupan semakin seronok skang... Dalam seronok2... Pagi td hampir terjadi kemalangan gara2 kisah seram ini... Cuba bayangkan, sedang syiok2 bw keta dengan penuh sopan santun, tetiba....

...


...


...



Ada labah2 besar kat tepi muka anda... Huwarghhhh!!!!! Hampir tereksiden kerana terlalu terkezut... Huhhh, sangat besar ye labah2 tuh... Terus teringat labah2 tarantula. Terpusing lah stereng Kelisa 165.7 darjah. Mana idaknye, labah2 tu merayap kat telinga... Uihhhhh, sehingga kini meremang bulu roma...

Macamana ada labah2 dalam keta ai??? Cenggini ceritanya. Hari tu telah didapati bahawa terdapat sekeluarga LIPASS di dalam keta ai. Uhhh, itupun hampir membawa kecelakaan bilamana lipas itu masuk ke dalam seluar sehingga ke paras peha... Huihhh, ai sangat mencikkk lipas... So, adik ai memberi tips menghalau lipas dalam keta, katanya "ko g lah letak daun pandan dalam keta, mesti lipas tu ilang". Ai pun letak lah berbondong2 daun pandan dalam keta. Alih2, lipas x de, spider plak yang menjelma (labah2 kan suka daun pandan...)

Sib baik ternampak keta idaman Hybrid ku... Herm, agak2nya kalo dalam keta hybrid, ada labah2 x?????

Eh, ingat lagi Kebersalinan Grey. Last three weeks, Grey larikan anaknya ke atas bumbung, namun Inchek Mislan telah berjaya menjumpai kembali anak2 kucheng yang gemuk-bulat-gendut-suka geget2 itu... Yeayyy... Inilah mereka. Tak tau nak bezakan lah anak2 kucheng ini...

Mood:~ada banyak lagi nak post nih, tungguu...~

Tuesday, March 2, 2010

Al-Fatihah untuk Arwah Pemilik Blog Ini

Bila kita berjalan2 merentasi blog yang ada, kadang2 kita akan berjumpa dengan blog yang menarik dan tertarik kau memang da boommmm... Terjumpa blog We're Are The Hero of Our Own Story... Post beliau tentang perkara yang menjadi title post ini...

Sangat dapat memuhasabah diri seketika bila baca Blog Ku Untuk Semua. Pemilik blog ini baru sahaja kembali ke rahmatullah pada 7 Feb 2010. Al-Fatihah utk belian... Al-Fatihah...

Kalau sesiapa yang rajin, sila lah ke blog beliau. Sangat membuat kita teringat seketika akan kehidupan yang sementara ini. Bahawa, sebagai seorang yang digelar manusia, kita seharusnya ingat-mengingati antara satu sama lain. Melihat peristiwa beliau dipanggil Illahi, sangat menyedarkan kita bahawa mati itu adalah benar dan ia boleh datang bila2 sahaja.

Dengan kesempatan yang ada, saya ingin memohon maaf jika ada kesalahan yang saya telah lakukan. Jika ada yang terasa dengan apa2 ditulis di blog ini, mintak maap yer... Dan apa yang baik itu dtg dari Allah, yang buruk itu datangnya dari kelemahan inchek Jely sendiri...

Herm, terasa sayu seketika <--- walaupun baru je post entri sangat gediks... Lepas ni nak jugak post entri yang boleh membuatkan akal berfikir utk bertindak dengan lebih positif. Asik post menda2 merapu jerk... :)

Apa2 pun, al-Fatihah utk allahyarhamah Kamariah bt Md Yusof... Amin...

Mood:~~~~

Erm... Excuse me... Are you...????

Entri ini adalah berkenaan perkara yang berlaku sejak akhir2 ini... Ya, perkara yang berlaku dewasa ini di celah-celah kehidupan yang makin mencabar <--- wah, ini kalo cikgu BM dapat tahu kadar penguasaan bahasa nih, bangga beliau...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Situasi 1: Inchek Jely sedang mengajar pelajar tuisyen Sains darjah tiga

Cikgu Jely: OK, when u have 2 same magnet's pole, they will repel each other... Understand???
Murid: Pahe cikgu <--- eh, apsal loghat kelate nih...
Cikgu Jely: Any question??? Anyone???
Murid: Cikgu, May i ask u something???
Cikgu Jely: Yes deer, eh silap dear...
Murid: Are you Malay???
Cikgu Jely: Eh, op koss laaa... Why???
Murid: You look like orang kristian la... Cam org putih...
Cikgu Jely: Hehhhh, no laaaa...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Situasi 2: Inchek Jely sedang berkenalan dengan kawan semakmal yang baru

Org baru: Eh, haloo. Are you new student???
Jely: Yups.
Org baru: OK, welcome to UM...
Jely: Thanks.
Org baru: Where do u come from???
Jely: Owh, Klang.
Org Baru: Klang??? Klank??? Where is it?? <--- ek eleh, Klang pun x tau... Sepak kang...
Jely: Klang, Port Klang...
Org baru: Owhhh, Klang. Eh, are u local student.
Jely: Eh, mestilah...
Org baru: I thought u r foreigner...
Jely: ?????

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Situasi 3: Oh, ini da lama berlaku. Masa jadi guru sandaran tak terlatih kat SMK Teluk Kumbar.

Masa ni kena ganti kelas lain. Ala, apa org panggil tuh, cikgu relief. Kalo cikgu x dtg, kena ganti jaga kelas dia...

Ketua Kelas: Eh, cikgu datang...
Cikgu Jely: Eherm eherm...
Ketua Kelas: Asssaa... Eh, cikgu ni Islam ke? Nak bagi salam ke salam sejahtera je?????
Cikgu Jely: Saya Islam lah...
Ketua Kelas: OK, Assalamualaikum Cikguuuuuuuu!!!!!
Murid2 lain: Assalamualaikum cikguuuuuu ensem <--- owh, ditambah sendiri yer...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Haaaa... Fening kepala bila jadi camni. Apo diorang hingat ai nih bukan org melayu ke??? Apsal haaaa???? <--- sambil2 compare2 pic sendirik dengan artis pan-asian yang lain... Wahahahhaa....

Mood:~gelikan entri nih....~

Monday, March 1, 2010

1st Mac adalah bday seorang doktor... :)

Haaa, sayalah doktor itu. Yang mana satu saya??? Yang nak wat peace tapi jari saya hanya mengepeace secara mendatar... :)

Hari ini hari Isnin. Cuaca hari ini cerah <--- eh, apsal cam mata pelajaran berita masa darjah dua dulu nih??? OK kembali kepada tajuk utama... Hari ni besday Dr Shafieq Hassan. My 15-years-best-friend. Uhh, da 15 tahun ye usia perkenalan kita... Perangai still sama lagik. Bajet maseh muda masing2... :p

Beliau merupakan anak jati Selayang. Setelah bergelar graduan di UKM, beliau terus berkhidmat sebagai doktor di HTAA, Kuantan, Pahang <--- ok, sila baca seperti nada pengumuman pelajar terbaik SPM di majlis penyampaian hadiah. Ieqa... Jikalau dikau baca entri nih, walaupun ko sgt bizi menjalani idop sebagai seorang doktor. Oh yea, semalam sms utk wish bday, dan beliau sedang operate2 patient di kala malam bday. Uhh, sangat berdedikasi...

OK mood sentimental skang... Ieqa, sayang sgt2 kat ko. Macam2 menda kita dah redah. Maapkan lah diri ai yang tak berada di ketika ko susah, dan terima kasih banyak2 sebab ada ngan ai ketika ai susah <--- eh, jahatnye ai, time ai susah dia ada, time dia susah ai x de... Oleh sebab ko telah menjadi doktor, secara tidak langsung ko telah meng'up'kan status weols... He3... Harap2 kita akan kekal berkawan selama2nya... Dan igt janji2 kita... Kalo da tua nanti, ai ditakdirkan akan jadi tua secara keseorangan, sila kutip ai di umah jagaan org tua yer... Kita tua sama2... Janji yer... Nanti kalo saiz keta ko semakin membesar dan gah, janganlah dilupa kepada ai yang maseh membawa kelisa purple ini yer... Sayang sangat pada kamoo...

Dan ini terimalah nyanyian merdu ai khas utk kamoo...








Eh, x jadilah nak nyanyi... Malu, ramai org kat lab... Apa2 pun, happy bday laling... May u have glowing and shining year... I lap u... :)

Mood:~eh, sila wat bday party skang...~