Saturday, January 30, 2010

Anda nak blanket?????

Mari rakan2... Sertai contest nih... Cik Oya ingin mengive awaykan blanket baby... Plus tabong n selimut peti ais... Mari2...


Walaupun baru berkenalan dengan blog nih... Terus dengan bangganya sertai contest nih... Muehehhe... Kepada Cik Oya, sila pilih entry ini yer.... Sila2... Oh klik yer, kalo nak sertai... Sila sertai ye tuan2 dan puan2... :)

Mood:~nak blanket2.....~

Friday, January 29, 2010

Integrasi di PLKN


credit to: panoramio

Haippp... Saya akan ke sini... :p Excited nihh... Dari kiriii....!!!!!!!!!!

Mood:~mari mendidik...~

I LURVE NKVE...

Scene: Di hadapan tol Touch n Go, NKVE Damansara

Huhhh, suasana begitu hangat... Matahari seolah2 menyimbah cahayanya dengan gembira <--- sila bayangkan matahari simbah2 cahaya guna gayung sambil nyanyi2 riang :) Tatkala sampai di lorong Touch n Go di NKVE, keadaan agak sesak... Huhh, apsal line TnG ni lebih panjang barisannya berbanding lorong tunai. Mesti diorang Touch, Stay, Borak2 ngan kakak tol barulah Go... Mana tak lamanya...

Akhirnya, sampai juga turn saya utk menge'tettt' kad TnG saya... Ghupa2nya ada ah pek sedang mengedarkan sesuatu di tol ini. Apakah itu???

...

...

...


Yeayyy, dapat Lurve secara perchumaaa... Oleh kerana harga jajan ini agak mahal, jadi jajan ini akan menjadi antara pilihan snek terakhir. Jika Super Ring n Rota x de, disusuli Twisties dan Rollercoster abis, barulah snek ini akan dibeli... Tapi ari ni dapat perchuma... TQ...

Kruppp kraappp kruuupppp... Eh, da abis... Agak terhad bilangannya... He3... Apa2pun, alhamdulillah... Ada gak org nak kasi Lurve percuma... Tetiba terasa sgt Lurve ngan NKVE... :p

Mood:~terasa ingin berpusing2 di tol utk amik Lurve banyak2... :p~

Wednesday, January 27, 2010

Attensyenn Plisss!!! I ada adik baru... :p

Haiii, sayalah adik baru Inchek Ally... Comel kan saya...

Yeayyy... Dapat adik baru... Ramai yg pening2 sket... Ally dpt adik baru??? Camna tuh... Mari saya jelaskan... Saya kan beremak tiri yg baru... Jadilah, setelah beremak tiri... Beradik tiri lah selepas itu. Kan kan kan... Cuba lihat bibir baby itu... Itulah trademark anak2 En Mislan... Bibir jungkit2... Hu3... Weols ada iras2 angelina jolie tau.... :p

Yaeyyy, ada adik...

Mood:~apa nak letak nama nye yer???? humaira best tak????~

Pernahkah anda??? Andakah pernah??? Anda pernahkah???

Pergh... Title sgt memeningkan... Ockay... Begini ceritanya...

Saat menghidupkan enjin keta, tetiba teringat hset tertinggal... Uhh, dahlah umah tingkat tiga... Tanpa elevator... Setelah ditimbang kira dan ditimbal balik, usaha mengambil hset yang tertinggal itu agak tidak berbaloi... Lantas, g lah opis tanpa hset... Sepanjang menjalani kehidupan sebagai seorang pekerja yang berdedikasi, hati tidak tenang ye puan2... Iyolah, baru teringat pasal hset yang tertinggal itu... Di kala ini barulah terpikir, WTH tak g amik hset pagi td... Hu3...

Masa terus berlalu... Makin tidak keruan... Owh, bukan haruan ye, itu ialah ikan yang makan anaknye, ini keruan... Erm, sudah terbayang2 bahawa ramai yang akan call... Iyelah, bajet popular la kan... Sms dr yang tersayang mungkin berbondong2... Huhh, apatah lagi sms dan call yang lain... Huhh, hati makin tidak senang... Habislah kena marah sebab tak angkat phone... Nak wat camna kan, da tertinggal hset kat umah..

Masa yang ditunggu pun tiba... Setelah tumbuk-keluar , terus memecut kereta selaju mungkin... Supaya sampai di umah dengan segera... Yelah, nak tgk hset... Kot2 ada yg penting ke??? Call dr opis Power Root yang mengatakan anda menang sejuta ke???

Sampai je kat umah, terus capai hset dan lantas mengecheck hset dengat tergopoh gapah...

...

...

...

...

...

...

~~~no new messages~~~
~~~no missed calls~~~

...

...

...

Pernahkah anda begini???? Terasa diri ini, walau dicampak ke laut selama seminggu, takkan ada org perasan... Waaaaaaaaaaa...

Mood:~cerita berdasarkan pengalaman org lain... he3...~

Kembali bersama tag... :)

Aim bekkkk... Karna kehadiran seorang lagi pewaris Mislan <--- saper tuh????, kehidupan ku agak bizi yer... Dan dalam kebizian yang melanda, ditag pula oleh mizara. Selaku blogger yang bertanggungjawab dan berkaliber malah berdedikasi, saya akan menjawab tag ittew...

1) Where is your cell phone?
- kat sebelah lappy...


2) Relationship?
- ntohler... nak kata ada takde, nak kata takde ada... :p


3) Your hair?
- help help help... my hair is getting thinner... help... :p


4) work?
- ehh, i x keje la... i student full-time yang bergaji...


5) Your sisters?
- 2 plus 1 brand new little sista...


6) Your favorite thing?
- anything yang kenyang... muahahhaa...


7) Your dream last night?
- mimpi mengcouplekan diri...


8) Your favorite drink?
- tea o suam... masyuk weh...


9) Your dream car?
- prius yg hybrid tuh... sungguh mendongak langit kalo dpt pandu kereta ittew....


10) Your shoes?
- help again... im wearing very the very nazak shoe... dah leh rasa permukaan jalan...


11) Your fears?
- lipasssssss!!!!!!!!!!


12) What do you want to be in 10 years?
- UiTM's lecturer yang memandu prius sambil bangga2 diri... wahahhaaa... riak...


13) Who did you hang out with last weekend?
- herm, gamelaning n tdo...


14) What are you not good at?
- its hard to say no...

15) One of your wish list items?
- makes everyone happy... yeayyy..


16) Where you grew up?
- Banting... Anak Jawa nih...


17) Last thing you did?
- teaching std 3 for science...


18) What are you wearing?
- suar ketat sexy sebab nak tdo n baju tdo kesayangan...


19) What aren’t you wearing?
- PLKN uniform...


20) Your pet?
- Lan Pet2... Bley tak????


21) Your computer?
- whitey 1420...


22) Your life?
- agak stress sebab da minggu2 akhir kuliah.. :p


23) Missing?
- missing ke mislan??? he3..


24) What are you thinking about right now?
- my new little sister...


25) Your car?
- Kelisa WKF... purple lagik... phewiittt...


26) Your kitchen?
- habuk2 sket... sebab maleh nak kemas...


27) Your favorite color?
- pink, purple n maroon... ya maroon sgt menghensemkan saya... :p


28) Last time you laughed?
- ngan topek... gelakkan dia sebab dia kena warded...


29) Last time you cried?
- sob sob.. mak...


31) Love?
- cintai dia kerana dia adalah dia...


32) So who wants to share their ONEs?? How about?
- sapo2la... eh, kalo nak suruh Inchek Zul bley???

Sunday, January 24, 2010

7th IUCTT Convocation...

Wassup2... Agak lama tidak hupdate... Mungkin sebab letih di IUCTT konvo... Mana taknye, dr jam 8 - 8... 12 jam... Ngantuk... Namun, dpt baring2 sehingga pengsan di umah adalah sgt menyegarkan... :p

Yeaa... IUCTT is stand for International University College of Technology Twintech... Used to be a lecturer kat sini b4 jd student balik... :p

Inilah dia para pemain gamelan... Seow Lin, Anne n Kak Yati..

Owh, disitu saya mengepose... Di belakang yang sayup2 ittew adalah En Nasir... HR Manager of IUCTT... Sila hantar resume kepada beliau... :)

Pose2 di toilet semasa tukaq baju... :P

Eh, pose lagi... Ehehhee... Sendirik pose, sendirik amik pic... Muehehehe....

Agak seronok dapat jumpa x-offc mate... Sangat rindu ngan mereka... Plus, dpt ketemu Kak Mas <--- erm, beliau pengkomen setia setiap post yer.... :p Semenjak jadi student kembali ini, rasanye agak berlainan yer...

Its so makes me teringat2 dan terkenang2 di kala i konvo dulu... Terasa muda seketika... Hu3... Owh, PICC sangat cantik yer... Sangat best environment nye... Yang penting, bila konvo di PICC, keadaan menjadi lebih selesa... Lebih banyak air cond, lebih banyak toilet, lebih banyak eskalator <--- sambil terbayang2 konvo di Dectar UKM... :p

Mood:~tahniah kepada para graduan yer....~

~~~takziahhh~~~

~~~takziah~~~
~~~Almarhum Sultan Johor~~~
~~~Almutawakkil Alallah Sultan Iskandar Ibni Almarhum Sultan Ismail~~~

~Al - Fatihah~
~Semoga roh baginda dirahmati Nya~
~Amin~

Thursday, January 21, 2010

Cargasss!!!!!!

Credit to: warung indonesia

Cargasss...
Malam dengan IndoCafe sangat cargas...
Huhh, x bley tdo plak...
Takpe, leh donlod jurnal banyak2...
Hu3...

Mood:~entri sesimple ini sgt menggembirakan...~

Wednesday, January 20, 2010

Menantu P Ramlee di abai2kan....

Huhhh... Sangat marah diri ini... Tetiba emo2 di kala angin sepoi2 bahasa... Sila lihat vid ini... Pasal menantu allahyarham Tan Sri P Ramlee terpaksa bersusah payah menanggung hidupnye...

TERJAH: Ep 2

Erm, tidak reti utk menempek video di post. Maap...

Yang menjadi persoalanya di sini????
  • Mana perginya duit royalti allahyarham TSPR??? Adakah diambil sewenang2 nya oleh pihak2 tertentu. Weh, shame on u... Makan hasil titik peluh org lain... Sesedap je nak kaut keuntungan dan org yang sepatutnya terima duit itu kesusahan... Meranalah anda dibakar nanti.... <--- sgt emo nih...
  • Kan setiap hari Selasa di kala malam mengambang, TV2 akan menyiarkan kembali cerita2 lama, termasuklah cerita dr TSPR sendiri... Adakah tiada apa2 bayaran... Wah, sonok2 dapat naikkan rating kat TV, tapi untung2 makan sorang... Cit poodaaahh... Sila jelaskan...
  • Lagu2 TSPR sangat malar segar... Dan semestinya banyak yang diputar dan dijual... Duitnye mana??? Takkan satu sen pun family TSPR x dapat????
  • Rasanya sudah sampai masanya pihak kementerian masuk campur. Takkan tiada bantuan khas diberikan kepada lagenda ini. Wah, kalo buat promo utk Msia, bukan main gah sebut nama TSPR... Ujung2, xde apa2 pun keturunan TSPR dapat... Inchek2 YB, sila stop gaduh2 di dewan, dan mulakan kerja anda....
  • Tetiba teringat, biskut Julie's ada wat jualan promo biskut lagenda. Siap ada ganbar TSPR lagik... Ada sumbang2 apa2 ke di situ??? Kalo ada baguslah...
  • banyak lagi wehhh...
Mood:~dengar.... oh jeritan batinku....~

Tuesday, January 19, 2010

Bila WKF dinoda!!!!!

Owh, sangat berdebar2 dan menakutkan...
Kelisa ku WKF telah dinoda!!!!!
Ada org mencerobohi WKF...
Sib baik diorang x bawa lari WKF sekali...
Owh... Sangat menggigil bila tahu ada org pecah masuk keta...
Takooottttt...

Mood:~takoottttt....~

Monday, January 18, 2010

Gamelan di hujung minggu....


Gamelan??? Pernah dengar gamelan??? Pernah main gamelan??? Herm, sonok weh main gamelan. Disamping mewarisi alat permainan tradisional ini, anda juga dapat menambahkan lagi skil lembut anda... Selaku mahasiswa UKM yang mengetuk gamelan selama 4 tahun, i dikira ok la bermain gamelan... Owh, best oh join Kelab Gamelan Slendro UKM... Dapat g Indonesia and Australia as well...

Practicing gamelan for IUCTT's convocation. Again, walaupun no longer being IUCTT's staff, i masih berkhidmat dengan gigih serta berkarisma utk twintech... Idup twintech <--- dengan harapan EPF dimasukkan... :p Oh, yg baju itam Seow Lin, Anne, Kak Yati n En Nasir... Sila buat bz utk disnap pic utk blog saya... :)

Haaaa, ini dipanggil Bonang... Saya ialah pemain bonang. Kadang2 saya terkenang2 bermain bonang di kala petang... :p Owh, nampak t shirt itam itu, t shirt twintech baru tuh... Masa keje kat situ, x dpt pun baju nih, da abis keje baru dpt... Muka agak sembap kerna latihan start kul 8 am yer... Hohoho...

Lepas ting tong gamelan, g amik Wawa then ke Ampang... Cukur jambul anak Kak Elin, x-IUCTT staff... Sangat teruja hendak ke sana kerana ibu beliau pandai masak yer... Hu3, sangat keji pergi ke kenduri kerna masakan yang dihidangkan... Namun, oleh kerana sangat teruja makan dan memicit2 pipi anaknya, lupa plak nak snap pic anaknye... Apa dahhh... Agaknya, banyak sangat makan kot... Tapi, yg paling best, dapat bunga-gerak2-bila-kena-matahari yg org letak kat keta sebagai souvenir. Best kan...

Owh, singgah di Risda Ampang utk melihat anak Kak Esah pula. Juga x-staff IUCTT... Adik dia kawen kat Dewan Risda, so singgah lah kenduri kawen tu utk menjenguk anaknye pula... Dan yang paling best, kitorang x kenal pengantin itu... He3... Datang ke majlis kenduri tu sbab nak tgk baby Kak Esah je...

Snap pic di Risda... Cam kat muzeum kan... Cuba lehat pose Wawa, seperti kanak2 sekolah di muzuem kan??? Pose i??? Inilah pose cuba-nampak-kurus-tapi-gagal... :p Owh, di dalam lukisan itu, ada wanita bogel sedang menoreh getah... Hu3, sangat seksi ye org zaman dulu toreh getah... Patotla rimau suka terkam... Aummmm...

Haaaiii, sayalah Raisha... Saya anak Puan Aisyah dan En Raflis...

Mood:~kenapa staff IUCTT subur selepas tidak bekerja di sana yer???? Hu3...~

Saturday, January 16, 2010

Pulut Mangga sesedap Morgan...

Ello aLLy, g mana2 ke???
Owh, I baru abes tuisyen...
Yok g Ikea, lunch kat situ...
Yok...
Ello, aLLy, kat ne 2? I kat Giant Kota Damansara...
Owh, I ngan topek nak lunch kat Ikea... Yokk..
Jom...

Yeayyy, lunch kat Ikea ngan topek dan disertai oleh TP... Tapi bila sampai Ikea, mak aih, ghamainya org... X jadi lar... G tgk wayang l ah dulu... Cite pe yg best skang eh??? Adnan Sempit??? Cam best jer... Namun pujukan i utk ajak diorang tgk AS tak menjadi... So, weols tgk Did You Hear About Morgans??? Cute la citer tuh.. Tapi agak cliche yet romantic... Tgh2 la... Ok je nak ringan2kan kepala...

Masa lalu kat The Curve, ternampak plak Garden Restaurant nih... Chantek kan... Ijau ngan putih... So garden...

Owh, ini CNY's decoration at The Curve. Simple, ada banyak buluh. Kat pokok yang i pegang nih, ada tag2 tergantung kan??? Tag tu ada ucapan Valentine... Owh, so sweet... Teringan nak wat ucapan gaks, tapi tag tu dah abes...

Topek n TP, Topek n me... Asal pic topek banyak nih???? :p

Yeayyyy... Mango Rice @ Thai Festival @ Tesco... Da lama nak melahap menda nih... Huhh, sangat orgasma..

Topek had Laksa Thai which like Masak Lemak... TP pula makan Tomyam... Yomyam agak manis yer... Setiap satu RM 5... Ok kan???

Owh, masa tgk DYHAM ittew, ada trailer Valentine Day movie... Romantik lor citer tuh... Mari tonton itu cerita... :p

Owh... sempat merembat paper file folder nih kat Ikea... 5 pcs for RM 3.30... Murahkan... :p

Mood:~nak makan pe malam ni yer???~

Friday, January 15, 2010

~~~

~~~
...hati saya bercampur baur...
...sedih ada, gembira pun ada...
...sedih sebab rindu kat arwah mak...
...tak sempat nak bahagiakan mak...
...mak, kalo mak leh dengar, jely mintak maap yer...
...sebab x sempat nak bahagiakan mak...
...x sempat nak belikan mak benda2 yang mak ske...
...mak ske sgt pakai baju kurung kain sutera...
...mak ske beli tupperware banyak2...
...utk anak2 katanya...
...mak, kalo mak dengar, mak rajin2 la jenguk anak mak ni eh...
...jely tau mak selalu jenguk jely...
...sebab kadang2 jely cam nampak mak senyum kat jely...
...tapi kan mak, ramai org ckp...
...muka jely sama cam muka mak...
...diorang kata, kalo rindu kat mak, diorang tgk muka jely...
...kalo jely rindu kat mak, jely tgk cermin, sbb leh tgk muka mak...
...al-Fatihah...
~~~

Thursday, January 14, 2010

Cinta Balqis.... Uhuk uhuks...

Scene: Di pesisiran pantai gold-coast Morib sambil tekan2 piano...

Sambil wat muka syahdu dan menangis kesedihan...
"Tuhannnkuuuu, teteskanlah rahmat Mu yang teragung.... Menerangi kalbookooooo....."
"Cinta suci bersama ke akhir hayat koooooo.."
"Kan ku tungguuuu.."
"Pencarianku hingga ke sudut dunia, mengenal kasih yang tiada batasannya"
"Pengorbananku menanti Istana pasti"
"Huuuu uuwwwhuhhhuuu huuuu wuhhhuuuuu hwuhuuuuuu...."

"Eh, Eira Syazira lahh..."
"Bukanlah wehhh, Balqis laaa..."
"Eira Syazira lah tuh...."
"Owh, nama dia Eira Syazira eh... Kenapa dia baca sajak tepi2 pantai nih.."
"Weh, bukan baca sajak lah... She is singing her single lor..."
"Looorrr, nyanyi ke? Cam baca sajak je bunyiknye..."
"Pandai la ko... Choba ko nyanyi..."
"T_T"

Nampaknya, Cinta Balqis nak abes... Next Monday last episode... Sangat saspen ye menanti endingnya... Camna yer??? Tapi kalo melihat hint2 di akhir rancangan, Hassan kena tembak??? Berdarah2 bagai... Adakah ini akan berlaku???:
  • Hassan akan mati ditembak Roy??? Dan Qis akan bahagia selamanya ngan Ezany serta bermadukan Mar. Owh, bahaya, nanti Mar asik tdo kat opis Ezany sampai basah2 tilam... Huhuuhuhuhu....
  • Ezany akan ceraikan Mar dan bersama Qis. This should be happen if this story followed happily-ever-after-Disney's rule. Hiks3...
  • Mar akan mengamuk serta marah2 kan Ezany sambil berkata "Awak ni asik menangkan dia, pentingkan famliy dia, abissss, family saya????" <--- sila rujuk dialog Norm n Ebby dahulukala.... :p
  • Qis akan terus lari2 di pantai sambil sambung nyanyi di sebalik piano lantas disunting oleh Ajai menjadi artisnya... Takpun, Qis akan terus berlari ke Stadium Nasional Bukit Jalil utk menghadiri ujibakat AF8. Dengan single Istana Cinta nya, Qis yakin akan tersenarai di dalam top 10 AF8...
  • Ahhaaaa, x pun, Qis, Ezany, Mar, Hassan, Mak Biah akan tetiba terlupa asal usul masing2... Haaaa, kan senang... Tak yah pening2... Leh sambung Cinta Balqis 2... :p
Apa2 pun, mari menanti ending Cinta Balqis yer... Cant wait it... Huhhhh...

mood:~tuhankuuuuu, titiskanlaa.... uhuks uhuks...~

Wednesday, January 13, 2010

Ginseng, ke arah Kuat Sama Amoi :D

Scene: Di kedai ubat cina kat Sri Damansara...

"Uncle, ada tak obat nih???"<--- sambil tunjuk2 leaflet Hoyu Pill Feng Shi...
"Aiyaaa, yang ini x de... Tapi uncle ada yang lebih baekkk punya...."
"Iye??? Sama ke???"
"Sama lorrr... Kalo makan, mesti kuat punya..."
"Kuat??? Kuat apa uncle???"
"Aiyaa... Kuat sama amoi lu laa..."
"T_T"

Huhhh, sangat terkesima... Sebenarnya obat ni telah dipesan oleh kawan seoffice i... Utk lenguh2 sendi katanya... Tapi uncle tu kata utk KUAT SAMA AMOI... Huhhh, adakah??? Yang penting, masa tgh beli tu, dan tatkala uncle itu berkata KUAT SAMA AMOI, ada sorang mamat ngan amoi tgk i dgn sengih2 penuh bermakna... Semacam ada wink wink di mata mereka... Huhhh, malu i... Kemalu2an seketika...

Haaa, inilah dia... Obat ginseng Kuat Sama Amoi Ittew... :p

Mood:~ghasa2nya, mamat ngan amoi tu ada beli ginseng ni x???? hiks...~

Monday, January 11, 2010

Jalur Lebar Maxis yang marbelessss!!!!!

Keterujaan menghupdate blog menjelma <--- arini je da dua post... Ya, akibat seminggu tidak berjalur lebar angkara masalah teknikal... Alhamdulillah, lappy da OK... So, boleh kembali membelog... Keterujaan ini disokong lagi dengan keupayaan jalur lebar Maxis yang makin excellent... tepuk tepuk tepuk...

Lihat gambar di atas... Yang i bulatkan itu adalah kelajuan proses pemuat turunan... 91.7 kB/sec. huhhh... Mantoppp... Selalunya 8-9 kB/s sajork... Lebiu so much Maxis... Makin laju la download... Ahaaaaa... Lets....

Mood:~tetiba terasa diri sangat dirahmati... Alhamdulillah...~

Cucu Betong... Ohok ohokkk....

Owh, so soothing... Nap2 kat bilik, bangun2 ujan manja2 di luar... Ahaa, hujan petang sangat mengasyikkan... Di samping nescafe cap IndoCafe secawan dan High 5 Wholemeal bread... Uhhh, sangat orgasma... Owh, baideweiiii, starting today, harga roti putih da naik ye tuan2 dan puan2... Untuk roti gardenia putih kecik RM 2.30 (dolu RM 2.10) n yang bosa RM 3.30 (dolu RM 3.10 kot...) Owh, kena beli roti cap kunci je la pas nih, x pun, lets eat wholemeal bread... Sehatttt... Rega wholemeal bread tidak naik ye... Yeayyy...

Yeayyy... Paduan yg orgasma... Siap tangan 'good' lagik... Huhuhu...
*peratikan meja ittew, meja tulis kanak2... Huhu2... Siap ada nama negara di keliling meja... Sangat informasi ye meja ittew...

Kembali kepada tajuk entry... Huhhh, itu adalag sebab nape i terjaga di sebalik aktiviti tdo2 ayam i... Tgh syok2 tido, tetiba tv kecik i mengeluarkan bunyi seperti org semput kronik... Hwarghhhh... Ohok oohhoookkkk... Huaaraggggghhhh... Huhh, cite pe nih??? Semput2 bagai... Ghopa2nya...

credit to: MStar

Cucu Betong... Cara si Malika jerit2 jahat cam org kena semput asma kokol... Sangat sakit bunyiknye... Keris Bima Sakti milikkkkooooo.... Huawaghhh.... Hargggghhh... Aiya, cam pontianak semput lepas main terbang2... He3...

Cucu Betong last ari nih... Esok start Mayang Mengurai plak... Sangat aktif drama2 di Malaysia... Hwarggghhhh... Hargggghhhhh... Pssttt... Pssstttt <--- bunyi ubat asma yang org sedut2 tuh... ;p

Mood:~lindu sama dr Ika... Lama tidak ketemu....~

Sunday, January 10, 2010

Kechik in da house... Wassup2...

Tomey x????

Hi... Nama saya Kechik...
*gambar ditaja oleh Febreze... :)

Meorrrwwwww.....

Kechik kucheng baru kat umah... Yeayyy... Saper yg beranak kan dia??? Oh, kucheng ini telah diselamatkan oleh Dilla... Chulek dari hostel... Cian, x de saper nak jaga... So, keluarga Mislan pun mengangkat kucheng ini sebagai ahli keluarga yang baru di umah...

Bubu cam jeles2 dgn anak kucheng nih... Op koss lah si Kechik ni diberi perhatian yang lebih... Dgr ceritanya, semalam si Bubu telah membawa si Kechik jalan2 di kwsn kuarters ni. Pastu, si Bubu tinggalkan si Kechik kat umah sape2 ntah... Lepas dia tinggalkan si Kechik, senyum2 Bubu balik umah sorang2... Dengan harapan si Kechik akan sesat selama2nya... Puas cari si Kechik, sib baik si Kechik berjaya pulang ke umah dengan sendiri...

Kepada si Bubu, jangan jeles2 yer... Weols sayangkan u, tapi cinta weols dah terbelah bagi... Hu3... Amaran kepada si Bubu, jgn tonyoh2 Kechik ngan kaki lagi yer... ;p

Mood:~si Kechik suka geget2 lah....~

AJL AJL AJL

Ettensyennnn... Attensyennn plis... AJL is coming... Just a few hours before 24th AJL airs live from Putra Stadium, Bukit Jalil. As usual, weols went to AJL's full dress rehearsal which held on yesterday. Dapat tgk artes2 wat show... So, after had nasi goreng lada hitam's yana, weols ke sana dengan girangnyer... :)

Zul, Fai, Yana n me... Yeayyy... mari lompat2...

Yeayy... yok makan eskrem sementara menunggu rehearsal start... Sedap gak drumstick kit kat... Cuma bila makan eskrem ada kit kat tgh2 tu, susah plak nak makan eskrem ittew... :)

Sesi bergambar dengan peminat... I memang x berkira kalo peminat nak amik pic ngan i... Baik hati kan i??? Jangan lupa undi i kat ABP 2009 yer... ;)

Wawa: Loreal... Kerana dirimu begitu berharga....
Fai: Amboi2... Abih tu, ai tak berharga laaaa...???

Hafiz on the stage... Kociknye...
  • Dato CT will be on stage for opening gambit. Nyanyi Juara Lagu last year... CT akan duet ngan Lan ex-MUH... Best wooo performance nih... Vokal CT sangat rowkkk...
  • Aizat masa lagu Kau Aku akan diiringi kanak2 sekolah yang comel... Sangat seronok tengok mereka menari. Macam nak menari sama... :)
  • Selain Aizat, Bunkface pun ada gunakan penari dan penyanyi cilik... :)
  • Penggunaan LCD gergasi kat pentas sangat menarik dan menvavooomkan persembahan...
  • Owh, sila perhatikan props Akim yang ala2 pementasan teater itu yer...
  • Ghasa2nya Shila akan jadi gimik dalam show Faizal Tahir.
  • Hujan ngan Raingersnya... Amat gamat persembahan mereka... Saksikan..
  • Cheryl, Ally n Faizal memang sempoi la... Good job uols...
Herm, sapala yang menang ye malam nih??? Takpe la... Semuanya dalah pemenang, bukan pengalah... ;))

Mood:~Cinta Adam dan Hawa....

Saturday, January 2, 2010

Ayam... Ayom ayom...


Inilah hasilnya selepas termalu-maluan di ekonseb td. Nasi Ayam for dinner. Slrrrppp... Ni yg best kalo masak sendiri <--- diha ngan dilla yg masak, leh makan banyak2. Aiyaaa, i'll become gebuer... :)

Manyaknye ayam... Ayum ayum...

Mood:~Yok diet...~

Erm.... Inchek Ekonseb... Sekilo ayam berapa yer????

Apa kesamaan di antara dua pic ini???

Yenadayyy... Nape snap2 pic auntie nih???

Berapa ye kak???

Haa... Apakah kesamaan dua pic ini??? Waaaaa, kaler baju i sama ngan baju pekerja econsave... Camna la bleh x terpikir sebelum g econsave... Sib baik x de org tanya i pasal barang2 kat econsave nih... Antara langkah2 yang boleh diambil tika dan saat itu...
  • Sentiasa pegang trolley supaya org akan igt i bukan pekerja. Yelah, mana ada pekerja yang sibuk pegang trolley kan...
  • Buat2 muka Malaysia sebaik mungkin... Sebab, majoriti pekerja adalah para pekerja antarabangsa... :)
  • Buat2 sibuk pilih ikan, ayam, sayur... Supaya tiada peluang utk org nak kaco kita. Yelah para pengguna mungkin igt i pekerja yang sgt busy sehingga tak sempat nak membantu org lain... :)
Haaa... Len kali nak g econsave jgn pakai baju ijo yer... Malu....

Mood:~nak g isi minyak kat Shell pakai baju merah la.. :)~

Friday, January 1, 2010

Polisss!!!! Tgk GM makan chicken chop nih!!!!

GM da ada kat klang??? Wahh... Sonoknye... Apa yg seronoknye??? Ada apa kat GM??? I rasa cam GM yang ada kat KL tu la. Yang kat area Jalan Masjid India tuh. Tempat org beli barang2 dengan harga borong... Besar tul lah GM kat klang nih. Ponat jalan menjelajah satu GM. Nak cari brg2 kawen diha. Berbaloi lah kat sini. Kira kalo nak cari barang2 kawen, suma ada di sini. Bunga telur, souvenir, malah ada juga butik pengantin buka booth di sini. Senang la. Barang2 lain pun ada. Keronsang2 di mana2... Huhhh, sangat teruja... Owh, inchek bangla jual karpet pun ada...

Uhhh, apsal gelap je pic kita nih????

Pas ronda2 kat GM, g makan... Memula serbu AEON Bukit Tinggi. Ingat kan nak makan pizza hut, ala pizza yang gegar2 gempa iklan kat tv tuh... Yang banyak cheese tuh. Namun, abes plak di sana. Kempunan... So, kitorang bergerak ke food court kat tepi Port Klang's station bus. Apa ke nama dia, Jalan Acheh... Kalo x silap la... Suka makan chicken chop nye di sini.

Sila pesan chicken chop di gerai Kak Long yer... Haaa, yg tudung putih diha, nak kawen 6/6 nih... Ahan... apsal nampak gigi jer... larikkkk....

Belek2 phone, ada plak pic inchek polis trafik sedang bertugas di kala hujan. Pic was snapped at Jalan Semarak, otw ke Natrah's show. Gigih kan inchek polis ini. Gudjob Mr Policeman... Kurang sikit jem bila ada beliau... Tabik laaa...

mood:~1st day in 2010... semangattt...!!!!!~