Sunday, August 30, 2009

27th Bday @ Studio Cafe


Haaa... Bulan pose pun nyanyi2... Ehehehee... Finally, dapat gak celebrate 27th bday @ Studio Cafe - Zahid n Nita's. Ok la buffet nya, cuma makanan agak terhad. So, x leh lah makan banyak2. Gaagagagagaa... Thanks again to Ika, Ezwan and Wawa for lovely-paksa-agreement gift. :D

Tadaaaa... Yea, dapat jam...

mood:~ermmmm, pukul baper ye skang <--- sambil asyik tgk jam baru... :D~

Thursday, August 27, 2009

Pic @ Kem PLKN Jugra Banting


Photoblog time... Cantik kan kem nih. More pic soon. <---konon2 bz lah sampai x sempat nak tulis blog... :D

mood:~sonok plak duk kem....~

Saturday, August 22, 2009

Buka Puasa 1 Ramadhan 1430

Buka @ Bangi. Haaaa, nilah suasana kat PARAM Bangi. Alaaaa, yang kat Shell tuh. Kalo sesaper yang penah duk Bangi, mesti familiar dengan PARAM nih. Ramai seh... wink wink wink... <--- cari jodoh...


Haaa, Fai ngan Topek tgh pilih2 ayam. huhuhuuuu... <--- sempat snap nih..... Tapi x banyak la makanan jual, kitorang cari kuih muih yang manis x jumpa. Mungkin sebab hari ni Sabtu kot, so diorang combine skali ngan pasar malam (jual pakaian dan lain2).

Tadaaaaaaa, juadah berbuka untuk tiga orang.... :D <--- tapi boleh makan untuk 5 org rasanya.... ;)

mood:~kenyangnyer............ alhamdulillah.....~

Di hari pertama puasa...

Salammmm... 1st day puasa dah dengar lagu raya. Aishah - Pulanglah. Leleh beb!!! Sedih dan syahdu...

Setakat ni ok la <--- yelah baru kul 10 am. :D Erm, bila ah puasa nih, automatically dah terpikir-pikir nak buka apa kan. Erm, nak buka kat mana yer? Nak makan apa yer???? Murtabak??? Kuih Tako???Ewh, sebelum tu, kalo buka puasa ada, kenapa takde tutup puasa eh???

credit to: http://steventan.org

mood:~jom tambahkan ibadat semua...!!!!!

Niat Puasa Ramadhan 1430 - Mari Berniat....

Assalamualaikum. Baru balik terawikh??? Haaaa, dah niat puasa belum??? Sila niat untuk sebulan....

Haaaa, lepas tu, niat pulak puasa harian di Ramadhan.

Semoga, puasa kita lebih diberkati dan lebih berkat. Aminnnnn...

mood:~Doa is taken from http://serikasih.blogspot.com


Thursday, August 20, 2009

Preparation for Ramadhan

Nak puasa-puasa nih. Mestilah ada preparation kan. Prepare to fast-for-a-month... Erm, checklist:
  1. Perbetulkan doa puasa balik. Niat untuk hari-hari dan sebulan. Niat sebulan tu sangat-sangat penting. Ye lah, kadang2 lupa plak nak berniat setiap hari :D
  2. Nestum. Nestum cereal drink - prefer yang original flavor. Dah beli dua tadi, satu untuk umah, satu lagi nak letak kat umah Fai <--- kan selalu lepak umah Fai nanti.
  3. Apa lagi eh??????
mood:~x sabar plak nak puasa nih.....~

Kumpul-gather-kumpul-gather...


Lets picture talks...
Miss that moment. Friends 4-eva ya laling-laling suma. Jom berbuka sama-sama... Boleh sambut bday ku sekali. MANNNNNNNNNNNNN!!!!!! Arrangekan cepat....

mood:~lindu sama laling-laling sekalian...

Puasa oh puasa...

Assalamualaikum.....
Rasa-rasanya Sabtu ni start lah puasa kan?????? Yeaaaaaaa... <---- suka ke idak nih???


Kenapa saya suka Ramadhan?????
  1. Masa untuk beribadat. Kumpul pahala. Kalau tak silap, semua pahala dilipat gandakan pada bulan Ramadhan. Meh beribadat....
  2. Diet oh diet. Jom diet. Time nih lah nak pasang badan. Supaya di bulan Syawal kita akan lebih wink wink. :D
  3. PARAM or Pasar Ramadhan. Yes... Time ni lah banyak PARAM muncul. Kadang-kadang BARAM pun banyak; Bazaar Ramadhan. Haaaa, kuih tako muncul kembali. Macam-macam murtabak. Uih, beshnyer <---- camna nak diet nih?????
  4. Terawikh. Banyak manfaatnyer. Bulan ni lah adanya terawikh. Jom terawikh.
  5. Lepas Ramadhan, Syawal. Jadi Raya!!!!! Uhuhuhuu <--- tapi tahun ni raya cam tak best jek.....
Bersama-samalah menyambut Ramadhan dengan penuh takwa dan keimanan. Aminnnn..

mood:~weh... ada sesaper tau bufet berbuka posa yang nyossss???????~

Wednesday, August 19, 2009

Lama tak update....

Uhuhuukkssss...

"Oiii, apsal ko dah lama x update blog ko??????"

A'ah kan, lama gila x update. Ni gara2 ada fb lah nih. <--- ceh, ada hati nak salahkan fb, sendiri yang malas. Ehehehheee...

Jadi, nak citer apa yer. Owh, skang ni ku dah x stop full-time-job as a lecturer. Going to be full-time-master-student. Erm, oleh kerna dah x de full time job, so x de lah work desk ku. Jadi, kenalah beli yang baru.

Berdasarkan budget terkini, inilah yang paling praktikal. Tadaaaa.....


Haaaa, jangan gelak weh... berguna gila table nih. Haaaa, ada senarai ibu negara lagik.

Haaaa, korang tahu tak, ibu negara Norway - Oslo. Haaaa, <--- ntah betul ke idak????

Mood:~mari menghafal nama-nama ibu negara...