Friday, December 14, 2012

Big Bad Wolf Book Sale 2012

bigbadwolf 1

Aaaaawuuuuuuuuuuuu. Haaawwoooofffff. Uff ufff ufff. Oink oink oink *eh, nape plak ada bunyi vavipinkoinkoink ni??? Ooo, kena makan ngan serigala rupanya ^_^ eh, inikah serigala yang dimaksudkan???

Bukan tuan puan. Hari ni, kita akan menerjah ke kawasan jajahan inchek Serigala Besar yang Nakal. A Big Bad Wolf Book Sale 2012. Wuhooo, kepada mereka yang memang ternanti-nanti sale ini. Ia telah tiba lagi. Iya, mari kita serbu!!! Kat mana nak serbu? Jom kita ke MIECC (Mines International Exhibition & Convention Centre).

bigbadwolf 2

Haaa, sekotak ye tuan puan. Senang, angkut kotak kosong, campak buku-buku yang kita berminat dalam tu. Dari kita nak terhegeh-hegeh kepit buku di dada seperti gaya mereka ke kuliah, lenguh ketiak wei. Kawasan pameran adalah luas. Sangat luas. Sehinggakan tak tahu nak tengok yang mana. Seluas mata memandang. Serius wei.

Harga pulak memang murah. Buku-buku fiksyen dan bukan fiksyen berharga dari RM 8.00 – RM 12.00. Cookery book mahal sketlah, boleh sampai RM 40.00. Tapi, keseluruhan buku di sini berharga dalam lingkungan RM 8.00 – 15.00. Memang berbaloi. Sungguh woot wooot.

bigbadwolf 3

Perbarisan yang sungguh sayu di hati tatkala ingin membayar. Walaupun sudah ada 16 kaunter dibuka, panjang barisan cukup membuat kita termengah-mengah menanti. Tapi, cukup berbaloi dengan apa yang kita dapat. Suka! Oh, di mana-mana ada logo OCBC, mungkin mereka main sponsor. Kalau nak amik credit card, boleh lah join kat sini, dpt RM 10 voucher lagi.

Rakan dan saya telah membuat kesimpulan. Acara mencari jodoh tidak sesuai untuk dilakukan di pesta buku seperti ini. Kerana apa? Bukannya kerana mereka yang datang tidak berkualiti atau tidak manis dipandang. Bukan, malah mereka yang datang agak hot dan vavavooom. Cuma agak tidak sesuai mencari jodoh kerana semua asyik pandang ke arah buku, sampai nak tgk muka pun tak boleh. Camna nak cari jodoh. ^_^

bigbadwolf 4

Eh, ada cupcake Chic! nye booth plak. TerPAKSA beli seketul dua. Terpaksa tau, bukan nak pun. Kah2.

bigbadwolf 5

Antara yang sempat nak dirangkul. Percaya atau tidak, semua ini cuma berjumlah RM 96.00. Murah kan. Simpan resit untuk claim kat income tax yer.

bigbadwolf 6

Jom singgah ramai-ramai. Sangat berbaloi-baloi. Datanglah awal. Ia buka jam 9.00am. Kalau datang pagi-pagi, x ramai lagi. Boleh lah meredah buku-buku dengan aman.

Big Bad Wolf Book Sale 2012
9am – 9pm
7-23 Dec 2012
MIECC (Mines International Exhibition & Convention Centre)

Susurilah laman sesawang mereka untuk sebarang pertanyaan.

Big Bad Wolf Sale 2012

 

Akhir kata

 

 

 

bigbadwolf 7

“Uols jangan lupa pergi yer, saya tak dpt nak join sebab dalam pantang lagi” kata Bubu.

mood:~jom membaca kerana membaca itu jambatan ilmu~

Friday, December 7, 2012

Chef Tony’s Gourmet PopCorn ^_^

Inginkan kelainan pada popcorn anda? Dah bosan asyik makan yang berperisa caramel. Kalau untung dapat yang banyak caramel, sedaplah popcorn tu. Kalau Kalau dapat yang putih semurni salju, seperti memakan kapas lah gamaknya. Tapi sekarang, popcorn ada pelbagai perisa. Wow weeee…

popcorn 1

Lihat, setinggi pokok krismas. Ada pelbagai perisa. Nyumm nyummm. Generasi baru popcorn telah tiba. Mari kita sama-sama makan popcorn sambil kira-kira pertambahan kalori secara berkala dan mendadak. Ha3.

popcorn 2

Ada tiga kumpulan flavor.

Original Flavors
RM13.80 (S), RM22.30 (L)

Caramel

Savoury Flavors
RM17.80 (S), RM26.80 (L)

Sugar Free, Cinnamon, Mochachino w Almonds, White Chocolate w Almonds, Parmesan, Cheddar

Premium Flavors
RM19.80 (S), RM29.80 (L)

Dark Chocolate, Beligian Butter, Green Tea, White Choco Parmesan, Cheesy Jalapeno, BBQ

popcorn 3

Pilihan saya yang menggemari sebarang faktor kegebuan dan kemontokan adalah Creamy Parmesan. Terimalah!!! Walawehhh, seperti memamah seketul cheese setiap kali sebiji bertih masuk ke dalam mulut. CDM, Cair Di Mulut. Mesti beli, kena beli, beli beli beli. Rakan subahat telah membeli Belgian Butter. Sedap gak. Lemak-lemak manis. Uhuiii. *lap, keybord yang dah meleseh-leseh air liur.

Nak cari di mana??? Di KL, store mereka di Fahrenheit88 Level2, Wangsa Walk Level2. Tapi, sekarang mereka ada buat roadshow sempena krismas. Haritu, saya pun terserempak dengan mereka di The Empire Subang. Nak tahu lebih lanjut, sila sms ON BERTIH ke 11111. Ehh, tipu. Nak tau lebih lanjut, like mereka di fesbuk Chef Tony’s Gourmet Popcorn Malaysia.

Akhir kata…

popcorn 4

Jom makan popcorn ramai2 maaaa… Tq Joey, ke Josh, ke Joyce. Lupa plak nama kakak. He3.

mood:~adik-adik ku, jangan risau, abgmu akan bw sebekas popcorn SMALL utk anda semua~

Wednesday, December 5, 2012

Tanah-tanih di Johor

Pernah tak bila kita bangun tidur, tiba-tiba terasa nak berada di tempat yang baru. Di kawasan yang baru, jiran baru, kawan baru. Kira semuanya baru. Mulakan hidup dengan lembaran baru. Pernah tak???

Jom usha-usha rumah kat Johor. Jauh sikit dari Kepong. Takkan nak pindah ke Segambut pulak. Setakat 2-3 kilometer, baik tak payah pindah. Hehehehe. Kita tengok Hartanah Johor. Menarik ke tidak. Uih, jom kita tengok kat Propwall.

propwall 1

Eh, banyak juga ni. Nak pilih duduk mana ya? Erm, jom kita jenguk area Nusajaya. Kalau bosan-bosan boleh bergembira di Legoland. Jap, kita google maps. Dekat ke Horizon Hills ni dengan Legoland. Wow weee, 8 km, 14 minit je nak ke Legoland. Ayuh, kita selidik Horizon Hills. Meh klik.

propwall 2

Haa, siap ada penerangan lagi pasal Horizon Hills. Ini sudah bagus. ‘Exclusive and luxury residential’ katanya. Wah, boleh perasan seperti iras-iras penduduk Wisteria Land. Mari menjadi surirumah terdesak. Dibangunkan oleh Gamuda Land dan UEM Land. OK, keduanya pernah dengar. Jadi, developer bukan menjadi masalah.

propwall 4

OK, jom kita masuk pertandingan RM1,000,000 Money Drop untuk membeli rumah di sini. Mencecah jutaan ringgit. Kata nak menjadi penduduk yang eksklusif. Harga pun mesti dalam julat eksekutif. Tapi, cantik kot rumahnya. Sesuailah dengan harganya. Mari kita teruskan angan-angan ini.

propwall 5

Eh, kalau tak nak beli, takpe. Jangan risau. Kita boleh meneruskan angan-angan ini dengan hanya menyewa di Horizon Hills ini. Boleh pilih sama ada ‘fully-furnished’ ataupun ‘semi-furnished’. Yang kosong pun ada.

Jika kita ada hubungan persahabatan yang kuat dengan Eric Deko Idaman, bolehlah kita sewa yang kosong sahaja. Dengan harapan, team Deko Impian akan mendekorasi kediaman kita dengan percuma.

Dengan propwall ni, ia memudahkan kita. Kita boleh pilih untuk mencari rumah untuk dibeli, ataupun disewa. Kalau kita berminat, kita boleh klik pada contact dan isi apa yang diperlukan. Nak tahu pasal info rumah yang kita minat? Klik je kat more info. Kita akan tahu serba sedikit pasal rumah yang kita angan-angankan itu.

propwall 3

Ataupun, kita boleh je isi borang ni. Kita akan dapat maklumat yang diperlukan. Mudah kan. Eh, bukan setakat Horizon Hills sahaja yang ada. Ada banyak lagi kawasan di Johor yang boleh anda terokai *eh, macam duta Mari Melawat Johor ni.

Tak tau kat mana Horizon Hills? Eh, mudah je nak cari. Kat Propwall ni, ada disediakan map untuk setiap hartanah yang diiklankan. Jadi, klik je di map, keluarlah map yang diperlukan. Usah risau ye kawan-kawan.

propwall 6

Mudah kan dengan Propwall. Boleh tahu pasal hartanah dengan mudah. Kalau nak tahu lebih lanjut. Janganlah segan-segan g ke laman sesawang Propwall.

propwall 7
www.propwall.my

mood:~jom berangan-angan ke tempat lain pula~

Monday, December 3, 2012

Perlibahasa Jalanan

Jom kita main #perlibahasa hari ini.  Peribahasa yang digunakan untuk memerli orang. Eh, bukan. Peribahasa yang diubah suai, sesuai dengan keadaan semasa. Hari ni kita fokus kepada situasi di jalanraya. Jom semua.

#1

Kalau minyak tinggal satu bar, janganlah Jalan Kuching hendak diduga.

#2

Jalan yang tenang, jangan disangka tiada AES.

#3

Cilok sana cilok sini, bertemu jua semasa traffic light merah.

#4

Muka Tembok
*muka mereka yang sedang mencilok barisan tanpa rasa bersalah.

#5

Mengorek hidung, sembunyi tangan.
*sambil kesat2 jari dan hembus hidung kuat2 nak buang sisa yang lekat di pinggir lubang hidung ^_^

Ada sesiapa nak tambah lagi??? huhuhu…

mood:~cukup tak best kalau org potong lane…~

Tuesday, November 6, 2012

lil zara wassup wassup

comel tak saya??? inilah untungnya bila ada inchek Jely sebagai pakcik saya, sebab saya boleh jadi cute macam pakcik saya... hahahaha...


Wednesday, October 31, 2012

Parking di MidVal adalah begitu dot dot dot…

Di kala tengahari yang suram…

Eherm, ramai gak yang g MidVal tengahari ni ye… Udah sepuluh kali pusing-pusing, tak dapat parking… Ada yang dah masuk dlm keta, tapi sibuk duk minum air mineral bergelen-gelen, x nak keluar kan kereta… Pose je dalam kereta… Mungkin minum air mineral Spritzer akan berperisa stroberi kalau minum di dalam kereta di P2 parking MidVal… Mungkinlah…

Pusing lagi… Ni kalau pusing lima kali lagi, x dpt parking gak, memang park kat tengah-tengah jalan sambil tinggalkan nota berbunyi “Call me if U need me”… Gittew… Ha3…

Haaa, ada org nak keluar, terus zasst bagi signal… Nak chop parking… Reverse sket lah, bagi senang sket makcik ni nak keluar… Ye kawan2, jika nampak auntie2 atau makcik2 yang penuh kesopanan dan keadaban membawa kereta, sila berikan ruang yang lebih untuk mereka reverse, kerana mereka akan terlebih-lebih mengambil ruang… Bak kata pepatah… “mereverse kancil seperti mereverse gajah gamaknya”… eh…

OK, cun… jom masuk parking… Lets tukar kepada D dan maju… Tetiba shreeetttttttttttttttt… Ada orang dari depan amik parking… Dengan penuh tawadduk dan tanpa rasa bersalah… Sedap ye ko amik parking aku… Amboi2… Siap reverse-reverse betulkan kereta… Ewahhh… Kita hon-hon, tak wat apa2 pun…

Ok, mari bunyikan hon tanpa henti… Nak turun marah-marah, tak cun ah… Kita tekan hon… Biar semua pandang-pandang… No respond… Kelihatan pemangsa masih buat2 bz, betul-betulkan maskara ke bulu mata yang seperti bulu kaki itu… Eh, pakai lipstik pula di bibir yang merekah bak tanah gersang di kawasan kemarau… Takpe, sambung hon lagi… Tetiba…

Aiyoo, inchek kenapa hon-hon???
”Aiyaaa abg Bang, tengok itu pompuan, sudah amik saya punya parking”
Kasi sama dia je lah, dia kan pompuan
”Oooo, kalau pompuan, boleh buat apa-apa je la???”
Bagi je lah
*terus ambil rambut palsu paras bahu, sarung dan libas-libas depan abg security
Saya pun pompuan maaaaa!!!” <—ha3, yang ini adalah rekaan semata-mata…

Terus lah blahh, malas nak gaduh-gaduh… Kepada pompuan itu, silalah tunggu beberapa hari lagi… Pasti kejadian yang sama akan berlaku kat ko… Masa kejadian tu berlaku, lagi horror… Masa tu ko dah nak tercirit sangat-sangat… Nafas tersekat-sekat, peluh menitis-nitis di dahi… Nampak parking kat toilet Shell, bila ko nak masuk parking je, ada yang potong… Maka terciritlah ko dalam keta itu… Cirit birit yang meleleh sampai ke lutut… Bau toksah cakap lah… Haaa, ngeri tak??? ^_^

Huish, henti-hentikanlah buat benda camtu yer… Janganlah sesedap rasa menculik parking org lain… A big no!!! Nasib baik kat lane sebelah ada parking lagi… Terus parking… Owh, jika parking di MidVal yang sebesar 18 padang bola itu, silalah ambil pic no parking anda ye… Kalau tak, terkial-kial lah nak cari kereta kelak… Jap-jap, cari phone… Nak snap lokasi parking…

Owh… Demm Demmm Dommmm…

phone

Phone saya skang, bukan sahaja polifonik, malah ia tak berkamera… Tapi ada torchlight… Hahahahhahaa!!! Tq Diha bagi pinjam phone…

mood:~ada sesapa nak derma BB???~

Sunday, October 28, 2012

Marilah ke Bali v2.0

Assalamualaikum semua. Lama x ketemu. Hampir sebulan ye. Masa utk jalan-jalan dah abis. Tibalah masa study semula. Hiyaah. Meh layan pic-pic di Bali ver2.0. Ini kali kedua ke Bali. Alhamdulillah, ada gak rezeki pergi jalan-jalan yer. Jom tgk gambo. Mauri.

Bali01

Yaa, sungguh behave kan kawan-kawan saya. Amik pic beramai-ramai sambil rapatkan kaki. Seperti gambar delegasi ke Bali. Kami pergi berlapan, tambah lagi sorang. Yang sorang tu sampai lewat. Hehehe. Owh, saya tiada di pic itu.

Bali02

Di hari kedua di Bali. Kami menginap di Raffles Holiday Hotel, Ubud. Ini adalah pic melepak2 di tepi pool, namun x bleh nak mandi sebab sejuk sgt. OK, di Ubud sejuk yer. Sehingga bila kita bernafas haa haaa, boleh kuar kabus seperti ada di Birmingham *hii, opie yang jauh di sana.

Bali03

Kanak-kanak riang melihat sawah padi. Bak kata pepatah, ‘sawah padi di Kedah dilupa-lupakan, sawah padi di Ubud digirang-girangkan’. Tehee ^_^

Bali05

Bermulalah trip Day 1 di Bali. Kami akan berjalan-jalan ke kawasan padi bukit Jatiluwih, bermakan tengahari di Kintamani, menghirup-hirup Kopi Luwak, melawat TampakSiring - kuil yang dipenuhi mata air. Tajuk warna pakaian kami adalah sesuka hati. Di mana tiada padanan warna yang sesuai diperlukan. Lantoklah.

Padi Huma Jatiluwih
Entrance fee – IDR 5,000/pax

Bali04

Ok, singlet itu agak kecil sokongan di bahu. ^_^

Bali06

Setelah menguwah-uwahh melihat kecantikan sawah padi huma, kami terus zasssttt ke Kintamani. Untuk makan tengahari sambil menghadap permandangan gunung berapi yang masih lagi aktif. Jika ditakdirkan gunung berapi itu meletus, kami lah yang akan berdebu2 sekali.

Lunch di Kintamani
Buffet – IDR 80,000

Bali07

Kamilah pelancong dari Malaysia ^_^

Bali08

Sesi mengopi Luwak. Ada banyak kopi dan teh yang boleh dicuba dan dirasa di sini. Sampai je kat sini, kita akan dihidangkan dengan berbagai perisa kopi dan teh. Vanila, ginseng, roselle, coklat dan semestinya Kopi Luwak. Ooo, kalau kita akan dikenakan caj jika kita pesan Kopi Luwak. Kalau tak, minum2 free je.

Kopi Luwak
Segelas – IDR 50,000

Bali09

Ok, saya tak tau kenapa saya begitu ^_’

Bali11

Lihat begitu berseninya inchek Azwa amik pic yer. Begitu boleh dihantar ke 3sixty nye magazine. Kami di TampakSiring. Kuil mata air. Kebetulan, bila kami sampai ada upacara keagamaan sedang dijalankan. Jom kita jengah.

Bali12

Mungkin leher saya suka disenget-sengetkan begini agaknya. Ahahahaha.

Bali13

Comel.

Bali14

Glamer makcik nih. Memula malu-malu nak ambil pic. Tapi bila tgk hasilnya, amboi kemain lebau senyum yer. Style lah.

Bali16

Haaa, di sini ada beberapa mata air yang mengalir keluar. Kalau diikutkan upacara yang sebenar, mereka akan mandi di setiap punca mata air. Kalau tak silap ada 12 kesemuanya. Habislah sudah trip Day 1. Terus masing2 pulang terbongkang di hotel yang sejuk di Ubud itu.

Bali20

Mengambil pic di gigi kolam mandi. Teheee. Masing2 bersemangat nak mulakan hari yang baru di Bali.

Bali21

Dari Ubud kita ke Seminyak. Sambil-sambil tu singgah di perkampungan lukisan. Kg Batu kot namanya. Singgah utk beli painting. Kena pandai bargain kat sini.

Bali22

Ok, masing—masing tunggu painting siap dibungkus. Lepas nih, meriah rumah kittew. Tq housemate.

Penginapan kami di Bali
10,11,12 Oct 2012 (2 nites)

raffles 1

raffles 2

Raffles Holiday Hotel
Jl Raya Denpasar – Kintamani Km 38 no 198
Ph – (0361)977777
Hp – 0852 38710225
Web – thru www.agoda.com
email – rafflesholiday@yahoo.com

Rate
Deluxe – USD 31.00 / night
Junior Suite – USD 41.00 / night

mood:~nantikan ver2.1 pula…~

Sunday, September 23, 2012

Tips En Jely–Cara Mula Borak

Jom kongsi tips. Selalu tak mengalami situasi di mana pergi melawat ke rumah orang, kita tak tahu nak borak apa dengan mak ayah tuan rumah. Apatah lagi, jika waktu tinggal kita berdua je ngan ayah tuan umah. Aiyaa, senyum dah  meleret. Masing2 cari idea nak borak. Jom, ada 4 tip utk bahan permulaan perbualan. Tehee…

Empat
Cuaca. Cuba tengok kawasan sekeliling. Agak2 kalau tanah kering, teruslah mulakan perbualan dengan “Dah berapa lama tak hujan?”. Kang pakcik tu jawab, “Dah lama nak, nape? Kat tempat ko salji ke nak???”. Ok, sila buat2 bz susun2 gelas…

Tiga
Kalau ternampak ada kucing ke atau apa-apa binatang belaan ke, boleh gunakan itu sebagai modal. “Eh, cantik nye kucing pakcik nih?”. “Iyolah, pakcik ada banyak kat belakang tu”. “Sapo namo eh kucing2 tuh”. “Yang bolang2 tu nama eh Soo Wincci, yang kaler oren2 sket tu Thanuja. Agak yang gobu2 kelabu tu Dabel-A”. Oh, peminat mastercep rupanya pakcik nih…

Dua
Selalu kan ada gantung2 pic konvo. Ha, nilah masanya utk menunjukkan keprihatinan kita terhadap keluarga mereka. “Ooohh, berjaya semua ya anak pakcik. Alhamdulillah”. “Eh, mana tahu anak2 pakcik berjaya semuanya?”. “Tuhaa, berderet gambar2 masa konvokesyen”. “Eh, tu bukan pic anak2 pakcik. Pakcik beli bingkai, dapat pic tu sekali. Entah anak sape ntah?”. Ok, inilah masa paling sesuai utk buat2 tertumpahkan air dan berlari2 anak ke toilet…

Satu
Kalau dah tak tahu nak borak apa. Sampai bunyi cengkerik mengesot pun dengar, silalah guna tips ni. Tenung mata pakcik tu lama-lama. Sila tenung tanpa berkelip2. Kalau boleh dekat2. Lagi afdal. Then kalau pakcik tu tanya “Nape nak, tenung2 mata pakcik”. “Ohh, ankel, u have very beautiful eyes. I’m falling in love with ur eyes”. Confirm, pakcik tu yang buat2 bz dan serta merta lari dari kita. Selesai lah masalah kita. Takyah nak susah2 borak ngan pakcik tu.

mallewww pakcik, ko tenung2 camtu… Teheeee…

Haaa, kan dah idea. Silalah guna idea2 itu ye, utk memastikan dunia anda lebih bahagia. Bahahhaa…

mood:~senyum sket…~
pic:~culik dr fesbuk~

Wednesday, September 19, 2012

Zainol’s Homestay–Langkawi…

Cantik tak???

Kelabu2 gitu…

Haaa, Kak Jah, meriahlah mandi guna kepala shower yang besar nih…

Tengok je rasa nak tidur… Haaa, Kak Odah, siap ada bling2 kat kepala katil tu… Meriah Kak Odah uitttt…

Haa, maaf ye Kak Mah, baju kurung bukan dalam pakej yer…

Whamboi2, cantik bebeno gambar kat atas ni ye… Haa, kalau nak tahu, nilah Zainol’s Homestay… Kat Langkawi nun haaa… Jikalah nak bercuti kat Langkawi, nak cari homestay, meh le ke ZH

Zainol’s Homestay

Taman Indah Kemas,
07000 Langkawi,
Kedah Darul Aman.
+6012-3152022

Sila2, jangan malu2… harga??? cuma RM220/nite… Astro ada Kak Jah oiii, just 7km je dari pekan Kuah… haaa, berkuah2 lah Kak Jah… dekat nak shopping pinggan mangkuk bagai…

mari ramai2, ke Zainol’s Homestay… anda pasti tertawan *sambil bayang2 poster iklan pic Z sekeluarga senyum lebar sampai pipi sambil tunjuk ibujari ‘good’… ^_^

 

mood:~jom cuti2 g Langkawi…~

Terima kasih semua ^_^

I am blessed and I am very grateful for that.

yups. saya bukanlah berada di tempat yang begitu menyelesakan. tempat di mana kita boleh berasa cukup selesa utk meneruskan kehidupan. namun, saya boleh tersenyum dan terus tersenyum kerana semuanya berjalan lancar. cukup gembira bila mengetahui ramai juga yang sayang kat saya. hehehehe.

terima kasih, terima kasih dan terima kasih. kalau nak dikira, nak dihitung, jelas tak terbalas semuanya. hanya Yang Esa mampu membalasnya dan merahmati semuanya. amin.

mood:~ ^_^ ~
pic:~tg en gugel~

Friday, September 14, 2012

Penang Trip Sept 2012

Penang Trip01

ke penang kita yeop!!! alang2 dah ke Ipoh utk wedding Fatin, moh le kita ke Penang… dengan menggunakan kuasa paksa-sambil-rela-dan-merelakan yang ada di diri sanubari ini, berjaya memujuk Fai utk ke Penang,  walaupun hanya utk satu malam…

gerak dr Ipoh dalam jam 5pm camtu… berbekalkan set Chicken McDeluxe bersaiz besar dan jajan2, bergeraklah viva hitam yang sommel dan berbunga2 itu ke Penang… *tol kat bridge dah RM 7 yer… terkial2 cari 7 hengget nak bayar tol sebab hanya 5 hengget je di tgn… teheee…

terus set gps ke batu feringghi… dgn jalan yang berbelok2 dan sukar itu, sampai lah ke tpt itu… dengan harapan nak dinner di tepian laut bertemankan deruan ombak debushh debush… gagal ye tuan puan… so, jenjalan je lah di kedai2 tepi jalan, alaa, seperti di Petaling St… menarik juga, ala2 Phuket pun ada gak…

Penang Trip05

Nasi Kandaq Beratoq!!!

Penang Trip02

kami dengan penuh gigih beratoq naa… nak experienced camna kat nasi kandar beratur… sampai dalam kul 10pm, nahhh, hambeklah ye tuan puan… saya org yang ke 71… mari beratur, mauri…

Penang Trip03

“hermmm, sedap ke nasi kandar nih???”

Penang Trip04

“pastilah sedap…” *sambil sengetkan kepala sket2, feeling2 pengacara jalan jalan cari makan…

Penang Trip06

kalau nak cari nasi kandar beratur nih, silalah setkan gps ke Masjid Kapitan Keling… betul2 sebelah masjid itu… tapi make sure dtg after 10pm, baru yg asli tu buka…

Penang Trip16

sebelum

Penang Trip17

SELEPAS!!!! alhamdulillah, burpppppp… ^_^

Penang Trip07

decide utk stay backpacker’s hostel style… dekat2 ngan area masjid kapitan keling nih… eh, kami tak minum Carlsberg itu, kami juga tak buat konsert dgn mereka… RM 35/nite… sungguh woot woottt… tapi, very the basic lah… janganlah berangan2 nak ada ala2 hotel 5 twinkle twinkle little star…

Monkey Inn
16, Carnarvon Street,
10100 Penang.
04-2610920.

Penang Trip08

di Beijing kah???

Penang Trip09

pagi2 dah gerak sebab kul 3pm ada tuisyen… he3… gigih tak saya… snap2 pic di kwsn sekeliling…

Penang Trip10

tyra!!! eh, TARA!!!!

Penang Trip11

taklah sah ke Penang kalau tak pekena sarapan mamak style… flooded bread n pulled tea *roti banjir dan the tarik… kehkehkeh… slrppp lagi…

Penang Trip12

yeaaa, naik feri utk pulang ke tanah besar… sib baik di awal pagi ahad, jadi kereta tak banyak la yer…

Penang Trip13

merenung masa depankah???

Penang Trip14

nice shot… tq Fai…

alhamdulillah, selamat pergi dan selamat balik… nampaknya, agak menarik utk dijadikan acara bulanan… packing barang, naik keta, shoot ke mana2 yang kita suka… perhaps after this ke melaka??? nak join???

entri ini diakhir dengan album
”ku cari damai di hati yang sepi”

 

Penang Trip15

kehkehhkewwwhhh ^_^

mood:~jom ke melaka pula..~