Friday, September 14, 2012

Penang Trip Sept 2012

Penang Trip01

ke penang kita yeop!!! alang2 dah ke Ipoh utk wedding Fatin, moh le kita ke Penang… dengan menggunakan kuasa paksa-sambil-rela-dan-merelakan yang ada di diri sanubari ini, berjaya memujuk Fai utk ke Penang,  walaupun hanya utk satu malam…

gerak dr Ipoh dalam jam 5pm camtu… berbekalkan set Chicken McDeluxe bersaiz besar dan jajan2, bergeraklah viva hitam yang sommel dan berbunga2 itu ke Penang… *tol kat bridge dah RM 7 yer… terkial2 cari 7 hengget nak bayar tol sebab hanya 5 hengget je di tgn… teheee…

terus set gps ke batu feringghi… dgn jalan yang berbelok2 dan sukar itu, sampai lah ke tpt itu… dengan harapan nak dinner di tepian laut bertemankan deruan ombak debushh debush… gagal ye tuan puan… so, jenjalan je lah di kedai2 tepi jalan, alaa, seperti di Petaling St… menarik juga, ala2 Phuket pun ada gak…

Penang Trip05

Nasi Kandaq Beratoq!!!

Penang Trip02

kami dengan penuh gigih beratoq naa… nak experienced camna kat nasi kandar beratur… sampai dalam kul 10pm, nahhh, hambeklah ye tuan puan… saya org yang ke 71… mari beratur, mauri…

Penang Trip03

“hermmm, sedap ke nasi kandar nih???”

Penang Trip04

“pastilah sedap…” *sambil sengetkan kepala sket2, feeling2 pengacara jalan jalan cari makan…

Penang Trip06

kalau nak cari nasi kandar beratur nih, silalah setkan gps ke Masjid Kapitan Keling… betul2 sebelah masjid itu… tapi make sure dtg after 10pm, baru yg asli tu buka…

Penang Trip16

sebelum

Penang Trip17

SELEPAS!!!! alhamdulillah, burpppppp… ^_^

Penang Trip07

decide utk stay backpacker’s hostel style… dekat2 ngan area masjid kapitan keling nih… eh, kami tak minum Carlsberg itu, kami juga tak buat konsert dgn mereka… RM 35/nite… sungguh woot woottt… tapi, very the basic lah… janganlah berangan2 nak ada ala2 hotel 5 twinkle twinkle little star…

Monkey Inn
16, Carnarvon Street,
10100 Penang.
04-2610920.

Penang Trip08

di Beijing kah???

Penang Trip09

pagi2 dah gerak sebab kul 3pm ada tuisyen… he3… gigih tak saya… snap2 pic di kwsn sekeliling…

Penang Trip10

tyra!!! eh, TARA!!!!

Penang Trip11

taklah sah ke Penang kalau tak pekena sarapan mamak style… flooded bread n pulled tea *roti banjir dan the tarik… kehkehkeh… slrppp lagi…

Penang Trip12

yeaaa, naik feri utk pulang ke tanah besar… sib baik di awal pagi ahad, jadi kereta tak banyak la yer…

Penang Trip13

merenung masa depankah???

Penang Trip14

nice shot… tq Fai…

alhamdulillah, selamat pergi dan selamat balik… nampaknya, agak menarik utk dijadikan acara bulanan… packing barang, naik keta, shoot ke mana2 yang kita suka… perhaps after this ke melaka??? nak join???

entri ini diakhir dengan album
”ku cari damai di hati yang sepi”

 

Penang Trip15

kehkehhkewwwhhh ^_^

mood:~jom ke melaka pula..~

2 comments:

Anonymous said...

best jugak kalau join nie...awat x habaq nk mai penangggg.....huhu

tujuhhariseminggu said...

lor... takpe, next time habaq awal2 yer... :)