Saturday, February 27, 2010

Hanjeng hanjeng hanjeng!!!!!!



Entri ini sangat simple tapi penuh kemarahan!!!!!!!!!!!!!!

Hanjeng!!

Hanjengggggg!!!!

Hangjenggggggggggggg!!!!


Kepada pakwe kepada emak Safiya Humaira.... Anda sangat hanjeng!!! Mamposlah engkau dengan penuh derita sehingga muka engko jadik seperti hanjeng ini!!!! Ko sungguh BODOH BANGANG VAVEYYYY BANGSAT!!!! Sampai ati ko wat budak 3 taun camni.... BANGANG LAH LU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hermmm... Huhhhh, sabo sabo sabo... Apa2pun, meh ramai2 sedekahkan al-Fatihah kepada arwah Safiya Humaira... Semoga rohnya tenang di sana... Amin... Sob sob sob... Sedeyla... Ada gak org jahat camni kat sini...

Mood:~sedey la... semoga arwah tenang ye di sana...~

Thursday, February 25, 2010

Semerbak tuh!!!!!

Alo Alo... E eh, bergaung la... Lama sgt x hupdate... Dah kosong rasanya blog ni dr org... Siap bersawang... :p Maap yer... Agak bizi melayan supervisor yang tetiba rajin <--- padahal memang dia rajin, ai malas... So, for today quick hupdate, saksikan lah iklan produk terbaru di pasaran...


Pic diculik dr fesbuk kawan.

Haippp, sila gelak sambil tidak notty... Pembersih kloset dan kamar mandi yer... Sekian entri saya... :)

Mood:~HAhahhahaa, eh, kenapa x leh berenti gelak nih???? Hahhahahaa~

Sunday, February 21, 2010

Kimi gebu Rossi comel :)

Huhh... Sangat teruja... Bila sudah lama x gathering sama2, bila duk lepak dan makan sama2, sangat teruja... :) Nak2 masing2 da bertukar status. Dari single, ada yg bertunang, ada yg da kawen, ada yang da beranak pinak... Pinak??? Mungkin singkatan utk pitam semasa beranak... :)

Majlis diadakan di umah Pinky Angel. Its so fun dapat godek2 anak beliau yg sangat comel... Tercapai juga hasrat nak ketemu sama anak dia... Punyalah lama nak jumpa, sampai da setahun umur anaknya. Hu3...

Bday kek utk bday boy... Cuba tgk nama baby boy tuh... Kimi Rossi... Cam familiar kan??? Ni gara2 ibunya suka sama Valentino Rossi dan Kimi Raikkonen... Jadilah Kimi Rossi... Eh, yuun, lupalah nama penuh dia... :)

Dari kiri: Hirda dan tunangnya (lupalah nama tunangnye...), Yuun (Pinky Angel) n asben n Kimi Rossi, Fiza, Oman, Affa, Azyyah n Jali (pongantin baru) dan inchek Jely di bawah itu berbaju bunga2 ijo...

Pic di snap sejurus sebelum mula makan... Pic selepas makan x diambil sebab masing2 naik seinci... :p

Bila difikir2 balik, seronok ada kawan yang akan jadi kawan sampai bila2. Tak kira lah camna kita sekalipun. Mereka akan sentiasa jadi kawan kita. Harap2, sampai bila2 kita kawan ye. Sayang kawan2 saya... Owh, mereka ini adalah geng2 Kelab Aerobik dan Kecergasan UKM... Haaa, weols dulu atlet tau... :p

Mood:~yang lain2, kita makan2 di lain hari yer...~

Saturday, February 20, 2010

Panas... "Apa salahnya kalo I sexy????" Datuk B...

Panas sungguh citer nih??? Baru je dapat berita nih... Seorang datuk berani mengaku bahawa beliau suka kalau dia berpose sexy... Beliau selesa kalo sexy... Erm... Sape beliau... Sebelum tgk berita nih, sila nikmati iklan Nips nih...

Adakah anda tau Nips skang ada bersama raisin. Selama ini nips hanya berkacang sahaja. Lazat kannn...

...yaa...
...inilah dia pic Datuk B yang gemar berpakaian sexy...


...


...


...


...


Sexy kan??? Sayalah Datuk B... Datuk Haji Basiran bin Semo... Datuk kepada Inchek Jely... Skang ni panas, sebab tu datuk suka berlenggeng camni... Sexy kan saya... Huks3...

Tadi balik kampung jap. Kampung belah abah, kat Kampung Kundang, Batu Laut. Lama x balik kan... Dapat jumpa atuk... Owh, sangat panas di kampung itu, sehingga kering air sungai nye <--- padahal masa raya aritu, siap banjir...

Kat rumah atuk ai ada pokok buah rasberi tau...

Normah Damanhuri??????

Balik dr kampung, singgah kat Banting jap, singgah woksyop. Besalah, adik ai, si Diha nak godek2 ketanye... Tetiba terserempak dengan Normah Damanhuri. Kagum ai, tak sangka dia da bukak woksyop kat Banting. Tapi, bila diamati, bukan ghupanya... Chi Noo Mah ghupanya. Tokeh woksyop tuh... :p

Owh, esok ada makan2 sambil gathering kat umah Pinky Angel... Nantikan pic nye... Potluck, ai bw sambal sotong, specially made by Inchek Mislan... :)

Mood:~sedap plak makan pechal nih...~

Tag dr Mizara yang berbentuk lefffff

Mendapat tag dr Mizara, suka betul beliau mengetag saya... Dan saya pun sangat suka ditag... :)

1) Adakah anda rasa HOT???
Bila makan ke ep si Hot n Spicy, saya akan hot...

2) Upload wallpaper pc/laptop yang anda guna sekarang!
Taddaaa... Bentuk leffff lagiks... huks3...


3) Cerita pasal gambar
Bentuk lefff ini menggambarkan yang dalam hati saya ada taman... hu3...

4) Bila kali terakhir makan pizza?
Erm, lupa lah... Lama kot x makan pizza...

5) Lagu terakhir anda dengar?
Good Girl Gone Bad - Rihanna

6) Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
Kunyah twisties... Krappp Kurppp....

7) Selain nama sendiri, anda dipanggil nama apa?
aLLy, jely, kadang2 ada org panggil bro... Huhh, sangat wassup2...

8) Tag 8 org...
Fanadz - he3...
Adieb - jgn malas ye...
Syaffeq - sila jawab yer, asik blog jog jer...
Acit - sila jawab sambil goyang2 rambut baru
TerunaGiler - erkk, kalo terbaca post ni la...
Faten - silo lah rajin2 yer...
... 6 org je bleh x????

9) Siapakah org no 1
Fanadz - erm, x penah jumpa pun... Konal kat blog dia yg suka tuka2 layout...

10) Katakan sesuatu mengenai org no 5
TerunaGiler - Erkkk, cuba tgk nama dia... He3...

11) No 3 ada hubungan dengan saper?
Syaffeq - Owh ai tau ai tau... Dia ada hubungan dengan keluarga dia... :)

12) Bagaimana pula dengan no 4?
Acit - Dia tgh demam... :p

13) Pesanan kepada org no 6
Faten - TQ la tunjuk cara nak melakonkan diri...

14) Kata2 cinta utk org no 2
Adieb - Berchentalah dengan jurnal pasti moma akan suka sama kamoo... :D

15) Adakah no 7 dan 8 mempunyai persamaan??
Eh, ada2.. Saya tag sampai 6 org jer... So persamaan utk org ke 7 dan 8 ialah, mereka tiada...

16) Berikan 5 perkara yang anda tahu tentang org yg mengetag anda
a) Beliau suka makan... Asik post pic makanan jer...
b) Beliau juga suka melahap, sebab kalo tgk pic makanan dia, suma besar2 jer...
c) Beliau turut suka ke kedai makan, sebab banyak kedai mkan dia pergi.
d) Beliaulah yang memperkenalkan saya kedai yicchuda... Slrppp...
e) Beliau ialah seorang pemakan... Hahahhaa... Suma pasal makan....

17) Persamaan antara kambing dan lembu
Dua2 ada hurup M...

18) Perasaan anda wat tag ini?
Mula2 sonok, tapi banyak sgt lah pleks..

19) Adakah anda tau si Razman itu sengal???
Sengal???? X lah, dia baik lah <--- wah, cam kenal je sape Razman tuh.. :p

20) Gay or Less
Kalo g kedap PayLess Book, ai suka... :)

Mood:~perghhhh, peluh2 wat entri nih... panjang bebeno...~

Heroooo Herooooo... Swedish Heroooooo...

Eherm eherm... Taddaaa... Sila saksikan trailer terbaru movie ai yer... :p Filem antarabangsa pertama ai... Cekidauuuttttttt.....


Mood:~He3.... Tq Faten...~

Friday, February 19, 2010

~Ezma, you jump, I jump! contest~


Belek2 followed blog, singgah jap kat My Own View... Ada kontestttttt.... Ada contest wehhhh.... Eksaited... Yok join.. Sonang je nak join... Ai agak malas kalo nak masuk kontest yg kena karang2 nih... Takpe, next time ai rajin2 kan diri...

Camno nak masuk kontest nih??? Silalah ke blog puan tanah ini yer... Cuma post kan pic lompat anda paling mantoppsss dan gigih... Owh, sib baik cik Ezma wat contest nih, kerna saya memang suka amik pic2 lompat nih... Kenapa??? Kadangkala nampak kurus bila amik pic sambil lompat2 <--- owh, sangat tidak relevan...

Owh, setelah menggodek2 pic apa nak letak, ni lah pic lompat2 yang agak tidak menjolok mata... Yang lelain asik nampak pusat je... hu3... Meh ai tempek pic nih...


satu


dua


lompattttttttttt....


hiyarghhhh!!!! bertookarrrr...!!!!!



Pic ni masa g trip ngan geng2 RHB kat Pangkor. Huhh, sangat malu selepas mengambil gambar, kerana???? Struktur pantai menerima gegaran yang agak besar setelah ai mendarat... Huahahuhu....

Yeahhh itulah dia pic lompat2 ai yer... Sila pilih saya sebagai pemenang yer... Sebab saya tak penah menang bila masuk kontest2 nih <--- padahal baru masuk 3 kali... hiks3... Haaa, yang lelain, sila join... Baru meriah geng2 lompat nih....

Owh, inilah puan tanah yang anjurkan kontest nih... Cantik dan menawan gambar lompat beliau. Bukan itu sahaja, beliau nampak berkarisma dalam gambar ini. Kewibawaan beliau akan lebih bermakna jikalau beliau pilih ai sebagai pemenang... Hikss <--- kipas sketttt!!!!!

Mood:~silalah join....~

Wednesday, February 17, 2010

Wassup2, Siti Nur Barbieyah here!!!!

Pelakon: Jely n TP Tpot...
Scene: Menuju Puncakkk!!! Gemilang Cahayaaa!!! Eh, silap... Menuju ke tempat meletak kereta...
Eh, camna nak parking nih???
Apsal ada pintu2 nih???
Tutup ke???
Car Lift???
Apa tuh???

Owh, pintu da terbukak... Jom masuk...!!!

Owh, rupa2nya nak masuk parking kena naik lift... Sampai tingkat 8 tuh...

Huhh, sangat best g Plaza GM... Sebelum ni dah g yg kat Klang ari ni g yg kat KL lah plek... Perasaan kagum sangat tak terperi... Iyolah, selama ni kat Jepun je ada car lift nih??? Ghupa2nya, kat KL da ader... Phewitt lah Plaza GM... Tapi sangat nebes ye nak masuk dalam lift tuh... Takut kereta tak muat... Kang x pasal2 tersagat keta...

Cuba bayangkan betapa gayatnye kitorang, sepanjang dalam lift tak abeh2 huyoo sana huyoo sini... Siap sep sep give me five lagik... Owh, lepas kuar lift, terasa berada di bucu menara KL... Sangat tinggi yer... :) Sangat bangga dengan pencapaian diri naik car lift di Malaysia... Baru ingat nak g Jepun, sebab nak merasa naik car lift... Yea, x yah g Jepun dah, leh booking teket g tempat laen plak... :p

Tgh ronda2 kat dalam GM tuh, tetiba jumpa awek chunnn... Eh, da alim dia skang??? Korang kenal x???

Haii, nama saya Siti Nur Barbieyah bte Kassim... Dulu saya sexy, skang sy dah sopan... Ayukan saya... Oklah, Siti balik dulu yer... :p

Mood:~Huhh, x saba nak citer kat kg, ai naik car lift... :D~

Entri kemalu-maluan... :p

...saya sedang blushing...
...naper saya blushing???...
...sebab saya sedang kemalu-maluan...
...eh, naper kemalu-maluan???..
...sebab...



...rajin wat entri khas utk saya...
...tenkiu...
...tenkiu...

Mood:~sangat ringkas entri kali ini... Naper???? Sebab saya tengah tersipu2 malu... muahahahahhaa... klaka lah plak perasaan tersipu2 nih... huks...~


Tuesday, February 16, 2010

Dini's GiveAway... Away away awayyyy....

Yeahh, contest lagi... This is my 2nd contest... Dini nak bagi adiah... Jumpa blog ni masa jalan2 kat gengblogger...

Sonang je nak menang... X yah susah panjat-bukit-pastu-amik-bunga-rafflesia-yang-tengah-kembang... X yah... Cuma letakkan je banner ni kat tepi blog anda... Pastu jangan lah segan2 nak wat entri pasal give away nih...

Kenapa dina eh silap dini kena pilih saya... Sebab adiahnye adalah mask yang boleh dipakai di muka anda. Owh, sangat memerlukan masker ini, kerana muka sangat memerlukannya... Sila pilih saya yer... Sila klik sini utk makluman lanjut...

Mood:~pilihlah aku jadi pemenangmoooo.....~

Karna Limau Mandarin berbakul2...

...pasti ada yang tertanya2, naper da lama tak hupdate...
...pasti juga ada yang tak jenguk blog ini di kendian hari...
...pasti ada juga yangternanti2 hupdate dr blog ni...

...

...

...

...

...dan yang pasti, ketidakadaan penghupdatean tidak memberi kesan apa2 pada pembaca suma, ha3...


...apa2 pun, karna limau mandarin yang lazat ini...

tq: KakTon

...saya sakit perut...
...huks3...
...ok tak bagi alasan camni sebab x hupdate blog...

...owh, sila ke sila lah ke My Own View utk cekidaut cara2 nak submit blog kat inchek google...

Mood:~maseh lagi berchuti... Gong Xi Gong Xi...~

Friday, February 12, 2010

Pengakuan Berani... SAYA ADALAH SEORANG....

Ha... Berdebar2 tak baca entri nih... Bersedialah anda menerima kenyataan... Inchek Jely akan merevealkan rahsia pada dirinya... Huhh, perlu kan semangat yang tinggi jugak nak wat entri nih...

Harap2, semoga pembaca2 tegar yg ari2 melawat blog ni tidaklah melarikan diri yer... Please accept me as I do... Sebenarnya da lama nak beritau menda nih... Cuma x cukup kuat dan x cukup yakin lagi... But now, Ive got that strength to tell this thing...

Tet tenenet tenettt <--- sila bunyikan seperti mendapat high score di hset nokia 3210...

SAYA ADALAH SEORANG...

...

...

...

...

...

...

...

...

yang mempunyai diari... Hu3 <--- malu nak ngaku...

Ya... Saya, Inchek aLLy ada diary... Agak tidak macho kan ada diary... Siap ada pic pompuan omputih petik2 bunga kat cover diary... Perasan tak font tulisan menjadi kechil... Ini kerana, ayat2 ini ditaip dengan perasaan kemalu2an... Huhuhuhuu...

Korang rasalah, cam kelaka ke kalo lelaki ada diary??? Owh, sila maafkan diary yang agal bunga2 ittew, sebabnya diary ini dibeli di karnival 2nd hand stuff... Owh, perlukah ai malu kerana ada diary???

maluu...
x maluuu...
malu...
x malu...

Mood:~lega dah confess... owh, baideweii, tq My Own View sbb buat entri khas utk ai...~

Thursday, February 11, 2010

Brosur yang muncul sendiri... :)

Huhhh, masuk je lab, da ada brosur nih atas meja...

Aittt, sapo yg letak nih??? Brosur apa nih??? Owh, PGCE 2010. Petroleum Geology Conference & Exhibition. Ni mesti SV ai letak atas meja... Alamak, kantoi x de kat lab... Hu3... Abeh la... Kono marah... Dr Sam... Mintak mahap yer... Ai g UiTM td... pulangkan buku... :)

Adeib, aku tau ko baca blog aku... Yok temankan aku g conf nih... X de geng la... Jom la... Nanti aku sponsor ko nyer registration fee... Tapi ko baya lah dulu, pas dpt scholar, aku bayo balik... Aci x??? Jom... Nanti aku bg support masa ko present paper ko... Bawa banner lagik...

Haippp... Sila wat keje skang... Nanti SV dtg wat spotcek... :p

Mood:~nak nganto paper x sempat, jd participant je la...~

Tuesday, February 9, 2010

Mano kunci nih???

Scene: Baru abiskan kelas tuisyen Science Std 3 <--- owh, sgt comel lah budak2 darjah 3...

Owh, dah jam 9 nih... Yeaaa, da abis kelas... Kena balik cepat nih, nak g nonton Ghost Whisperer... Nak temankan Melinda Gordon selepas kematian hasbennye... :) Sedang sibuk2 nak balik nih, tak jumpa plak kunci keta... Huhhh, kat mana nih... Dah lambat nih... Kyle XY pun da start nih... x sempat nak tgk Kyle ngan Amanda nanti...

"Ehhh, mana kunci keta nih...." sambil cari2 sekitar opis tuisyen...
"Errrr, cikgu cari apa tuh??? Dari td sibuk mencari..."
"Owh, cari kunci keta... Mana ntah ai letak.. Cikgu ada nampak..???"
"Errrmm... cikgu... Yang kat tangan cikgu tu bukan kunci keta ke???"
"A'ah lah...."

Huhhh, camna leh jadi camni nih... Sibuk tertonggang tonggeng cari kunci... Ghupa2nya ada kat tangan sendiri... Bukan sekali dua jadi camni... Banyak kali gak... Kadang2 sibuk cari marker pen, rupa2nya ada kat tangan... Hoohh, adakah sudah nyanyuk???? Tulunnnn...

Pic selingan... Grey dan anak2nya... :p

Herm... Adakah semakin jadi pelupa nih??? Nak wat pe nih??? Ada ide???

Mood:~ermmm, kat mana letak meksis broadband nih...~

Ainan yang best... :)

Sangat teruja membaca artikel ini... Teruja + kagum + tepuk tangan + bangga + dan sebagainya... Sila klik sini yer...

credit to: Kosmo

Gila ah <--- sila sebut seperti Aizat di AIM yang lepas... :) Lulus ujian O-Level pada usia 7 tahun... Huhh, ai masa tujuh taun baru nak start hafal lagu twinkle twinkle little star sambil main lompat getah... Then, he just been the youngest undergrad student at Help Univ College, Damansara. Baru 10 taun da jd mahasiswa... Mak aih, ai masa sepuluh taun, baru je menjuarai pertandingan menyanyi di sekolah... :p Sangat tidak terlawan...

Pasti ayah beliau Valentine Cawley dan ibunya Syahidah Osman Cawley sangat bangga kan... Mak ngan abah ai sangat bangga di kala ai menjuarai pertandingan menyanyi. Pasti diorang sangat bangga kalo ai pun bijak camtu. Namun, nak wat camna, anaknya yg bernama Jeli ni lebey suka main2 dr belajar sungguh2... Ampun ye mak abah.... :)

Kalo baca artikel tu, usia 6 adik Ainan da suka baca buku kimia. Huhh, kalo aii???? Lebey suka tgk doraemon dan citer pendekar dr nak baca buku kimia... He3... Buka kimia pada umur 6 taun???? Huhh, sgt tidak difahami... Mak ayah Ainan sanggup berhijrah dr Spore ke Msia semata2 nak lihat anaknya lebih berjaya... Bravo la uolsss...

Herm, selaku bekas pengajar di kolej swasta, ai memahami perasaan pensyarah yg bakal mengajar Ainan... Mesti nebes... Yelah, tak dapat diduga soalan yang bakal Ainan utarakan... Plus, Ainan sgt muda... So, sedikit sebanyak ego akan tercalar di sana sini... Kalo ai lah yang ajar Ainan, pasti study bersungguh2 sebelum masuk ke kelas... Banyak membaca additional info... Huhhh, nebes jugek... :p

Apa2 pun, tahniah la Ainan yer... Good luck in ur future undertakings. Make ur parents even prouder.. Owh, jangan lupa mak ayah bila da berjaya... :)

Mood:~tetiba terasa tak pandai pula...~

Monday, February 8, 2010

Sunday, February 7, 2010

Ku Sangkakan 7... Rupa-rupanya...........

Sangat seronok pabila dpt bangun awal di pagi Ahad sambil mengunyah roti canai serta teh o panas... Terasa Ahad ini akan lebih bermakna... Huhhh... Owh, si Grey berjaya melahirkan 3 ekor pewaris lagik... Sumanya kaler2 dull gittew... Tiga2 kaler sama... Camno nak bezakan nanti??? Huhuhuhuu...

Baru je abis bekpas, tetiba En Mislan berkata seraya berpesan...

"Owh, Jely... Temankan abah g kenduri kat Selayang..."
"Sape nye kenduri nih?"
"Anak Mak Teh yang duk Spore tuh...."
"Okies...."

Hurm... Kenduri lagik... Smalam ada kenduri gaks... Gumuks lah camni... Owh, kalo nak ke mana2, abah ai kena cakap awal2... Yelah, dia da tau, anak dia kalo nak bersiap g mana2, mengambil masa sejam nak siap... So, tpaksalah bgtau di awal2 pagi... Supaya tak lambat...

Setelah siap2 sambil kesedihan kerana x dapat tgk Melodi, pose jap kat dpn TV sambil kunyah kuih bangkit...

"Eh, mana kad kawen tuh... Abah lupa lah umah dia kat mana..."
"Jap yer... Haaaa, ni kadnye... Cantiknye..."
"Haaa, hapal alamatnya... Kang senang..."
"Baik....."

Owh, kat Taman Bolton Selayang... Kat mana tu??? Takpe, nanti godek2 map... Sampai lah nanti.. Tatkala nak kuar umah sambul menyarungkan spek mata itam <--- owh, menghadiri kenduri kawen sambil berspek mata itam sgt glamer.... :) ternampak satu menda kat kad kawen tuh....

Tarikh: 14 Februari 2010 (Ahad)


Ok... Owh ari ni ahad... Tetiba tertengok plak date kat hset..

7 Februari 2010

Erkkk.... Abah salah tarikh la... Next week la...

Mood:~sib baik lah tak nonong2 g kan... Kalo x maluuu...~

Saturday, February 6, 2010

Kebersalinan Grey...

Gila ah, title post yg sangat melanggar hukum tatabahasa... :p

Hiii, nama saya Grey... Saya sangat sarat nak terberanak nih...

Yeahh, skang saya tgh menyaksikan secara langsung sesi beranak oleh Grey... Kucheng ni pelik sket... Selalunya, kalo kucheng lain, kalo nak beranak, ala2 malu2 kucheng, nyorok2 sket... Tapi Grey ni nak ada org kat sebelah dia... Haaa, kitorang letak Grey tepi TV... Suma org temankan dia beranak... Igtkan nak amik pic di saat2 yang begitu cemas ini, namun agak horror bentuknya... Tak jadi lah yer...

Setakat ni baru dua ekor... Disyaki ada lima ekor sumanya. Sebab ptg td ai da check2 berapa kepala kitten dalam perut Grey <--- boleyyy???... Moga2 Grey selamat hendaknya... Amin...

Herm... Yang menjadi satu keajaiban di sini ialah bagaimana Grey bleh menjalani proses kebersalinan ini dengan begitu teratur... Sangat membuat saya terpikir2, bagaimana Grey bleh tahu nak buat apa masa beranak nanti... Camna nak uruskan tali pusat anaknya??? Lepas da terkeluar baby nak wat pe??? Camna nak wat proses push-push-in-out ittew???

Ohhh, Subhanallah... Terlihat kebesaran Mu yang amat tidak ternilai... Tidak dapat difikir menggunakan akal hambaMu yang sejengkal imunya cuma... Ni baru proses kucheng beranak... Tak tengok yang lain2... Terasa sangat kerdil di sini... Ya Allah, ampunkanlah dosa hambaMu yang lalai ini... Yang sering merasa diri cukup sempurna... Huhhh, sungguh terasa keinsafan dijiwa... Amin..

Owh, terpaksa turun ke bawah utk memberi sokongan moral kepada Grey.... Daaa...

Mood:~pusshhhhhh....~

Jom tolong adik Ammar

Salam... Hari ni asik blogwalking ke sana dan ke mari... Macam2 ada... Sonok ah pas join GengBlogger... Macam2 blog ada... Best wooo...

Majoriti blog yg dilawati ada terpampang pic Ammar... So, ai terus mengkaji apa disebalik banner adik Ammar nih... Owh, rupa2nya adik Ammar sakit... Mak dia perlukan RM12,000 utk pembedahan dia... Huhh, sangat banyak kosnya... Ingin tahu lebih lanjut, sila klik blog emak nya yer... Oh, en NuffNang pun ada special post for Adik Ammar...

Owh, dekat GengBlogger ada suh letak banner adik Ammar. Tapi, ai x pandai la nak letak banner2 tuh... So, utk membantu adik Ammar, sila click pada banner di atas dan di tepi blog ai yer... Banner is provided by en NuffNang...

Erm, sangat sedey pabila melihat post di blog emaknya... Sedey la tgk baby kena pakai wire sana sini... Cian la... Ya Allah, hambaMu ini bermohon agar dipermudahkan segala urusan adik Ammar... Supaya pembedahan adik Ammar pada 22 Feb 2010 ini berjalan dengan lancar dan selamatlah hendaknya... Aminnn...

Mood:~harap2 keluarga adik Ammar bersabar dan redha dengan ujian ini yer....~

Friday, February 5, 2010

Paya Indah lagik... :D

Erm, tiap kali abis program integrasi kat PLKN, mesti sedey... Yelah, nak kena tinggalkan student... Walaupun seminggu je ngan diorang, tapi best wooo... Sebabnya, bila da lama kat kem, diorang suma da sgt2 baik... Sangat2 hormat kat cikgu... Walaupun ala2 wajah seorang pengganas, tapi sangat sopan... Walaupun i rempittt, tapi dalam hati i ada taman... :p

So, sila saksikan pic sehingga perasaan teruja nak ke PLKN berkobar2... :p

Bila berada dengan mereka yang sedekad lebey muda, terasa tua seketika... :p

Haaa, lihat... Betapa 1Malaysia program ini... Yang cina pun bley jadi lebey mesra tau... :)

Lihat kemesraan mereka... Tanpa mengira kaler tau... Tapi kalo da duk kat kem 3 bulan, mereka akan lebey mesra... Kerana warna kulit mereka akan sama tone nyer... :p

Peace... Para penari Kurik Kundi... Hu3...

Last pose before their performance... Nampak tak cikghu aLLy disitu??? X nampak kan??? Sebab i ala2 sebaya dengan mereka... :p Sila muntah skang...

Haaa, ni lah pelakon utama nya... Siap berkain pelikat... Itu yg baju kaler merah tu, upin ipin... :p
Owh, sila jeles ngan mereka kerana mereka menari lagu Kurik Kundi dan Nobody ye... I want nobody nobody but you.... :p

Herm, sangat syahdu masa last class... Siap nyanyi2 tau... Sib baik cikgu aLLy tak nanges... Hu3... X saba plak nak tunggu bulan 4... :p

Mood:~owh, sangat gembira Taylor Swift menang Album of The Year @ Grammy...~

Wednesday, February 3, 2010

PLKN @ Paya Indah

Yeargh... Menginstruktor kelas di kem sangat mencabar... Di samping haba pendam kelas yang sangat tinggi, suasana kem yang indahs sangat membuat kredibiliti tercabar... He3... Oleh kerana mengajara dengan bersungguh2, tiada masa utk hupdate yer... Saksikan lah pic2 ini...

Hahahahha... Klaka lah cikgu nih...
Hape???? U kata i klaka???
Hahahha, cara cikgu tanya pun klaka... :)

Huhhh, kita seharusnya begini...
Bukan begitu...
Eh, beginilah...

Kita kena lukis gamba cikgu ke kat kertas nih..
Yelah...
Alaaa, kita lukis je gamba bulat2, kan cikgu kita bulat..
....Happpeeee???????

Mood:~panas... 7up... Revive... 100 plus....~