Wednesday, May 27, 2009

Monday, May 25, 2009

GHOST @ 24 May 2009

Erm, episod semalam penuh dengan ke'jeng jeng'an... It starts with Ridzuan-death-killed by gangster issue (Eh, gangster yang bunuh Ridzuan tuh cam x gangster sangat, ala2 sopan gittew). Again, ada connection ngan Romeo. Ridzuan dibunuh sebab Romeo (saper eh Romeo ittew????) Last word yang kuar dr Ridzuan adalah "Romeo kem salam kat uols..." Dushhhh, terus Ridzuan kena tembak. Naper si gangster tu takut sgt ngan Romeo eh???

Then, Edmund Soo-Kasih-Alicia-Harum issue. Ghupa2 nya, Alicia ngan Harum is step sister. Kasih (Harum's mom) was Edmund's (Alicia's dad) affair dolu kala. Alicia dah tahu pun (siap upah PI lagi), and that's why lah Alicia baik2 ngan Harum. Sedih wooo masa part Kasih nangis2 sebab rindu kat Harum. "I want her back, I loved her so much..." Wuhuuuuuuu...

So, skang nak tahu, saper sebenarnya yang culik Alicia. Naper dia sangat berdendam ngan Edmund Soo. Erm... Kena tunggu next week lah pulokssss...

credit to: www.klue.com.my

mood:~Eza nampak cute ngan couple dia... wink wink wink... ;)

Thursday, May 21, 2009

Kriss Allen... Yeah... Wink wink...

American got their new idol, Kriss Allen. Erm, ingatkan Adam yang dapat... Tak tengok lagi pun AI final, so malam ni baru dapat tgk (x der Astro meh, terpaksa tunggu 8tv nyer show). Apa2 pun, congrats cutie... :D

mood:~x sabar nak tunggu malam ni... No Boundaries~

Tuesday, May 19, 2009

Bones da abiss????!!!!! Waaaaaa....

credit to: http://star-ecentral.com

Waaa, ye ye je tunggu smalam. Ghupa2nya dh abis cerita Bones kat ntv7. Huwaaaaaaa....

mood:~tpaksa layan citer lain....~

Monday, May 18, 2009

Ghost Season 2 at 8tv

credit to: zahiriladzim.blogspot.com/

Layan weh citer nih. Best. This unpredictable-cute character-not typical malay drama agak seronok lah nak diikuti. Semalam dah episod ke enam ke tujuh gitu lah. X sangka plak bleh ter'follow' cerita nih.

Yang seronoknyer cerita nih, each character memang sempoi habis. Natural. Tak bosan ah. Story line pun agak susah ah nak predict, tu yang kena follow citer baru tahu apa yg jadi pastu.

Semalam (170509) nyer episod, da ada hint2 pasal connection between Harum-Alicia-Kasih-Edmund Soo. The mysterious guy yang keep sending pic kat Eza, bagi pic Edmund ngan Kasih (mak Harum) together. Alam pun dah reveal his true identity-Ali Imran. Erm, baru tahu, Alam got his abilty from his own mother. So, pas nih, nak tahu apa sebenarnya connection Alam ngan Alicia. Is that about money or there were something else. Misteri....

Owh, who is Romeo eh?????

mood:~X sabar nak tunggu next week....~