Friday, December 10, 2010

Kopi dan TV

ada sesape tak bleh tdo...
tak pun..
nak stay up...
tapi mata da nak tutop...

silalah...
minom....

air televisyen
eh silap...
air kopi cap televisyen...
fes time tgk kopi cap tv...
adakah kopi itu berasa seperti tv???
tv lcd kah???
ataupun tv plasma???
^_^

mood:~esok ke pd... yehuuu...~

Thursday, December 9, 2010

KFC's Egg Tart - Sila MAKAN!!!!

kawan kawan
sila makan ini
sebab
ia sangat SEDAP!!!!



sekian...

mood:~shedappp..~
pic:~tq to google.com~

ZZzzzZZZzzZZZ

tik tik tik
vooohhhh vvvoohhhhh
ketap ketappp ketapppp

bunyi ujan waktu pagi
lazatnye suasana
jom tdo

mood:~sejookkkk...~

Sunday, December 5, 2010

Tahniah Muallaf, Tahniah Allahyarham Yasmin :D

tahniah tahniah... Allahyarham Yasmin Ahmad telah berjaya menggondol anugerah Pengarah Terbaik di Festival Filem Asia Pasifik ke 54 menerusi filem Mualaf... Wahhhh!!! hebat nih... ni fes time malaysia dapat membawa pulang anugerah nih... sebelum nih, hanya anugerah utk pelakon terbaik je... alaaa, yg cik puan ponti maya karin chunn tuh plus beberapa yang lain... tahniah... sila kelik sini utk berita lanjut...


tahniah... tak sempat nak tgk citer ni lagi... :)


hermmm, selain Muallaf, ada lagi filem lain yang jd wakil Malaysia... Magika, Lagenda Budak Setan, Pisau Cukur dan Cinta Ais Kacang... <--- eh, cinta ais kacang??? cam x pernah dgr ye... ironi kan... kat Festival Filem Malaysia baru2 nih, amboi kemain Magika sapu abess... siap jadi Filem Terbaekkk lagi tuh... camno??? rasa2 nya muallaf x de pencalonan kot...

huhhh, kelaasss kan juri2 kat mesia nih, dia nye expectation and evaluation lebih tinggi kalau banding ngan asia pasifik... iyolah, mesia buleh la katakan... x paham... kat negara sini, pencalonan pun tarak... tapi kat tempat org lain, siap dapat anugerah Pengarah Terbaik... apa2 je lah yer... kepada yang berkenaan, silalah malu tersipu2 bila mendengar berita ini... he3... kalo ai la jadi juri, da kemalu-maluan nih... hiks... :)

apa2 pun...

al-Fatihah utk allahyarham...
semoga rohnya tenang di sana...
amin...

mood:~....~
pic:~tq google.com~

Friday, December 3, 2010

ennaunsement...

eh...
kenapa ai ada pic...
Aishah - Janji Manismu...
pic kawen dia ke???
ke pic dia masa muda2...
muda2 da pakai tudung ye dia...
tak tau pun...



eh, x dela...
tu pic adik ai...
Dilla Mislan...
dia nak tunang ahad nih...
so...
ennaunsement...
attensyen plissss...

"sila jangan nak ngorat2 adik ai yer..."
<--- hu3, ko igt adik ko hot... :p

selamat bertunang
Dilla Mislan
dan
Sufi aka Chong Wei
-05-12-2010-

mood:~ada iras2 Aishah kan...~
mood lagiks:~ai yg makeup tuh... hu3..~

850k... Kaya!!!


eh...
saya bakal kaya...
menci la...
tiap2 minggu dapat ratus2 ribu...
pound tu...

nak beli prius cash la...
ada sesapa nak satu???

mood:~spam... spam... lempang sepam kang...~

cacing sit-up dan kereta ajaib!!!

kereta ajaib datang lagi!!!
<--- sila baca dgn nada iklan TORA...
hiks...

Last tuesday, I had a session for school holiday's tuition program... 1st class with my cutey-likey student... Std 2 + Std 3 soon to be student... So, as for 1st class, we had a nice and warming briefing session, just to kenal2 each other... I was asked them about their vacation during this school holiday... Tetiba..

"Teacher, saya x g cuti mana2, sebab kena denda.."
"Really, Y??? U ada buat salah ke???"
"A ah, one really big mistake..."
"What are u really did dear???"
"Saya x dpt nak g cuti sebab tahun depan saya masuk kelas nombor DUA..."
"..."

Uitttt, do that really necessary??? Tak dapat nak g cuti, sebab taun depan masuk kelas no 2... Baru darjah 3 tu... Sib baik, inchek Mislan tak wat camtu, kalo tak, tiap2 taun ai tak leh g cuti mana2... miahahhaa...

ok ok, back to the topic... kereta ajaib??? apa tuh... ohooo, at the end of class, i did decided to do some activities... kita main lukis2... so, i listed down several nouns, and they need to determine which were non-living things and living things as well... pastu, diorang kena lukis2 la... mari tgk lukisan mereka... :)

kereta ajaib!!!!
kereta beroda tiga... hu3...


dan... cuba teka... apakah ini???

itu cacing sit up...
<--- maap pic kabur, sebab ai tergelak2 masa snap pic... :)

mood:~silap ah, tak lukis cacing tu wat push up...~

Monday, November 29, 2010

Sunday, November 28, 2010

Filzah's happy yappy :)

ini adik saya...
nama dia Filzah...
nak tgk gigi dia yg comel tuh???
sila lah tgk dia gelak2 ni yer... :)


mood:~adakah muka ai sgt lucu sehingga baby tergelak2... :)~

Saturday, November 27, 2010

saper nak kanta lekap free???



haaa..
cepat2...


ada wat promotion...
just register your name...
tadaaa..
u can have 3 day trials...

inilah masanya...
ingin bebas sebebasnya...
bercontact lens tanpa mata mengenyit2...
akibat kering...

ok..
click


then...
pilih la nak amik kat ne contact lens tuh...
pastu..
tadaaa...


print je...

mood:~x saba nak rasa moist....~

Wednesday, November 24, 2010

AZRI mangsa asid, help help help

baru je tgk bersamamu
pasal Azri Abdullah
yang disimbah asid
dan dibantu oleh kawan2 nya
utk dapat rawatan kat KL

musykil2
kenapa family dia buat camtu eh
pasal harta keluarga pun
sanggup simbah2 asid
pastu tinggalkan dia camtu je

sangat kagum dengan kawan2 Azri
sanggup berhenti kerja
semata2 nak jaga Azri
semoga indah lah balasan utk mu kelak
amin...

nak derma
sila kan

AZRI ABDULLAH
BSN GiRO i
1410041000142972

jumpa satu artikel pasal Azri


semoga dengan sedikit bantuan kita
boleh meringankan beban beliau

mood:~keliru la... family dia??????~

~kenapa suka emo-emosi di FB~

perasan tak pemuda pemudi ske emo-emosi kat fb... especially what stated at their status... kalo x emo x sah... :) update dengan kadar segera, supaya perasaan emo tersalur dengan jayanya di fb... contoh2nye...


"mencik ngan jiran sebeleh, sidai spender kat pagar aku plak... huarrrghhh!!!!"


"morning semua... sedapnye roti telorrrr td... terbaek laaaa..."


"#%^$@##^$... apsal ko pegi langgar keta aku... $@#%!#% laaaa!!!!!..."



haaa... betul kan... cuba teka.. yg lagi best... ai pun sama... miahahha... alorrr, biarlah org nak emo sesuka hati... yang emo ai, bukan org lain... meh ai bagi rereason kenapa kita dibenarkan emo di fb... bukan itu, sahaja, kita digalakkan utk mengemo di fb... sila emo ye kawan2...

sebab 1


~kita rasa sedih, tapi tak tau nak ngadu kat saper... so, kita ngadu lah kat inchek fb... takkanlah kita nak tetiba call supervisor tesis kita, then ckp kita sedih la... pastu merengek2 kat dia...~
::sesuai bukan::
:: sebab tu kita leh beremo-emoan kat fb::

sebab 2


~kita rasa sangat berdebar2 sebab nak jumpa supervisor, x tau nak ngadu kat saper... kita ngadu lah kat fb... takkan lah nak ngadu kat supervisor kita, yang kita nebes nak jumpa dia... tu yg kita ngadu kat fb~
::sesuai bukan::
:: sebab tu kita leh beremo-emoan kat fb::

sebab 3


~kita sangat bangga nak sokong atlet malaysia di Sukan Asia 2010... tapi, x kan nak tepon inchek Shabery, menteri sukan, then pesan kat dia "abg Shebbb, kem salam kat Chong Weii yer..." sangat tak sesuai... takpun, takkan ai nak sms Chong Weii "Dato' main bebetul yer..." sebab tu lah saya sokong mereka kat fb~
::sesuai bukan::
:: sebab tu kita leh beremo-emoan kat fb::

sebab 4


~kita suka ngan mizz nina, nak wish congrats, tapi takut nak BBM ngan dia... nanti noh libas2 rambut kat ai... so, kita wish la kat fb...
::sesuai bukan::
:: sebab tu kita leh beremo-emoan kat fb::

dengg... kan kita dibenarkan emo di fb... sape kata tak bleh... bleh.. tapi seriyesli... kalo kota dapat beremo2 di fb... lepas kejap tensen kat dalam kepala... soo.. sila2 emo di fb... fb kita, hak kita, hak bersama... hak satu malaysia... <--- tetiba iklan...

mood:~hu3... nak g beremo2an kat fb pas ni...~

~...wadappp...~

wadap wadappp!!!
jely in da haauusssss!!!

<--- perghh, berangan hip hop nih...

miss me???

<--- perghhh, ko igt ko jastinbibir...


Tuesday, October 19, 2010

5 pasal saya bila berberukben

mari kawan2, kita lihat carta 5 paling hangat... apa yang hangat??? carta 5 artis paling hangat??? carta 5 badan artis paling menawan??? carta 5 bulu mata paling menawan??? idok le... ini carta ai... hu3... <--- ko bajet artis la, konon2 ada yang sibuk2 pasal ko... miahahha... ahhh, x kira, nak wat gak carta utk diri sendiri.... :p

selalu, pagi2, on je lappy, apa je yg korang wat??? haaa, terus ke website library dan search buku seraya terus g booking dan lantas ke library utk meminjam nya??? bagusss... :p aitaklah serajin itu ye kawan2... hu3... ini dia carta 5 menda yang ai akan buat selepas sejurus membuka lappy dan mengkonnek braodband...


no 5

opkos la bukak blog sendiri... muahahhaa... sambil usha2 tgk berapa yang on9... kalo da belas2 tu ok la... kalo masuk pulu2 sket... girangs... tapi kalo nombor traf tunggal tuh... pasrah je la... hu3...


no 4


haaa, pas masuk blog sendiri, masuk blog org lain plak... nak tau gak apa yang diorang buat... 5 blog ni memang wajib la setiap hari... Ardini Humaira, RedMummy, Hanis Zalikha, Tijah Lawa dan Kak Senduk... kalo ke blog dini, bleh tau dia wat apa... haaa, selalunya banyak makan rasanya... hu3... kalo ke blog kak red, pasti akan wooo waaaa sana sini... hebatlah dia... blog hanis plak feeling2 cam sama jadi selebriti... blok kak tijah, seriyesli, voley gelak2... pastu sambung gelak tgk blog kak senduk... tgk la entri dia pasal kak zabedah.... haahahhaa....


no 3


paper kena baca gak... selalu tgk HMetro... sebab, paper ni cam banyak kisah jeng jeng... ala2 kalo baca paper metro... takut nak keluar umah... ha3...


no 2


check email yer... gmail ngan yahoo mail... masa bukak e mail pasti berdebar2... kot2 menang apa2 contest ke... i rajin masuk pertandingan nih... tapi... nan ado... ha3...


no 1


tadaaa, x dinafikan lagi... fesbuk menjuarai carta... ibarat kalo sehari tak bukak fb, diri akan terasa tertinggal info2 baru pasal kawan... yelah, masing2 skang post kat fb je... kadang2, kalo nak carot2 pun dalam fb... miahahha....


haaa... itu je la yang i wat setiap hari... bila usia la nak siap master ye... ha3... di kesempatan nih, i nak mengetag



nak tau gak apa yang dia yang wat kalo dia start on9... kan dini... kan kan kan... :p pas dini da buat, dini tag la sape2 yang berkenan yer.... :)

mood:~bila la nak start baca buku nih....~

Monday, October 18, 2010

~tanya~

bila ketawa
orang bertanya
bila nangis
orang pun bertanya
bila menung
orang turut bertanya
bila sepi
orang masih bertanya

entah bila
kau, engkau lah
ku, akulah

tapi
orang tetap akan bertanya
selamanya akan bertanya
tidak akan henti bertanya

kerana
tanya itu kasih
tanya itu sayang
tanya itu rindu
jangan berhenti bertanya...


mood:~...~

Saturday, October 16, 2010

MOHD CHAN - Halal Chinese Cuisine

ok... lama da x g makan2... akhirnya sempat la g merewang2 makan... g survey2 kat KJ... ingatkan nak makan kat Fendi Ikan bakar... Sape yg duk KJ mesti tau kedai nih... Slrppp wooo ikan bakar kat sana... tapi, masa mengesot dr tempat parking ke Fendi, ternampak plak kedai makanan ala2 cina... ai memang suka chinese food nih... tapi, susah la nak dpt yang halal dan murr... tapi bila tgk kedai nih, cam besh je... serbuu... Fendi, lain kali ai singah yer...

Restoran Makanan Cina Muslim - Mohd Chan Abdullah... haaa, ada pernah jumpa kedai makan guna nama penuh... hu3... 1st time jumpa kedai nih... tak tau pun inchek Chan ada kedai makan... mari kita cuba...

hari tu ai makan Wantan Mee... da kata makan kedai makanan cina, kita kenalah pilih makanan yang paling cina... hu3... sedap... slrppp... sangat cina rasanya... ai like... like 10x... my fren chose Nasi goreng Seafood... huhh, udang sangat besau yer... maap, x sempat nak snap pic, sebab air liuh da terleleh2... ai order gak Taufu Claypot... slrppp... terbaik... sangat best kuahnye... sampai rebut2 nak abiskan kuah... ha3....

kat sini ada minumam faveret, ribena laici... haaa, 1st time dgr... hu3... suma nak ditambah laici.... pasni ai nak wat coffee laici plak... ada tak yang berani nak cuba... so, kalo sesape nak g serbu Chan nih, dialu2kan... sangat best... harga pun ok... x la mahal sgt... pas ni nak cuba dim sum plak... tgk ari tu cam shedap... instead kat KJ, kat Bukit Beruntung pun ada... kat Taman Melawati, Wangsa Maju pun ado... eh, kat Bangi pun ada... apsal ai x perasan nih...


apa2 pun, g jelah website Chan nih... meh ramai2 serbu Chan... berbaloi2... :)

mood:~pasni nak bukak Mohd Fazdly Mislan - Restoran Makanan Jawa~

Friday, October 15, 2010

AC NIELSON Radio Rating Oct 2010

fuhhhh <--- sambil lap2 peluh... Jenuh nak cari rating result yang sebenar... baca kat paper nih, cite sket2 je... baca kat blog nih sipi2 je information dia... akhirnya jumpa gak kat AC Nielson site... Hu3... seingat ai, yang sempat baca ari tu, Suria FM catat peningkatan tertinggi... ai cari2 gak saper yang no 1 kali nih??? Sinar FM lagi ke??? Ke HotFM da cantas balik... Or EraFM kembali menjuarai carta... Tadaaa... da jumpa... sila amati table ini... :)

source: AC Nielson

haaa, kan sonang... x yah nak belit2... baca paper A - Era kekal kan kehangatan... baca Paper B, hotfm masih lagi popular... huhh, sampai ke sudah tak tau sape yang no 1, 2, 3... The Nielson Company menjalankan kajian "Radio Audience Measurement Malaysia" utk mengkaji jumlah pendengar sekaligus mengukur keglamoran dan kehangatan radio nih... Yang ado kat atas tuh dua result utk taun nih, Wave 1: 1-28 March 2010, Wave 2: 12 July - 8 Aug 2010...

Jom tgk hotfm... Alamak da turun la plak... Wave 1: 3.6 juta, Wave 2: 3.5 juta... Banyak tuh yang turunnya... Kenapa yer??? Sungguh i sokong hotfm... Jatuh jugak... Wahai warga hotfm, berusahalah... Tapi, memang agak x best skang... Ai pendengar setia AM Krew... Kadang2 best, kadang2 cam plastik sgt... Ntah... Tak tau naper... Sekaligus telah membuat ai terus ke Sinar FM melayan KE, SY n Krill... Erm, hotfm kena wat sumthing kot... Tapi dgr2 ada revolusi Nov nih... Apa ye tuh... Hopefully makin best la... Owhh, satu lagi, ai masih rasa memisahkan AG ngan Kieran adalah satu kesalahan besar... Renung2kan... :)

mood:~dulu2 ada cecita nak jadi radio announcer nih...~

Tuesday, October 12, 2010

Kenapa??? Mengapa???


hahahhaaa
<--- apsal start2 da gelak nih
hahahaha
mari sambung gelak

kenapa, mengapa
sejak akhir2 ni
iklan kat radio sangat klaka
perasan tak
setiap hujung iklan
akan ada sesi
gelak-ha-ha-ha-secara-skema-dan-terpaksa

contoh

"mak, chantek tak set cutlery yang man hadiahkan"
"chantek, sama padan ngan yang apak ngan adik ko kasik"
"haaa, sama padan???"
"kan apak ngan adik ko guna Petroonass Sentiumm"
"ha-ha-ha"
<--- imejin gelak skema-terpaksa skang

contoh yang kahkah juga

"anakku, jangan lupa belikan sabun basuh yang power tuh"
"sabun yang power??? sabun apa tuh???"
"alaa, sabun yang ada co-enzyme tuhh"
"wah, powerlah mak boleh guna kata2 saintifik"
"eh, kalo tak power, camna mak boleh basuh baju kamu yang banyak tuh"
"ha-ha-ha"
<--- sila imejin mereka gelak2 skema sambil menjadi power


terkekek sorang2 dok dgr iklan camni
korang gelak x???
ah, ai x kira
korang kena gelak jugak
sebab iklan2 ni klaka
ha-ha-ha
<--- adehh, da berjangkit plak...

mood:~ha-ha-ha~
pic:~gugledotcomdotmai~

Sunday, October 10, 2010

GAP's new logo... What say you???

hai... lama saya tak ke sini... maaf yer tujuhhariseminggu... inchek Jely kena dera... sebab tu dia lama x ke sini... Jely kena dera sederanya dengan abg K, abg S... Hu3... <--- ahhh, alasan semua tuh... :p

Syawal da abis, jadi x de open house da... taun ni sangat meriah dengan open house yer... kejadian ngeri di taun lepas tidak berulang... taun lepas, hampir tiada jemputan open house, uhhh, terasa seperti terasing seketika... taun ni sampai tak menang perut nak g open house... alhamdulillah... thanks for all invitations n sorry kalo x sempat nak g umah yer <--- wah bajet popular nih... huahahaha.... eh, oleh kerana g meredah open house, finally dapat tau area Kuchai Lama and Klang Lama... Hu3... sebelum ni, ai ingat Klang Lama kat area2 Klang... Hahhahaa, saya memang bengap geografi... :)





haaa, cantik tak logo Gap baru??? Ai bukan pun follow sangat brand nih... tapi, terbaca kat yahoo page plak... ada isu gak dengan logo baru nih... ramai yang tak suka sgt... suka lagi logo lama yang classic yet exclusive... yang best nya bila timbul isu nih, those people at Gap listen to customer's feedback... siap ada page kat FB utk customer discuss pasal logo dan bagi idea utk logo baru... see, walaupun company besar, hebat tapi still leh terima idea org lain... bagus...

eh, apa kena mengena citer ni ngan hidup ai plak??? ooo, ai tahu.. sebabnya... ai kenal org yang perasan hebat dan langsung x nak dengar pendapat org lain... sangat tak best kan org tuh... sangat terasa org lain x bleh dipakai pendapatnya, sebab dia sangat hebat... org lain x hebat... mencikkk org tuh... ai yang terseksa sebab dia x nak dengar idea ai... mencikkk....

mood:~saya emo minggu nih...~

Wednesday, September 29, 2010

Kata Bulan (lupa, mungkir, dusta...)

~~~

Kata Bulan (lupa, mungkir, dusta...)

andai benar kata bulan
dipuja kekasih malam
dirindu sang pungguk sepi
disyair pujangga lara

andai benar kata bulan
kala sinar jelma
kilau pancar
cerah seufuk langit
siram selaut kasih
subur seluas horizon

andai benar kata bulan
kelam di balik awan
hilang ditelan mentari
apa pernah wujud sang bulan
lupa, mungkir, dusta

andai benar kata bulan
mana mungkin salah mentari
mana mungkin salah diri
mana mungkin salah aturan
mana mungkin salah alam

andai benar kata bulan
pujalah setiap masa
rindulah seisi semesta
syairlah di kala tawa

andai benar kata bulan
jangan berkasih jangan merindu
jika hanya seketika cuma
namun
berkasihlah merindulah
seperti tiada esok untukmu

~~~

mood:~phewitttt, jiwang... ini akan berlaku bila saya beremosi...~

Sunday, September 26, 2010

Saya Suka Membelog

tepuk tepuk tepuk
ada sesapa yang bercita2 nak jadi blogger berjaya
silakan
jangan malu, jangan segan
kalo bleh pupuk la semangat keblogan itu pada anak2
semoga jika ditanya cikgu
apa hobi anda
anak2 anda akan berkata
"saya nak jadi blogger"
pergghh, stylo gila jawapan

kenapa saya kata jd blogger best
sebab....
bleh jd cam


mood:~mari rajin membelog...~

Saturday, September 25, 2010

Saya Benci Bila....

Saya Benci Bila...

~~~

ai tengah feeling2 memandu
tetiba ada keta menyelit
huhh
teruji kesabaran
mementang la ai drive kelisa
kecik je
so
konon2 wat tak nampak la

makin ai benci
kalo keta yang menyelit tu ialah
sejenis Hyundai Starex
besar sungguh keta tu
seperti memandu
di belakang dinding
benci
susah nak tgk trafik kat depan
pastu Starex itu terbrek2 setiap 10 saat
tensennnn
kadang2 bila lihat Starex kat tgh jalan
seperti melihat bilik sewa yang bergerak
hu3


~~~

ini memang ai hangin
bila nak sampai kat tol
ai memang amik lane kanan
yelah
nak tet teettt semattag ai
tetiba ada keta cucuk2 dr belakang
ai bukanlah lambat sgt
gila ko nak pecut depan tol
kang terbabas

tapi
sebab ada keta belakang cucuk2
bawa laju macam
tak-sempat-sebab-nak-tercirit-dan-da-tercirit-sket
ai ke kiri
bagilah laluan kat dia
eleeehhh, cam dia sorang ada semattag
tetiba
bila nak sampai kat tol
dia melencong g lorong tunai


hanginn!!!!!!!!!
kalo ko nak guna tunai
ko x yah la duk sibuk duk lane paling kanan
pastu cucuk2 org
benci



mood:~kaki kejang ikut Starex brek sama.... huhhh...~

Friday, September 24, 2010

BerBatu di Labuan

Beraya di Labuan. Hu3. Sebagai pelajar yang rajin dan berdedikasi serta berhemah malah cemerlang, ai tak kisah jikalau mengerjakan kerja lapangan semasa orang sedang sibuk beraya <--- psss, kalo ada lecturer ai baca blog nih, confirm lah A+++++ miaahahhaa...

Haaa, semenjak menceburi bidang geologi yang amat berliku ini, batu-batuan lebih dihargai. Sape sangka, dengan hanya melihat dan mengkaji batu, kita boleh melihat dan mentafsir apa yang berlaku pada masa lampau. Haaaa, tgk je batu, lapisan2 tanah, lubang sana sini, lekuk sana sini, da bleh agak apa yang terjadi dan udah berapa lama kawasan tersebut. Wewit la. Tapi, seriyesli, ai memang x sangka akan terjebak dalam dunia geologi. Takdir dan waktu penentu segala <--- ewahhhh, da bleh jd Habsah Hassan nih, tulis lagu jiwang2... :p


~outcrop @ Labuan Air Force Terminal~

Haaa, santek tak? Dulu kalo lalu tepi jalan, nampak menatang nih, ala2 pandang x pandang je. Ini dipanggil outcrop. Kira senang cakap, sepatutnya, lapisan ini semua horizontal dan berada di bawah tanah, but due to our tectonic plate movement and others causes, it tilted up. Untuk para geologi, melihat kewujudan outcrop sangat girang, seperti Rizalman mendapat kain <--- eh, bleh ke menggunakan peribahasa ini???

~para teruna yang bergeologi~
*para dara tak ada plak pic nye... :)

~lihat saya dan roommate yang bersungguh melihat batu~
*lakonan yang sungguh natural ^__^

~@ The Chimney, Labuan~
*kami seperti mereka yang memotong rumput kan :)
*di sini juga ada kejadian prottt protttt...

~kamilah Super Jueologi, iras2 Super Junior la...~
*lihat, saya berstongan... stongan=stokin tangan.

Walaupun penat, tension yang amat sangat, tapi seronok. Trip ni, wat kitorang semua lebih rapat. Walaupun, ai ni bukan lah sekelas dan seprogram dengan diorang, tapi diorang ok je. Pas ni leh lah ikut korang g fieldwork tempat lain plak yer. Jangan lah meng'anak tiri'kan ai... :) Abg K, ai nak ikut diorang lagi leh??? Nanti reserach ai lebih kevoooommm.

~UM-Geology~
*drawn by Dr Aminul tuh... :p

~katak yang disumpah menjadi batu~
*haaa, jangan nak main2kan lecturer, kang kena sumpat jd batu... :)

~batu berpokok, ke pokok berbatu...~
*tak yah nak g obersea nak tgk tpt2 cantik kan... :)

mood:~pasni ke Miri pula... insyaAllah...~
*special thanks to Inchek Goggle dan Puan Su kerana sanggup bersusah2 kerana ai... Kem salam kiss muah muah kat Izz yer... :)

Sunday, September 19, 2010

~ Salam Aidilfitri ~

SALAM AIDILFITRI

~ Jely, Diha, Dilla, Ahan, Abah, Filzah, Makcik ~


Alhamdulillah, sempat juga meraikan raya utk kesekian kalinya. Puasa tahun ni cam rasa sekejap je. Mungkin ramadhan kali ini dilalui dengan penuh ketakwaan dan keredhaan. Chewaaahhh. Tahun ni, perjalanan raya agak mencabar. Gurun - Kampung Kundang - Melaka. Huhh, beraya dalam keta jer. Sambutan raya agak terhad, disebabkan oleh kerana terpaksa beraya di Labuan selama seminggu tatkala muncul raya kelima... Huhuu, orang sibuk beraya, ai sibuk ukur2 batu kat Labuan.

Oooo, pengalaman tersipu2 di kilometer 315.2 arah selatan lebuhraya Utara-Selatan sangat nyosss. Ini adalah gara2 sifat kemalu-maluan kereta abah untuk mencucuhkan api yang cukup kepada enjin kereta. Merasa lah duduk di tepi highway selama 2 jam, sebelum kereta ditarik oleh pihak Plus. Huhhh, kepada inchek Etika Auto Insurance, x mau kawan dengan kamu. Kamu tak nak membantu ai ngan adik2 ai ketika tersadai di tepi highway. Alasannya, "Ahad bengkel tutup la, lagipun da malam nih and raya summore". Mencikkkk. Tak nak renew road tax ngan Etika. Idup Kurnia!!!


~kami lompat2 di tepi bendang, girangsss~


~jely pura2 dukung adik Filzah supaya dapat duit raya jugak~

Filzah sambut raya pertamanya. Wah, bergaya sakan lah adik ai nih. Maklumlah, para abang dan kakak nya sangat rajin membeli baju raya utk si tomei nih. Pantang g mana2, pasti ada sehelai dua utk Filzah. Eh, nama adik ai Filzah Nurhumaira. Kalau panggil "aira" best gak. Bajet macam dalam cerita samarinda gitu. Hiks. Sempena raya nih, silalah terima dengan hati terbuka untuk melihat pic2 si kecik nih yer...



~Filzah Nurhumaira Mislan~

~haaa, sexy tak mata saya~

~suster eh filzah ngesot~

~bling!!!!!~

mood:~selamat hari raya....~

Thursday, September 2, 2010

RM200 dr MyEG - Syoknya Raya!!!! Jom join ramai2... :D

atensyen!!!
atensi!!!
achtung!!!
attendant!!!
altantuya!!!! <--- okeh, mengarut... :D
PERHATIAN!!!!

kawan-kawan, mari rebut peluang nak menang RM200 dr MyEG dalam Syoknya Raya!!! haaa, mudah saja... hanya muat naik gambar raya anda, dan tadaaaa... anda akan berpeluang memenangi sebahagian daripada hadiah yang berjumlah RM 80,000... Huhuuuu...

senang seh... insyaAllah, kalau ada rezeki, boleh lah beraya dengan dua-ratus-hengget itu... sebanyak 50 pemenang akan dipilih setiap hari bermula daripada 31 Ogos - 7 Sept... Haaa, akan ada 400 pemenang... Setakat nih, da 100 pemenang dipilih... Ayuhh!!! Sertai skang...

dan... oleh kerana pihak penganjur terlebih baik hati, akan ada 10 pemenang menerima lima ratus hengget lagi... apa lagi, mari mariii mauriiii mauripan....!!!!


"saya dah menang, anda bila lagi????"
<--- sangat Power Root kan ayat di atas.... :D

klik je

mood:~alhamdulillah, leh shopping songket...~

Tuesday, August 31, 2010

Puasa... Penat???

Penatke kalau puasa???
Puasa penat ke???

Hehhh..
Penat tau...
Kalau tak penat...
Takkanlah sampai bergolek camni...

...

...

...

Jerry yang penat...
Uncle n auntie dia x penat... :D

mood:~nak raya laa...~

Tuuuuu.... Tiiiiii..... :D

Jom kawan2... Dgr kisah nih <--- eh, camna nak dgr kisah dr blog, baca bleh lah :D

*ini kisah kawan saya yang bernama TP <--- bukan nama sebenar :)

~~~

Sape yang pernah naik Yamaha SS2... Moto yang glamer la kalo masa blaja dulu2... Bunyi nye agak perit di telinga lah... Tapi, laju wooo... So, seperti rakan2 seperjuangan yang lain, kawan ai pun guna moto SS2 nih... <--- eh, da macam nama tempat plak bila sebut SS2.... :)

haaa, nilah moto nye... :)
tq: google.com

Kalau sape2 yang pernah naik moto nih, mesti tau, moto ni kena guna minyak 2T... Minyak 2T ini akan disebut sebagai TuTi... Kira omputih sket la... Ada gak minyak 2T yang wangi2 sket... Kira ala2 kalo moto ni lalu kat sebelah sambil hembus2 asap kaler putih tuh, wangi terus... Eh, nape moto ni banyak asap eh??? Sampai kan kitorang nak propose kat saper2 yang bw moto nih, amik part time ngan Kementerian Kesihatan utk fogging :D

Ada satu ketika, kawan ai pulang la ke kampung, dan seraya itu, ayahnya pun berpesan...

"Nanti, kalo balik sana jgn lupa check2 moto tuh... Check minyak 2T tuh..."
"Okies... Minyak TuTi yer..."

Sebagai anak yang patuh kepada arahan, kawan ai ni pun g lah bengkel moto... Iyelah, nak top-up2 minyak 2T... Sampai je kedai, jenuh lah kawan ai carik minyak 2T tuh... Huhhh, salah kedai ke nih??? Tak jumpa2 pun... Ni bengkel moto ke bengkel basikal??? Untuk meleraikan kekusutan, kawan ai pun dengan rendah hati bertanya kepada tuan punya bengkel...

"Abang, kat sini takde jual minyak TuTi ke???"
"Eh, kan ada banyak depan adik nih..."
"Mana?????"
"Ni haaa, kan minyak 2T nih..."
"Ooo, saya ingatkan minyak tu..."


minyak TUTY...

adehh, sampai bila pun ko tak jumpa TP oitttttt!!!!

mood:~tuty tuty tutyyyy...~