Friday, September 24, 2010

BerBatu di Labuan

Beraya di Labuan. Hu3. Sebagai pelajar yang rajin dan berdedikasi serta berhemah malah cemerlang, ai tak kisah jikalau mengerjakan kerja lapangan semasa orang sedang sibuk beraya <--- psss, kalo ada lecturer ai baca blog nih, confirm lah A+++++ miaahahhaa...

Haaa, semenjak menceburi bidang geologi yang amat berliku ini, batu-batuan lebih dihargai. Sape sangka, dengan hanya melihat dan mengkaji batu, kita boleh melihat dan mentafsir apa yang berlaku pada masa lampau. Haaaa, tgk je batu, lapisan2 tanah, lubang sana sini, lekuk sana sini, da bleh agak apa yang terjadi dan udah berapa lama kawasan tersebut. Wewit la. Tapi, seriyesli, ai memang x sangka akan terjebak dalam dunia geologi. Takdir dan waktu penentu segala <--- ewahhhh, da bleh jd Habsah Hassan nih, tulis lagu jiwang2... :p


~outcrop @ Labuan Air Force Terminal~

Haaa, santek tak? Dulu kalo lalu tepi jalan, nampak menatang nih, ala2 pandang x pandang je. Ini dipanggil outcrop. Kira senang cakap, sepatutnya, lapisan ini semua horizontal dan berada di bawah tanah, but due to our tectonic plate movement and others causes, it tilted up. Untuk para geologi, melihat kewujudan outcrop sangat girang, seperti Rizalman mendapat kain <--- eh, bleh ke menggunakan peribahasa ini???

~para teruna yang bergeologi~
*para dara tak ada plak pic nye... :)

~lihat saya dan roommate yang bersungguh melihat batu~
*lakonan yang sungguh natural ^__^

~@ The Chimney, Labuan~
*kami seperti mereka yang memotong rumput kan :)
*di sini juga ada kejadian prottt protttt...

~kamilah Super Jueologi, iras2 Super Junior la...~
*lihat, saya berstongan... stongan=stokin tangan.

Walaupun penat, tension yang amat sangat, tapi seronok. Trip ni, wat kitorang semua lebih rapat. Walaupun, ai ni bukan lah sekelas dan seprogram dengan diorang, tapi diorang ok je. Pas ni leh lah ikut korang g fieldwork tempat lain plak yer. Jangan lah meng'anak tiri'kan ai... :) Abg K, ai nak ikut diorang lagi leh??? Nanti reserach ai lebih kevoooommm.

~UM-Geology~
*drawn by Dr Aminul tuh... :p

~katak yang disumpah menjadi batu~
*haaa, jangan nak main2kan lecturer, kang kena sumpat jd batu... :)

~batu berpokok, ke pokok berbatu...~
*tak yah nak g obersea nak tgk tpt2 cantik kan... :)

mood:~pasni ke Miri pula... insyaAllah...~
*special thanks to Inchek Goggle dan Puan Su kerana sanggup bersusah2 kerana ai... Kem salam kiss muah muah kat Izz yer... :)

5 comments:

ardinihumaira said...

miri! tempat deen kerja! ^__^ kem salam ngan deen ye.. isk3 teringin dni nak ke sana...


p/s: gamba batu pokok tu sies macam nak ambik letak depan rumah sebab unik sangat. cantik! ciptaan Allah


;)

tujuhhariseminggu said...

@dini: insyaAllah, eh bleh lah suh deen belanja makan kat sana... :p

Roxy zai said...

Wahhh..Org Labuan rindu Labuan laa..sob sob sob!!!='(

Whoopz said...

Gwa pandai ber.. 'Google'logy je.. Lawa gambat pokok berbatu tu..

che fara a.k.a fanadz said...

wah~~kecik2 dulu tengok dalam tibi je pasal geologi2 sume nih..tak sangke lak kenal geologist.. :)