Monday, June 7, 2010

Jalan2 di KL pun beshhh... :)

Aluuu... Cuti2 sekolah ni mesti ramai yang balik kampung kan... Balik jumpa atuk nenek... Jenguk2 mereka yang jauh di mata... Uihhh, tetiba teringat masa kecik2 dulu... Tapi, bila da besar ni lain sket la... Tak seeksaited masa muda remaja dulu... Tapi, kalo duk kat KL still leh g jalan2 pe... Banyak tempat leh g... Tak caya... Meh ikut ai g jalan2... :p
~Rojak SS15 Subang Jaya~

Sebelom g jalan2, mestilah kena makan dulu... Kang lapo, tak nak gerak2 plak... So, yok makan rojak marbeles kat SS15... Haaa, amek... Panjang barisan nye haaa... Menetes peluh nak menunggu rojak siap... Abe yang buat rojak tu pun, romantik je potong2 rojak tuh... Erm, kalo g sini, bila nak cakap order ngan nak tau harga kena bisik2... Tak tau nape... Agak romantik ye... Cuba bayangkan, masa nak tau harga rojak tu, kena dekat2 kan telinga kita kat mamak ittew... Huuuhhh... Sunggoh manja... Namun, rojak n cendol nye lazaaaatttt... :p Maseh terngiang2 abe mamak membisikkan "semuanya 8 ringgit..." dengan sore husky2 manja di telinga ai... miahahahhaa.... :)
~Muzium Negara~

Watttt??? G muzium??? Pe, ingat budak tadika ke??? Uittt, eksaited tau masuk muzium negara nih... Cuba ingat2 balik... Bila last g muzium??? Mesti masa sekolah2 dulu... G muzium pastu amik gambar guna kamera berkodak Agfa 36 - 100... Kalo guna kodak yang 200 tu kira kaya lah... Pastu, lepas amik gambar kena srett srett kan kamera tu baru leh amik gamba lain... :p

Kat muzium ada Coffin Exhibition... Uit, seram gak la.. Tgk camna org zaman2 dolu tanam mayat... Tapi, mostly mayat ditanam dengan tembikar-periuk-belanga bagai... Nape yer?? Owh, ada yang di tanam dengan cawan, tujuannya supaya mayat tu leh minum kalo dia terjaga kerna kehausan... Uih... Cuba bayangkan, kita lalu depan kubur, tetiba tgk segeng mayat sedang minom2... Tak moo imejin la... Ngeri... :p

Ada banyak gak pameran kat muzium negara nih... Ada Coffin Exhibition tuh, main exhibition pun ada gak... Pasal Malaysia... Ada tengkorak Perak Man... Siap ada soklan cepumas dr kawan ai... Kenapa nama dia Perak Man...??? Nape eh???? Ada gak pameran org2 asli... Owh, ada satu patung ukiran yang sangat tragis... Patung ibu sedang menyusukan anaknya... Sape yang penah lihat akan mengerti betapa tragis nya patung itu... Hiks...

~KL Bird Park - Taman Tasik Perdana~

Tettt... Tak masuk pun KL bird park tuh... Mahal... Hiks... Cuma lalau tepi sambil snap pic kat banner... Miahahhaa... Owh, sangat ramai berhenti di tepi jalan memberi makan kepada monyet2 cute di tepi pagar... Monyet sangat tamak ye... Sangat rakus bila dapat makanan... Dasar monyet.... <--- eh, apsal emo ngan monyet nih????

Owh, sangat ku tak sangka yang kwsn Taman Tasik Perdana sangat besar... Macam2 ada wooo... Sempat lah kitorang naik tren 50 sen pusing satu taman tuh... Taman Orkid, Taman Rama2, Taman Rusa dan macam2 lagi... Kena at trip ke sini lagi nih.... Owh, melihat org berjogging, sangat mengujakan... Hiks... :p

~Flaming Steamboat Buffet~

Dimulakan dengan makanan, diakhir dengan makanan juga... Huhh, bagaimanalah ingin memastikan badan sentiasa slim... Sukar... :p Huhh, sape2 yang suka makan steamboat, silalah pergi ke sini ye... Dengan hanya RM 21.90... Anda boleh bersteamboat sepuas hati... Udang nye besar2, Ketam nya keras2... Uhhh, macam2 la... Sampai skang terasa kenyangnye... :p

Kat mana tempat nih??? Adeib tau... Hahaha, mesti Adeib ngamok2 kalo dia tau aku da pergi, tapi x ajak dia... :p Flaming ni bersebelahan dengan Sunway Pyramid... Tapi bukan dalam SP... Betul2 bersebelahan dengan SP... Yok g ramai2... Tapi kalo sesapa nak g, sila buat reservation ye... Selalu nya penoh... :)

owh...
di kesempatan ini...
ai ingin mengucapkan selamat pengantin baru...

~Nuraslinda & Syarom~

~Herda & Zulirwan~

mood:~sonok bergila-gilaan di wedding Linda... gilo laaaa... :p~

17 comments:

[z@ck] said...

ini dah bt rancangan destinasi bajet dah ni =P

tujuhhariseminggu said...

@zack yang tinggi: iyolaaa, nak g NZ x mampu... :p

~fisha~ said...

beli rojak kene bisik2 ye?haha!

tak suke imagine bende scary2, nt takut tidur sorang.ahaha!

jalan2 memang besh!

tujuhhariseminggu said...

@fisha: ye jalan2 memang besh... nak2 kalo kena bisik2... miahahha... :)

~fisha~ said...

lawak je bisik2.. len kali ko bisik2 gak mintak diskaun ye,ehhe,,

Whoopz said...

Jantan pun kena bisik2 gak ke?
Urgh.. Maunya mimpi ngeri gwa kalau kena bisik dek mamak tu..
Hahah.. :p

tujuhhariseminggu said...

@whoopz: tu yg ngeri tuh.... :p

my name is... said...

eeikkk...memang teman nak ngamok ni...nak g situuuu..

ardinihumaira said...

whoa... gi KL Bird Park! best tuh.. ;)


hehe.. main bisik2 ye.. psssttt pssst ;p


Selamat Pengantin Baru | Faisal & Farehah

Anonymous said...

wah! sungguh patriotik kali nie..
-k mas-

tujuhhariseminggu said...

@adeib: lek la adeib... hiks... nanti hang da jd lecturer, belanja aku yer.. :)

tujuhhariseminggu said...

@dini: jengok2 burung dr luar je.... :p

tujuhhariseminggu said...

@kak mas: patriotik + bajet... :p

miss lolly a.k.a luvfareda said...

wahh banyaknya aktiviti :)

slmat pengantin baru kepada yg kawen itu ~

tujuhhariseminggu said...

@cik lolly: huhuhuhu.... sesi nak-buang-masa-tapi-x-de-duit-nak-g-tempat-mahal2... :)

FaShiHa said...

i nak p steamboat tu ally.. kena wat reservation dulu tak? ingat nak bawak mak i nnt.. jom..repeat balik nnt!

tujuhhariseminggu said...

@shila: a'ah.. elok wat reservation dulu... kang kena duk luar nanti.. :P