Wednesday, June 23, 2010

Saya + Geologi = Hebat.... :)

Tak pernah lah terpikir dalam akal dan fikiran nak sambung belajar dalam geologi... Dulu pun masa kat UKM, tau pasal geologi sebab dewan DAM tu kat sebelah fakulti geologi... Hiks... Lagipun ada wink wink sama itu org geologi dulu... Serius x de ide pasal geologi nih... Cuma kalo sebut pasal geologi, mesti teringat batu batan segala... Owh, tetiba teringat pernah tgk batu batan di fakulti geog kat UKM... :)

Tapi sekarang, ai budak geog yer... Hidup ai penuh dengan sedimentologi serta lithologi dan pelbagai lagi... Serius... Masa mula masuk dunia geog nih, pening2 seketika... Iye lah, sangat blur dengan term nye... Masuk kelas pun terangguk2 cam paham, padahal nak eja perkataan tu x paham... Pinjam buku pasal geog, tapi baca cam baca novel... Hehhehe... X paham...

Ingat lagi first time g geog conference kat KLCC... PGCE 2010... Huwaaa, dah lah g sorang2, takde kawan nak tanya, sangat lost... Ai lah org last kuar dewan dan org pertama masuk dewan balik pas rehat... Hehehhe, x tau nak borak2 apa dengan mereka yg datang conf tuh... Sangat tercampak jauh...

Tapi, alhamdulillah, sib baik jumpa kawan. Wat research gak... Fatin n Harith... Huhh, lega... Ada gak kawan yang leh tanya2... Taklah terasa ungka sangat... <--- wah, da sampai tahap ungka nih... :p But still, banyak lagi menda nak blaja... Nak2 wat by research kan, kelas x de... Pandai2 la... Masuk kelas mana2 yang ada... Menempek lah menumpang kelas2 undergrad... :)

Owh, pasal kelas ni... Pernah tak dulu, masa belajar2, dalam kelas kite, tetiba ada senior join... Pernah kan... Ai ngan kwn2 ai ckp "Eh, apsal abg ni join kelas kita??? Mesti repeat paper nih...." Skang kena kat batang idong sendiri... Huahahhaha... Join kelas undergrad, mestilah budak2 kelas tu igt ai ni senior yang repeat paper... Hiks... What goes around comes around... Rite Fasha??? <--- tetiba masuk nama fasha plak.. :)


Its getting better now... Research pun da nampak2 dia nye progress... Walaupun agak sendu... The biggest problem that i am facing now is about my supervisor... Owhhh, sangat susah nak paham dia... Tapi, kalo dia x leh n ak paham kita, kita lah kena paham dia.. Kan.. Baiklah inchek Kugler... Saya akan memahami kamu... Wink wink wink... :)

~ Harith n Fatin at NGC 2010 ~

Me at NGC 2010... Yeaaa sekarang sudah leh girang2 g geog conf... Saya da faham... :)

Herm... Kalo da masuk geog, mestilah slalu kena g field work kan??? Kan kan kan...??? Uhhh, masa undergrad dulu x slalu sgt g field work... Kalo ada pun, stakat g melawat plant... :) Ai tgh imejin skang, macamana kalo ai g field work.. Mesti la kena pakai topi besar2 kan... Ala... Topi org bawak g kebun tu kan... Macamana yer ghupanye????


...

...

...

...



mood:~okeh... pic saya memang gedik...~

4 comments:

ery farieha said...

sekarang buat ape?
master ke?

tujuhhariseminggu said...

@ery: yups... tetiba lompat ke geologi... hiks... :)

ardinihumaira said...

cepat2 habiskan master sambung phd lak pastu belanja dni makan.. yeay3 ^___^

tujuhhariseminggu said...

@dini: erk.. phd... master pun da nanges2 nih.. :p