Thursday, October 31, 2013

Ke Langkawi jom

Jeng jeng jeng. Bercuti lagi. Bersempena dengan cuti Deepavali dan Awal Muharram, kita ke Langkawi jom. Baru nak apply cuti, tetiba dpt keluar notis, offc cuti dari 1hb Nov sampai 6hb Nov. Haa, terlebih2 pulak cutinya. Tq boss. Teheee ^_^

Tq AirAsia. Dpt tiket yang agak murah lah. RM 203 pergi balik.OOO, tak semua ahli naik kapalterebang, ada yang bertransnasional juga. Bertolak Jumaat mlm, balik dari Langkawi hari Selasa. Selaku AJK yang melantik diri sendiri utk menguruskan program ini. Haruslah mengebook penginapan dan pengangkutan dengan segera. Musim cuti kot, takut penuh.

Penginapan
Cenang Resthouse

langkawi cenang myoutdoor

pic = www.myoutdoor.com

Setelah membuat panggilan ke sana sini (bersama2 fafai dan kerby) dengan perasaan gelabah (sebab kebanyakan dah penuh), dapat gak book kat Cenang Resthouse. Cantik ke idak??? Tema adalah bukak2 pintu terus ke pantai. Jadi inilah hasilnya. Dlm pic seolah2 begitu, tak taulah plak camna. Cenang Resthouse ada website, tapi x leh  nak visit plak. Overlimit bandwidth. Apakah permasalahan itu? Tapi cubalah g ke www.cenangresthouse.com. Kot2 dah solve ke problem nya.

Godek2 di Agoda Cenang Resthouse, baca review. Kebanyakan suka dengan lokasi. Cuma komen tentang kondisi agak tidak memberansangkan. OK lah tu, yang penting bukak pintu terus pasir-pasir memutih. 

Cenang Resthouse
Pantai Cenang, Langkawi
+601119978289 (Kak Ana)

Harga??? Kitorang book, 3 bilik. 2pax/room. 2 bilik tu harga RM95/nite. Satu lagi bilik special sket, ala2 bilik honeymoon katanya, RM 110/nite. Kenapa pilih bilik asing2? Ada org nak honeymoon ke? Idoklah, dah itu je bilik yang ada. Kitorang zaasstt kan je. Siapa yang dpt bilik honeymoon? Lat talilat laili tamplom lah ^_^

Dah dapat bilik, jom kita survey kereta plak. Total yang join trip adalah 8 org. Memula survey Innova. Rata-rata bagi rate RM250/day. Cam agak mahal rasanya. Jadi, kitorang decide nak amik dua kereta. Tapi total harga per day mestilah kurang RM200/day. Call, dapat kereta Kelisa Auto (semua kaki kiri pengkang, tak reti nak tekan clutch). Kelisa Auto RM70/day. Cari lagi satu kereta dapat Wira Manual, RM80/day. So, total sehari utk kedua2 kereta, RM150. Uit, under bajet. Yehuuu.

Kelisa RM70x4+20(sbb suh antar ke airport)=RM300. Wira RM80x4-20(diskaun deepavali katanya)=RM300. Both kereta dapat harga sama. Hehehhe, kebetulan. Namun, tetiba dpt msg dari owner kereta, Kelisa ada prob. Ganti dengan Waja Auto dengan harga sama. Woot woot. Nak contact no???

Kelisa (A)
RM70/day
+60132269120 (Anuar)

Wira (M)
RM80/day
+60125275019 (Zaini)

Penginapan dan pengangkutan dah settle. Harap2 semua berjalan lancar. Penat kerja siang malam, marilah kita bercuti. Semoga dapat merelakskan diri sambil berhuhahuhi di Langkawi.

Nanti kittew updwate piwcc kartt sannewww yerwwww
*feeling2 remaja belum baligh terjuih2 bibir ^_^

mood:~selamat bercuti semua~

Tuesday, October 1, 2013

Tindak Tanduk Maracons di Seri Mersing

Hai kekawan. Camna perasaan menjengah ke Oktober? Girang? Gembira? Girang gemirang? *wah, kata ganda baru. Owh, Happy Bday Cik Mar. Kalau Cik Mar baca blog nih, ai dengan berbesar hati ingin mengucapkan selamat ulang tahun kepada Cik Mar dengan ucapan, “jom kita keluar makan2”. ^_^
 
Ok, hari ni mari kita bergelak2 tawa lagi. Ai memang ditakdirkan untuk bersama kawan2 yang lucu. Dengan kes Batang Berairnya. Minyak TuTi lah. Hari ni kes sorang kawan yang suka terbalik2 kan perkataan. Kepada si polan, ai tahu uols baca blog nih. Silalah teruskan membaca dengan ucapan, “Terimalahhh!!!!!”
 
Pernah makan macarons? Sedap kan. Tapi selalu dapat yang agak manis. Tapi, manis2 tu lah yang sedap. Uih, dapat macarons yang filling nya masam2 sket. Perghh, terangkat wooo. Alkisahnya, hari tu ada bawa balik macarons dari Majlis Rumah Terbuka Great Eastern. Bagilah dia rasa. Oleh kerana itu kali pertama dia rasa menda alah tu, dengan perasaan ingin tahu, dia bertanya
Eh, memang camni eh rasa MA-RA-CONS
muahahaha, dah macam marathon bunyinya.
 
mobile_cuisine_macarons
pic credit to: www.mobile-cuisine.com
 
Sedang sibuk bergossip pasal retis, tetiba sampai pula isu artis luar negara. Ini seperti yang diceritakan oleh room mate mangsa. Muehehhe. Tgh duk cerita pasal lagu2 artis terkini, tetiba
Eh, apa lagu baru PETY KARRY tu ye???
Ko ingat Mariah Carey???
 
Mangsa adalah seorang yang sangat sibuk ya. Asyik outstation je. Ke sana sini. Hari ni balik dari Kelantan, esok terus ke Johor plak. Bz ngalahkan Rosemah. Antara salah satu tpt outstation adalah ke Penang. Jadi, otw balik dari dinner, tetiba nak tertanya, stay kat mana bila outstation kat Penang nanti, lantas jawapannya
Nanti kan Penang, I stay kat Hotel SERI MERSING
Krikkk, krikkk krikkk, benci lah, outstation kat Penang, stay kat Johor. Hotel Seri Malaysia ngek.
 
Eh, orang kata mentadak mentadu boleh tiru gaya orang tidur ya? Selalu kan masa kecik2, kita selalu ckp kat binatang tu, suruh tiru gaya si polan si polan tidur. Kebetulan adalah seekor mentadak mentadu kat dalam rumah, lantas mangsa dengan penuh teruja mengalu2kan kehadiran makhluk hijau tu
Eh, ada TINDAK TANDUK lah!!!
Ko ingat binatang tu kata ganda???
 
ffffound mantis
pic credit to: www.ffffound.com
 
WeChat glamour kan sekarang? Kalau bosan2, g cari geng2 baru kat Look Around nye fasiliti. Tapi skang pas update, dah tukar kpd People Nearby. Kalau rajin, shake2 lah phone tu. Kan Oman?? Berbalik kepada mangsa yang suka juga menggunakan WeChat, lantas mengusulkan kepada weols utk sama2 mencari kwn2 di sekitar
Eh, korang, jom kita LOOK SURROUNDING
Wahh, meletop. Look surrounding. Dah mcm serunding bunyinya.
 
Tak sabar nak g dinner malam ni. Mesti ada lagi. Iyalah, kot2 dinner kat MALAY VILLAGE ke? Kan kan kan ^_^
 
mood:~ampun haziq, ampunkan saya haziq. miahahhaha~