Wednesday, October 31, 2012

Parking di MidVal adalah begitu dot dot dot…

Di kala tengahari yang suram…

Eherm, ramai gak yang g MidVal tengahari ni ye… Udah sepuluh kali pusing-pusing, tak dapat parking… Ada yang dah masuk dlm keta, tapi sibuk duk minum air mineral bergelen-gelen, x nak keluar kan kereta… Pose je dalam kereta… Mungkin minum air mineral Spritzer akan berperisa stroberi kalau minum di dalam kereta di P2 parking MidVal… Mungkinlah…

Pusing lagi… Ni kalau pusing lima kali lagi, x dpt parking gak, memang park kat tengah-tengah jalan sambil tinggalkan nota berbunyi “Call me if U need me”… Gittew… Ha3…

Haaa, ada org nak keluar, terus zasst bagi signal… Nak chop parking… Reverse sket lah, bagi senang sket makcik ni nak keluar… Ye kawan2, jika nampak auntie2 atau makcik2 yang penuh kesopanan dan keadaban membawa kereta, sila berikan ruang yang lebih untuk mereka reverse, kerana mereka akan terlebih-lebih mengambil ruang… Bak kata pepatah… “mereverse kancil seperti mereverse gajah gamaknya”… eh…

OK, cun… jom masuk parking… Lets tukar kepada D dan maju… Tetiba shreeetttttttttttttttt… Ada orang dari depan amik parking… Dengan penuh tawadduk dan tanpa rasa bersalah… Sedap ye ko amik parking aku… Amboi2… Siap reverse-reverse betulkan kereta… Ewahhh… Kita hon-hon, tak wat apa2 pun…

Ok, mari bunyikan hon tanpa henti… Nak turun marah-marah, tak cun ah… Kita tekan hon… Biar semua pandang-pandang… No respond… Kelihatan pemangsa masih buat2 bz, betul-betulkan maskara ke bulu mata yang seperti bulu kaki itu… Eh, pakai lipstik pula di bibir yang merekah bak tanah gersang di kawasan kemarau… Takpe, sambung hon lagi… Tetiba…

Aiyoo, inchek kenapa hon-hon???
”Aiyaaa abg Bang, tengok itu pompuan, sudah amik saya punya parking”
Kasi sama dia je lah, dia kan pompuan
”Oooo, kalau pompuan, boleh buat apa-apa je la???”
Bagi je lah
*terus ambil rambut palsu paras bahu, sarung dan libas-libas depan abg security
Saya pun pompuan maaaaa!!!” <—ha3, yang ini adalah rekaan semata-mata…

Terus lah blahh, malas nak gaduh-gaduh… Kepada pompuan itu, silalah tunggu beberapa hari lagi… Pasti kejadian yang sama akan berlaku kat ko… Masa kejadian tu berlaku, lagi horror… Masa tu ko dah nak tercirit sangat-sangat… Nafas tersekat-sekat, peluh menitis-nitis di dahi… Nampak parking kat toilet Shell, bila ko nak masuk parking je, ada yang potong… Maka terciritlah ko dalam keta itu… Cirit birit yang meleleh sampai ke lutut… Bau toksah cakap lah… Haaa, ngeri tak??? ^_^

Huish, henti-hentikanlah buat benda camtu yer… Janganlah sesedap rasa menculik parking org lain… A big no!!! Nasib baik kat lane sebelah ada parking lagi… Terus parking… Owh, jika parking di MidVal yang sebesar 18 padang bola itu, silalah ambil pic no parking anda ye… Kalau tak, terkial-kial lah nak cari kereta kelak… Jap-jap, cari phone… Nak snap lokasi parking…

Owh… Demm Demmm Dommmm…

phone

Phone saya skang, bukan sahaja polifonik, malah ia tak berkamera… Tapi ada torchlight… Hahahahhahaa!!! Tq Diha bagi pinjam phone…

mood:~ada sesapa nak derma BB???~

Sunday, October 28, 2012

Marilah ke Bali v2.0

Assalamualaikum semua. Lama x ketemu. Hampir sebulan ye. Masa utk jalan-jalan dah abis. Tibalah masa study semula. Hiyaah. Meh layan pic-pic di Bali ver2.0. Ini kali kedua ke Bali. Alhamdulillah, ada gak rezeki pergi jalan-jalan yer. Jom tgk gambo. Mauri.

Bali01

Yaa, sungguh behave kan kawan-kawan saya. Amik pic beramai-ramai sambil rapatkan kaki. Seperti gambar delegasi ke Bali. Kami pergi berlapan, tambah lagi sorang. Yang sorang tu sampai lewat. Hehehe. Owh, saya tiada di pic itu.

Bali02

Di hari kedua di Bali. Kami menginap di Raffles Holiday Hotel, Ubud. Ini adalah pic melepak2 di tepi pool, namun x bleh nak mandi sebab sejuk sgt. OK, di Ubud sejuk yer. Sehingga bila kita bernafas haa haaa, boleh kuar kabus seperti ada di Birmingham *hii, opie yang jauh di sana.

Bali03

Kanak-kanak riang melihat sawah padi. Bak kata pepatah, ‘sawah padi di Kedah dilupa-lupakan, sawah padi di Ubud digirang-girangkan’. Tehee ^_^

Bali05

Bermulalah trip Day 1 di Bali. Kami akan berjalan-jalan ke kawasan padi bukit Jatiluwih, bermakan tengahari di Kintamani, menghirup-hirup Kopi Luwak, melawat TampakSiring - kuil yang dipenuhi mata air. Tajuk warna pakaian kami adalah sesuka hati. Di mana tiada padanan warna yang sesuai diperlukan. Lantoklah.

Padi Huma Jatiluwih
Entrance fee – IDR 5,000/pax

Bali04

Ok, singlet itu agak kecil sokongan di bahu. ^_^

Bali06

Setelah menguwah-uwahh melihat kecantikan sawah padi huma, kami terus zasssttt ke Kintamani. Untuk makan tengahari sambil menghadap permandangan gunung berapi yang masih lagi aktif. Jika ditakdirkan gunung berapi itu meletus, kami lah yang akan berdebu2 sekali.

Lunch di Kintamani
Buffet – IDR 80,000

Bali07

Kamilah pelancong dari Malaysia ^_^

Bali08

Sesi mengopi Luwak. Ada banyak kopi dan teh yang boleh dicuba dan dirasa di sini. Sampai je kat sini, kita akan dihidangkan dengan berbagai perisa kopi dan teh. Vanila, ginseng, roselle, coklat dan semestinya Kopi Luwak. Ooo, kalau kita akan dikenakan caj jika kita pesan Kopi Luwak. Kalau tak, minum2 free je.

Kopi Luwak
Segelas – IDR 50,000

Bali09

Ok, saya tak tau kenapa saya begitu ^_’

Bali11

Lihat begitu berseninya inchek Azwa amik pic yer. Begitu boleh dihantar ke 3sixty nye magazine. Kami di TampakSiring. Kuil mata air. Kebetulan, bila kami sampai ada upacara keagamaan sedang dijalankan. Jom kita jengah.

Bali12

Mungkin leher saya suka disenget-sengetkan begini agaknya. Ahahahaha.

Bali13

Comel.

Bali14

Glamer makcik nih. Memula malu-malu nak ambil pic. Tapi bila tgk hasilnya, amboi kemain lebau senyum yer. Style lah.

Bali16

Haaa, di sini ada beberapa mata air yang mengalir keluar. Kalau diikutkan upacara yang sebenar, mereka akan mandi di setiap punca mata air. Kalau tak silap ada 12 kesemuanya. Habislah sudah trip Day 1. Terus masing2 pulang terbongkang di hotel yang sejuk di Ubud itu.

Bali20

Mengambil pic di gigi kolam mandi. Teheee. Masing2 bersemangat nak mulakan hari yang baru di Bali.

Bali21

Dari Ubud kita ke Seminyak. Sambil-sambil tu singgah di perkampungan lukisan. Kg Batu kot namanya. Singgah utk beli painting. Kena pandai bargain kat sini.

Bali22

Ok, masing—masing tunggu painting siap dibungkus. Lepas nih, meriah rumah kittew. Tq housemate.

Penginapan kami di Bali
10,11,12 Oct 2012 (2 nites)

raffles 1

raffles 2

Raffles Holiday Hotel
Jl Raya Denpasar – Kintamani Km 38 no 198
Ph – (0361)977777
Hp – 0852 38710225
Web – thru www.agoda.com
email – rafflesholiday@yahoo.com

Rate
Deluxe – USD 31.00 / night
Junior Suite – USD 41.00 / night

mood:~nantikan ver2.1 pula…~