Thursday, April 29, 2010

Perlukah tembak adik ituuuu???????




...entahlah...
...igtkan x nak ckp lagi pasal nih..
...tapi...
...asyik terpikir perkara ini berulang kali...
...nak2 kalau ternampak budak2 sekolah...
...kenapalah...
...betul ke tindakan polis tu eh???...

...sedih laa...
...kita yang x de kena mengena ngan arwah pun sedih2 camni...
...apatah lagi keluarga arwah kan...
...kan...

...untuk keluarga arwah Aminulrasyid Amzah...
...bawa banyak bersabar yee...
...doakan yang terbaik utk arwah di sana...
...kita doakan agar rohnya dicucuri rahmat...
...amin...


...isk isk isk...
T___T

mood:~tak tau mana yang betul??????~

Wednesday, April 28, 2010

Tidak Kuat Hisap????

jalan-jalan kat Lawak.net td...
jumpa plak nih...
layan...


miahahahhaaa...
agak2nya, apa ye yg diservis tuh???
tetttt....

mood:~ngantuknyee....~

Tuesday, April 27, 2010

Lompatlah kau sebelum kau dilompatkan...

Lompat dan lompat lagiks...
Dah alang2 ada kat PD, marilah melompat2 di atas pantai...
Lompat dengan girangnyaaaa!!!!
Inilah wakil lompat galah peringkat daerah...


Wakil SMK Bagan Lalang: Jely
wahh, nampak tak... betapa smuff nye lompatan itu... miahahahhaa...


Wakil SMK (J) Tamil Sri Bayu: Cik Fai
Haaa, kalo cik mar nampak ni mesti bangga la... Pointing sana sini... :)


Wakil SMK Chenderiang: Oman
Wahhh, ko igt ko Remy Ishak... :))


Wakil SMK Sri Mersing: Kebab
Saya nak jawab cikgu... Saya saya... :)

Dan oleh kerana kami terasa power... Kami ingin bertukar menjadi super supaya dapat menentang kuasa jahat... BERTUKARRRR!!!!!!!


...


...


...

eh...
apsal jadi camni???

Laaa.. jadi sailormoon plak...
Hiksss....

mood:~eh, ada terasa gegaran gempa tak sabtu ari tu??? ada badak lompat2 kat PD...~

Monday, April 26, 2010

Weekend @ Port Dickson & Melaka :)

Huhhh, weekend yang mencabar ketahanan dan kemampuan fizikal diri... Berpiknik bersama kawan2... :) Sonok weh... Lama x lepak2 ngan geng bas sekolah nih... Dan, this trip specially dedicated to Cik Fai kita yang akan ke ganu next week... Waaa, makin jauh kwn baik ai nih... Nangisss... :)

Ampang-Teluk Kemang-Sg Udang-Bandar Hilir-Bangi-Kajang-Ampang... Gitulah yer perjalanan weols... Cakap banyak x guna, layan gamba nih (huhhh, mat remp nye ayat...). Owh, thanx again to inchek topek for his EOS500D... Pic sangat cantik ye... Oleh itu, anda wajib ikot setiap kali ada trip... Sebab nak guna kamera u.. Miahahhaa...

Sila pose... Nak letak kat blog nih... Dari kiri: baju belang2 (itu memang warga PD ye...), cik Fai, Kebab, I yang bertopi putih, Wawa n Topek... Owh, Man ada disebalik kamera yer.... :)


Waahhh, candid tak??? Sangat candid kan... :)

Tadaaaa... Untuk menunjukkan yang kita ke Melaka, gambar di kubu ini wajib yer... :)

Seharian berjalan... Gelak2 dalam keta... Jerit-jerit-nyanyi-karok dalam keta... Gussip2 di pantai... Kutuk-kutuk-hina kawan2... Owh, thanks uols for that moment... Harap2 sampai bila2 ye kita begini... Kawan selamanya... :)

Hermmm, jikalau b4 this sgt takot ngan DSLR... Sebabnye akan kelihatan struktur wajah sebenar... Iyolaaa, nampak segala parut2, jerawat2, double-chinned-face... Tapi....

Nampak begitu flawless plak... :)) Suka lah DSLR nih... :p

mood:~next month g berkelah2 di ayaq terjun nak????~

Saturday, April 24, 2010

Hmphhh... Banana... Here I come!!!!!

Suar mandi - checked...
Baju mandi - uhhh, apa barang pakai baju.... :p
Twisties - checked, plus SuperRing lagiks...
SunBlock - checked...
Jom lari ramai2 g PD... :))
mood:~huhh, x sabo nak naik banana boat sambil makan banana split...~
pic: gugel :p

Thursday, April 22, 2010

Jely ke Indonesia... Seronoknye... :)

Alhamdulillah... Akhirnya ai berjaya jugak menjejakkan kaki ke Indonesia... Teringin weh nak pergi... Org kata kalo shopping best kat sini... Murah2... Wahhh, mari shopping... :) Nak shopping mana dulu eh??? Oklaa, g jalan2 dulu la... Bukan selalu dpt ke tempat org nih... Herm... kita g belah kanan dulu...

Haaa, nak kirim pulsa???? Ketik aje... Ketik tu sama ngan gedik ke????

Eh, ada Mydin lah... Lebih kurang cam kat Malaysia je... Owh, serumpun lah katakan... Takpe, jalan2 lagi... Eh, ada McD... Sama lagi... Herm... Eh, ada Jalan Petaling... Ni kat mana nih??? Malaysia ke Indonesia nih??? Kalo tgk org yg ada, cam x ramai dr Malaysia.... Keliru???

Laaaa, kat Malaysia ghupanya... Kat area2 kotaraya... Herm... Serius weh, sape yang lately ni ada ke sana... Memang rasa cam g obersea... Dengan papan tanda bahasa negara lain, yang lintas-jalan-tunggu-bas-lepak-lepak warga lain... Wah, ni bukan 1Malaysia da nih... Ni 1Dunia dah nih... :) Sangat lain lah suasana kat sini... Tak tau nak suka ke tak suka... Mix mode... Tapi agak ngeri lah gaks... Bajet wat muka-miskin-tak-berharta-kat-wallet-ada-sehengget je... Takut kena ragut @ ugut... Ada personal history weh kat sini... Fobia seketika...

~~~

Cerita sipi:
Ari tu ada org nak amik pic ngan kawan i... Comel dia... Cam artis... Cute weh... Cayalah affa, u memang femeyss de amorrr... :)

mood:~entri luahan hati di tanah sendiri... peace~

Tuesday, April 20, 2010

Kelisa ku Keliru dan Kekeliruan... :)

*haaaa, cuba baca tajuk laju2, pasti tergelincir lidah itu... :p

Yeahh, masanya telah tiba utk menukar minyak itam... Dah terlebey2 nih... Huhuuhu... So, smalam balik dr UM terus g bengkel keta... Erm, tak tau nak g bengkel mana, singgah lah bengkel kat umah kat Pulau Indah nih... Bengkel yang selalu g da tutup, so terpaksa la g bengkel lain. Doa2 gak agar mereka di bengkel tidak tipu ai yer...

Wah, bengkel kali ini sangat lain ye modus operandi penukaran minyak itam nye. Huhhh, fes time nak tukar oil filter kena bukak no plat keta ai... Nebes plak ai.. Adakah benar perbuatan mereka ini... Huhuhuhuh...

Namun, yang menjadi persoalan dan pertanyaan di sini, ai keliru... Sangat keliru... Keliru tentang apa???? Tentang ini...

Last service : 205670, Next service : 201670... Uit... Apsal makin berkurang nih??? Adakah WKF pas ni x leh nak jalan ke depan, hanya mengundur sahaja... Hu3... Keliru...

mood:~eh, kalo ngundur, meter tu makin turun ke??? tak kan....~

Monday, April 19, 2010

Apa yang anda buat weekend aritu?????

Saya buat ini....
Silalah layan... Zaasssttttt....

Owh, jika ingin berdiet, sila elakkan ke Wendy's... Portion makanan adalah sangat besar... Bayangkan, kalau mintak set large, saiz cup minuman adalah sebesar bekas pop corn TGV yer... Nanges nak abiskan... Lihat... Betapa banyaknye makanan di atas tray... Itu baru kelihatan 4 jenis makanan, sebenarnya ada tiga lagi yang tak termasuk dalam tray... Wahahhaa...

Untuk meneruskan aktiviti yang 'sihat' nih, terus g nonton wayang... Eh, td lunch kat Sunwat Pyramid, tgk wayang kat Bukit Tinggi plak... Jalan2 sungguh nih... Baideweeiii, Date Night sangat best yer... A very smart comedy film, no sengal-slapstik-bengong lawak ye... Jom tgk ramai2...

Owh, inilah sebab musababnye outing weekend ari tu... Oman ingin mencarik kasut... Iyolah, nak g Kuching kan... Konola ada kasut baru...<--- garet kan, g outstation je kena beli kasut baru... :p

Masa oman try test cuba kasut, i pun nak cuba gak... Tapi tgh2 cuba kasut, tetiba ada org announce nama ai terkeluar dr AF... So, terpaksalah ai tarik beg kuar dr akademi... Percaya pada diriiiii.... Ohoooo.....

Sekian...

mood:~mak aih, peyuuttttt... da macam mak buyoong....~

Friday, April 16, 2010

Rahsia untuk mereka yang AWALLLLL.... :)

Antara aktiviti di petang jumaat yang paling seronok adalah tido... Hiks... Eh, mana bleh tdo kat lab... Kenot... So, utk mengisi masa lapang, jalang2 eh jalan2 lah ke blog org lain... Singgah lah ke blog ALIEN nih... Setelah beliau meninggalkan msg di shoutbox, ai pun kelik la blog beliau...

Blog yang sempoi... Awek brutal yang happy-go-lucky... Sonok je baca blog ni di kala petang... Tapi, x leh baca lama2... Kang kantoi dgn sv... Tapi, bila belek2 post lama dalam blog nih, ada satu menda menarik perhatian... Rasanya, selalu gak jumpa menda ni kat dalam blog org lain...

Iklan tepi blog... Huhhuu, mestilah ramai yang menempek iklan di blog masing2 kan... Namun, yang menjadi tanda tanya, kenapa iklan ini sangat selalu ada... Adakah ramai yang suka awal skang???? Adakah????? Hahahhahhaaa....

...

...

...

...

...

cik Alien jgn marah saya ye... :)

Mood:~bengong plak petang2 nih....~

Abah suka kartun.... Weiwiittttt.......

Pernahkah anda mengalami situasi ini????
Owh, sila baca cerita, sambil imejin suasana yang mendebarkan... :)

Uhhh, dah kul 9pm... Erm, oklah, bleh lah abiskan kelas tuisyen nih.. Lagipun hari ni hari selasa... Ada Desperate Housewives kul 10.30pm. Uhhh, kena pantas nih... Nak berdeshummm dr Sri Damansara ke Pulau Indah... Herm, kena cepat nih... Kang terlepas plak DH...

Yesss, sampai gak kat umah... Skodeng jam sket, owh baru kul 10.15pm. Erm, mandi dulu lah, da lekit2 badan seperti gam... Barulah best nonton DH dengan badan yang segar dan bugar... Tak gitu... Mandi teroossss...

Hahhh, adusss... da kul 10.45 plak... Tulaa, sibuk nyanyi2 masa mandi... Sampai abes satu album lah... Huhhh, kena bergegas turun tgk tv... DH da start... Kang x paham plak tgk citer separuh jalan... Uittt... Alameks, abah tgh syok plak tgk tv... Takkan nak suh tukar channel kot... Takpe2, maybe abah takde tgk cite apa2 kot... Just nonton2 jer...

Tettt, ni lah inchek Mislan ngan adik kecik ai Filzah masa cukur jambul ari tuh...

"Errrmmm, abah... Ada tgk cite apa2 ke? Org nak tgk citer lain..."
"Eh, abah nak tgk citer 'shoonnn'.."
"Haaaa, citer pe??? Shonnnn..??? Citer pe tuh???"
"Alaaa, citer Shoonnn. Dr tadi abah tunggu nak tgk citer nih..."
"Alaaaa..." <--- owh, mesti movie citer cina lawan2 nih... Abah suka tgk citer nih...
"Haaa, da start pun... Nilah citer Shoonnn tuh..."
"..... T_T....."

Uols nak tau citer pe??? Ai ingatkan citer cina lawan2 ke??? Citer zaman P Ramlee dolu2 ke??? Takpun movie blockbuster yg femes2 tuh... Rupa2 nya, inchek Mislan berjaga sampai kul 10.30pm, semata2 nak tgk citer................



Abah ai sanggup bersengkang mata semata2 nak tgk cerita Shaun the Sheep... Uhuhuhuh... Citer pasal kambing-biri-biri-tanah-liat-tanpa-dialog... Uhhh, bila masa lah abah ai suka tgk kartun nih????


Haaa, camnila abah ai pose kat atas sofa dpn tv... Sangat syiokkk inchek Mislan tgk kartun nih... Ai ngan mak tiri ai gelak2 tgk abah ai... Cam budak kecik tgk kartun... Huhuuhuhu

mood:~nak g cari la toy Shaun nih, nak bg abah wat present...~

Wednesday, April 14, 2010

Ngeriii.... Ngeriii....

tadi kan...


masa nak balik tadi...


nampak kucing kena langgar kat tgh2 jalan...


sedey la...

mood:~masih sedey....~

Monday, April 12, 2010

Dr Rabbit dan Vivo Pizza bersaudaraa??????

Mari kawan2, kita baca Quran... Jangan malu segan, nanti akan tunjukkan... :) Hiks, tetiba teringat plak lagu nih... Korang buat pe weekend ari tuh??? Mesti g ngedate nih... Wah, best gak kalo ada kapel2 nih... Leh la g ngedate... Sib baik kwn2 ai masih single masing2... So, adalah kawan nak hang out together... Kalau masing2 da ada kapel, tpaksa la g kuar sorang2... Huhh, mari berkapellll...

Okey, intro da, skang masuk perenggan isi penting plak... Hohoho, cam karangan tak rasmi pulak... Weekend ari tu g lepak umah Man. Yeaaa, nonton AF dengan berplasma 42" adalah sangat mengujakan... Namun, betis dan kaki masing2 nampak gumuks... Huksssss... Sampaikan bila tgk ulangan American Idol, inchek Andrew Garcia kita nampak lebih gebu dan rendang... Hahhahaa... AF??? Apa komen anda???? Sangat tidak syiokkkk... Mungkin petanda AF harus direhatkan seketika... Sangat tidak membina dan relevan rancangan ini pada ketika ini... Maap, pandangan telus saya ini....

Ahad pula lepak2 di AEON Bukit Tinggi... Seronok plak lepak-lepak-seperti-mat-rempit di shopping mall... Hahahhaha... Bila lepak mesti ada acara makan2... Tapi, masa nak g makan, terjumpa plak arnab berlari riang di ruang legar... Arnab ni manja dan peramah tau... Sempatlah snap pic dengan arnab ittew...

Inchek Jely dan Dr Rabbit... Maskot utk Colgate RoadShow... Eh, bukan saya yang jd maskot itu, Dr Rabbit laaaa... lol...

Yeaaa, melantak di Vivo Pizza amat menyelerakan... Cheese dan cokolat itu sgt lazatttt... Namun....
Lihat dagu dan pipi semakin ke tepi... Mungkin ini kali terakhir makan di sini... Bubbye Vivo Pizza... Welcome daun saderi.... :)

Tapi, kalo g makan, janganlah sesekali nak mengendeng makanan rakan yang sedang lapar... Jikalau tidak........

...

...

...

...

...

Mood:~ok... g lab skang...~

Saturday, April 10, 2010

AL-Fatihah - Adik Dzafri Hisyam...

isk isk isk...
pagi2 da teresak2...

Ya Allah, kau berikanlah rahmatMu ke atas keluarga arwah Dzafri Hisyam Khairulanuar...
Semoga mereka tabah ke atas pemergian yang telah Kau tetapkan...
Amin...

Utk akak, be strong... Ada hikmah atas apa yang berlaku...
(tapi, saya tak kenal kakak nih, cuma jumpa link ni kat fesbuk kwn)


Al-Fatihah
Dzafri Hisyam Khairulanuar
(22 Sept 2008 - 20 Mac 2010)

mood:~bahaya seh denggi nih....~

Friday, April 9, 2010

Surat Terbuka Untuk Awak... T_T

Kehadapan awak,

Awak... hari2 saya nampak awak. Kat kiri pun awak, kat kanan pun awak. Huhhh, memang x bleh nak lari daripada awak. Kadang2 sampai saya tak perasan awak ada kat sebelah saya. Awak memang selalu ada dekat dengan saya.

Awak... Bukan saya tak suka awak ada ngan saya. Siapalah saya nak benci2 awak. Tapi, kalau boleh, kalau awak ada dekat ngan saya, janganlah notty2 sgt. Cubalah elok2 sket. Saya ni dahlah kategori insan berhemah. Ni tak, kalo awak ada je dekat ngan saya, huhhhh awak suka tunjuk belang awak. Kasihanilah saya... Saya ni penebes orangnye. Awak tak tau ke???

Awak... saya bukanlah nak merungut. Bukannya saya tak suka kat awak... Tapi....


Dah retak cermin saya... Waaaaaa... Jahatlah awak.... Camna leh pecah??? Awak buat2 tanya lagi??? Sampai hati awak... Huaaaaa....


Dah awak merempit x tgk kiri kanan, pastu awak langgar side mirror keta saya... Retaklah dia... Hermmm, sudah... Saya benci awak... Saya mencikkkk....

mood:~kepada penunggang motor sekalian, janganlah langgar side mirror keta saya lagi ye...~
pic-credit-to: gugel

Wednesday, April 7, 2010

Shoebox of Hope - Penuhilah harapan Nur Salam

Tahukah anda, dengan sebuah kotak kasut, anda boleh membahagiakan mereka yang memerlukan kebahagiaan. Yaaa, ini adalah benar. Mudahkan. Bagaimana??? Cuma taip ON BAHAGIA dan hantarkan ke nombor 32145... Hiks... Takdela. Tipu je... Anda boleh menjelmakan kebahagiaan org lain dengan program Shoebox of Hope dibawa khas oleh GUA dengan kerjasam Padang@1Utama...


Camna nak sertai??? Adakah kena sumbangkan kasut sahaja??? Takkan lah mereka di Nur Salam nak pakai kasut-tumit-tinggi-lapanbelas-inci ai??? Ahaaa... Mudah sahaja. Erm, kempen ini dinamakan Shoebox of Hope bukanlah bermaksud kena menyumbang kasut dalam kotak sahaja. Kempen ini hanya memerlukan kita mendermakan barang2 dengan meletakkan barang itu di dalam kotak kasut. Comel kan???

Jika anda ingin penerangan jelas, sila ke laman sesawang Shoebox of Hope ini. Di sini ai terangkan secara manja2 je yer... Apa yang anda perlu lakukan???

1) Sediakan kotak kasut yang comel2. Jika dibalut, pasti lebih menarik. Unless, kalo kotak kasut tu tertera nama Dato' Jimmy Choo, tak yah lah balut... :)

2) Di laman sesawang SoH nanti, ada label 'for girl' and 'for boy'... Label ini akan memudahkan pemberian barang kepada mereka di Nur Salam nanti. Yelah, kalo takde pelekat label nih, kang jadi lain plak. Bayangkan kalo budak lelaki yg dapat kotak tuh, bukak2 dapat dress-kecik-bunga-bunga-kembang-setaman... Nanges budak laki tu kena pakai dress tuh... Hiks...

3) Nilai barang2 yang ingin didermakan tidaklah melebihi RM 15. Iya la, kang kalo kawan sebelah dapat PS2, tetiba kawan yang sebelah sini dapat kaler pensel Luna yang 30 kaler je. Tak ke mengundang perasaan ke iri hati an... :)

4) Barang apa yang boleh didermakan? Contoh barang2 adalah seperti berikut:

Haaa, anda nak dermakan iPhone anda??? Owh, kalo iPhone, sila berikan ke pada ai yang amat ingin iPhone itu. Hiks...

5) Bila nak antar???? Haaa, ada banyak tarikh utk anda. Sekali lagi silalah ke website SoH.

Lihat, betapa senang nak wat kebajikan kan. Kadang2 terpikir2 nak tolong org, tapi tak tau camna. Dengan cara semudah ini, kita dapat membantu mereka yang memerlukan. Ingatlah bahawa tangan yang memberi lebih baik daripada yang menerima. Dan lebih manis lagi jikalau seikhlas budi tangan yang memberi. Kan kan kan...

Kepada mereka yang jauh2 tuh, seperti cik dini kita, leh lah poskan kepada saya. Saya akan tolong membawa sumbangan anda ke SoH itu. Sharing is caring isnt?

mood:~nak sumbang apa eh????~

Iklan Iklan Iklan... Inginkan kemewahan yang menginsafkan???

Entri pendek.

Silalah baca iklan di bawah...


...penculikan pic dr fesbuk...

Renung-renungkan dan selamat beramal... :)

OK, ai nak g lab dulu...

mood:~sharing is caring...~

Tuesday, April 6, 2010

Pencuri rumah arwah Din Beramboi.... Nahas kooo!!!!!!!

Sudah baca Harian Metro???? Sila baca di SINI... Ewhhhh!!!!! Sungguh jahat pencuri2 ini. Ada ke amik kesempatan ke atas keluarga arwah DB. Masing2 tgh bersedih atas pemergian beliau, ko pencuri2 lahanat sempat mencopet rumah keluarga ini. Entri ini khas utk menyumpah seranah mereka. Tak kurang juga mengharapkan mereka dibalas dengan azab dan derita berpanjangan. Sumpah saya marah dan geram pencopet2 itu kali ini...

Semoga pencopet2 ini... Jika anda membaca blog ini (yeaa, dengan menggunakan laptop arwah yg ko curikkk..), bersedialah anda sekalian... Sebentar lagi anda akan........


Di panah PETIRRRRRRRRR!!!!!!!!!!

Geram ah...!!!!!

Pesanan khas: Anda geram???? Sila nyatakan cercaan anda di komen... Yok marah ramai2...

mood:~bengong ahhhh, org tgh sedih2, sempat plak mencuri...~

Sunday, April 4, 2010

ABPBH 2009 - Dato Siti Nurhaliza menang lagi... :)

Yeaaa... Artis kegemaran Jely menang lagiks... "Marilah bersama... Jalani cinta kita apa adanya..." nyanyi sket... :) Tok K, cenyummm sampai ke telinga... :) Dapat anugerah Bintang Popular di ulangtahun penglibatan tokti yang ke 15... Cayang Dato CT... :)

Tokti cantik kan... Tq gugel...

Ngomel2 ABPBH 2009:

1) Scha - Melbourne USA??? Nebes yerrr...

2) Chef Wan - rambut puteh yang menggoda...

3) M Daud Kilau - wat aksi bukak2 baju... Nanges...

4) Black - wewitttm kalahkan Hafiz AF... Ini sudah maju... Mentor leh kalahkan AF..

5) Yuna - Mantop la... Ingatkan Tiz yang menang... Haaa, ni baru betul2 g USA... Kan Schaaa...

6) KRU Tribute - Wah, sedap jugak Ainul Aishah... Tapi pemenang Bintang Idola ABPBH (pakai baju ijau) telah bantai sumanya... Sangat menyerlah di pentas... Cayalah dikau (tak tau namanye...) Tapi Akim tetiba marbeles... :)

7) Sponsor - Wajib ke nak mention tukang sponsor baju??? Rasanya kena sediakan segmen khas utk sponsor2 baju... Save sikit masa...

8) Tiz Zaqyah - yeaaa.. anda menang... pelakon tv wanita popular... i loike... :)

9) Hijjaz - Masa umum pencalonan, ada ke Hijjaz nye artikel pasal Nak Tukar Corak Songkok... Hiks... :)

10) Iklan Sendayu Tinggi - wahhh, kelas lah iklan nye... Ingatkan iklan mana... Rupa2 iklan diorang... Mantops... Iklan Tok Ti "Sebagai Wanita Muslimahhh..." pun ada gak....

11) Tok Ti - Yeaaa... Menang lagi... Mesti masa ambil anugerah, terpikir2 nak letak mana ye award nih??? Anugerah terakhir??? Betul ke takmo masuk taun depan???

12) Adam & Stacy - Wahhh, veletoppss... Stacy rock ahhh, tapi Adam cam pose2 jaga rambut... :)

13) Ogy & David Teo - uolss serasi la... masing2 ober... :) Inchek David, kenapa jerit2??? Cam nak tercabut trakea je...

14) Que - The Most Popular Actor in Film... Wahhh, rezeki Ratu... Eh, kenapa tq utk keluarga mertua je????

15) LJ - Wah, murah rezeki beliau... Tapi calon2 utk kategori Pelakon Filem Wanita Popular semua muda2 kan... Owh, Rosyam ke yg bawa LJ ke dunia filem...

16) Alyah, Dayang, Dato Katy - Vokal yang mantap Dayang and Alyah... Alyah is like next Misha on stage... Dayang looks so sweet with ur caftan-like dress... Haaaa, Dato Katie, sape berani lawan dress kilat-butterfly-lempar-sana-sini...

17) Iklan Spin - Eh, Spin ada lagu baru la... Nak g beli lah pas nih.. :)

18) Stage - Suka la tgk stage kali nih... Simple yet vassss... :)

19) Sharifah Shaheera & Kak Engku - Rowk la uols... Sgt best kimia antara anda berdua...

20) ABPBH 2009 - Uhhh, Tok Ti menang lagik... wewittt... Kena beli kabinet anugerah baru nih... Owh, garaj kereta pun kena tambah nih :)

Mood:~suka lah Tok Ti menang...~

Andrew Garcia adalah Superstar Cosmic :)

Whooosssshhhh... Cewaaah bunyi bola boling yang berdesup laju selepas dilempar. Haaa, tgk tuh, dilempar yee, bukannya dibaling, maksudnya, inchek Jely x pandai main boling. Wahahaha. Setelah mendapat Cosmic Bowl's voucher dr cik DINI, marilah membolingkan diri. Serius, saya bukanlah seorang pemain boling yang handal. Setakat memenuhkan skrin dgn tanda2 dash bolehlah.
Hiyarghhh... Sila lihat bola itu sudah menuju ke arah longkang... Wahahaha..

Ini adalah taktik menyamar supaya org x kenal kita. Iyelah, kalo da asik ke longkang je, pasti lah malu selepas itu. Jely = Yaakob, Iqah = Subhee, Wawa = Azraie... Hiks... Tiap kali baling je, sgt eksaited jerit nama2 palsu nih... :) Go Yaakob Go Yaakob...

Selepas berboling, kami bernyanyi... Iyer... Masing2 feeling Superstar... Hiks... Owh, tempat karoake Superstar, Wangsa Walk ini sangat berbaloi ye. Utk bilik small RM 19/hour, dan utk medium RM 28/hour. Agak murah la. Kitorang berenam, karok 2jam di bilik medium. Totalnya adalah RM 56, sorang 10 hengget. Kira ok la tuh... :)

Kamilah superstar itu.... itu ituuwuwuwuwuu <--- vibrato nih...

Dari kiri: Ezwan, Fai, Wawa (apsal nyorok blakang gue??), Jely, Iqah n Affa...

Jika ada yg perasan, inchek Jely berspek mata besar berbingkai itam... Huhuhuuhu... Ini semua gara2 heart sama Andrew Garcia... Hiks... Aaaahhh, apa dia??? X jelas sangat spek mata itu??? Takpe, takpe. Ai akan berikan gambaran jelasnye... Sila saksikan pic ini.

Amaran: Gambar ini agak gedikssssssssss.... Boleh menyebabkan gangguan mental berpanjangan... ;) Juga boleh menyebabkan kengerian sementara...


mood:~ahahahhaaaaa... Andrew Garcia konooooooonnnnnn!!!!~

Saturday, April 3, 2010

tujuhhariseminggu dan Jely adalah sama... :)

Wahhhh... Lamanye bercuti... It almost two weeks... Banyak menda nak cerita. Kepada anda yang selalu follow blog ni... Jangan lupa nak baca ye... Yea, blog ini masih ada... Cuma tuannya je yg kadang2 ada, kadang2 x de... Hiks...

Kenapa ai lama menghilang??? Biasalah, hormon, eh emosi x stabil... Hohohoho... Banyak menda nak wat... So, bz sket la... Nak2 fasa kerajinan-sama2-supervisor dah bermula... Hiks... Ada banyak nak story mory nih... Pasal Shaun yang i cintai <--- huhh, saper Shaun??? Ai sebagai superstar... Ada jugak story bersama Yaakob <--- Yaakob??? Klasiknye nama itu...

Dan seperti biasa, hupdate pasal kucheng2 ai... Kepada yang suka, silalah teruskan membaca... Huhuuhu... Kan ari tu Grey beranak 3 ekor anaknya <--- sampai ari nih, x de nama lagi. Panggil Gmok, Gendot, Gebu... Wahahha... Sebab diorang gemok2 sgt... Tetiba sejak dua menjak nih, anak Grey dah bertambah??? Camno tuh???

Haaa, itulah anak kucheng misteri tuh....

Rupa2nya, si kenit tu dibuang orang. Kata En Mislan, ada org buang kucheng tu depan umah. Mesti masa buang tuh, diorang borak2 seraya berkata

Pembuang 1: Eh, kat mana nak buang anak kucing nih...
Pembuang 2: Erm, dgr2nya umah En Mislan banyak kucing, kita buang kat sana la...
Pembuang 1: En Mislan???? Owh, yang anaknya ada blog tu yer????
Pembuang 2: Ha, iyelah... Jom buang sekarang..
Pembuang 3, 4, 5, 6, 7: Jomm buang... Buang buang buang....!!!!!
Pembuang 1: Cintaku bukan jenis pakai buang!!!! Hiyeahhh....
Pembuang 2: Kau kunci cintakooo di dalam hatimoooo!!!
En Mislan: Eh, apsal ada org nyanyi2 depan umah nih...

Ngarot2 nih... Melalut plak... :)


Haiii, saya Bubu... Walaupun saya maseh kategori remaja sunti, tapi saya dah mengandung... Nih da tak larat lah nih... Maybe, i'll be deliver my babies on sehari dua nih... I kenot wait... So excited...

Mood:~ Makin meriahlah Akademi Catasia di umah nih... Skang da 11... Sat lagi bertambah2 plak... Huhuuhu....