Tuesday, October 19, 2010

5 pasal saya bila berberukben

mari kawan2, kita lihat carta 5 paling hangat... apa yang hangat??? carta 5 artis paling hangat??? carta 5 badan artis paling menawan??? carta 5 bulu mata paling menawan??? idok le... ini carta ai... hu3... <--- ko bajet artis la, konon2 ada yang sibuk2 pasal ko... miahahha... ahhh, x kira, nak wat gak carta utk diri sendiri.... :p

selalu, pagi2, on je lappy, apa je yg korang wat??? haaa, terus ke website library dan search buku seraya terus g booking dan lantas ke library utk meminjam nya??? bagusss... :p aitaklah serajin itu ye kawan2... hu3... ini dia carta 5 menda yang ai akan buat selepas sejurus membuka lappy dan mengkonnek braodband...


no 5

opkos la bukak blog sendiri... muahahhaa... sambil usha2 tgk berapa yang on9... kalo da belas2 tu ok la... kalo masuk pulu2 sket... girangs... tapi kalo nombor traf tunggal tuh... pasrah je la... hu3...


no 4


haaa, pas masuk blog sendiri, masuk blog org lain plak... nak tau gak apa yang diorang buat... 5 blog ni memang wajib la setiap hari... Ardini Humaira, RedMummy, Hanis Zalikha, Tijah Lawa dan Kak Senduk... kalo ke blog dini, bleh tau dia wat apa... haaa, selalunya banyak makan rasanya... hu3... kalo ke blog kak red, pasti akan wooo waaaa sana sini... hebatlah dia... blog hanis plak feeling2 cam sama jadi selebriti... blok kak tijah, seriyesli, voley gelak2... pastu sambung gelak tgk blog kak senduk... tgk la entri dia pasal kak zabedah.... haahahhaa....


no 3


paper kena baca gak... selalu tgk HMetro... sebab, paper ni cam banyak kisah jeng jeng... ala2 kalo baca paper metro... takut nak keluar umah... ha3...


no 2


check email yer... gmail ngan yahoo mail... masa bukak e mail pasti berdebar2... kot2 menang apa2 contest ke... i rajin masuk pertandingan nih... tapi... nan ado... ha3...


no 1


tadaaa, x dinafikan lagi... fesbuk menjuarai carta... ibarat kalo sehari tak bukak fb, diri akan terasa tertinggal info2 baru pasal kawan... yelah, masing2 skang post kat fb je... kadang2, kalo nak carot2 pun dalam fb... miahahha....


haaa... itu je la yang i wat setiap hari... bila usia la nak siap master ye... ha3... di kesempatan nih, i nak mengetag



nak tau gak apa yang dia yang wat kalo dia start on9... kan dini... kan kan kan... :p pas dini da buat, dini tag la sape2 yang berkenan yer.... :)

mood:~bila la nak start baca buku nih....~

Monday, October 18, 2010

~tanya~

bila ketawa
orang bertanya
bila nangis
orang pun bertanya
bila menung
orang turut bertanya
bila sepi
orang masih bertanya

entah bila
kau, engkau lah
ku, akulah

tapi
orang tetap akan bertanya
selamanya akan bertanya
tidak akan henti bertanya

kerana
tanya itu kasih
tanya itu sayang
tanya itu rindu
jangan berhenti bertanya...


mood:~...~

Saturday, October 16, 2010

MOHD CHAN - Halal Chinese Cuisine

ok... lama da x g makan2... akhirnya sempat la g merewang2 makan... g survey2 kat KJ... ingatkan nak makan kat Fendi Ikan bakar... Sape yg duk KJ mesti tau kedai nih... Slrppp wooo ikan bakar kat sana... tapi, masa mengesot dr tempat parking ke Fendi, ternampak plak kedai makanan ala2 cina... ai memang suka chinese food nih... tapi, susah la nak dpt yang halal dan murr... tapi bila tgk kedai nih, cam besh je... serbuu... Fendi, lain kali ai singah yer...

Restoran Makanan Cina Muslim - Mohd Chan Abdullah... haaa, ada pernah jumpa kedai makan guna nama penuh... hu3... 1st time jumpa kedai nih... tak tau pun inchek Chan ada kedai makan... mari kita cuba...

hari tu ai makan Wantan Mee... da kata makan kedai makanan cina, kita kenalah pilih makanan yang paling cina... hu3... sedap... slrppp... sangat cina rasanya... ai like... like 10x... my fren chose Nasi goreng Seafood... huhh, udang sangat besau yer... maap, x sempat nak snap pic, sebab air liuh da terleleh2... ai order gak Taufu Claypot... slrppp... terbaik... sangat best kuahnye... sampai rebut2 nak abiskan kuah... ha3....

kat sini ada minumam faveret, ribena laici... haaa, 1st time dgr... hu3... suma nak ditambah laici.... pasni ai nak wat coffee laici plak... ada tak yang berani nak cuba... so, kalo sesape nak g serbu Chan nih, dialu2kan... sangat best... harga pun ok... x la mahal sgt... pas ni nak cuba dim sum plak... tgk ari tu cam shedap... instead kat KJ, kat Bukit Beruntung pun ada... kat Taman Melawati, Wangsa Maju pun ado... eh, kat Bangi pun ada... apsal ai x perasan nih...


apa2 pun, g jelah website Chan nih... meh ramai2 serbu Chan... berbaloi2... :)

mood:~pasni nak bukak Mohd Fazdly Mislan - Restoran Makanan Jawa~

Friday, October 15, 2010

AC NIELSON Radio Rating Oct 2010

fuhhhh <--- sambil lap2 peluh... Jenuh nak cari rating result yang sebenar... baca kat paper nih, cite sket2 je... baca kat blog nih sipi2 je information dia... akhirnya jumpa gak kat AC Nielson site... Hu3... seingat ai, yang sempat baca ari tu, Suria FM catat peningkatan tertinggi... ai cari2 gak saper yang no 1 kali nih??? Sinar FM lagi ke??? Ke HotFM da cantas balik... Or EraFM kembali menjuarai carta... Tadaaa... da jumpa... sila amati table ini... :)

source: AC Nielson

haaa, kan sonang... x yah nak belit2... baca paper A - Era kekal kan kehangatan... baca Paper B, hotfm masih lagi popular... huhh, sampai ke sudah tak tau sape yang no 1, 2, 3... The Nielson Company menjalankan kajian "Radio Audience Measurement Malaysia" utk mengkaji jumlah pendengar sekaligus mengukur keglamoran dan kehangatan radio nih... Yang ado kat atas tuh dua result utk taun nih, Wave 1: 1-28 March 2010, Wave 2: 12 July - 8 Aug 2010...

Jom tgk hotfm... Alamak da turun la plak... Wave 1: 3.6 juta, Wave 2: 3.5 juta... Banyak tuh yang turunnya... Kenapa yer??? Sungguh i sokong hotfm... Jatuh jugak... Wahai warga hotfm, berusahalah... Tapi, memang agak x best skang... Ai pendengar setia AM Krew... Kadang2 best, kadang2 cam plastik sgt... Ntah... Tak tau naper... Sekaligus telah membuat ai terus ke Sinar FM melayan KE, SY n Krill... Erm, hotfm kena wat sumthing kot... Tapi dgr2 ada revolusi Nov nih... Apa ye tuh... Hopefully makin best la... Owhh, satu lagi, ai masih rasa memisahkan AG ngan Kieran adalah satu kesalahan besar... Renung2kan... :)

mood:~dulu2 ada cecita nak jadi radio announcer nih...~

Tuesday, October 12, 2010

Kenapa??? Mengapa???


hahahhaaa
<--- apsal start2 da gelak nih
hahahaha
mari sambung gelak

kenapa, mengapa
sejak akhir2 ni
iklan kat radio sangat klaka
perasan tak
setiap hujung iklan
akan ada sesi
gelak-ha-ha-ha-secara-skema-dan-terpaksa

contoh

"mak, chantek tak set cutlery yang man hadiahkan"
"chantek, sama padan ngan yang apak ngan adik ko kasik"
"haaa, sama padan???"
"kan apak ngan adik ko guna Petroonass Sentiumm"
"ha-ha-ha"
<--- imejin gelak skema-terpaksa skang

contoh yang kahkah juga

"anakku, jangan lupa belikan sabun basuh yang power tuh"
"sabun yang power??? sabun apa tuh???"
"alaa, sabun yang ada co-enzyme tuhh"
"wah, powerlah mak boleh guna kata2 saintifik"
"eh, kalo tak power, camna mak boleh basuh baju kamu yang banyak tuh"
"ha-ha-ha"
<--- sila imejin mereka gelak2 skema sambil menjadi power


terkekek sorang2 dok dgr iklan camni
korang gelak x???
ah, ai x kira
korang kena gelak jugak
sebab iklan2 ni klaka
ha-ha-ha
<--- adehh, da berjangkit plak...

mood:~ha-ha-ha~
pic:~gugledotcomdotmai~

Sunday, October 10, 2010

GAP's new logo... What say you???

hai... lama saya tak ke sini... maaf yer tujuhhariseminggu... inchek Jely kena dera... sebab tu dia lama x ke sini... Jely kena dera sederanya dengan abg K, abg S... Hu3... <--- ahhh, alasan semua tuh... :p

Syawal da abis, jadi x de open house da... taun ni sangat meriah dengan open house yer... kejadian ngeri di taun lepas tidak berulang... taun lepas, hampir tiada jemputan open house, uhhh, terasa seperti terasing seketika... taun ni sampai tak menang perut nak g open house... alhamdulillah... thanks for all invitations n sorry kalo x sempat nak g umah yer <--- wah bajet popular nih... huahahaha.... eh, oleh kerana g meredah open house, finally dapat tau area Kuchai Lama and Klang Lama... Hu3... sebelum ni, ai ingat Klang Lama kat area2 Klang... Hahhahaa, saya memang bengap geografi... :)





haaa, cantik tak logo Gap baru??? Ai bukan pun follow sangat brand nih... tapi, terbaca kat yahoo page plak... ada isu gak dengan logo baru nih... ramai yang tak suka sgt... suka lagi logo lama yang classic yet exclusive... yang best nya bila timbul isu nih, those people at Gap listen to customer's feedback... siap ada page kat FB utk customer discuss pasal logo dan bagi idea utk logo baru... see, walaupun company besar, hebat tapi still leh terima idea org lain... bagus...

eh, apa kena mengena citer ni ngan hidup ai plak??? ooo, ai tahu.. sebabnya... ai kenal org yang perasan hebat dan langsung x nak dengar pendapat org lain... sangat tak best kan org tuh... sangat terasa org lain x bleh dipakai pendapatnya, sebab dia sangat hebat... org lain x hebat... mencikkk org tuh... ai yang terseksa sebab dia x nak dengar idea ai... mencikkk....

mood:~saya emo minggu nih...~