Friday, October 15, 2010

AC NIELSON Radio Rating Oct 2010

fuhhhh <--- sambil lap2 peluh... Jenuh nak cari rating result yang sebenar... baca kat paper nih, cite sket2 je... baca kat blog nih sipi2 je information dia... akhirnya jumpa gak kat AC Nielson site... Hu3... seingat ai, yang sempat baca ari tu, Suria FM catat peningkatan tertinggi... ai cari2 gak saper yang no 1 kali nih??? Sinar FM lagi ke??? Ke HotFM da cantas balik... Or EraFM kembali menjuarai carta... Tadaaa... da jumpa... sila amati table ini... :)

source: AC Nielson

haaa, kan sonang... x yah nak belit2... baca paper A - Era kekal kan kehangatan... baca Paper B, hotfm masih lagi popular... huhh, sampai ke sudah tak tau sape yang no 1, 2, 3... The Nielson Company menjalankan kajian "Radio Audience Measurement Malaysia" utk mengkaji jumlah pendengar sekaligus mengukur keglamoran dan kehangatan radio nih... Yang ado kat atas tuh dua result utk taun nih, Wave 1: 1-28 March 2010, Wave 2: 12 July - 8 Aug 2010...

Jom tgk hotfm... Alamak da turun la plak... Wave 1: 3.6 juta, Wave 2: 3.5 juta... Banyak tuh yang turunnya... Kenapa yer??? Sungguh i sokong hotfm... Jatuh jugak... Wahai warga hotfm, berusahalah... Tapi, memang agak x best skang... Ai pendengar setia AM Krew... Kadang2 best, kadang2 cam plastik sgt... Ntah... Tak tau naper... Sekaligus telah membuat ai terus ke Sinar FM melayan KE, SY n Krill... Erm, hotfm kena wat sumthing kot... Tapi dgr2 ada revolusi Nov nih... Apa ye tuh... Hopefully makin best la... Owhh, satu lagi, ai masih rasa memisahkan AG ngan Kieran adalah satu kesalahan besar... Renung2kan... :)

mood:~dulu2 ada cecita nak jadi radio announcer nih...~

1 comment:

ardinihumaira said...

ramai cakap sinar fm terbaik:D

tapi dni naik kete konfem dengar hot fm hehe