Thursday, September 15, 2011

Riang Ria Aidilfitri 2011

woot wooottt… salam aidilfitri… wah… x sangka da nak hampir 2 minggu beraya… open house pun masih lagi rancak… nampaknya misi mengecilkan diameter pinggang akan semakin gagal… hahhaha… ok, jom layan pic raya ari tu… 1st raya kat Kg Kundang, Selangor… kat mana tu??? eh, bukan kat Kundang yg dekat2 rawang tuh… Ni kat area Tg Sepat, Morib…

raya 1

tadaaa, tema taun ni hijau2an… lihat, gambar ini telah melambangkan betapa gembiranya pihak Jackel apabila kain2 baju dibeli secara borong utk pihak wanita… he3… utk kaun2 adam, telah saya borong kain nya di Bandung… cuba lihat baju saya, terlampau berkilau kan… bukan bermaksud nak overshadow inchek Mislan… ini adalah kerana, inchek tailor telah terbalik kain semasa jahit baju saya… patutnya yg kilat tu kat dalam… huwaaaa… terus jadi kain banner baju raya tuh… sekilometer da nampak… hu3…

raya 8

ini keluarga En Husin dan Pn Aim… lihat, mereka pun membeli kain di Bandung, dan yg kaler coklat itu pun menjadi mangsa keadaan juga… maka, keluarga atok Basiran agak mencapap di pagi raya… ha3… eh, nampak familiar tak Puan Aim yg bertudung merah tu??? uhh, glamer, pernah keluar JJCM… sebab meniaga di Stadium Shah Alam… kalo sape2 nak berkenalan, singgahlah gerai minuman mereka di Pasar Ahad di Stadium Shah Alam… sebut nama Jely 3 kali, pasti tidak mendapat diskaun… ha3…

raya 9

atok Basiran… ni atok belah abah… atok tak sihat sgt… terjatuh kat toilet masa bulan puasa aritu… tapi, nampak cam gembira sket di hari raya… yelah tgk telatah cucu cicit yang tak berapa waras sgt… ha3…

raya 2

oo, ini bukan rumah atok saya… ini rumah nenek sedara… cantik kan…

raya 3

inilah mangsa baju terbalik seterusnya… ha3…

raya 4

ini adalah sesi atok sedara cuba berlari utk menyelamatkan kuih raya nya dr abis dibelasah oleh adik ai, sambil ai memerhatikan apakah ada kuih raya lain disebalik rak itu… haaaa… penuh drama kan…

raya 5

peace

raya 6

pic ini disnap oleh kerana kaler kereta itu seakan2 kaler baju ai… sadis… T___T

raya 7

pic ini pula disnap, kerana secara kebetulan, warna baju2 kami seolah dinding tuan rumah… sangatlah segan kami… hu3…

ally fb2

aksi dicium paksa… ha3…

IMG_1743

lihat, filzah sgt suka main belon…

cats

hiii, nama saya yeyen.. sib baik tuan saya tak antar ke Petknode… kalo tk mesti saya da kurus…

mood:~nantikann part seterusnya… kat Kedah pula…~

Thursday, September 8, 2011

Churp Churp ‘Bridesmaid’ Screening

selamat ari raya… da syawal ke 10… masing2 x abis beraya lagi kan… open house apa tah lagi yer… makin dedemm lah ai… hu3… ok ok… last tuesday, dpt tgk ‘Bridesmaid’ screening show organized by Churp Churp… Thanks again RedMummy… ternampak plak kak red shout kat FB… terus komen, dpt tgk… tq

bmaid 1

kul 830 da g amik tiket… eksaited… ai menda2 free camni memang eksaited… ha3…

bmaid 2

x sempat nak beramah mesra ngan ChurpChurp’s representative… diorang pun bz gamaknya… so, ai snap je la pic nye… agak2nya, ni lah kot Michelle yg antor email kat ai… agak2nya la… teheee…

bmaid 3

dapat dua tixs…

Bridesmaids-Movie-Poster

~Bridesmaid 2011 – Universal Pictures~

wehhh, happening ye cerita nih… just imagine, ada 5 pengapit yang masing2 perangai berbeza… Lillian-Maya Rudolph (yg nak kawen) pilih Annie-Kristen Wiig-main cast, kwn baik dia jd maid of honor… tapi, Helen-Rose Byrne, kwn baru Lillian dr opis future asben cuba nak celah bedah… Helen ni kaya yer… so, bergaduhlah Lillian n Annie nak jd yang terbaek… tambah plak kisah Rita, mak org yg hott dan suka funluchluchhgaret… asik ngadu pasal anak2 laki dia… Becca, sorang lagi yang ala2 lurus bendul… sayang kat laki sgt2… bila berjumpa Becca n Rita, sorang garet, sorang lurus, haaa, x ke kecoh… Megan, minah ganas dedem yang sesuka ati ganas x kira tempat… bayangkan berenam ni bergabung… haiyooo…

ilang stress tgk citer nih… nanti kalo tgk, make sure fokus masa…

diorang suma tgh fitting baju utk wedding… then sakit perut, food poisoning… sapekah yang berries dalam sinki??? sapekah yg terberries di tgh jalan sambil pakai gaun leret2 rega ribu2…

masa Annie nak amik attention si abg polis… dia ulang alik kat tepi keta polis sambil wat macam2 aksi supaya polis tu tahan dia… cuba kira berapa kali dia ulang alik… yang tak menahan, ada aksi bawa keta tanpa pemandu… hu3… ooo, baidewei, polis itu hot…

aksi rebut2 mic masa bagi ucapan utk pengantin… hohohoohohooh…

so, Bridesmaid di pawagam hari ini… 8Sept2011… serbu… eh, jap2… jemput makan…

bmaid 4

nasi lemak kat Toast Box, betul2 bawah escalator naik ke GSC itu…

bmaid 5bmaid 6

tq daus temankan… lap u… jemput makan *mak aih, besonye muka ai…

mood:~…~