Friday, March 8, 2019

Perbaharui Insurans Kereta - Maybank Motor Insurance

Salam Semua. Dah renew insurans kereta? Kalau nak renew insurans, guna agen atau buat sendiri? Secara peribadi, dah lima tahun saya renew insurans kereta sendiri. Maybank Takaful. Buat secara online sahaja. Lepas renew insurans, terus ke website myeg, renew cukai jalan pula. Tunggu sehari dua, ada orang hantar roadtax. Selesai.

Susah ke nak renew secara online? Untuk insurans kereta Maybank Takaful, mudah je. Cuma perlukan info kereta secara details. No casis, no enjin, semua info ni boleh dapat dari salinan geran. Yang paling best, kalau renew Maybank Takaful online, dapat diskaun 10%. Banyak gak kan?
Untuk tahun ni, ada beberapa ciri-ciri tambahan. Penggantian Smart Key (minima yang perlu diinsuranskan RM700). Ini sudah bagus. Mahal weh kalau nak ganti smart key. Masa nak start kereta, seronok sangat tekan-tekan butang ehhh. Bila kunci hilang, Tangisan Maerhanis lah tajuknya. So, tenanglah hati sikit. 

Haaa, kliklah kat butang 'Buy this plan now!'

Bukan itu sahaja, boleh bayar secara ansurans. Haa, pemain kutu (nak buat renew insurans kereta) sekalian, kalau malas nak main kutu, atau geng kutu tak nak main lagi, tak perlu risau lagi. Tapi geng kutu correlle/periuk noxxa, tak kena mengena *tiba-tiba...

Lepas renew insurans, pergilah ke website myeg. Renew roadtax kat situ. Pilihlah penghantaran ke rumah. Caj RM6. Senang. Tahu-tahu dah dapat roadtax kat depan mata. Lepas tu boleh tampal kat kereta dengan pelekat Fazbulous kau yang kaler pink tu. #fazwarrior
Selamat memperbaharui insurans dan cukai jalan semua. 

:: lagi 60 hari eh nak puasa??? ::