Thursday, December 22, 2011

Heran Gadis–Marilah Menjadi Bayiku…

ohmaiii… gmana nih??? tak pernah nya nak minat KPop bagai… tetiba sangat sukakan “tertanya-tanya anak-anak gadis”… ataupun kalau di Indonesia dikenali sebagai “heran gadis”… apakah itu??? itu adalah Wonder Girls… *cer translate kan Wonder Girls dalam bahasa Melayu dan Indonesia…

 

Wonder Girls
Be My Baby

Watching gyesok barabomyeo nan
Waiting niga dagaogimaneul barae

Eoseo naege wa nal deryeoga jebal
Dreaming ni mamdo na gatgireul
Praying gaseum joimyeo nan gidohae
Jeo haneure ireoke du soneul moaseo
Ireon jeogi eomneunde naegaseumi dugeundugeun dugeundaego

Myeot beon bon jeok eomneunde ni moseubi jakku kkume nawa
Chabunharyeo haneunde niga tto nae apeman natanamyeon
Saranghandago malhaebeoril geotman gata

Please be my baby, Please be my baby
Neoman saenggakhamyeon michigesseo
Niga neomuneomu gatgo sipeoseo u

Make me your lady, Make me your lady
Naui sarangeul neoege julge
Jeoldae huhoehaji anke haejulge No

Crazy naega michyeonneunji wae
Lately haru jongil nan mwol hadeunji
Neoui sajini meorissoge bakhyeosseo
Perfect modeun ge wanbyeokhae
Terrific geotgwa sok modu da eojjeom neoneun
Mojaraneun ge hanado eomneun geonji

Chabunharyeo haneunde niga tto nae apeman natanamyeon
Saranghandago malhaebeoril geotman gata

Please be my baby, Please be my baby
Neoman saenggakhamyeon michigesseo
Niga neomuneomu gatgo sipeoseo u

Make me your lady, Make me your lady
Naui sarangeul neoege julge
Jeoldae huhoehaji anke haejulge No

Ja deo isang ije mangseoriji ma
Nae mareul uisimhaji ma
Nae mareul mitgo nareul ttarawa

Nan ni insaengui majimak
Yeojaga doego neon nae majimak
Namjaga doel georan geol aljiman
Neon ajik molla wae nolla ja eoseo ppalli nareul golla
Mal hal pillyodo eobseo geunyang
Nae maldaero jal hal saenggangman hamyeon dwae
Geureoni ni ape nal jal bogo pandaneul hae bwa
Eottae 88 naido ttak maja modu da maja

Please be my baby, Please be my baby
Neoman saenggakhamyeon michigesseo
Niga neomuneomu gatgo sipeoseo u
Make me your lady, Make me your lady
Naui sarangeul neoege julge
Jeoldae huhoehaji anke haejulge No

haaa, meh nyanyi ramai2… sumpah x reti nak pronounce dgn lidah melayu sejati nih… kelakau no bunyinya… ala2  ujung2 je lah bunyinye… takat baby baby lady lady je lah…

tapi, saya konfius lah… cuba tgk perenggan kedua terakhir… majimak majimak majimak… apakah maksudnya??? marilah berjimak ke??? ha3…

mood:~peluh2 ikut diorang menari…~
tq:~vid-youtube, lyric-lyricsmode~

Wednesday, December 21, 2011

heippp… jangan berlebih2 der…

hai kawan2… meh borak2 ari nih… jom…

nak cerita pasal kesederhanaan… eh, bukan lagu Kesederhanaan yang Azlina Aziz ngan Adnan Abu Hassan tuh… pasal kesederhanaan dalam hidup… hidup berpada2 lah kot… xyah lah nak ober2 sgt…

kalau nak bagi contoh, banyak… tapi, kebanyakan nya, bila kita melebih2, banyak yang buruk dari yang baik… yaa, memang kadang kala ada kebaikan kalau kita melebih2… contohnya, kalo kita melebih2 baca buku, kita akan pandai dan bijaksana… tapi, kalau byk sgt membaca, x wat menda lain, x ok gak kan…

meh I bagi contoh lain… tapi nak bagi contoh tak melibatkan org… kang kalo bg contoh melibat manusia, ada plak yang terasa… kang kena saman patpuloh juta… eh, saya tak maksudkan kak ogy yer… ampun… peace…

 

tgk signboard kat bwh nih…

jalan 1

 

apa jadi kalo kita terlalu suka permudahkan sesuatu perkara???

jalan 2jalan 3

tadaaa… udah jadi lain plak… sesatlah kita kalau kita cuba cari jalan yang berbeza…

 

apa plak jadi kalo kita terlalu sukakan sesuatu yang sistematik???

jalan 4

dah, makin pelik… ha3… haa, ni nasib baik one decimal place je… kalo buatnya Jalan 1.354345907… jenuh… hi…

 

apa plak yang terjadi kalo kita terlalu suka perkara yang lengkap???

jalan 5

haaa, terimalah… jenuh dik nak cari jalan kalau camni… nak2 kalo di waktu malam… cer imejin kalo nak cari Jalan Empat Puluh Dua A Palang Berganda Titik Bertindih Lima Puluh Lapan C… mengundang kemalangan jiwa nih… hu…

 

erm, sebab tu lah Islam menggalakkan agar kita selalu bersederhana… jangan berlebih2… biar berpada2, yang penting istiqamah… kan kan kan…

mood:~hu3, tetiba dpt idea bila tgk signboard tepi jalan…~

Tuesday, December 20, 2011

7th MPSGC 2011–pt 3

wewit… akhirnya sampai pun ke post yang terakhir sempena ngan conf kat spore nih… seperti yang dikatakan, kami akan ke zoo… yea, kedengaran seperti lawatan tadika yang comel kan…

mps 16

bergambar kenang2an di tangga Prince George’s Park Residence… lihat, saya menjinjing botol air ke mana2… ini adalah kerana sesi pembajetan sedang berlaku… iyelah, kalo nak beli mineral water kat mana2, dah SGD 1.30… mahal2.. hu3…

mps 17

mari berbrekpas sebelum ke zoo… wuhooo… ekasited sih… perasaan bangga seperti menjadi best student… iyelah, di kala zaman dolu2, hanya best student dpt g rombongan2 camni…

mps 18

lihat, janggal tak pic ini… selalunya, kanak2 riang bergambar seperti ini di depan zoo… tapi, skang para pelawat yang riang bergambar…

mps 19

kanak2 ini lagi riang… tunjuk ketiak bagai…

mps 20

kadangkala, org kata, kalau nak bergembira berpada2… kalau tidak… digigit buaya… *eh, adakah pesanan seperti itu dulu2???

mps 21

ok, entrance fee ke Singapore Zoo ialah SGD 20,  dan ia disponsor sepenuhnya oleh pihak NUS… terpikir juga, kenapa mereka tak sponsor ke Universal Studio yer… hu3… ok, gajah2 ini sangat mendengar kata… hebat2…

mps 22

comelkan mereka… tapi agak kasihan, kerana mereka kelihatan lapar… bunyi2 je… sambil berlari2 ke arah pelawat… owh, bila melihat haiwan ini, ai terpikir satu perkara… selalu, kita membahasan kami sebagai kitorang… mungkin sebab campuran kita+orang=kitaorang… kalo beruk??? kita+beruk=kiteruk… kalo gajah, kita+gajah=kitajah… sebab itulah haiwan x berbicara seperti bahasa kita… kalo idak, kelakau bunyinye…

overall, trip ke Spore kali nih, berlainan sket ngan aritu… kali ni utk conference, dan dpt berjalan2 kat other side of spore… alhamdulillah, semuanya selamat… perjalanan pergi balik, conference…

terimalah, pic utk tatapan semua reader… dengan ucapan, “terimalah sayang muah2 dari saya…”

mps 23

“cantik tak saya???”

mood:~wat abstrak ke PGCE 2012 plak… hu3…~

Monday, December 19, 2011

Harith dan Fatin sudah bertunang… ^__^

IMG_4418

sangat suweeettt kan mereka… bertunang juga akhirnya… insyaallah, sampai ke jinjang pelamin yer… serba kuning… santek santek…

IMG_4181

inilah mini pelamin yang menjadi saksi pertunangan mereka… nampak mewah kan…

IMG_4445

haa, da macam acara berinai pula… ober tau… memang naik bunga kat tgn tuh… kaler merah menyala… eh, nampak kurus lah fatin dlm pic nih…

IMG_4446

ya saksikan lah betapa suka nye si penunang nih amik pic.. hu3… yelah… bukan selalu ye dpt pakai baju santek2 kan… hiks…

IMG_4412

alalalalorrr.. sium sket…

IMG_4471

sesungguhnya, percayalah bahawa picture ini adalah diklik dalam suasana yang penuh paksaan… hahahhaa… sayang bebeno yer mak ayah fatin nih…

IMG_4162

ini adalah door gift aka dessert yang telah disediakan oleh puan Tippie Teapot… silalah klik ke fesbuk beliau utk sebarang tempahan… harga amat berpatutan… lelong lelong… beli 1000 cupcake, dpt puan punya kedai… ha3…

IMG_4200

ini adalah antara hantaran yang diberi oleh pihak Fatin… nak tgk pic2 lain ada di photo album ini… klik jgn x klik…

kepada Harith dan Fatin, tahniah…

semoga menempuhi alam pertunangan dengan tabah dan penuh kasih sayang… jika masing2 percaya yang anda adalah jodoh yang tertulis, yakinlah pada qada dan qadar… namun, ingat… cinta tak bermakna memiliki, cinta melengkapi antara satu sama lain… *ewahhh, boleh wat novel nih…

semoga berbahagia yer…

mood:~santek tak pic2 kat atas, sayalah yang amik tu… eh, Fai pun ada tlg amikkan…~

Friday, December 16, 2011

7th MPSGC 2011–pt 2

assalamualaikum semua… alhamdulillah… akhirnya selamat pun masing2 present… walaupun macam2 jadi… tapi, yang penting, semua berjalan lancar… alhamdulillah… ni lah antara pic yang sempat disnap… gamba lain x dpt nak disnap kerana…

1) bz makan semasa break, lunch dan break lagi…

2) kenebesan ingin present sehingga menjadikan nafsu utk camwhoring sangat tiada…

mps 8

itu dia delegasi sedang menjamu selera… kami memang ada sense terhadap bilakah makanan akan mula dihidangkan… laju je menuju ke tpt yang sepatutnya…

mps 9

setelah tamat opening ceremony, telah berlaku satu kekalutan… kami cuba cari tpt yang disediakan utk sesi oral presentation… oh, ya… kami group geoscience present keesokan harinya… oleh kerana terlalu asyik mencari bas utk ke tpt oral, kami tersalah naik bas dan terberhenti di Prince George’s Park Residence… eh, terpulang ke tempat penginapan pula…

kami cuba utk teruskan pencarian ke tpt oral presentation… namun, tindakan luar sedar memang sukar dijangka… kami tertukar pakaian seraya menuju ke subway… lantaran itu, kami ke chinatown dan ke marina bay… hu3… *maaf pic ke chinatown n marina bay tiada atas sebab2 yang dinyatakan di atas… hiks…

mps 10

lihat, tertukar baju berjalan2 pula… ^__^

mps 11

ini adalah keesokan harinya, masa utk membentang dengan yakinnya… lihat mereka sgt gigih mendengar kan… saya pula tersengih2 menahan debaran… hu3… cuak bebbb…

mps 12

ooo, ini bukan saya… takkan lah saya nak bertudung semasa present… keliru juri nanti… ini oral presentation ke rancangan ustazah pilihan… ini kwn saya… lepas dia present, giliran saya pula… oleh sebab itu, saya amik gambar dia… sebab xde nafsu nak amik gambar sendiri present…

mps 13

setelah selesai membentang isi2 dan hujah2, terus ke closing ceremony… habis sudah…

mps 14

masing2 dengan sijil penyertaan… banggakan muka kami… kerana sudah bentang di international conference… maka kami boleh grad sudah… ha3… ooo, dari kiri Dr Mohd, Abg Lan, Syirah, me, Yousif…

mps 15

saya sedang merenung ke arah trofi best oral presentation for geoscience… ya, hanya merenung ye tuan puan, bukan memegang… maksudnya, bukan saya yang menang, Dr Mohd yang menang… hu3…

habis sudah MPSGC2011… akhir kata…


eh, belum abis lagi… esok g ada congress tour… ya, kami ke Zoo Singapura… wuhuuu… sila imejin, 150 org pelajar universiti melawat zoo secara serentak… gembira atau ngeri??? ha3…

mood:~zooo… here ai kam…~

Monday, December 12, 2011

7th MPSGC 2011

assalamualaikum semuaaa… huhh, lain rasanya bila update blog di negara org… he3… nak nak kat over the sea… hiks… ptg semalam sampai dlm kul 4-5pm camtu… alhamdulillah, trip ni dipermudahkan segalanya… xde apa2 masalah besau… cuma tetiba ada hujan dlm bas… hiks… air cond nye saliran tertumpah…

bila trip ramai2 nih, pastilah banyak singgah RnR… Rehat dan Rawat… eh, ke Rawat dan Rehat… ke Ramziela dan Rohana… ataupun, Ramlah dan Ram… ha3… ngarut2…

salah satu persinggahan adalah di RnR Gelang Patah… ehh, santeklah RnR nih… lain dari yang lain… ada unsur inggeris sket…

mps1

haa, ni menu makanan nya… uhhh, sangat klasik…

mps2

ini pula bukanlah fountain ye adik2… ini tempat basuh tgn… beriya2lah ai pelik tgk abg imigresen duk tertunduk2 tertonggek2 di fountain nih… ghupa2nya tgh basuh tgn… ha3…

mps3

maap, jika secara live, nampak santek… tapi dr lensa storm sy agak kebiasa2an… hiks…

selepas beratur panjang di imigresen, akhirnya sampai lah ke NUS… kitorang stay kat Prince George’s Resident… sorang satu tu bilik… weehuuu… suka… kolej adalah sangat santek… tapi x sempat amik pic… esok ai amik yer…

mps4

tadaaa… inilah yang fenting… mengumpul tag nama… supaya bila gantung kat keta, org akan terpegun dan terpesona… ha3…

mps5

ooo, ini bukan kat kolej kami… ini adalah kolej bapa kolej kami… King George’s resident… sgt oldskool kan café dia… terus lari2 amik pic… sungguh eksaited kan abg Lan dan Syirah… hu3…

mps6

semasa bergambar, rasanya ok… bila melihat gambar tertanya2, mengapakah kangkangan itu sungguh melampau… hew hew hewww…

mps7

sumpah, sgt oldskool café nih…

mood:~kenebesan tidak melanda lagi… hiks…~

Sunday, December 11, 2011

doakan kami :)

ok, skang ni tgh sibuk2 angkat beg dlm bas… 2 bas tuh g ke NUS… National University of Singapore… dengan beg berodasepertimaukeoverseaselamaduabulanpadahalempatharije…

kawan2, doa2kan lah kitorang selamat hendaknya ye… amin…

mpsgc blog

haaa, siap nama penuh lagi… ha3… ok ok… kalau ada sesapa yg berminat nak discuss pasal topik nih… leh lah email2kan yer… tgh cari gak geng yang wat research sama…

mood:~errr, pakcik driver, beg saya ada tiga lagi kat belakang tuh… x muat??? x pelah, kita poslaju je lah… he3…

Saturday, December 10, 2011

herm…

“Tuhan aku tahu banyak dosaku
Hanya ingat Kamu kala dukaku”

semoga aku tabah
semoga aku redha
semoga aku pasrah

mood:~doa2kan saya yer…~

Friday, December 9, 2011

ello…

assalamualaikum semua… lama x jumpa kan… *eh, pernah jumpa ke sebelum nih… dah lama tak update… bz kah??? hiks…

nampaknya bz sket, sebab nak present kat Singapore… hu3… present kat oversea tuh… terasa international sgt… walaupun hanya seminit dua je jarak JB ngan Spore, tapi, bila passport perlu dicop, ia tetap dikira oversea… ha3…

kali ni present oral yer… abihlah, apa yg ai nak merepek meraban selama 20 minit tuh… uhh, pasrah je la… ingat… “pasrah itu menyerah, redha itu ikhlas”… eh, cam pernah dengar je…

ada banyak nak update nih…

bali44

pasal g Bali x update lg…

IMG00195-20111202-1631

nak cerita pasal Izzah lagi…

IMG00205-20111204-1840

ni haaa, pasal si kenit pun nak citer gakk…

kita jumpa pas balik dr conf yer… daaa semua…

mood:~adehh, apsal besau bebeno rate SGD nih.. hiks…~

Wednesday, November 23, 2011

panic… huhh… help tolong help…

kawan2… panic attack… help help help… banyaknya!!!! camna nak wat nih… tolong…

kawan2, ada banyak SALE nih… mari… kita panic ramai2… mari…

perfume sales

Branded Warehouse Sale
1 – 2 Dec 2011 @ Crystal Ballroom, Corus Hotel

wehh, jom… mari wangi2an… jom tambah koleksi parfum masing2… nak Paris Hilton, Banana Republic, Guess, Jessica Simpson??? serbuuu… huhhh…

tangs sale

TANGS Empire Subang Closed-Door
24 – 25 Nov 2011

Haaaa, panic panic… ni mesti sale gilos2… teringat masa Tangs Sale masa dia nak tutup kat area Bukit Bintang tuh… zaman2 remaja remaji dulu… meriahhh derrr… mari… kot2 leh menyambar sebarang dua… I loikeee…

wolf sale

Bid Bad Wolf Aftermath Sale
24-28 Nov 2011

wuihhhh, best nih… RM5… banyak leh sambar nih… ingat, objektif adalah membeli buku banyak2 supaya nanti kalau ada rak buku kat umah, ia akan kelihatan penuh seperti library… feeling2 genius dan bijak disitu… hu3…

owh, segala informasi adalah di culik dr shoppingNsales website… lusuri lah laman sesawan ini utk merasa lebih panik, kerana jumlah wang yang ada tidak sejajar dengan nafsu membeli belah… hu3…

mood:~terus buka buku kira2… bajet wehhh bajet weeehhh…~

Tuesday, November 22, 2011

Snack Plate satu…

ini adalah kejadian yang menghairankan… benar2 menghairankan… uih…

~~~

lokasi: di KFC, Restoran Jejantas Sg Buloh

 

cashier: yeahh, selamat datang, nak order apa yer???

pelanggan: ermm, nak makan apa eh???

cashier: *eh, lambat plak nak order…*

pelanggan: ok, nak satu set snack plate la

cashier: Ahhhh??? Snack Plate????!!!!

pelanggan: ???

~~~

eh, apakah??? salahkah memesan snack plate di KFC??? apakah salah perbuatan itu??? apsal plak dia tanya seperti seolah2 memesan cendhol pulut di kedai menjahit labuci kak zakiah… huihhh…

700px-KFC_Snack_Plate_1

sampai skang masih teringat2 serta tergelak bila ingat balik… hairankan???

hairan siti

errr, saya gugel pic ‘hairan’… tetiba kuar pic nih… saya semakin kehairanan… hiks…

mood:~wehh, ai syak cashier tu igt dia keje kat kedai baju la…~
pic:~tq GOOGLElina jolie…~

Monday, November 21, 2011

Diet bersama Kevin Zahri–Diet Coke

assalamualaikum semua… tetiba rasa girang di pagi isnin nih… ntah nape??? hu3… ok ok… suka minum coke??? minuman bergas??? yeaaa, x baik minum air gas ni banyak2… banyak gula katanya…

namun, sape2 yang concern about calorie counting nih… meh cuba Diet Coke… ai baru je sibuk2 nak kira kalori yang diambil… yelah, kekonon nak diet… so, bila baca Kevin Zahri’s book, pasal how to lose 5kg in 5 weeks, adalah cara2 nak lose weight…

kevin 5kg5week

salah satu cara nak diet, kita cut lah kalori yang diambil… so, sesapa yang suka minum air gas tuh, setiap tin selalunya mengandungi 150 kalori… banyakkan??? jadi nak kurangkan silah minum Diet Coke… kalau check kalori, zero ‘0’… haaa, tgk byk dpt jimatkan???

menjadi tanda tanya jugak, kenapa kalori Diet Coke zero??? so, korek2 dlm buku Kevin Zahri tu, rupa2nya Diet Coke tu gunakan ‘artificial sugar – 0 calorie’… haaa, memang rasanya pelik sket, tp lama2 kita akan biasa… so, sesapa nak turunkan berat badan, tapi teringin bebeno nak minum minuman berkarbonat, meh le minum Diet Coke nih… at least leh lah ilangkan rasa teringin dan mengidam tuh…

sape2, nak g beli buku tuh, ebook je… meh klik sini, ada banyak tips… nanti ai kongsi2kan yer… kongsi yer sama2… tapi, ai x ikut sgt… he3… cuma tips yang best2 je ai ikot…

coke blog

soalan: bagaimanakah mahu berjalan kaki SEMASA waktu makan tengah hari??? berjalan semasa makankah??? hiks…

mood:~baca tips rajin, kongsi tips pun rajin, tapi nak buat tips tuh, malas… he3…~

Friday, November 18, 2011

kenapa ko drive camtu???

sape suka marah marah maki maki carut carut manja bila ada org lain bawa keta cam dia sorang je bayo road tax… ada kan… kira kalau nak marah depan2 x berani, setakat marah2 dlm keta, hilang bengkek sket, cukup la… lagi best kalau marah dengan aksi2 tangan karamsinghwalia sekali… hiks…

ok, meh ai list kan apa yang buat ai geram…

1) tukar lorong macam semua org boleh baca isi hati dia… ek eleh, ko ingat tiap kali ko nak tukar lorong, ada sign kat atas keta ko tulis.. “owh, saya nak ke kiri lah…”… suka suki je… kalo jenis tukar lorong pelan2, sikit2 xpe… at least kita tahu dia nak tukar lorong… ni sejenis pusing stereng sehingga kereta membelok 86.5 darjah, pastu selamba ke tukar lorong… huhhhh… signal derrrrr…

2) ni situasi kita nak tukar lorong plak… tgk kat side mirror, santekkkk keta belakang jauh lagi… apalagi, bg signal, dan dengan sopan santun nye memulakan langkah nak menukar lorong… tapi, keta kat lorong sebelah yang jauh tuh, nampak kita bagi signal nak masuk lorong dia, terus pecut keta seperti inginterberakcaircirit… terus pecut tak kasi masuk… aiyooo… pendengki donkey…

3) yang ni ai da citer dulu, di kala menghampiri lorong tol, kita slowkan sket keta… walaupun guna sematteg, perlu memperlahankan keta… gila ko nak pecut2… tetiba, keta kat belakang x sabo2… adoyai… lek lah bang oi… kita mengesot ke kiri sket, dia pun potong, sekali… dia vooossshhh masuk ke lorong tunai… waddehel… $$@^@^@$^#& tul lah…

4) memotong barisan… ni memang ketegori babunkacukvavi… nak2 lorong yang memang jem… kita punyalah dengan siviknya beratur nak masuk lorong, alih2 dia nak memotong, siap cucuk2 muncung keta nak motong kita… whamboi… angkat tangan idak… dan yang lebih menghairankan, muka memang tak tau malu, kita duk jeling2, muka  memang tahap simen dinding gred A… yang lebih menjelikkan, dia potong kita boleh, tetiba ada keta lain nak potong dia, kemain dia press minyak tak kasi org potong lane… aiyooo, memang dasar $#!$$^#%&^…

5) ni kat tol lagi, kalau guna tunai… nak cepat punya pasal, dia boleh pilih2 lorong… wehh derrr, ko bajet lah lorong mana yang ko nak masuk… ni tak… da nak dekat tol, tuh, terus dia vushhhhh ke lorong yang dia nak… kita plak yang ternebes2 nak bw keta…. huhhh…

mood:~eh, emo nye saya taip entri nih… sehingga bunyi mengetik keyboard sangat kuat kedengaran satu Restoran Nasi Kandar Subaidah Kota Damansara ini~

Tuesday, November 15, 2011

bila GPS anda totheleft tothelefttttt…

hollo… update dua minggu sekali… #retis sungguh… he3… erm, mesti ramai yang selalu guna gps kan? kalau ada sesape ingat bagaiman asal usul gps dlm hidup ai.. silalah ke sini… tq Hyundai skali lagi…

ok ok… pasti ramai dah mencebik2… uk aloh… bukan best sgt pun gps nih… kekadang bila pakai gps, makin sesat… jalan ntah ke mana2 gps ni bawak… hiks… paling tensi kalau dengar menda alah tu jerit “RECALCULATING RECALCULATING!!!!!!!!!!” da sampai umah masuk ke dalam tgk cerita desperate housewives, gps tu tak abis2 recalculating… hu3…

cam ari ahad aritu, pas antor inchek Nazmi kat seksyen 17, balik ke umah menggunakan gps… tuan2 puan2, bila berada shah alam, gps adalah penting yer… dengan roundabout yang muncul setiap 5 saat, taburan seksyen2 yang begitu mencabar jiwa utk menyusunnya kembali… maka, jika berada di shah alam, bersedialah utk berpusing2 roundabout dan berjumpa situasi “eh, macam da lalu lah…”

setelah on gps, set ke umah, dengan jayanya ikut lah gps tu… then suddenly… gps menjadi mengong, tgh jalan lurus, dia bleh recalculating… aiyo… maka, teruskan perjalanan, sehinggalah gps ai menunjukkan jalan yang begitu menghairankan…

gps selangor

“Continue to Selangor”
aitttt??? ai kat Perak ke??? tetiba nak suh ai ke Selangor… bukan ai dah ada kat Selangor ke??? tensi tensi tensi… terus tukar CD Siti, nyanyi lagu Falling in Love kuat2…

teruslah jalan sambil maki2 manja gps nih… agaknya, dah sedih kena maki, namun gps ni tetap nak bw tuan punya ke tempat yang lebih menenangkan… terimalah…

gps2

“Continue to Kayangan”
dia suh g Kayangan yer… whamboiiii… perli nih…

mood:~last2 call auntie, tanya camna nak balik umah… ha3..~

Thursday, November 3, 2011

teaser…

eh, amboi2… lompat sakan ye…

bali1

lompat2 kat mana nih??? luasnya tasik…

bali2

whamboi… terbang plak…

bali3

lorrr… petani mana plak yang merenung masa depan nih??? tgh kalkelet kwsp kah???

bali4

ni anak sape plak yg tgk sunset sorang2 nih… kono tinggal sorang2 ke???

bali5

dah, sorang kena tinggal tgk sunset sorang2… yang sorang lagi duk merenung2 kat tasik.. apakehal nih???

mood:~kemana sebenornya inchek jely nih???~