Tuesday, December 20, 2011

7th MPSGC 2011–pt 3

wewit… akhirnya sampai pun ke post yang terakhir sempena ngan conf kat spore nih… seperti yang dikatakan, kami akan ke zoo… yea, kedengaran seperti lawatan tadika yang comel kan…

mps 16

bergambar kenang2an di tangga Prince George’s Park Residence… lihat, saya menjinjing botol air ke mana2… ini adalah kerana sesi pembajetan sedang berlaku… iyelah, kalo nak beli mineral water kat mana2, dah SGD 1.30… mahal2.. hu3…

mps 17

mari berbrekpas sebelum ke zoo… wuhooo… ekasited sih… perasaan bangga seperti menjadi best student… iyelah, di kala zaman dolu2, hanya best student dpt g rombongan2 camni…

mps 18

lihat, janggal tak pic ini… selalunya, kanak2 riang bergambar seperti ini di depan zoo… tapi, skang para pelawat yang riang bergambar…

mps 19

kanak2 ini lagi riang… tunjuk ketiak bagai…

mps 20

kadangkala, org kata, kalau nak bergembira berpada2… kalau tidak… digigit buaya… *eh, adakah pesanan seperti itu dulu2???

mps 21

ok, entrance fee ke Singapore Zoo ialah SGD 20,  dan ia disponsor sepenuhnya oleh pihak NUS… terpikir juga, kenapa mereka tak sponsor ke Universal Studio yer… hu3… ok, gajah2 ini sangat mendengar kata… hebat2…

mps 22

comelkan mereka… tapi agak kasihan, kerana mereka kelihatan lapar… bunyi2 je… sambil berlari2 ke arah pelawat… owh, bila melihat haiwan ini, ai terpikir satu perkara… selalu, kita membahasan kami sebagai kitorang… mungkin sebab campuran kita+orang=kitaorang… kalo beruk??? kita+beruk=kiteruk… kalo gajah, kita+gajah=kitajah… sebab itulah haiwan x berbicara seperti bahasa kita… kalo idak, kelakau bunyinye…

overall, trip ke Spore kali nih, berlainan sket ngan aritu… kali ni utk conference, dan dpt berjalan2 kat other side of spore… alhamdulillah, semuanya selamat… perjalanan pergi balik, conference…

terimalah, pic utk tatapan semua reader… dengan ucapan, “terimalah sayang muah2 dari saya…”

mps 23

“cantik tak saya???”

mood:~wat abstrak ke PGCE 2012 plak… hu3…~

No comments: