Wednesday, April 27, 2011

gussip–julfekar memang seorang dot dot dot???

gussip gussip… silalah jangan terus membaca, jika tak suka dengo gussip… hehehhe…

ingat tak dolu2 panas kes julfekar ngan artis2 dia… memula azharina… yaaaa, memang benar, lepas lagu elegi sepi, terus vavavavooom azharina… azharina who??? alaaa azharina sore serak2 sexy tu… tupp tetiba ada kes ngan julfekar… katanya kacang lupakan kulit… x nak kenang jasa julfekar…

azharina

tetiba, kuar plak kes lagi satu… pasal farawahida plak… glamer pas lagu ciptaan julfekar gak… alamak lupa plak lagunya apa… terus glamer kajol malaysia nih… sini sana dia… wah wwah... tup2, kuar plak cite pasal gaduh2 ngan julfekar… siap ada cerita diorang berchenta lagi… aittt… sana kuar statement, sini balas statement balik…

farawahida_dan_julfekar - Copy

mula2, bila kuar cerita pasal azharina, igtkan azharina la yg salah kot… tak baik tinggalkan julfekar gitu.. *eh, kalo x salah diorang ni sedara mara*… tetiba kuar plak kes farawahida… denggg… aphal plak suma artis ada masalah ngan julfekar… da mula mengesyaki yang sebenonye masalah dtg dr siapa… ahaaaaa…

ari baca bharian… terjumpa plak artikel “RM 39 ribu utk satu lagu”… wowww, hebat nih… *terus mula karang lagu*… baca artikel, ghupa2nya pasal julfekar jugak… aiyooo, ni lagi berat maaaaa… pasal dia ngan artis2 millenium art…

jul

sila baca disini ye kawan2

ahaaaa… da bertalu2 kes nih… apa kes???? melodi plissssss… ke da masuk melodi??? errrr, sape yang salah nih??? keliru… tapi, kalo ikut cite2 yang ada…. nampaknya da tau sape yg salah kan… kenapa ye suka wat org susah eh???

mood:~tetiba je rasa cam michelle melodi…~

pic:~tq google…~

Tuesday, April 26, 2011

Save Our Waterfalls–24th April 2011

saya sayang bumi saya… aritu tak sempat nak join Earth Hour 2011… so, kali ni, bersempena Earth Day 2011, pada ahad 24 April 2011, ai ngan geng2 sekalian telah g ke program ‘Save Our Waterfalls’ which organized by Waterfall Survivors Committee… mari kutip2 sampah bersihkan air terjun supaya anak2 cucu2 kita masih dapat menikmati kenikmatan air terjun… marii… mari ke sg tua, ulu yam…

waterfall banner

ahaaa, inilah dia emcee yang bertugas… x laaa… ni pura2 menjadi emcee dan inilah akan berlaku jika anda gemar bergambar berlatarbelakangkan banner…

waterfall good ramai

rakyat2 yang terlibat… Oman, Emy, ai, Naza, Zarul, Fara… *apsal kalo amik group pic mesti kena wat gooodddd*

waterfall jump

lihat, kami sangat gembira… sehingga melompat kegirangan… tetiba terdengar ada org wat annaunsemen… “saper nak amik pic, mari ke sinii!!!!!!!” terus berlari2 ke arah cameraman…

waterfall ramai2

say yeahhhhh!!!!

waterfall girang

sebelum bermula acara, perlulah membuat aktiviti regangan… yokkkk, aerobik ramai2… ooo, abg yg wat aerobic sgt sexy… hahahhahaa…

waterfall bin

maskot utk aktiviti aritu… Mr Bin… at first, ai thought it was Mr Bean… hu3… opppp, sblum itu, kena amik pic ramai2 lagi… cuba teka ada berapa ramai yang terlibat??? cer teka cer teka…

waterfall ramai

betul!!! ada 600 orang!!! ramai kan…

waterfall good

ok, mari wat good skali lagi… kali ini bersama2 glove… sudah bersedia utk kutip sampah…

waterfall kutip

tadaaa… pura-pura rajin kan kami… bersih sudah sg tua ini…

waterfall mandi

bila penat kutip sampah… mari mandiiiii… syiokkk ooo, lama x mandi ayaq terejun… sukaaaaa….

terimalah… kaber album kali ini…

waterfall nurkasih

‘ku mencari cahaya’ tajuknya…. hahahhahahaa…

seronok dpt join aktiviti nih… sekurang2nya dapat lah menyumbang ke alam sekitar… tak banyak… sikit2 pun jadilah… bagus bagus bagus… ooo, silalah like page Waterfall Survivals Malaysia FB… nanti leh dpt update2 pasal aktiviti2 camni… sila like… like 10x…

mood:~best best best…~

Friday, April 22, 2011

SERU…. 28 April 2011… huwaarghhhh…

nangiss.. nangis.. ada cerita seram baru lagi.. huwwwaaaaa… nak g tgk… tapi takot kejung kat dlm pawagam… x pun, sampai 2-3 minggu terbayang2 cerita tu… cam ari tu tgk Paranormal Activities 2… bukan takat 2-3 minggu… sampai ke ari nih… takut je kabinet dapur terbukak secara tetiba… tak pun kena tarik… haaa… nebes…

kali ni, cerita SERU plak…

sikit2 pasal filem SERU… *culik dr Budiey*…

krew2 ni tgh shooting cerita “Jangan Bernafas”… tetiba ramai plak yg kena histeria bagai… rasuk sana rasuk sini… then, production team pun decide nak jadikan kejadian rasuk2 tu sebagai footage utk filem itu… namun….

sorang2 telah kiok… kena cokik dek antu la… kono geget dek kak ponti la… kena malaria la *eh, tak, ai reka2 je yang part demam tuh* adakah ada yang terselamat??? bagaimana org luar tau pasal kejadian ini??? adakah pembunuh itu hantu ataupun??? huwarggggggggggghhhhhhh… jom kte g tgk ramai2… 28 April 2011 nih… yokkkkkkkkkk….

mood:~tiap kali kalo tgk cerita antu kat movie… mesti nyesal dlm panggung… tak sabo2 nak kuar…~

Wednesday, April 20, 2011

Pisang Goreng–Sri Damansara

petang2, pas balik opis, ataupun balik dr kelas… nak nak di kala jam 5-6 ptg camtu, cuaca cerah, angin sepoi2… sedap dapat makan pisang goreng… walawehhh… cuba bayangkan… sampai je umah… wat teh o panas… duk depan tv… pastu krapp kruppp makan pisang goreng rangup… lazaaattt…

utk segmen Jalan Jalan Cari Karbohidrat kali ini, ai nak tunjukkan gerai pisang goreng yang nyossssss di area Sri Damansara… kalo sesapa yang duk kat SD, mesti tau la… betul2 kat exit ke SD dari LDP…

dulu masa keje kat SD, haaa, inilah makan rutin tiap kali lepas smayang jumaat… siap order belas2 plastik dr kawan seopis… sebelum g smayang, singgah kat gerai… pas smayang terus je amik… huiii, punyalah sedap pisang goreng kat sini, siap kena tunggu dia masak dulu tu…

goreng pisang

masing2 tgh tekunsambilairliurleleh2jejeh2 menunggu… kalo bleh  nak jerit kat pakcik tu, ‘ankel, ai nak half-cooked bleh’… sebab x mau tunggu lama2… ha3…

goreng pisang beratur

lihat… ini semua tgh tunggu pisang digoreng… coba imejin… pakcik tu goreng sekuali, letak je terus abis… kena tunggu dia goreng skali lagi… masyukkkk… maaf, pic pisang goreng x sempat nak amik… lapoo… he3…

satu lagi, agak susah kte nak jumpa restoran yang okay kan??? ye lah, kadang2 masakan da sedap, tapi lambat la plak… ada yang laju berdesup servis,, tapi x sedap sgt plak… ada plak yang sedap, cepat tapi restoran tak best sgt plak… tapi, kat area SS2, ada satu restoran yang pasti okay… tak percaya????

 

restoran okay

tadaaaa!!!! RESTORAN OKAY!!!!

mood:~errr, saya tak makan pun kat restoran tu… hehhehe..~

Monday, April 18, 2011

Char Kuey Teow–LRT Stesen Universiti

hollooo… ketemu lagi… last week terkejar2 bizi mengejar dateline… haa, berpeluh2 nak siapkan abstract… siap dapat komen ‘bad title’ lagik… maafkan ai dr, ai memang lemb sket bab2 siapkan abstract…

ok ok… ada banyak pic makan2 yang tak terpublish… semenjak melantik diri sendiri sebagai pengacara Jalan Jalan Cari Karbohidrat, byk la tempat makan yang telah saya jelajahi… hu3… so, utk JJCK kali ini, ai telah menyerbu gerai Char Kuey Teow di tepian jalan berdekatan LRT Stesen Universiti… Sebelah ngan Vista Angkasa itu… kat area pantai dalam…

char gerai

haaa, inilah geraiberbentukvan itu… selalu van2 ni, mamak jual rojak… tapi kali ni, mamat2 kelate yg dok jual char kuey teow…

char kuey teow

Char Kuey Teow  - RM 3.50

tadaaaa… inilah dia… sedap… kuah nya lazaaaattt.. x manis sgt…. sebab aritu dpt char kuey teow manis… x besh… hu3… sebenonya ada order kerang rebus juga… tp, tak sempat nak amik pic… sebab feeling2 sgt makan kerang itu… hahhahaa..

char lorong

sambil makan, sambil menjamu mata… lihat org pulang dr keje… uihhh, jelas terlihat kepenatan di wajah masing2… bila lihat situasi ini, terbayang kalo ai yang guna public transport… da lama x naik… camna kan… hari2 berdepan dgn org yg x kenal… pastu ngantuk2 tersengguk2 leleh2 air liur tertdo… kenot imejin… nak try la skali…

mood:~terasa ingin buat sesuatu yang lain dr kebiasaan… apa yer???~

Thursday, April 14, 2011

joget joget… ewahhh…

mau joget secara sopan serta bertata susila…??? marilah…

tiap kali tgk performance nih, mesti semangat… joget2 gerak2 kerusi setempat… alaaa, x kan chef wan [1:27] je yg menari… ai pun nak menari gak… heaahh, kamon… stand up… [1:59]

mood:~tgh cr mood… salah wat abstract… hahahhahahahhaaa… ‘poor title’…~

Wednesday, April 13, 2011

Hunny Madu’s Pulau Janji private listening partay

yuhuu… baru je balik dr Kuching… best woo, g cuti sorang2… ha3… ok ok… nak cerita pasal parti peribadi hunny madu dan saya dan lain2… hu3… last wednesday, I got the invitation for Hunny Madu – Pulau Janji’s private listening party… haaa, ni la best nye ada twitter… twit sana twit sini… dpt invitation… tq hunny madu…

ok, frankly speaking, that was my first time experience attending listening party… cuak cuaakkk.. kena wat apa nih??? nak pakai baju apa nih??? ada paparazi kejar2 ai ke lepas event nih *erk, ko igt ko hunny montanah… ooo, setelah attend this event, gini rupanya…

this session, hunny madu kata dia expect ada 10 org je… tp, at last, yg dtg ramai gak… wuhooo, sgt private nih… mula gelabahpeluhpeluh bila jumpa hunny madu… cantik… suka lesung pipit… oooo, this event was held at Rafikoncept Studio @ Jalan Burhanuddin Helmi, TTDI…

sampai2, terserempak dengan hunny madu kat pintu masuk… wohooo, eksaited… ok ok kaberrr… kang pening plak hunny madu dpt fan gila senget cam ai… terus masuk dlm studio… lepak2, borak2, kira sesi ice breaking laa… then, bila da penuh sket, bermulalah sesi mendengar Pulau Janji secara peribadi itu…

pulau janji senarai lagu

haaa, dpt sorang satu… song list yang ada dalam Pulau Janji… eksaited… cam cikgu plak… kena check2… dengar lagu satu2… komen ai…

1) fresh… yeahhh… ini yg kte cari… memula ai tot hunny madu lagu nya fast beat cam Miss Strong… rupa2nya… tidak ye tuan puan…

2) errr, ai ni takla pandai dgt genre R&B, hip hop nih… tapi, dalam Pulau Janji ada lagu yang sgt senang kte nak tangkap melodi, dan ada juga yang kte bleh ikut2 nyanyi walau sekali dengar… suka tak???

3) dalam Pulau janji, hunny madu ada duet ngan one prominent male singer… dengar je 1st time lagu tu, teruss waaahhhh… confirm hit… errr, AJL plsss… berdetik detik hati bila dgr lagu nih…

4) eh, bukan duet ngan male singer je, ada duet ngan sorang jazz female singer… haaa, lagu ni best… RRrrrrrrrrrrr… senyum je bila dgr lagu nih…. senyum senyum senyum…

5) kami juga diberi peluang utk bagi cadangan utk pilih lagu mana yg patot jadi single pertama dan seterusnya…

6) cayalah hunny madu… kalo nak tau, most (suma kot) lagu were composed by her… hebat tak hebat….

pulau janji bantai

sesi membelasah hunny madu… hehehhe, after all songs played to us, mulalah sesi musyawarah… masing2, bagi pendapat… bestt woo sesi nih, x suka terus je cakap… tapi yang amazing nye, kebanyakan pendapat sama… nampaknya telinga kami sama yer…

pulau janji hunnymadu

Emy, Hunny madu, me… err, igt lagi tak saya hunny madu… sayalah yang Crazy Frog tuh… ting tinggg tingggg…

pulau janji nyanyi

yeaaa, tercapai gak cita2 ai… berangan2 rekod lagu… huhuiii, merasa la skjap…

pulau janji emy nyanyi

kalo nak tau, kawan ai ni, Emy, dulu dia pemain dram utk kumpulan nasyid sekolah dia… peaceee….

pulau janji ramai

maaf inchek Rafik, kitorang main2 amik pic dlm studio inchek…

sebelom g event, singgah mamak… tapi… mencikk….

pulau janji mamak

mamak tu pakai uniform sama kaler dgn baju ai… huwaaa…

mood:~jangan lupa jemput saya utk showcase nanti…~

Tuesday, April 5, 2011

filzah in action

yuhuuu… skang ni tetiap minggu, kalo bleh nak balik umah… sebabnya dapat makan free… ha3… x laa… nak jumpa si kenit nih… filzah… adesss… kalo x balik dua tiga minggu… x sabo nak jumpa si kenit… lets kte tgk wajah si kenit gigi besau nih…

haaa, jangan terkezut… filzah ada sejenis perangai… pantang nampak kamera… lagi2 yang ada flash… terus, senyum memanjang kalo nampak flash… ha3… walau tgh wat apa, kalo nampak flash, terus cari2 punca flash serta pose2… eh, macam perangai ai je… hu3…

filzah konon cute

lihat… errrr, adik ai juling ke??? x laaa, efek silau kamera…

filzah lipat baju

lihat, sibuk2 nak lipat baju gak… bukan lipat pun, sibuk kisai2… pastu letak atas kepala… x paham ai… pastu , sibuk nak masukkan dalam beg untuk ke umah pengasuh dia… ooo, baidewei… kat umah pengasuh filzah, org panggil dia ‘mislana’… nama bp ai ditambah ‘a’ ujungnya… mislanaaaa….

filzah nyonya

tadaaa… filzah pesen amoii… macam amoi tukang gunting rambut… ha3… gelakkan dia… hahahhahaa…

tapi, lepas tgk pic bwh ni, br ai tau, kenapa filzah suka amik pic buka mata besau2, mulut besau2… ni kot dia nye mentor…

filzah tortoise

x sangka, adik ai nak jd tortoise… hu3…samakan… hahahhaa…. gelakkan dia lagi… <--- apsal ni gila ke asik gelakk jer…

mood:~x saba tunggu filzah bleh jalan…~

Saturday, April 2, 2011

trip ke Bandung–post4

yeaaa… sambung2… meh dgr cerita pasal Bandung… kalo baca sini, ada cerita pasal teksi di bandung… yeaa, memang kena naik teksi yang bermeter… kalo tak kena ketuk… huiuhhh… kalo guna pak supir dr guest house kena ketuk2 manja… so, kitorang jalan kaki ke jalan besau, tahan teksi kat tepi jalan… tgh jalan2 tu, nampak plak kanak2 sekolah main kejar2 bola… comel…

tips: ooo, ada dua taksi yang bermeter di sana… satu bluebird… kaler biru, selalunya vios… satu lg cipaganti… kaler merah, chevrolet… naik cipaganti… teksi tu leh charge hset, tp kena bw car charger sendiri lg la… pastu bleh karok dlm teksi… layan ah si Fatin karok2 lagu Rossa n JLo…

bandung kanak kanak

comel…

naik teksi, g FO… jalan2 lagi… kat jalan Dago… huihhhhh… byk nooo FO nak g, kiri kanan… macam2… tp, kebanyakan nya jual lebih kurang je… so, esok nye  nak g FO kat jalan Riau pula… katanya Heritage best… serbuuu… sebelum tu, meh serbu Kartika Sari…

bandung kartika depan

tadaaaa… santek kan… kat sini, ada jual kueh mueh yang popular di Bandung… slrppp, x saba… ooo, berdasarkan cerita pak pemandu taksi, Kartika Sari is owned by Suharto's son… patotla mantopsss… masuk ke Kartika dengan bekalan pesanan dr Malaysia…

bandung kartika dalam

haaa, sekotak pisang salai… perisa blueberry ngan cheese… huuuu, shedap… ooo, kebanyakan makanan kat sini, ada unsur pisang dan digabung bersama cheese… tak tau nape sgt kuat unsur cheese dalam makanan2 di bandung… kat tepi2 jalan pun ada jual pisang goreng cheese… agaknya pasal diorang ada pengaruh2 belanda kot <--- kata ai memandai2…

bandung kartika eskrem yogurt

di sini la, saya mengalami pengalaman pertama saya… dengan yogurt icecream… ala2 tutti frutti… terus jatuh chenta…

bandung oasis

ni kat Heritage… FO kat Jalan Riau… eh, silap… Ni Oasis… Heritage ada air terjun kat dalam tuh… sempatlah merembat suar pendek kotak2 kaler biru… murah sket kat sini… alamak pic kat Heritage x de… agaknya asik sibuk shopping… so, x sempat lah… tapi, dalam byk2 FO… kat Heritage paling murah… jadi, mari shopping di FO Heritage…

bandung parfum

ini adalah kedai parfum di luar Oasis… kat sini, anda boleh membuat parfum sendiri… sesuka hati andalah nak campur parfum apa… semua jenama ada… britney, DKNY, errr, saya x reti la jenama2 parfum nih…

bandung siow may

sebelum menyerang FO2 lain… marilah makan… so, aritu merasalah siomay bandung… tadaaa.. sihat kan… ala2 yong tau foo rebus2 tuh… dr ikan tenggiri… makan cecah2 ngan sambal… sedap, namun tidak mengenyangkan… ha3…

ok… udah abis pusing2 di jalan dago, pasar baru, jalan riau… then, kitorang decide nak stay kat cihampelas satu malam… leh jalan2 kat situ plak… namun… alangkah terkejutnya kami.. kerana…

spider kangkang

aphal plak spiderman ni kang kang… cam pernah tgk di sini je…

mood:~ada satu lg je part bandung nih… pas ni pasal g bangkok plak….~

Friday, April 1, 2011

Bell Nuntita… suka…

x tau nape… bila tgk vidclip ni… nangis pelan2… tgk betapa indahnya kasih sayang… kita sibuk terpekik terlolong utk idup dalam keamanan… tapi, jarang sekali kita menerima apa yang bukan kita suka… ganjil bermakna pelik, pelik bererti hina…

huk hukkk… terasa penuh kasih sayang dlm studio ini… nyanyi sama2.. suka…

mood:~sedap sore dia…~