Wednesday, April 20, 2011

Pisang Goreng–Sri Damansara

petang2, pas balik opis, ataupun balik dr kelas… nak nak di kala jam 5-6 ptg camtu, cuaca cerah, angin sepoi2… sedap dapat makan pisang goreng… walawehhh… cuba bayangkan… sampai je umah… wat teh o panas… duk depan tv… pastu krapp kruppp makan pisang goreng rangup… lazaaattt…

utk segmen Jalan Jalan Cari Karbohidrat kali ini, ai nak tunjukkan gerai pisang goreng yang nyossssss di area Sri Damansara… kalo sesapa yang duk kat SD, mesti tau la… betul2 kat exit ke SD dari LDP…

dulu masa keje kat SD, haaa, inilah makan rutin tiap kali lepas smayang jumaat… siap order belas2 plastik dr kawan seopis… sebelum g smayang, singgah kat gerai… pas smayang terus je amik… huiii, punyalah sedap pisang goreng kat sini, siap kena tunggu dia masak dulu tu…

goreng pisang

masing2 tgh tekunsambilairliurleleh2jejeh2 menunggu… kalo bleh  nak jerit kat pakcik tu, ‘ankel, ai nak half-cooked bleh’… sebab x mau tunggu lama2… ha3…

goreng pisang beratur

lihat… ini semua tgh tunggu pisang digoreng… coba imejin… pakcik tu goreng sekuali, letak je terus abis… kena tunggu dia goreng skali lagi… masyukkkk… maaf, pic pisang goreng x sempat nak amik… lapoo… he3…

satu lagi, agak susah kte nak jumpa restoran yang okay kan??? ye lah, kadang2 masakan da sedap, tapi lambat la plak… ada yang laju berdesup servis,, tapi x sedap sgt plak… ada plak yang sedap, cepat tapi restoran tak best sgt plak… tapi, kat area SS2, ada satu restoran yang pasti okay… tak percaya????

 

restoran okay

tadaaaa!!!! RESTORAN OKAY!!!!

mood:~errr, saya tak makan pun kat restoran tu… hehhehe..~

2 comments:

shat said...

amboi sir. makan laju. nasib comel macam dulu lagi. hehe

shat said...

amboi sir. makan laju. nasib comel macam dulu lagi. hehe