Monday, April 18, 2011

Char Kuey Teow–LRT Stesen Universiti

hollooo… ketemu lagi… last week terkejar2 bizi mengejar dateline… haa, berpeluh2 nak siapkan abstract… siap dapat komen ‘bad title’ lagik… maafkan ai dr, ai memang lemb sket bab2 siapkan abstract…

ok ok… ada banyak pic makan2 yang tak terpublish… semenjak melantik diri sendiri sebagai pengacara Jalan Jalan Cari Karbohidrat, byk la tempat makan yang telah saya jelajahi… hu3… so, utk JJCK kali ini, ai telah menyerbu gerai Char Kuey Teow di tepian jalan berdekatan LRT Stesen Universiti… Sebelah ngan Vista Angkasa itu… kat area pantai dalam…

char gerai

haaa, inilah geraiberbentukvan itu… selalu van2 ni, mamak jual rojak… tapi kali ni, mamat2 kelate yg dok jual char kuey teow…

char kuey teow

Char Kuey Teow  - RM 3.50

tadaaaa… inilah dia… sedap… kuah nya lazaaaattt.. x manis sgt…. sebab aritu dpt char kuey teow manis… x besh… hu3… sebenonya ada order kerang rebus juga… tp, tak sempat nak amik pic… sebab feeling2 sgt makan kerang itu… hahhahaa..

char lorong

sambil makan, sambil menjamu mata… lihat org pulang dr keje… uihhh, jelas terlihat kepenatan di wajah masing2… bila lihat situasi ini, terbayang kalo ai yang guna public transport… da lama x naik… camna kan… hari2 berdepan dgn org yg x kenal… pastu ngantuk2 tersengguk2 leleh2 air liur tertdo… kenot imejin… nak try la skali…

mood:~terasa ingin buat sesuatu yang lain dr kebiasaan… apa yer???~

1 comment:

Anonymous said...

Bukan mat-mat kelantan yer...tapi mereka semua adalah pemuda dari Baling Kedah..=)