Saturday, April 2, 2011

trip ke Bandung–post4

yeaaa… sambung2… meh dgr cerita pasal Bandung… kalo baca sini, ada cerita pasal teksi di bandung… yeaa, memang kena naik teksi yang bermeter… kalo tak kena ketuk… huiuhhh… kalo guna pak supir dr guest house kena ketuk2 manja… so, kitorang jalan kaki ke jalan besau, tahan teksi kat tepi jalan… tgh jalan2 tu, nampak plak kanak2 sekolah main kejar2 bola… comel…

tips: ooo, ada dua taksi yang bermeter di sana… satu bluebird… kaler biru, selalunya vios… satu lg cipaganti… kaler merah, chevrolet… naik cipaganti… teksi tu leh charge hset, tp kena bw car charger sendiri lg la… pastu bleh karok dlm teksi… layan ah si Fatin karok2 lagu Rossa n JLo…

bandung kanak kanak

comel…

naik teksi, g FO… jalan2 lagi… kat jalan Dago… huihhhhh… byk nooo FO nak g, kiri kanan… macam2… tp, kebanyakan nya jual lebih kurang je… so, esok nye  nak g FO kat jalan Riau pula… katanya Heritage best… serbuuu… sebelum tu, meh serbu Kartika Sari…

bandung kartika depan

tadaaaa… santek kan… kat sini, ada jual kueh mueh yang popular di Bandung… slrppp, x saba… ooo, berdasarkan cerita pak pemandu taksi, Kartika Sari is owned by Suharto's son… patotla mantopsss… masuk ke Kartika dengan bekalan pesanan dr Malaysia…

bandung kartika dalam

haaa, sekotak pisang salai… perisa blueberry ngan cheese… huuuu, shedap… ooo, kebanyakan makanan kat sini, ada unsur pisang dan digabung bersama cheese… tak tau nape sgt kuat unsur cheese dalam makanan2 di bandung… kat tepi2 jalan pun ada jual pisang goreng cheese… agaknya pasal diorang ada pengaruh2 belanda kot <--- kata ai memandai2…

bandung kartika eskrem yogurt

di sini la, saya mengalami pengalaman pertama saya… dengan yogurt icecream… ala2 tutti frutti… terus jatuh chenta…

bandung oasis

ni kat Heritage… FO kat Jalan Riau… eh, silap… Ni Oasis… Heritage ada air terjun kat dalam tuh… sempatlah merembat suar pendek kotak2 kaler biru… murah sket kat sini… alamak pic kat Heritage x de… agaknya asik sibuk shopping… so, x sempat lah… tapi, dalam byk2 FO… kat Heritage paling murah… jadi, mari shopping di FO Heritage…

bandung parfum

ini adalah kedai parfum di luar Oasis… kat sini, anda boleh membuat parfum sendiri… sesuka hati andalah nak campur parfum apa… semua jenama ada… britney, DKNY, errr, saya x reti la jenama2 parfum nih…

bandung siow may

sebelum menyerang FO2 lain… marilah makan… so, aritu merasalah siomay bandung… tadaaa.. sihat kan… ala2 yong tau foo rebus2 tuh… dr ikan tenggiri… makan cecah2 ngan sambal… sedap, namun tidak mengenyangkan… ha3…

ok… udah abis pusing2 di jalan dago, pasar baru, jalan riau… then, kitorang decide nak stay kat cihampelas satu malam… leh jalan2 kat situ plak… namun… alangkah terkejutnya kami.. kerana…

spider kangkang

aphal plak spiderman ni kang kang… cam pernah tgk di sini je…

mood:~ada satu lg je part bandung nih… pas ni pasal g bangkok plak….~

No comments: