Thursday, July 16, 2009

Suka, tak suka, suka.....


Ugly Betty:

Waaaa, cian Matt. Betty met Henry again-accidentally. Erm, walaupun Betty rasa memang x nak kat Henry lagi, tapi last scene tuh, Betty+Henry+Kiss+Together2 telah mengahncurkan hati Matt. Sedih kan, tapi cute ah Matt, so innocent and naive ngan Betty.


Prison Break:

X penah pun follow citer nih. Penah lah dulu, masa Season 1-awal2 dulu. But, since since had problem with my channel tv reception-which resulted-no ntv7 and tv9 at all, terpaksa melayan citer nih. Yelaaa, time kul 10.30-11.30 x de cite best kat channel lain. Huhhh, tgk punya tgk, ghupa2nya, last monday was last episode. Sedihlah tgk itu scofield tpaksa meng'elektrik'kan diri untuk selamatkan wife dia yg cute tuh.

credit to: www.imnotapeople.com

Waaaa, naper suma citer sedih nih????????

mood:~......~

PLKN....

credit to: www.keruak.com

"Hello, boleh saya bercakap dengan En Fazdly???"

"Ya saya...." erm, debar2 nih, ni ala2 formal-reason call.

"Saya dr Starza, nak memaklumkan yang en berjaya dalam temuduga untuk menjadi penceramah jemputan PLKN...."

Yeaaaaa... Last saturday, g interview utk jawatan nih. So, dapat. Alhamdulillah. Dia tanya nak ke kem mana? Ada kat kuala langat - dengkil, sepang, banting, kuala kubu baru. Erm, pikir punya pikir, pilih KKB la. Alang2 kan. pilih yang jauh2 kan. Bukan selalu pun nak ke KKB tu.

So, 24-28 August, ku akan berkhidmat untuk negara. Mendidik anak bangsa tanpa jemu, tanpa rasa bosan. Rela membakar diri untuk nusa dan bangsa <----- semangaattttttttt!!!!!!!!

mood:~haippppppppppppppppp~

Thursday, July 9, 2009

Ghost Season 2 @ 5th July 2009

Its getting hot-nebes-terkujat... Ada sesaper yang follow citer nih?

Mazdin@Din@Abang Romeo
Tadaaa, dah tau man-behind- white mask. Ghupa2nya Inspektor Din-Mazdin. Last episode shows that Romeo da mati. Murdered on the same night with pompuan ittew (x ingatla namanya apa...) by Ed n the geng. Tu yang pening2. Saper yang bunuh semua org, kalo bukan Romeo. Rupa2nya Din. Tadaaa... Last scene ari tu tunjuk Anding tembak Din, tapi....

Edmund Soo
Baru la tahu kenapa Romeo sangat2 benci pada Ed n the geng. Kena bunuh ngan diorang rupanya. His wife mati malam tu pun sebab dia (not directly laaaa). That reunion night, Romeo shows pic of Ed and his scandal. So, wife dia balik, drive keta sorang2, then accident happen-tragically.

Next episode: Cam ada je balik white mask's man tuh....??? Confuse lahhhh....

mood:~citer ni penuh ke'jeng jeng'an lah.....

Bing vs Google

Terbaca kat Kosmo tadi Bing nak lawan ngan Google. Bukan lawan pedang, just compete to be the best internet search engine. So, mari kita compare kan result from google and bing. Search for 'ally-fazdly', which my blog address.

Bing's result

One and only result. Which is this blog address. OK. So, kira ok lah. Dapat cari gak website ku yang x glamer nih.

Google's result

Haaaa, berderet. This ally-fazdly name digunakan untuk blog i kat friendster and my friendster's url as well. So, the results also listed my friendster nyer link. Baguih. Besides, google's result also indicate the link for more results from ally-fazdly.blogspot.com. Ha, more details in google's result.

Jadi... Bing vs Google... Saper yang menang?????? Lu fikirlah sendiriiii....

mood:~lets googling...~

Tuesday, July 7, 2009

Secret Coding - ehehhehhee..

I've been almost one year joined Mc Donald's. Wah, rindu giler ngan McD. Nak kongsi sket pasal kod2 rahsia yang digunakan oleh para pekerja McD, terutamanya staff2 di kaunter. Uhuks...

C-I-O:
Ha, kalo tetiba dengar laungan kod ini dikalangan staff ketika dan saat anda memasuki premis itu, maka anda adalah seorang yang cantik dan kacak. Acronym for Check-It-Out. So, kalo ada customer yang dikategorikan marvelous, kod ni akan digunakan. Just after that, all staff akan terjenguk2 di celah2 kaunter untuk melihat ke'marvelous'an customer itu. So, kalo pas ni, masuk je Mc D ada org jerit CIO!!!!!, bererti... kita chanteekkkkkkkkk.... :D

CAYG:
Clean-As-You-Go. Ha, kalo dengar ni plak, korang akan perasan, setiap kali CAYG dilaungkan, all staffs akan serta merta membersihkan apa2 yg patut. Owh, one important thing, staff yang bekerja diwajibkan membasuh tangan setiap jam (using hand-sanitizer yang ala2 gel tuh). So, cuba korang CAYG, pasti staff yang lain akan terus g basuh tangan or lap2 apa2 yg patut. CAYG skangggg!!!!!!!


credit to: www.last.fm

mood:~errrrr... bila lah org nak jerit2 CIO kat i nih???????~