Tuesday, July 7, 2009

Secret Coding - ehehhehhee..

I've been almost one year joined Mc Donald's. Wah, rindu giler ngan McD. Nak kongsi sket pasal kod2 rahsia yang digunakan oleh para pekerja McD, terutamanya staff2 di kaunter. Uhuks...

C-I-O:
Ha, kalo tetiba dengar laungan kod ini dikalangan staff ketika dan saat anda memasuki premis itu, maka anda adalah seorang yang cantik dan kacak. Acronym for Check-It-Out. So, kalo ada customer yang dikategorikan marvelous, kod ni akan digunakan. Just after that, all staff akan terjenguk2 di celah2 kaunter untuk melihat ke'marvelous'an customer itu. So, kalo pas ni, masuk je Mc D ada org jerit CIO!!!!!, bererti... kita chanteekkkkkkkkk.... :D

CAYG:
Clean-As-You-Go. Ha, kalo dengar ni plak, korang akan perasan, setiap kali CAYG dilaungkan, all staffs akan serta merta membersihkan apa2 yg patut. Owh, one important thing, staff yang bekerja diwajibkan membasuh tangan setiap jam (using hand-sanitizer yang ala2 gel tuh). So, cuba korang CAYG, pasti staff yang lain akan terus g basuh tangan or lap2 apa2 yg patut. CAYG skangggg!!!!!!!


credit to: www.last.fm

mood:~errrrr... bila lah org nak jerit2 CIO kat i nih???????~

No comments: