Tuesday, August 31, 2010

Puasa... Penat???

Penatke kalau puasa???
Puasa penat ke???

Hehhh..
Penat tau...
Kalau tak penat...
Takkanlah sampai bergolek camni...

...

...

...

Jerry yang penat...
Uncle n auntie dia x penat... :D

mood:~nak raya laa...~

Tuuuuu.... Tiiiiii..... :D

Jom kawan2... Dgr kisah nih <--- eh, camna nak dgr kisah dr blog, baca bleh lah :D

*ini kisah kawan saya yang bernama TP <--- bukan nama sebenar :)

~~~

Sape yang pernah naik Yamaha SS2... Moto yang glamer la kalo masa blaja dulu2... Bunyi nye agak perit di telinga lah... Tapi, laju wooo... So, seperti rakan2 seperjuangan yang lain, kawan ai pun guna moto SS2 nih... <--- eh, da macam nama tempat plak bila sebut SS2.... :)

haaa, nilah moto nye... :)
tq: google.com

Kalau sape2 yang pernah naik moto nih, mesti tau, moto ni kena guna minyak 2T... Minyak 2T ini akan disebut sebagai TuTi... Kira omputih sket la... Ada gak minyak 2T yang wangi2 sket... Kira ala2 kalo moto ni lalu kat sebelah sambil hembus2 asap kaler putih tuh, wangi terus... Eh, nape moto ni banyak asap eh??? Sampai kan kitorang nak propose kat saper2 yang bw moto nih, amik part time ngan Kementerian Kesihatan utk fogging :D

Ada satu ketika, kawan ai pulang la ke kampung, dan seraya itu, ayahnya pun berpesan...

"Nanti, kalo balik sana jgn lupa check2 moto tuh... Check minyak 2T tuh..."
"Okies... Minyak TuTi yer..."

Sebagai anak yang patuh kepada arahan, kawan ai ni pun g lah bengkel moto... Iyelah, nak top-up2 minyak 2T... Sampai je kedai, jenuh lah kawan ai carik minyak 2T tuh... Huhhh, salah kedai ke nih??? Tak jumpa2 pun... Ni bengkel moto ke bengkel basikal??? Untuk meleraikan kekusutan, kawan ai pun dengan rendah hati bertanya kepada tuan punya bengkel...

"Abang, kat sini takde jual minyak TuTi ke???"
"Eh, kan ada banyak depan adik nih..."
"Mana?????"
"Ni haaa, kan minyak 2T nih..."
"Ooo, saya ingatkan minyak tu..."


minyak TUTY...

adehh, sampai bila pun ko tak jumpa TP oitttttt!!!!

mood:~tuty tuty tutyyyy...~

Monday, August 30, 2010

~yeayyy~

dua puluh lapan

28

twenty eight

mood:~e eh, da dewasa la...~

Friday, August 27, 2010

Misteri Sardin Abah

...kelmarin makan sardin utk sahur...
...uhh, terkejut gak...
...selalu nya, abah akan goreng nugget, ayam dan nasi goreng je...
...tetiba ada sardin plak...
...sedappp...

...tatkala sedang enak melantak sardin di pagi hari...
...tetiba teringat satu benda...
...cuba baca post ini...
...ai ada mention rindu nak makan sardin...

...adakah abah ai baca blog ai???...
...adakah inchek Mislan ada blog skang???...
...adakah abah ai sebenarnya follower blog ini???...
...huhhh, misteri...

...terus g check senarai follower yang sikit tuh...
...setakat ni, x de yang boleh disyaki sebagai abah ai...
...herrrmmmm...

...cuba bayangkan kalau abah ai ada blog...
<--- eh, imejin la cpt...

...canggih siuttt...
...kalau betul lah abah ada belog...
...rasa2nya, apa nama blog abah???...


:: http://belog-abah-jely.blogspot.com ::

:: http://mislan-anak-basiran.blogspot.com ::

::http://belog-wak-yon.blogspot.com::

...x best...
...ai rasa...
...ini kot address blog abah ai...

~http://abah-jely-cute.blogspot.com~



ai yakin, mesti camni header blog abah :D
lebb u abah...

mood:~huhu, jgn marah abah, gurau2... jangan lupa bg duit raya...~

Wednesday, August 25, 2010

Badminton Piala Dunia 2010

25th August 2010 @ 0826

Wong Choong Han (MAS) klk Simon Marmoury (FRA)
21-18, 10-21, 21-17

~Go Go Go~
swushhhhhhhhhhh!!!
tq: google.com

mood:~tetiba rajin plak nak hupdate pasal badminton...~

Tuesday, August 24, 2010

Seram Kelakar di Pagi Hari... :)

hahahhaha
hahhahhahaa....
eh, apa nih??? tetiba gelak...
tak kira...
nak gelak jugak...
hahhahhaa....
x ley nak tahan...
masa menaip pun gelak2 lagiks....


tadi, masa berlari2 anak ke toilet...
terserempak dengan sorang mamat...
muka bley tahan ganas...
jeans koyak2 sket...
sket2 cam rempit pun ada gaks...
leh ajak merempit pas nih...


tetiba....


"hati membeku mengingatkannn!!!!
oh kata janji manismu!!!!!!!!"


omaigod!!!
dia guna lagu Janji Manismu utk ringtone phone dia...
kuat plak tu...
rasa2 volume hset tahap 5 lah...
terus gelabah mamat tu cari hset...
sempatlah dengar korus lagu Janji Manismu sampai abis...


mood:~tak baik gelakkan org pagi2 tau... huhuuhuhu...~
tq:~google.com

Sunday, August 22, 2010

The Nanny... Yeayyy.... :)

Haaa, amik!!! Bila da tukar background, terus rajin nak update... Hiks... Sampai dua post sehari... kalo ari2 rajin camni, mau dah leh jadi sekevavommm sebest ardini... Terus ada domain sendiri, dan terus leh cashout nuffy setiap sejam... Huhuhu...

Herm, camna puasa??? OK??? Tetiba tak sabar nak beraya... <--- terus pasang lagu raya... Ooo, kali ni nak post pasal menda yang tak kena mengena ngan raya dan puasa... Pernah tgk cerita The Nanny??? Alaaa, cerita pasal nanny yang bersuara sengau tapi best...

~haaa, ada nanny umah korang seksi camni??? :D~

Seriously, walaupun tgk episod yang sama... Dah tau apa akan jadi, tapi tetap akan tergelak2 seperti tak tau apa akan terjadi... Perghh, punyalah best... Kalo rasa tension, stress... Sangat berharap channel 702 akan siarkan cerita The Nanny.... Stress akan hilang, gelak tawa akan datang... Ewahh, berpantun plak...

~one happy family~

Sangat best kalo tgk Niles perli2 CC... Huhuhuhuu... Best... Ni tak masuk lagi part mak Fran - Sylvia ngan nenek Fran - Yetta... Adehhh, gelak-guling2-sambil-kunyah-kerepek... Tapi, kalo direnung2, kenapa ai bleh obses ngan The Nanny... Mungkin sebab produksi yang mantap kot... Itulah yang kita akan dapat, bila tgk drama yang berkualiti tinggi... Tak bosan, rasa tak diperbodohkan dan terasa tidak membuang masa bila tgk drama2 camtu...

Setakat nih, drama2 Khabir Bathia <--- eh, betul ke eja nama nih??? sangat best... we can see clearly the intelligence in his drama... Veletop... Upppsss, ai ada soalan... Apa beza...

That's mean

and

That means

mood:~tetiba ada kuiz kat ujung2 post....~
tq:~google.com~

tadaaaaaaa!!!!

tadaaaaa...

da tukar background...

hahaa...

x la gempak mana pun...

check loading time jap...

okies...

lebey kurang cik lolly... :D

orang kata, kalo load time below 2 secs, kira ok la...

nanti ai gugel2 pasal loading time ni yer...


mood:~berpeluh2 bila update bersama baby di pangkuan....

Friday, August 20, 2010

Buffet IKEA 2010 dan....



Berbuka puasa di IKEA... Herm, ok laaa... Sebab utama nak buka kat IKEA adalah untuk melantak bola-bola api eh daging... Tersangatlah eksaited sebab terbayang2 boleh makan bola-bola itu secara buffet... Hu3... Tapi, utk Buffet Buka Puasa IKEA, x de plak bola-bola ajaib tuh... Hanya bau2 je ada... Hiks...

Rasanya, tahun lepas dia buat buffet kat cafe dia kan... Tapi kali ni, buffet kat tempat pekerja nye kantin... So, x yahlah nak beratur panjang nak amik makanan... Cuma rasa cam x banyak pilihan lah... Ke sebab ai lapar sangat... :))


Buffet Buka Puasa IKEA 2010
RM25.00 +
(psss, dapat baucer IKEA lima hengget...)


Menu panjang2 camni pun kata tak cukup lagi kan... "__"

Oleh kerana da dpt baucer IKEA lima ringgit, ronda2 la dalam IKEA tuh... Cehhh, macam dapat baucer 5000 hengget.... Tgh sibuk jalan2 cari barang 5 hengget ke bawah, tetiba...



OMAIGODDDDDDDD!!!!!!!

Terserempak ngan Rizalman Ibrahim...
Saya suka dia...
Suka baca blog dia...
Sebab sangat lah tidak menyombong dia...
Cuba g baca blog dia...
Umar sangat cute...

Teruslah membuat strategi utk mengambil gambar dengan beliau... Hehhehe... Macam2 dialog dikarang, utk memastikan supaya tidak nampak terlalu batak <--- padahal terkinja2 sebab sgt batak kuasa dua...


Eh, bila ai pakai tudung... Hukss... Fatin n Rizalman...


Rizalman n me... Ngee....

mood:~tetiba tertanya2 kenapa i pose bukak2 tangan...~

Thursday, August 19, 2010

Hati-hati... 03-95436170


ehem ehem...
saya nak buat enaunsemen nih...
berhati-hatilah anda...
jika...
menerima panggilan..
daripada no ini...

03-95436170

sangat misteri ye no ini...
bila angkat je phone...

"hello, saya dari Maxis, boleh tak luangkan masa selama 5 minit..."

then terus senyap...
uhhh, misteri kan...
bila google no nih...
terjumpa gak beberapa org yang experienced benda yang sama...
so...
kalo ada no begini call anda...

JANGAN ANGKAT

kot2 lah dia nak kenakan kita kan...
mintak2 dia x kenakan ai...
huwaaa...
baru je ilang enset...
dapat pulak panggilan misteri....
adakah????


pesanan khidmat masyarakat ini dibawa oleh Jely


mood:~terasa seperti inchek Karam Singh Walaweh....~
tq:~google~

Tuesday, August 17, 2010

Sampai hati u... T__T


"sampai hati u buat ai camni..."
"i ingat u da berubah..."
"u janji nak berubah lepas nih..."
"i percaya u sepenuh jiwa dan raga..."
"i sanggup tunggu u selama ni..."
"sebab u da janji kat i..."
"u nak berubah..."
"tapi..........."



"i nak pergi terjun sungai..."
"biarkan i pergi......"

~Lagenda Wook dan Nor~
klik nama Wook utk berita selanjutnya...

mood:~salut la ngan Wook... jahat tau Mohd Nor...~
tq: Hmetro

Monday, August 16, 2010

Hilang Hset Puding Menanti :)


Salam Ramadhan <--- sambil wat2 muka tak bersalah walaupun da seminggu tak hupdate blog <<--- eh, ada ke org nak follow blog nih... ekekkeke... Camna puasa??? Okies??? Terasa best bila bg peluang kat perut utk berehat... Mesti inchek perut sedang mengucapkan syukur kerana x perlu nak proses makanan sepanjang masa... :)

Bila nak berbuka, kita mesti mengamalkan konsep kesederhanaan... Sediakan makanan yang perlu sahaja... Jangan ikutkan nafsu yang membuak2 itu... Lihat lah kami berbuka puasa... Sangat 'sederhana'... :)

~sederhana kan... <---sambil nyorok2 kan lauk lain.... :)~

Bersempena bulan Ramadhan mulia ni, sempatlah buat triffle pudding yang ala2 resepi sendiri... Walaupun, terpaksa ditunda seketika akibat tersalah beli... Eksaited sangat kot... Nak beli tepung kastard, tapi dengan kondifen nye membeli tepung jagung yang besar-tin-seperti-untuk-bekalan-setahun... Hu3, sib baik ada Nona sebagai penyelamat... Baideweiii, tepung kastard Nona sangat wangi dan kurang rasa ubatnya... Kan Ling, kan Man <--- matilah paksa diorang makan triffle tuh... :)


~tadaaaaaa...~

Cara memakan triffle??? Oooo, senang je... Begini...


~makan di katil sambil baring2 lebih afdal yer....~

Kelihatan seperti Man dan Ling sangat gembira makan triffle itu... Sedap x??? Baik korang kata sedapppp... Nampak seperti mereka tersenyum bila makan triffle itu... Adakaha senyuman ikhlas??? Ataupun pura2??? Awas kalau korang kata tak sedap, akan ai buat setiap minggu sepanjang tahun supaya korang makan triffle sehingga ke akhir usia... :))

OK, sila lihat pic ini... Pic ini disnap oleh kamera dr hset ai... Lihat betul2... Banyakkan traffic light... Sampai tiga...Kalo langgar jugak, tak tau la... Warga SS2, pasti takkan langgar lampu isyarat lagiks...


~lihat gambar ini, sangat tidak berkualiti kan... Huwaaaa, inilah hasilnye ambil pic guna hset lain setelah hset putih kesayangan ilangg!!!! Huwaaaa... X mo g TGV Bukti Tinggi...~

mood:~masih terkenang2 hset lama... inchek TGV, x jumpa ke hset saya??????~

Tuesday, August 10, 2010

Jom Niat Sama-Sama...

Yeaaa... Bulan Ramadhan menjelma kembali... Rasa girang serta sayu... Girang sebab dipanjangkan umur untuk menempuhi Ramadhan... Sayu sebab teringat kat arwah mak... Sob sob... X dpt nak makan sardin yg sedap masa sahur... T__T... Al-Fatihah utk arwah mak... Amin...

Oleh kerana puasa hanyalah sekali setahun... Mesti ramai yang tergoogle-google niat puasa... Samolah ngan den... Oleh itu, sila kopipes niat ini... Semoga tiada lagi alasan untuk tidak berpuasa kerana lupa nak niat... :)

~Niat Puasa Ramadhan~


Untuk mereka yang mengalami sindrom terlupa-atau-buat-buat-lupa-utk-niat-supaya-boleh-berbuka, anda disyorkan utk niat puasa sebulan... Kira kalau dah baca niat nih, insyaAllah, kalau lupa utk baca yang harian tuh, puasa anda masih sah... Sila baca ramai2 skang... Ikot ustaz nih.. Allahumma bariklana... <--- eh, cam doa makan je... :)


~Niat Puasa Ramadhan untuk Sebulan~


Semoga kita sama2 menempuhi Ramadhan dengan penuh kesabaran dan keimanan... Diharapkan agar Ramadhan kali ini dipenuhi barakah dan memoga kita dilimpahi rahmatNya... Amin... Renung-renungkan dan selamat beramallllll <--- sambil tinggikan nada di kala sukukata terakhir seperti Prof Izi... :)

Eh, ai ada soalan nih... Penat tanya keliling, semua agak ragu2 nak jawab... Begini solannya...

"Puasa kita batal tak kalau kita teteskan ubat mata? Ai guna contact lens, so mata kering... Jadi bolehkah kita meneteskan ubat mata semasa berpuasa? Adakah ia akan membatalkan puasa kita?"

mood:~ermm... memoga leh kurus sket...~

Saturday, August 7, 2010

G G G

kcing kcing...
please insert coin(s)...
tett teettt teetttt...
follow on call button...

haaa, ring a bell? ada teringat apa2 tak? yess, guna public phone... lama ye da tak guna public phone... seriously, sejak sudah ada telefon bimbit ini, jarang2 sekali guna PP... nak2 dompet yang digunakan skang x de coin holder... huhuhu... camna nak gunakan PP... Oooo, dulu glamer skjap phone card... kira ala2 debit card la... leh g beli kat kedai, 10 hengget, guna sehingga abes... huhuhu...

tapi, aritu, henset TP abis battery... tetiba, dengan girangnye beliau ke PP... Insert coin... terus call laki beliau... huhhh... terus snap... hiks... :)

~nostalgia seh...~

*iklan...

INGINKAN PEMBANTU RUMAH???
PEMBANTU RUMAH YANG EFISYEN...
BOLEH MENGEMOP RUMAH SEHINGGA BERKILAT???
SILA HUBUNGI...

"AGEN PEMBANTU RUMAH LEGAP"
sms kan
ON LEGAP ke 123456

~huahahhaa... sesi pembalasan dendam karna post pic i berbentuk vinatang~


ooo... sila VOTE saya...

hiks...

mood: ~waaaa... sonok nye membalas dendam~

Monday, August 2, 2010

Janganlah dikau...

sesungguhnya, orang bijak pandai berkata...

"jangan sesekali menyeksa diri, kelak padah pasti menanti..."



"oleh itu... JANGANLAH DIKAU..."

"MEMAKAI CONTACT LENS DI BAWAH KIPAS ANGIN YANG SANGAT KUAT"

"karna......"


anda akan merangkak2-satu-bilik-sambil-terteleng2 utk mencari lens itu...

mood:~adesss....~