Monday, August 16, 2010

Hilang Hset Puding Menanti :)


Salam Ramadhan <--- sambil wat2 muka tak bersalah walaupun da seminggu tak hupdate blog <<--- eh, ada ke org nak follow blog nih... ekekkeke... Camna puasa??? Okies??? Terasa best bila bg peluang kat perut utk berehat... Mesti inchek perut sedang mengucapkan syukur kerana x perlu nak proses makanan sepanjang masa... :)

Bila nak berbuka, kita mesti mengamalkan konsep kesederhanaan... Sediakan makanan yang perlu sahaja... Jangan ikutkan nafsu yang membuak2 itu... Lihat lah kami berbuka puasa... Sangat 'sederhana'... :)

~sederhana kan... <---sambil nyorok2 kan lauk lain.... :)~

Bersempena bulan Ramadhan mulia ni, sempatlah buat triffle pudding yang ala2 resepi sendiri... Walaupun, terpaksa ditunda seketika akibat tersalah beli... Eksaited sangat kot... Nak beli tepung kastard, tapi dengan kondifen nye membeli tepung jagung yang besar-tin-seperti-untuk-bekalan-setahun... Hu3, sib baik ada Nona sebagai penyelamat... Baideweiii, tepung kastard Nona sangat wangi dan kurang rasa ubatnya... Kan Ling, kan Man <--- matilah paksa diorang makan triffle tuh... :)


~tadaaaaaa...~

Cara memakan triffle??? Oooo, senang je... Begini...


~makan di katil sambil baring2 lebih afdal yer....~

Kelihatan seperti Man dan Ling sangat gembira makan triffle itu... Sedap x??? Baik korang kata sedapppp... Nampak seperti mereka tersenyum bila makan triffle itu... Adakaha senyuman ikhlas??? Ataupun pura2??? Awas kalau korang kata tak sedap, akan ai buat setiap minggu sepanjang tahun supaya korang makan triffle sehingga ke akhir usia... :))

OK, sila lihat pic ini... Pic ini disnap oleh kamera dr hset ai... Lihat betul2... Banyakkan traffic light... Sampai tiga...Kalo langgar jugak, tak tau la... Warga SS2, pasti takkan langgar lampu isyarat lagiks...


~lihat gambar ini, sangat tidak berkualiti kan... Huwaaaa, inilah hasilnye ambil pic guna hset lain setelah hset putih kesayangan ilangg!!!! Huwaaaa... X mo g TGV Bukti Tinggi...~

mood:~masih terkenang2 hset lama... inchek TGV, x jumpa ke hset saya??????~

8 comments:

Whoopz said...

Makan sambil baring? Hahah.. Gilos.. Papepun triffles tu nampak mcm best

ardinihumaira said...

whoa.... lazat2 semuanya.. plishh kasi kat dni sket :D


omak aiii ilang enpon la paling merana tau. ilang henbeg rasa tak bape nak sakit kepala cam ilang enpon tau.. dalam enpon la ada macam bagai. gambo, contact no, tarikh penting, no akaun, mesej2 dan semuanya. ibarat harta peribadi yang lebih bernilai daripada henbeg. huhu...

t beli henpon baru ye kasi kat dni henpon tu. hikss :D

FaShiHa said...

wah..buat triffle taknak anta kat umah i pon..we.... ;p

zach said...

abang....!

tujuhhariseminggu said...

@whoopz: yesss... tapi x abis2 lagi triffle tuh... :p

tujuhhariseminggu said...

@dini: x mo wat contest menang hpone ke? :p

tujuhhariseminggu said...

@shila: eh, weekend ini jemput ke umah ling... :)

tujuhhariseminggu said...

@zach: adikkk!!!! :p