Tuesday, August 31, 2010

Tuuuuu.... Tiiiiii..... :D

Jom kawan2... Dgr kisah nih <--- eh, camna nak dgr kisah dr blog, baca bleh lah :D

*ini kisah kawan saya yang bernama TP <--- bukan nama sebenar :)

~~~

Sape yang pernah naik Yamaha SS2... Moto yang glamer la kalo masa blaja dulu2... Bunyi nye agak perit di telinga lah... Tapi, laju wooo... So, seperti rakan2 seperjuangan yang lain, kawan ai pun guna moto SS2 nih... <--- eh, da macam nama tempat plak bila sebut SS2.... :)

haaa, nilah moto nye... :)
tq: google.com

Kalau sape2 yang pernah naik moto nih, mesti tau, moto ni kena guna minyak 2T... Minyak 2T ini akan disebut sebagai TuTi... Kira omputih sket la... Ada gak minyak 2T yang wangi2 sket... Kira ala2 kalo moto ni lalu kat sebelah sambil hembus2 asap kaler putih tuh, wangi terus... Eh, nape moto ni banyak asap eh??? Sampai kan kitorang nak propose kat saper2 yang bw moto nih, amik part time ngan Kementerian Kesihatan utk fogging :D

Ada satu ketika, kawan ai pulang la ke kampung, dan seraya itu, ayahnya pun berpesan...

"Nanti, kalo balik sana jgn lupa check2 moto tuh... Check minyak 2T tuh..."
"Okies... Minyak TuTi yer..."

Sebagai anak yang patuh kepada arahan, kawan ai ni pun g lah bengkel moto... Iyelah, nak top-up2 minyak 2T... Sampai je kedai, jenuh lah kawan ai carik minyak 2T tuh... Huhhh, salah kedai ke nih??? Tak jumpa2 pun... Ni bengkel moto ke bengkel basikal??? Untuk meleraikan kekusutan, kawan ai pun dengan rendah hati bertanya kepada tuan punya bengkel...

"Abang, kat sini takde jual minyak TuTi ke???"
"Eh, kan ada banyak depan adik nih..."
"Mana?????"
"Ni haaa, kan minyak 2T nih..."
"Ooo, saya ingatkan minyak tu..."


minyak TUTY...

adehh, sampai bila pun ko tak jumpa TP oitttttt!!!!

mood:~tuty tuty tutyyyy...~

4 comments:

ardinihumaira said...

dni dulu ingatkan minyak tuti tu minyak kiut2 lawa ke ape.. rupanya sama je minyak gak hik3

tujuhhariseminggu said...

@dini: hu3... yeayy, kawan ai ada geng... :p

Anonymous said...

hahahahahhahahahahahahahahahahahahahah

Anonymous said...

Hahahahhahahahahaha (TP bukan nama sebenar)