Saturday, July 31, 2010

Saya suka jeti.... :D

Weekend @ Ayer Tawar, Manjung Perak... Umah Man... Ada kenduri doa selamat dan tahlil... Sempena ramadhan yang bakal menjelma nih... Huhuuhu... Lama x g lepak2 di kawasan desa yang indah dan permai... Kampung Man betul2 kat tepi muara... Huhh... Sgt syiok.... Layan je lah pic ni yer... :)

~lepak2 di atas jeti, menunggu kepulangan nelayan...~

~nampaknya, budaya membaca sangat diamalkan di sini yer....~

~perghh laaa... leh wat poster KEMPEN PURA-PURA MEMBACA BUKU~

...

...

...

...

...


terjunnn!!!!!!!!!!!!!
mood:~blooop bloooppppppp....~

Wednesday, July 28, 2010

Klinik OPEN

pernah tak cirr birr???
cirit birit...
tahap gilababos la...
adessss...
baru je kena weekend ari tu...
mungkin makan-nasi-lemak-paru2-lembu kot...
sib baik da okies...
leh lah kentt tanpa was2..
<---sangat keji munyiknye...

tapi kan...
jika anda memang emerjensi...
nak g klinik pada waktu malam..
di pagi2 buta..
silalah ke SS2...
kerana....


klinik nye selalu OPEN...
:D

mood:~kurus sket pas cirr birr... hahahaa..~

Saturday, July 24, 2010

Photo Avatar - Alienated urself :)

Huwargghhhhh!!!!
Hiyarghhh!!!!
Makan orang.....!!!!!!

...


...


...


...


erkkkk, x ganas pun.. :p

mood:~ganas2 manja....~

Mantra ~~~ Entiti berkepala ghaib...~~~

~Mantra~

Sihir dalam kehidupan? Tidak janggal bukan? Walau jelas bertentang hukum merentas fitrah, namun ia tetap ada... Manusia sering tenggelam dalam dendam, hanyut dalam mencari pembalasan... Mantra sebagai jalan penyelesaian, jalan pintas ke neraka... Muzir yang dikhianati Hasbi demi Ina, kembali bertopengkan Mantra demi melunaskan dendam... Bila Mantra menguasai diri, dosa dan pahala makin pudar sempadannya...

Montot utk dijual... Vontot untuk disewa... Huahahha... Susah gila nak cari poster Mantra... Asal search 'Mantra Zul HandyBlack' kat google, mesti jumpa artikel pasal babak bogel <--- walaupun diri sendiri eksaited tunggu scene nih... Hahahhaa... Camna cerita Mantra??? OK la, tapi En Zahari Zain, cerita ni lambat lah... Seolah2 cam sengaja lambat2 kan adegan utk panjangkan cerita Mantra... Baru nak sampai klimaks, down balik eksaited... Dinamik kurang la... Asik2 dengar Muzir mendengus.... Khuhhhh... Khuhhhhh... Ai keluar panggung dengan sedikit kecewa... :p

Selalu g Ikea x??? Mesti ada angan2 ada umah seperti di Ikea, sambil merenung2 dan menghitung2 bajet yang ada... Huahahhaa... Impian umah seperti di Ikea sangat jauh utk saya... Kena kumpul duit banyak2 nih... Takpun, bukak umah urut la... Kaya sket lah.. Pastu kena tangkap... Miahahaa....

Tgh bayangkan jika di rumah ada meja camni di mana2... Senang nak wat assignment.... :p


Hasrat untuk menonton Mantra direalisasikan dengan penuh paksaan terhadap Ling and Oman... TQ lah temankan tgk Mantra walaupun show kul 1115pm dan kena menunggu 2 jam di IOI Puchong... Sementara menunggu, sesi makan2 dijalankan... Makan kat Little Taiwan... Memula ragu2 terhadap tahap Halal nye... Tapi bila melihat ai eh Maria Tunku Sabri di poster depan kedai, terus yakin dengan kehalalannye... :p

Ling: Hahh, kan ai da ckp... Dia tu memang camtuuu <--- sambil gerak2kan tangan...
Man: Ek eleh... Ngompat je keje ko kan.... :)

Sebelom masuk tgk cerita Mantra.. Terjumpa objek entiti... Seram wooo...

...

...

...

...




Owhh... Kawan2 ai jahat... Dia kata ai macam...

Despicable Me ~ Bulat kecik bulat kecik mulatt lah besar... :)

mood:~smalam juma kawan lama kat IOI... ngeeee...~
pic:~google~

Thursday, July 22, 2010

Happy Birthday Fatin... :)

tet tenet tenet tenet tenet...
Negaraku.. Tanah Tumpahnya Darahku...
*eh, silap plak... Ternyanyi lagu Negaraku plak...

~Happy Bday to youuu~
~Happy Bday to youuuuouuuu...~
~Happy Bday to Fatin...~
Happy Bday to youuuuhoooouuuuu....~

Fatin ngan pakwenye... Occupied already.... :D

Happy Bday Fatin... Semoga panjang umur... Walaupun sudah 28 eh silap, itu umur ai... Da 24 kot... Thanks lah sebab melayan ngumpat-luahan-rasa-terhadap-Kruger... Hiks... Semoga cepat abis2 kan master, nanti leh jd businesswoman... :)

mood:~nak hadiah????... hiks....~

Predators 2010 suka gentel????

Da tgk predators??? Macam banyak cerita predators nih kan... Ai da g tgk smalam... Konon2 nak g tgk Mantra <--- sambil bayang2 adegan bogel eh bukan adegan penjara pudu... Tapi sampai kul 915, show Mantra plak kul 9... So, mana bleh, kang tertinggal part bogel eh part penjara pudu tuh.... :p Skodeng2 showtime ada plak predators kul 10pm... So layan je la... Kan Ling... :D

Erm, sebelum masuk cinema, di hati tertanya2... Adakah cerita ini sejenis sekuel cerita predators sebelum ini??? Takut2 la nanti x paham, ye lah x penah nak follow citer predators nih... Sib baik paham... Cerita tu best ke idak??? Erm... Ntah la... Tetiba agak kecewa di hati... Ai kalo tgk cerita yg x best akan kecewa semasa jalan-ramai2-keluar-panggung... Jadi kalau ai kecewa, adakah cerita ini best??? Bestkah cerita ini kalau ai kecewa??? Pkir2 kan la yer... :D


~Predators 2010 - Pemangsa di tahun duaribusepuluh~

Bagaimana jika diri kita diburu... Diletakkan pada situasi untuk diburu... Seperti buruan yang sering dijadikan mangsa oleh pemangsa... Itulah yang dipaparkan di dalam Predators 2010... Bagaimana sekumpulan manusia dipilih untuk dijadikan latihan dan permainan si pemangsa... Predators 2010 membayangkan bahawa akal boleh melangkaui kekuatan fizikal dan bagaimana untuk mengakali pemangsa supaya tidak menjadi mangsa...

~tettt... cerita ini sangat klise yer....~

Minum air kelapa di kala petang yang hening di bawah pokok kelapa bersebelahan kolam mandi adalah sangat syiokkk... Hiks... Rezeki dapat minum air kelapa free... Alhamdulillah... Nampak pakcik2 sedang cantas2 pokok kelapa, terus request nak minum air kelapa... Sib baik TP yang request... Girang pakcik itu panjat2 pokok, petik buah dan bagi kitorang minum... Cuba kalau ai yang mintak, mesti pakcik itu akan berkata "manyak cantik ko!!!! ko ingat pakcik monyet???? nak panjat2 pokok amik kan ko kelapa???" T___T

~rakus kan saya~

Owh... Kawan ai Emy ada kedai jual barang2 perhiasan berkonsepkan ala2 Inggeris... Seperti KK Deco itu... Di Kota Tinggi... Jadi semasa berjalan2 di Plaza Damas, ternampak satu kedai jual benda yang sama... Jadi apa lagi, sesi survey2 harga barang serta membeli belah dijalankan dengan jayanya... Maap, pic ini agak gedik-pose-kepala-senget-perasan-gojes... Bukan apa, pic diambil atas dasar perniagaan... Nak tgk2 susun atur kedai... :p

~kepala senget~

Masih ingat saya pergi mengurut di atas kerusi Gintell... Klik ini... Kali ini, ke sana dan mengurut lagiks... Sangat girang... Rasanya pakcik guard tu da kenal kot... Hiks... Tapi tujuan utama kitorang melenjan Gintell itu adalah kerana kami ingin beramal... Sumbangan untuk Kidney's Failure patient... Lihat, mengurut sambil beramal... :)

~RM1 = 3 minit... Yok menderma...~

mood:~sibuk g jalan2, kat kelas mengantuk....~

Hyundai bagi saya GPS... TQ... :D

Tadaaa... Hiks... Suka suka dan suka... Seperti biasa, hujung minggu dipenuhkan dengan acara jalan2 selagi ada... So, pas lunch kat Shah Alam, kat belakang Tesco, kitorang g ke Empire Shopping Centre, Subang... Jalan2 di sana sebab nak temankan kawan menghabiskan Tang's voucher... Lepas jalan2, minom2, ternampak plak Hyundai roadshow... Ada Sonata, Tucson dan i10... So sangat exited <--- sebab saya sangat heart sama i30... :)

Bila ada di car show nih, sudah menjadi kemestian naik-duduk-berangan-bawa keta yang dipamerkan... Termasuklah Tucson dan Sonata... i10 tak naik sangat, sebab x muat... Ha3... Pastu mintak price list kat SA yang ada sambil memberikan harapan kepada mereka yang saya akan membeli... Sambil2 tgk price list i30 yang $$$ itu, tetiba ada orang hulur contest form... Senang je... Isi borang, jawab soalan, amik pic kat Tucson @ Sonata dan upload dalam facebook... Nanti diorang pilih lah pemenang nye...

Watt???? Amik pic??? Wahhh, hobi nih... Mari bergambar-gambaran...

~Lihat kaki yang tajam menusuk bumi itu~

Pemenang akan dipilih pada setiap penghujung roadshow... Sgt exited yer... Kot2 leh menang... :) Tadaaaa... Di kala jam 9 terus tgk fb... Yeaaa... Ai menang.... Alhamdulillah... Tak sangka yer... Rejeki... Sila jeles... miahahha.... <--- jahat seh... :p Klik di sini utk pic2 peserta yg kevavommm... :p

~Jely dan Mr Kenny from Hyundai... Ececcehhh, dapat GPS...~


~Tukang ikot pun ingin bergambar...~


...

...

...

...


Sekarang tidak sesat lagi... :D TQ Hyundai Malaysia... Lain kali, kalo ada kontest, bgtau la yer... Kot2 leh menang i30 ke... Hiks... Heart sama Hyundai.... Lebbbbb youuu//

mood:~alhamdulillah....~

Tuesday, July 20, 2010

GCB... Slrppppp *__,,*

Da makan GCB??? Burger baru kat McD...
Sedap...
Sangat sedap...
Slrppp...
Ingatkan biasa2 je...
Lain dr yang lain la...
Maybe sebab GCB's patties were marinated with special sauce...
Cubalah g rasa...


Slrppp... Sila makan sebelom pose... Kang terbayang2 GCb di kala tengahari... Huhuhuu... Sangat mendera jiwa... :p

Owh, ada contest... What Your G??? Just have bite on GCB and describe those experience in G word... Silalah ke Facebook McD... :)


Sila join... Ai pun x join lagiks... :p

mood: ~eh, tetiba plak girang2 ngan McD~
pic: ~McD's fb~

Mimpikan De Caprio???

Pssst... Da tgk Inception??? Huhhh... Silalah menonton yer... Namun sebelom itu, silalah kosongkan minda anda yer... Kerana cerita ini sangat2 lah mencabar minda dan memaksa otak2 berfikir tanpa henti... Seriously... Apa perasaan anda setelah habis menjawab exam selama 3 jam... Otak akan terasa habis diperah, dan diri terasa terawang2 kerana otak gagal memproses impuls yang diterima... Hiks...

Inception = Permulaan

Bagaimana jika kita boleh memanipulasi mimpi... Itu akan terjadi di dalam Inception... Mimpi adalah mainan tidur, namun sedar atau tidak, mimpi seringkali mempengaruhi tingkah laku kita... Ia seakan mengarah minda dengan memberikan idea untuk hidup kita seterusnya... Jangan biarkan mimpi menyelubungi anda...



Owh... Tak taulah korang tau tak benda nih... Mesti selalu nampak back hoe jalan terkedek2 di tgh jalan kan... Nak2 kalo ia menyebabkan kesesakan trafik... Mesti glamer pakcik yang bw back hoe dijeling2 sambil berkata di dalam hati "pakcik... bawa laju sket bleh x????" Eh, tapi kekeadang teringin gak nak bw back hoe jalan2 sekitar KL... Hiks...

Kembali... Memang saper2 yang bw back hoe kena pakai helmet ke??? I baru je tau... Hu3... Sempat snap pic itu...

Hiks... Baru je tau... :)

Ada pesanan khidmat masyarakat... Dibawa khas oleh tujuhhariseminggu...

"Periksalah kenderaan anda sebelum memulakan perjalanan kerana...."


...

...

...

...


"... mungkin ada kucing yang nak ikot sekali...."

mood:~tunggu GPS dr Hyundai...~
pic:~google~

Thursday, July 15, 2010

5 sen * 250 liter = RM 12.50

~~~

Vroomm vroooommmm.....
Eh tak jadi pecut la...
Nanti minyak cepat abis....
Maklumlah...
Esok da naik 5 sen...


Dah up RM12.50 sebulan nih... X bleh nak makan ke ep si da... :p

mood:~huwaaaaa... apsal naik lagi nih....~
pic:~gugel~

Tersasul 8 bulan... :)

Ada sesaper dgr HotFM pagi nih... Chat pasal tersasul... Hiks... Mesti ramai yang pernah tersasul kan... Saje nak kongsi cerita pagi2 nih... Dulu kan ai pernah jd Floor Manager kat McD... So, opkos la banyak bernda yang tersasul2 nye... Nak2 masa tgh penat melayan customer... Krew pun slalu tersasul gaks... Meh ai cerita... (eh, x sure plak da cerita dalam blog ni ke blom...)

~~~

Cerita 1

Ni krew yang jaga kaunter punya kes nih... Masa ni da nak tutup dah... Kira masing2 da pancit ah... Tak larat weh... Tetiba ada customer masuk... Dia order lah makanan dia... Kitorang pun prepare la makanan dia... Dan di ketika itu, ada seorang customer baru masuk... Pregnant woman... Da sarat nih... Kitorang pun gussip2 seraya berkata "mesti akak ni mengidam nih... malam2 cenggini nak makan McD..." Hiks... Gussip2 gak, keje kena jalan... So, kitorang serahkan makanan customer yg datang td...

Krew: Encik, ini makanan nye yer, 1 set McValue Medium Big Mac ngan air coke...
Customer: Berapa reganye???
Krew: Owh, semuanya 10 ringgit 8 bulan...
Customer: Haaa, 8 bulan???
Krew:....

Kedengaran hilai tawa krew2 di belakang berdekah2... :D

~~~

Cerita 2:

Haaa, ini ai plak yang buat... Wahahahaha... Tulah, asik gelakkan org, kan da kena...

Jely: Itu je yang nak order?
Customer: Iye...
Jely: Tak nak tambah apa2 ke??? Sundae Cili ke Sundae Stroberi...
Customer: Eh, ada Sundae Cili ye skang...

Kesemua krew bergerak secara perlahan ke kitchen secara mengiring sambil gelak2 mengalir airmata... Huwaa... Maluuu...

~~~

Best woo keje kat McD dulu... Kalo ikutkan nak keje sehingga bila2... Tapi, disebabkan nak sambung study... Terpaksa la berenti koje... :) Rindu kat kwan2 lama kat store Bangi, KLIA... Rindu nak gila2 melalak tak tentu pasal... :D


Masa g kursus management... Basic Shift Management... <--- kantoi plak stokin x sama kaler ngan suar... :)

G dinner... Huwahhh, merah ye kaler ramboot... Woot wooottt... :)

...

...

...

...


Shrek... <--- eh, garet la pic ini... :D

mood:~terbau2 nugget baru masak... slrpppp...~

Wednesday, July 14, 2010

Ice Skating... Zuppp Zupppp....


"Hai, apa khabar semua? Diharapkan agar pembaca blog ini semuanya sihat-sihat hendaknya. Kebelakangan ini, pelbagai cerita yang kita dapat dengar. Cerita tentang hiburan, tentang sukan dan sebagainya. Sebagaimana yang kita semua sedia maklum, pasukan bola sepak Sepanyol telah berjaya merangkul Piala Dunia 2010. Tahniah diucapkan kepada mereka. Syabas!" <--- perghhh, da macam pengacara di TV1 satu nih... Hiks... Tukar mode... Tettt...

Uolsss... Pekaba??? Hehhehe, tetiba menjadi sopan seketika... Terasa sungguh tertib dan sopan serta berkaliber bila tulis dalam nahu dan tatabahasa yang sempurna... Hiks... Apa2 pun, congrats ye inchek2 pemain bola Spain... Wah, mereka semua disambut dengan sangat meriah... Berjuta2 penduduk Spain meraikan kejayaan mereka... <--- tetiba terbayang kalo Msia dpt World Cup... :)

Haaa... Pasal artis kena pukul di tepi jalan beramai2... Ganas kan... Huhhh, sungguh hebat artis Malaysia skang... Hermm, tak tau la mana yang betul... Tapi nak komen lebey2 x bleh, sebabnya artis tuh kawan kepada kawan ai... Just wait for the truth la yer... :)


Pernah meluncur??? Meluncur di atas ais??? Haaa, ai da pernah... Kat mana lagi, kat Sunway Pyramid lah... Huwoooo... Sangat mencabar jiwa dan raga... Kalau sesaper yang pernah ber'roller blade' mesti senang sket... Ai, x reti2 sgt menda nih... Mak aih... Lenguh... Satu lagi, bila dah di atas ais tuh, rasa cam x bley berdiri yer... Sangat licin... Terasa nak putus asa je... Selama ni gelak2 kan org dr atas, haaa amikk, kali ni org plak gelak2 kan kita... Terkedek2 nak bergerak... Hiks..

Haaa, bab pose x nak kalah... Kena pose seperti profesional... :)

Tadaaaa... Model-panas-melengkung2-badan... Hot kan mereka... Mau no telefon mereka??? Taipkan ON KAWANJELYYANGHOT ke 12345 :)

Owh, hanya RM 18 per entry (boleh main sampai pitam...) + RM 8 utk glove yang berwarna girang... Sila bawa sendiri stokin yer... Owhh, ai ada persoalan... Nampak tak ai feeling2 sejuk sampai bersnow cap bagai walaupun pakai-seluar-di-atas-lutut... Ai rasa sangat obersea... Tapi...

huwaa.... oman kata cam muka srikandi Maznah yang g kutub utara tuh... huwaaa...

mood:~cisss ko oman...~

Friday, July 9, 2010

Urut Batin??? Gentell???

Woot wootttt... Maseh terkesan ngan Eclipse... Nampak kucheng seperti werewolf sahaja skang... Bila lihat org kulit putih je, terus ingat mereka itu adalah vampire... :) Hahahhaa...

Tapi, ramai yang ckp, Eclipse agak boring utk ditonton... Ermmm, lain orang, lain lah rasanya kan... Tapi, bagi ai... Eclipse sgt bermain dengan emosi... Sangat terasa emosi terusik bila tgk cerita nih... Lihat bagaimana jelesnya Edward bila tgk Bella bermain cinta ngan Jacob... Dan bila werewolf segagah Jacob menjadi lemah bila diuji cinta Bella... Ohooo, untung Bella... Ponti pun dpt, serigala pun ko sapu... :D Sila menonton Eclipse utk girangs...

Oooo... Udah, asik Eclipse sahaja... Meh g makan2... Ermmm, pernah ke Plaza Damas @ Hartamas??? Marilah ke situ, kerana ada food court yang menyajikan makanan yang lazat2 belaka... Slrrppp... Lihat, kami bertiga telah memesan makanan yang begitu byk... Tauhu Bakar, Popia Basah, Sotong Kangkung serta yang tak sempat diambil gambarnye Mee Rebus dan Char Keow Teow... Uhhh, lazat... Marilah berkunjung ke sini yer... Berdepan dengan pintu masuk shopping centre itu...



~arghhh, kenapa baju semakin mengecil yer????~

Lepas makan g urut... Konon2 kalo urut2 leh jadi kurus lah... Hahahhaa... Sebenarnya g temankan kawan g booth Digi nak tanya pasal Blackberry pakej... Hadiah utk asben katanya... Sebelah je booth Digi tuh, ada plak kuerusi urut nih... Apa lagi, dassss... Siap on kan suis sendiri kat tepi tiang... Wuhuhuhuuuu... Tapi kan, kenapa salesman kat Digi, sumanya cam sombong eh??? Takmo g Digi da... :((


~selepas kenyang, berurut di kerusi urut Gentell eh Gintell... Hiks...~

mood:~ngantuk....~

Thursday, July 8, 2010

Twilight Eclipse ~~~ Jacob yang winkkk ~~~

Yeahhh, walaupun mata ngantuk baru balik Twilight Saga: Eclipse Charity Screening @ GSC Pavilion, tetap nak hupdate2 nih... Nak bagi org jeles... Wahahhaa... <---jahat yer...
TP, E'in, Fyza, Wawa, Jely, Fara, Oman, Tim n Z (tukang amik pic)

Lihat, td amik guna iPhone, ni guna Phone-i, beza kan... :)

Sebelom nengok Jacob bogel, eh separuh bogel, kitorang g Low Yatt... Jalan2 cari cooler fan... Lihat kelebaran saya, sudah seperti susunan kotak di Low Yatt.. :))

Eh, skang da x banyak org jual CD...


Mood:~tdo tdo tdooo...~

Wednesday, July 7, 2010

Derita Luluh Tak Kesampaian...


Hiks... Tetiba terbaca artikel nih... Sila la ke site itu utk cerita lebey lanjut... Ai malu lah nak cerita... :)

mood:~hiyarghhh... terus google 'kaedah senaman yang kuat'~

Tuesday, July 6, 2010

What You Waiting For - Mizz Nina feat Colby O' Donis


Yesss... Suka lagu nih... Memula dengar cam lagu obersea... Tertanya2 siapa yang nyanyi yer??? Ghupa2 nya, Mizz Nina Teh Tarik Crew... Start kenal Mizz Nina pun pasal gusip dia ngan Noh Hujan... :)

Layan...





Nak download??? Nak lirik??? Sila lah KE SINI.... :)

mood:~Kuala la la Lumpur...~

Saturday, July 3, 2010

Filzah Senyum... :)

saya ni memang sukar nak senyum2...
maklomlah, mahal seh senyuman saya...
tapi, ari ni saya senyum...
mahal x senyuman saya..

http://www.emocutez.com

sayalah adik inchek jely ~ filzah

mood:~fenomena ini jarang berlaku...~

Happy Birthday Oman.... :)

http://www.emocutez.com

Happy Birthday to you...
Happy Birthday to you...
Happy Birthday to Othman...
Happy Birthday to you...


Yea... Smalam ke Fullhouse, Sunway Pyramid... Sambut bday oman... Maap, pic x de yer... Sebab nye inchek topek bawa DSLR beliau... So, camera phone ni x di layan selayaknye... Wahahaha.. Namun, sempat lah snap sekeping dua...

manyak munga kannnn.... :)

mood:~tq dini ajar camna nak guna icon2 cute itu...~

Friday, July 2, 2010

Roh Berbisik... Huwarghhh....

Baru je abis tgk cerita roh berbisik... Uhh, citer pe tuh??? Ghost Whisperer by Jennifer Love Hewit... Tiap kali abes je episod cite nih, pasti akan tersenyum2... Yelah, bila melihat akhirnya cik Melinda Gordon nih berjaya selesaikan masalah ngan roh2 yang tak tenang nih... Tapi betul ke ada menda2 camni, i mean in-reality???


~Inilah pic beliau yang paling innesen... Yang lain suma seksi2~

Herm... Agaknya pasal tu ada banyak hantu kan... Mesti kes2 ada benda yg x settle lagi... Tu yang ala2 tergantung di antara 2 alam <--- eh, cam bunyi muvie DrRozmiey-rambut-ala2-Justin-Bieber jer.... :) Ooo, sib baik x de gift cam cik Melinda tuh, kang x pasal2 ai kena terjah oleh puan2 ponti, and inchek2 penunggu... :p Uit, cobalah imejin camno nanti... Ai kena berhadapan dengan puan ponti...


~kan ai da kata, lebey kurang je Dr R ngan si bibir nih...~

~~~

Scene:
Ala2 dalam cerita Ghost Whisperer... Inchek Jely ternampak satu roh Puan Ponti...


Jely: Ye puan, kenapa puan tidak redha dan pergi je meninggalkan bumi...

Puan Ponti: Bukan pe nak... Akak da patbelas taun duk terhuyong hayang, terbang sana sini... Sib baik ko leh nampak akak... So akak nak mintak tolong nih...

Jely: Ye puan ponti, apa yang saya bleh tolong...

Puan Ponti: Sila lah beritau kat anak akak, yang akak lupa nak sidai spender akak dalam baldi tuh, suh dia sidaikan yer...

Jely: Baiklah akak... Pas ni, leh la akak tenang bersemadi <--- sambil tunjuk2 ke arah kubor...

Puan Ponti: Baiklah nakk..

Jely: Akak Ponti, kok ye berentilah cekik saya nih...

Puan Ponti: okokokkk... :p

~~~

mood:~okeh, entri yang sangat mengarut...~
pic:~gugelll...~