Thursday, July 15, 2010

Tersasul 8 bulan... :)

Ada sesaper dgr HotFM pagi nih... Chat pasal tersasul... Hiks... Mesti ramai yang pernah tersasul kan... Saje nak kongsi cerita pagi2 nih... Dulu kan ai pernah jd Floor Manager kat McD... So, opkos la banyak bernda yang tersasul2 nye... Nak2 masa tgh penat melayan customer... Krew pun slalu tersasul gaks... Meh ai cerita... (eh, x sure plak da cerita dalam blog ni ke blom...)

~~~

Cerita 1

Ni krew yang jaga kaunter punya kes nih... Masa ni da nak tutup dah... Kira masing2 da pancit ah... Tak larat weh... Tetiba ada customer masuk... Dia order lah makanan dia... Kitorang pun prepare la makanan dia... Dan di ketika itu, ada seorang customer baru masuk... Pregnant woman... Da sarat nih... Kitorang pun gussip2 seraya berkata "mesti akak ni mengidam nih... malam2 cenggini nak makan McD..." Hiks... Gussip2 gak, keje kena jalan... So, kitorang serahkan makanan customer yg datang td...

Krew: Encik, ini makanan nye yer, 1 set McValue Medium Big Mac ngan air coke...
Customer: Berapa reganye???
Krew: Owh, semuanya 10 ringgit 8 bulan...
Customer: Haaa, 8 bulan???
Krew:....

Kedengaran hilai tawa krew2 di belakang berdekah2... :D

~~~

Cerita 2:

Haaa, ini ai plak yang buat... Wahahahaha... Tulah, asik gelakkan org, kan da kena...

Jely: Itu je yang nak order?
Customer: Iye...
Jely: Tak nak tambah apa2 ke??? Sundae Cili ke Sundae Stroberi...
Customer: Eh, ada Sundae Cili ye skang...

Kesemua krew bergerak secara perlahan ke kitchen secara mengiring sambil gelak2 mengalir airmata... Huwaa... Maluuu...

~~~

Best woo keje kat McD dulu... Kalo ikutkan nak keje sehingga bila2... Tapi, disebabkan nak sambung study... Terpaksa la berenti koje... :) Rindu kat kwan2 lama kat store Bangi, KLIA... Rindu nak gila2 melalak tak tentu pasal... :D


Masa g kursus management... Basic Shift Management... <--- kantoi plak stokin x sama kaler ngan suar... :)

G dinner... Huwahhh, merah ye kaler ramboot... Woot wooottt... :)

...

...

...

...


Shrek... <--- eh, garet la pic ini... :D

mood:~terbau2 nugget baru masak... slrpppp...~

11 comments:

Boy said...

study apa skrg?

ardinihumaira said...

10 hinggit 8 bulan tuhhh.. wakakakaka gelak tak habis dni.. :D ngeeeeehhehe... nakal ye...

cik panadol said...

nak Shrek punye telinga tu!

tujuhhariseminggu said...

@boy: oil n gas... korek2 cari2 minyak... :p

tujuhhariseminggu said...

@dini: tula... ngompat2 customer lag... wahahaha... :)

tujuhhariseminggu said...

@panadol: da kena curik... :P

fanadz said...

LOL..hehehe.klakar u ni. :D
btw, mcD feveret i, spicy chicken mcdeluxe..:DD

tujuhhariseminggu said...

@fanadz: sedap2... nak nak kalo makan panas... :)

ardinihumaira said...

yeay.... dni mengumpat ally kat sini----> http://www.ardinihumaira.com/2010/07/cuba-lihat-apakah-perbezaannya.html

khalidahmacambaguss~O_o said...

hak..hak..hak...awak ni klaka la...memang kompem tersasul habis tu....

tujuhhariseminggu said...

@khady: wahhh sesedap tukar nama org jadi khady... :p tgh penat masa tuh... tu yg terkeluar sundae cili tuh... :p