Friday, December 10, 2010

Kopi dan TV

ada sesape tak bleh tdo...
tak pun..
nak stay up...
tapi mata da nak tutop...

silalah...
minom....

air televisyen
eh silap...
air kopi cap televisyen...
fes time tgk kopi cap tv...
adakah kopi itu berasa seperti tv???
tv lcd kah???
ataupun tv plasma???
^_^

mood:~esok ke pd... yehuuu...~

Thursday, December 9, 2010

KFC's Egg Tart - Sila MAKAN!!!!

kawan kawan
sila makan ini
sebab
ia sangat SEDAP!!!!



sekian...

mood:~shedappp..~
pic:~tq to google.com~

ZZzzzZZZzzZZZ

tik tik tik
vooohhhh vvvoohhhhh
ketap ketappp ketapppp

bunyi ujan waktu pagi
lazatnye suasana
jom tdo

mood:~sejookkkk...~

Sunday, December 5, 2010

Tahniah Muallaf, Tahniah Allahyarham Yasmin :D

tahniah tahniah... Allahyarham Yasmin Ahmad telah berjaya menggondol anugerah Pengarah Terbaik di Festival Filem Asia Pasifik ke 54 menerusi filem Mualaf... Wahhhh!!! hebat nih... ni fes time malaysia dapat membawa pulang anugerah nih... sebelum nih, hanya anugerah utk pelakon terbaik je... alaaa, yg cik puan ponti maya karin chunn tuh plus beberapa yang lain... tahniah... sila kelik sini utk berita lanjut...


tahniah... tak sempat nak tgk citer ni lagi... :)


hermmm, selain Muallaf, ada lagi filem lain yang jd wakil Malaysia... Magika, Lagenda Budak Setan, Pisau Cukur dan Cinta Ais Kacang... <--- eh, cinta ais kacang??? cam x pernah dgr ye... ironi kan... kat Festival Filem Malaysia baru2 nih, amboi kemain Magika sapu abess... siap jadi Filem Terbaekkk lagi tuh... camno??? rasa2 nya muallaf x de pencalonan kot...

huhhh, kelaasss kan juri2 kat mesia nih, dia nye expectation and evaluation lebih tinggi kalau banding ngan asia pasifik... iyolah, mesia buleh la katakan... x paham... kat negara sini, pencalonan pun tarak... tapi kat tempat org lain, siap dapat anugerah Pengarah Terbaik... apa2 je lah yer... kepada yang berkenaan, silalah malu tersipu2 bila mendengar berita ini... he3... kalo ai la jadi juri, da kemalu-maluan nih... hiks... :)

apa2 pun...

al-Fatihah utk allahyarham...
semoga rohnya tenang di sana...
amin...

mood:~....~
pic:~tq google.com~

Friday, December 3, 2010

ennaunsement...

eh...
kenapa ai ada pic...
Aishah - Janji Manismu...
pic kawen dia ke???
ke pic dia masa muda2...
muda2 da pakai tudung ye dia...
tak tau pun...



eh, x dela...
tu pic adik ai...
Dilla Mislan...
dia nak tunang ahad nih...
so...
ennaunsement...
attensyen plissss...

"sila jangan nak ngorat2 adik ai yer..."
<--- hu3, ko igt adik ko hot... :p

selamat bertunang
Dilla Mislan
dan
Sufi aka Chong Wei
-05-12-2010-

mood:~ada iras2 Aishah kan...~
mood lagiks:~ai yg makeup tuh... hu3..~

850k... Kaya!!!


eh...
saya bakal kaya...
menci la...
tiap2 minggu dapat ratus2 ribu...
pound tu...

nak beli prius cash la...
ada sesapa nak satu???

mood:~spam... spam... lempang sepam kang...~

cacing sit-up dan kereta ajaib!!!

kereta ajaib datang lagi!!!
<--- sila baca dgn nada iklan TORA...
hiks...

Last tuesday, I had a session for school holiday's tuition program... 1st class with my cutey-likey student... Std 2 + Std 3 soon to be student... So, as for 1st class, we had a nice and warming briefing session, just to kenal2 each other... I was asked them about their vacation during this school holiday... Tetiba..

"Teacher, saya x g cuti mana2, sebab kena denda.."
"Really, Y??? U ada buat salah ke???"
"A ah, one really big mistake..."
"What are u really did dear???"
"Saya x dpt nak g cuti sebab tahun depan saya masuk kelas nombor DUA..."
"..."

Uitttt, do that really necessary??? Tak dapat nak g cuti, sebab taun depan masuk kelas no 2... Baru darjah 3 tu... Sib baik, inchek Mislan tak wat camtu, kalo tak, tiap2 taun ai tak leh g cuti mana2... miahahhaa...

ok ok, back to the topic... kereta ajaib??? apa tuh... ohooo, at the end of class, i did decided to do some activities... kita main lukis2... so, i listed down several nouns, and they need to determine which were non-living things and living things as well... pastu, diorang kena lukis2 la... mari tgk lukisan mereka... :)

kereta ajaib!!!!
kereta beroda tiga... hu3...


dan... cuba teka... apakah ini???

itu cacing sit up...
<--- maap pic kabur, sebab ai tergelak2 masa snap pic... :)

mood:~silap ah, tak lukis cacing tu wat push up...~