Sunday, January 30, 2011

Christina Perri–Jar of Hearts

Christina Perri… Uittt… sapekah beliau??? adakah adik kepada christina aguilera… ataupun sepupu kepada katy pery… idok le… beliau la pelantun suara utk lagu jar of heart (who do u think u r)… pernah dgr???

haaaa, betapa bertuah nya christna perri nih… oleh kerana lagu dia telah digunakan utk rancangan “So You Think You Can Dance” on 30th June 2010, terus lagu nye menjadi rebutan… ribu riban terus cari pelantun lagu nih… dr seorang waitress terus dikenali seluruh dunia… wowww… 1st time dgr pun dr FlyFM… shedap… sila dengar…

ooo, nak baca lagi info sila ke LIFEisREALLYbeautiful… nak ke Perri’s offical wsite oun bleh… christinaperri.com

Christina Perri – Jar of Hearts

No I can’t take one more step towards you
Cause all that’s waiting is regret
And don’t you know I’m not your ghost anymore
You lost the love I loved the most

I learned to live half alive
And now you want me one more time

And who do you think you are
Running around leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You’re gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don’t come back for me
Who do you think you are

I hear you’re asking all around
If I am anywhere to be found
But I have grown too strong
To ever fall back in your arms

I learned to live half alive
And now you want me one more time

And who do you think you are
Running around leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You’re gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don’t come back for me
Who do you think you are

And it took so long just to feel alright
Remember how to put back the light in my eyes
I wish I would have missed the first time that we kissed
Cause you broke all your promises
And now you’re back
You don’t get to get me back

And who do you think you are
Running around leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You’re gonna catch a cold
From the ice inside your soul
Don’t come back for me
Don’t come back at all

And who do you think you are
Running around leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You’re gonna catch a cold
From the ice inside your soul
Don’t come back for me
Don’t come back at all

Who do you think you are
Who do you think you are
Who do you think you are

mood:~whoooo dooo u thinkkkk u rrrrr?????~

Petua–Elakkan Pening

pening… pening… pening…

apsal letli slalu pening??? mungkin terlalu malas… ataupun terlalu rajin… ataupun buat2 pening… pening2 sampai nak muntah… ngandung ke??? yaaa, tahniah yea… anda berjaya mengandung… MENGANDUNGi lemak dan air berlebihan…

google jap td… cari camna nak ilangkan pening… ketemu la petua2 nih… ada beberapa tips yang boleh digunakan… antaranya…

sambung-nyawa

1) Daun Sambung Nyawa

makan 1-2 helai… nak geget ke, nak kemam2 ke… tak tau la apa rasanya… mesti kelat2 cam ulam2 lain kan… ooo, nak dijadikan ulam masa makan nasi pun  bleh gak…

 

sawi

2) Daun Sawi

ambil 5-6 helai, giling2 dan tumbuk sehingga halus… tambah garam, sket… pastu lumur sambil gosok2 kat dahi ataupun pelipis…

 

herbal_kemangi

3) Daun Kemangi

ambil 50 helai… kunyah2 sampai lumat… dah agak2 sedap ditelan tuh, telan je daun2 tuh… terus minum segalas air hangat… perghhh… sudah terbayang2 kelazatannya….

 

kunci keta

4) Kunci Kereta

ambil segugus kunci kereta… rebus butang alarm, dan gigit sehingga lunyai.. eh, x laaa… ambil kunci kereta, g kat kereta… drive ke kedai berhampiran seraya membeli panadol sepapan dua… lagi afdal jika panadol fast kaler merah… telan lah ubat itu, insyaallah akan reda lah pening tuh…

tapi, apa2 pun… jgn lupa… bila kita diuji dengan sesuatu perkara, itu tandanya Dia masih ingati kita… bersyukurlah dengan apa yang ada… peace…

mood:~….~

Friday, January 28, 2011

selamat berhujung minggu

yea… weekend dtg lagi… kalo ari jumaat je… girang2 la sumanya… masing2 dah fikir nak wat pe masa weekend… so, have ur plan already??? jgn risau, inchek Jely akan bagi suggestion, nak wat pe weekend nih…

1) jalan-jalan di zoo… kat malaysia ni kan byk zoo… syok ooo leh g zoo… dpt tgk byk binatang… kalo g tepat pd waktu show… dpt tgk haiwan2 yang bijak buat aksi… pandaiii wooo ikan lelumba tepuk tangan… wott wwooottt sgt…

2) g tgk wayang… rasanya green hornet da kuar… x pun, g tgk khurafat skali lagi… kalo bleh, sila la book tiket awal2, supaya acara beratur berlingkar2 tidak mengganggu mood anda utk menonton wyg… ooo, sgt annoying yer kalo ada org terhegeh2 kat dpn kaunter, nak2 bila cite yg dia nak tgk da abis tiket… huhh…

3) call kawan2 lama… ajak jumpa… lepak2 sambil gelak2 kan diri sendiri tatkala zaman dolu2… “hahahhaa… igt tak ko jatuh moto masa nak g kelas stat dulu”… x pun “aku ingat lagi dowh, ko kantoi masa tiru quiz… hahahhhaha”… lagi sadis “hahhaa, ko ni sape, aku tak kenal pun bro….”… hiks… sonok weh, jumpa kwn2 lama, sambil2 tu, leh pass2 business card…

4) kalo terasa diri tu da macam lama x membaca, apa kata, g ke mph ke, borders ke… duk kat sana… lepak santai2… amik la baca sedas dua ke novel yg ada… sambil duk bersila kat tepi rak2 tu ke… jangan risau, ramai je yg wat camtu… tapi awas… sila jangan wat aktiviti ni di kedai2 buku kecil, nanti tuan punya kedai akan tunjuk secara selari denga jarinya ke arah tanda amaran “di larang membacha, sila bayar dahulu”…

5) ermm, ai nak wat pe ye weekend nih… kalo sempat nak zasssttt ke MusaKL… nak tgk atilia… kwn2.. yok…

atilia

mood:~selamat berhujung minggu….~

Sekadar di pinggir-pinggir je… :)

sejak tgk AJL hari tu… terkenang2 je lagu nih…

haaaaaa…. haaaaaaa….

mengenangkan keindahan bersamamu… huuuu <--- libas2 tangan….

tidakku sampai ke puncak sana… apalah daya bertahan cuma… di pinggiran… yang memilukan…

wuhuuuu… terbaekla kak fran… wewit… x sempat nak amik pic ngan akak… nampak akak cam nak cepat je masa post party tuh… Smile

mood:~terbayang2 nyanyi ngan orkestra tuan haji ramli…~

Thursday, January 27, 2011

Fruitland–buah comel… waweeeee…

smalam, terPAKSA membeli belah… iyolah, setelah pakaian dicopet sekali pemecah keta ari tuh… da smakin kurang pakaian… da lah memang x banyak baju yg ada… seluar pun dua helai je… kena copet plak… so, mari membeli belah di brands outlet… kat situ leh dpt t shirt tigahelailimapulohringgit je… seluar plak beliduaseratushinggit saje… berbaloi kan… saya memang bukan org yg branded2 nih, x mampu la katakan…
sebelum membeli belah, isi minyak dulu… dalam erti kata lain, janganlah shopping ketika perut kosong karna saiz perut anda tidaklah sekempis itu ketika waktu2 biasa… kot2 beli suar masa perut kosong, feeling2 perut kempis, beli la seluar satu saiz lebih kecil… lepas makan, try suar kat umah, kecewa kerana tidak mampu bergerak bebas dek kerana suar yang ketat itu… logik tak??? so, jangan membeli seluar ketika lapar… jom makan dulu…
fruitland emy
memula nak makan seekor ayam di IKEA… tapi x jadi, sebab ternampak kedai pinkcomelmanja.. kira kalo makan di sini, terasa amat manja dan sopan santun… jom makan di Fruitland… tq emy temankan ai berjalan2 semalam…
fruitland ally
there… so pinkish kan… kat belakang tu, ada sign artis… masa opening aritu kot… tulih kat situ Mandy… siapakah dia yer??? adakah Mandy Moore yang launch kedai nih… woww… amazing…
fruitland food
ambil set lunch… dry noodle kicap + sambal sotong… it comes with appetizer plus dessert… RM9.90… tambah lagi RM1.50 leh dpt ice lemon tea… tambah lagi RM3.90 dapat Mango Lolo… eh, bukan mangga Dr Lo Lo… sejenis snow ice berperisa mangga… slrppp… emy, oleh kerana da brunch, hanyalah memesan tauhu sumbat yang tak disumbat bersama sos cili thai… ooo… ada sapa2 pernah pesan kat mamak “the o ais limau panas… tak nak ais”… saya pernah… wink…
fruitland place
selain di Ikano, fruitland juga ada di cawangan di atas… keliklah pic utk gemukkan diri anda, eh bukan bukan… utk gemukkan pic di atas…
makan kat sini, sangat terasa pink… sangat la manja environment nyer… kaler2 feveret i… pink to purple… lagi best tgk nih…

fruitland worker
semua pekerja pakai baju pink… alololooorrrr… so cute…
mood:~nak makan rainbow lolo pas nih…~

Guru Gee–Words of wisdom–27th Jan 2011

gee

eh, silap plak… ni bukan Gure Gee… Ni kak Gee… hiks…

gurugee_picture

Its okay if u stroke a goat that under age

haaaa… cepat, salin2… stakat ni tak kuar lagi cue utk call for guru gee… slalunya, macam ptg2 je… x pe… jangan putus asa… teruskan mendengar Fly FM… kot2 ada rezeki ke…

mood:~nak join cam x bleh je… kelas sampai kul 10… hu3… gegeh…~

Wednesday, January 26, 2011

kita bakorrr je… kita bakorr!!!!

jeng jeng jeng… sila imejin lagu seram… lagu2 yang debar2… jeng jeng jenggggg… jeng jeng jejejejejjejejenjejejjejjeejejeeenggg… pssss…. bila nak start citer nih?? asik jeng jeng jeng je…. ok ok ok… camni ceritanya…. jeng jeng jeng <--- ek eleh, jeng jeng jeng lagiks…

pagi td… masuk je koridor, terbau asap… ala2 bau plastik hangit terbakar… woot woottt… sape yg main bakar2 di pagi yg hening nih… adakah bilik yg ai duduk terbakar, sebab letli nih, aircond rosak… nebes2 nebes2… abislah, x de tempat bergantung pas nih… terus bukak bilik… huhh, x de apa2… sib baik…

pastu, g ronggeng2 jap ofis, dgr sahut2 sore ada gussip… “ada bilik terbakar smalam”… haaaaa!!!! patotla ada bau2 plastik tebakar… ingatkan terbakar sket2… ghupa2nya….

fire aircond

haaaa, inilah puncanya kot… ari cond terbakar… sampai lunyai nih… nebes nebes…

\fire fail

abis kehitam-hitaman suma paper student… sib baik tak terbakar… huhhhh…

fire intro

bila ada tape merah putih tu, feeling2 CSI la… menambah keseraman kawasan kejadian… yang kuning tu apa??? haaaa, itulah alat pemadam api… eh, x laaa, itu kak dila yer… saksi pertama kejadian…

fire kerusi

huihhh, abis cair terbakar kerusi itu…

jadi, selalulah berhati2 yer… malang tidak berbau, namun kawasan kejadian selepas malang berlaku amat berbau… :)

mood:~uih, tgk bakar2 nih, makin nebes nak kena observe…~

Tuesday, January 25, 2011

cemburu!!!! tumbuk kang!!! :D

ini adalah cerita yang telah diceritakan oleh seorang pencerita yang kesian kepada orang di dalam cerita itu… uih, hahaha… dalam erti kata lain, kkitorang gussip2 pasal kawan kitorang satu lg… hiks… begini ceritanya…

kawan dia br je gaduh besar ngan bf dia, sebab g kuar makan ngan lelaki lain… bunyi cam jahat je kan kawan dia tuh… opp oppppp, bukan dating berdua… kawan dia tu makan dengan lelaki lain bertiga bersama kawan ai dan di kala lunch break di cafĂ© tempat keje dia… huhhh… takkan itu pun isu bebbb!!! makan ngan kwn seopis… what the totttooooottttt!!!

cemburu

ni yg nak tanya pendapat nih… perlukah sampai begitu sekali cemburu nye??? alorrrr, makan kwn seopis pun… yesss, memang la berlawanan jantina, tapi, open la bebb… takkan nak pikir bukan2… adoyaiii…

cemburu love

takkan ada sayang tanpa percaya pada kejujuran

haa, pernah dengar tak??? x pernah??? ai pun x pernah dgr… baru je reka2… hahhaa… jadi… kenapa perlu sayang, kalau tak percaya atas kejujuran masing2… dan… takkan boleh dibeli kepercayaan itu… ia hadir jika kita jujur seikhlasnya… tapi awas!!! sekali kepercayaan dikhianati, selamanya ia akan hilang… <---wowwww… sangat jiwang ye…

haaaa, udah2 tuh…. x mo la gaduh2 pasal menda2 kecik nih… percaya pada pasangan masing2, dan jangan lah amik kesempatan atas kepercayaan itu… kan kan kan… tapi kalo nak gaduh gak… gaduhla…

cemburu gaduh

I tumbuk kang!!!!!

mood:~huihhh….~

pic:~tq to gugel…~

Guru Gee – Words of wisdom–25th January 2010

gurugee_picture

tq: FlyFM

Your Lord. Be hopeful, look at the mountain and scream. If it screams back at you, there is no hope, you’re crazy

haaaa… cepat2… salin… kalo sesapa yang slalu dgr FlyFM… mesti tau pasal guru Gee nih… RM888 tu… wewitt sungguh amount itu… ai tak tau bila dia nye cue utk call.. but, if u suddenly listen goat mbbeekkkk sound, cepat2 call FlyFM… no nye???

03-77241144

tunggu cue yer… kalau dapat 888 tu, congratssss!!! 

mood:~tapi yg mula2 tu ‘Your Lord’, x sure la apa sebenarnya…~

Monday, January 24, 2011

Wowww!!! Pengurus berKAKI JANTAN!!!

wow!!! gossip hangat nih… pengurus kaki jantan??? ek eleh, lek aaaa, da dia laki, memang la mempunyai kaki seperti jantan… oooo, bukan camtu eh??? maksud kaki jantan, dia seorang yang suka mencari jantan…

gossip

sila baca SINI (credit to: HMETRO)

sapekah pengurus nih??? ala CAK ni pun, gtau je lah namanye… tidaklah saya tertanye2…

ada sesapa yang tahu??? ce citer ce citer….

mood:~tetiba jd joyah ni nape…. hiks….~

Sunday, January 23, 2011

Seoul Garden–Khurafat + Karok = Winkkkk

lama x gather ngan geng2 wewit vavoomm… masing2 bz… yg doktor jah nun kat jengka… yg sorang sibuk duk urus2 astro nye gaji… ada plak bz kat batang berjuntai… sorang lagi dok bz pose2 kat midval… yang ai plak buat2 bz walaupun x bz la sangat… akhirnya, dapat gak gather last weekend… Shafiq, Wawa, Ezwan, Daus n me…

acara pembukaan pastilah acara makan memakan… utk acara ini, jika berjaya mencari tempat makanan secara bufet, maka kita adalag juara!!!! terpusing2 di sekitar OU, akhirnya… Ke Seoul Garden la yer… Bufet lunch yang sedap… slrrprpppp…

outing food seoul

yeaaa itu dia… sesi kelahapan sedang berjalan… kat sini, silalah bergoreng2an sendiri… steamboat pun ada… dia punya beef black pepper, slrrrppp aaaaa… ditambah plak resepi asli milik kami berempat… siap tumis2 bawang putih lagi kat atas dapur tuh… pastu campur suma sos ada… huhhh… lazat…

outing ally ex1

Ezwan n me… wajah girang selepas memamah daging sekilo… muahahhaa…..

outing ika wawa

Wawa n Shafiq… yaaa, mereka sangat menggemari ice cream di sini… erm… sedap laaa makanan kat sini… sangat puas… harga??? RM 26.88++ per pax kot… plus RM 3.88 for free flow drink… haaa, kalo nak jimat…. datang 10 org, beli je lah one drink… kongsi2…. hiks… mari serang Seoul Garden

outing ally iqah hair

setelah makan, aktiviti menggunting rambut plak… asalnye, nak gunting bertiga… tapi x jadi… so, shafiq sorang je lah yg gunting… yg best nye… bila siap je gunting n hairdo, tuan punya rambut berkata…

“eh, apsal rambut baru ni cam rambut madam kwan je????”

outing old town

yea… perhatian semua pembaca!!! bila anda ingin menjangkau ke umur 3 dekad, anda akan dapat rasakan aktiviti berjalan2 di shopping mall seperti ber rock climbing umapamanya… letih… sementara menanti nak tgk Khurafat jam 6.45pm, terpaksa la kitorang lepak2 di kopitiam… hahhaa… makan lagi… lepak di OldTownCoffee… minom2 dan makan snow ice… sedap gak snow ice peanut…

Khurafat??? Best ke…???  5 bintang!!!! seram woooo…. walaupun da tgk kali kedua… tapi tetap jerit paling kuat skali… miahahhaa… silalah menonton Khurafat… Oooo.. ada sesapa duk umah sorang2??? silalah menonton Paranorma Act 2… selepas menontonnya, pasti anda akan ke 7eleven serta merta utk menampal iklan mencari housemate dgn segera…

Selepas nonton…. Karokkkk session… maap, daus… tiada pic, kerana sgt eksaited nyanyi2… Wahhh… lega rananya bila dpt nyanyi…

“haaaaa…. haaaa…. hati pedih…. hati sedih…. mengenangkan….”

mood:~minggu depan adalah minggu rajin di lab pula…~

Saturday, January 22, 2011

delicious @ jalan tun razak

yeahhh… entri makan2 lagi… terasa macam foodblog plak… hiks… janganlah bosan ye tuan2 puan2 sekalian… marilah bermakan makanan bersama ai…
kali ni, mari makan di delicious… slrpppp… delicious  @ jalan tun razak… an exclusive soothing ambient and tiffany blue color dominated restaurant… org kata memang signature delicious ni guna tiffany blue… pastu mesti ada hiasan2 sangkar burung… tak tau la, sebab x penah pegi delicious tempat lain… ho3…
delicious signage
masa ni g utk lunch… 1st time g utk supper… silalah order choc brownies plus walnut plus vanilla ice cream… adoyaiiii… walnut sangat penuh… plus melted choc syrup plus plak icy cold of vanilla ice cream… terbaikkk… minom plak ngan frosty lychee lime… uhuiiii…
oleh kerana kali ni masa lunch, makanan seharusnya berlambak2 dan bercelaru kiraan kalori… bukan apa, kalo feel2 nak makan salad for lunch, takot x sempat nak tunggu dinner, mulut da kunyah2 balik… hu3…
delicious foods
we had a generously big portion of nasi lemak, nasi kerabu and bolognese sphagetti… erm… ok la… so so… as we expected, mana leh lawan nasi lemak tepi2 jalan yang asli, but still, recommended…
delicious me fai topek
me, fai n topek… fai turun kl tuh… iyolah, sejak duk ganu nih… susah nak jumpa… bbm je la kte yer… teringat saat2 kat umah mu di ampang… ujung2 minggu mesti gather, then bermalas2an… ooo sejak mu x de, maka hilang la sorang geng karok… skang karok dlm keta je… hahhaa….
tapi, yang telah menambah keseronokan sehingga beronok-ronok selama beberapa hari ialah….

delicious nina
dapat amik pic ngan mizz nina wassup2…
mood:~tq to en edy sebab belanja yer… eh, nape x de pic en edy???~

miliki lah milikmu

hari ni, tetiba ai tersedar satu perkara… kita tak akan menghargai sesuatu itu selagi kita kehilangannya… betul tak… selama ni, x pernah nak menghargai apa yang ada…. bila da takde depan mata, barulah macam kucing ilang anak… contoh yang terjadi…

selalu anggap lappy ai satu menda yg x best sgt…. ye laaa… org lain guna windows7, I masih lagi guna xp… masih lagi gunakan microsoft offc 2003… gila lama… bila bw lappy, macam2… berat la, x besh la… kan best kalo ada yang lain… bila nak culik… hambik, terduduk… macam2 menda ilang… suma document, fail2, lagu2, video2 yang berwarna warni itu… baru nak nangis… sila padankan muka ai yer… even menda kecik, macam password website yang autosave, suma da x de… waaaa… x leh nak g sciencedirect lagi… <--- alasan x mo bc journal… hahhaa…

ilustrasi-laptop-hilang

pic:~en google…~

jadi, silalah hargai apa2 sahaja selagi ada… yesss, kita mungkin pandang remeh dan mudah perkara ini… tapi, kita tak tau bila kita akan kehilangan apa yang menjadi milik kita…

mood:~sayang sumaaa… xoxo…~

Friday, January 21, 2011

Restoran Raju @ Jalan Gasing

slrppppp… mari makan…. hahhaha…. makan je… patotla makin tembhammm…. kali ni meh makan atas daun pisang… haaaa… sangat klasik kan… terasa sungguh asli bila makan atas daun pisang nih… back to nature kan… hambik sorang satu daun pisang… eh, korang pernah guna daun pisang utk licinkan sterika tak??? cuba try iron daun pisang tuh… pasti licin permukaan iron tuh…

rajoo tp ally

haaaa, jangan gaduh2… TP n me… amik sorang satu… maap pic agak terparkinson seketika… tengah panggil mamak utk order… ooo… roti canai di sini sangat garing, sehingga perlu order 3 keping sekaligus… barulah terasa…

rajoo canai

kan I da ckp… tgk tuh… atas daun pisang yang sana tuh… 3 keping sekaligus… baekkk punya… yang ai punya sekeping jer <--- padahal 2 keping sudah masuk perut dulu…. yeaaaa… jika dimakan sambil dicuit2 peria goreng rangup… huhhhh… tambah plak ada tenggiri goreng… perghhh aaaaa… ooo, nak menambah lagi keberdosaan terhadap kiraan kalori yang memasuki badan, sila lah request kari ikan marbeles sebagai kuah cicahan roti canai anda… pasti… pasti lebih… pasti lebih gemuk dr biasa…

ooo… sapekah empunya daun pisang yang ada 3 keping roti canai itu????? ooo… x bleh, identiti dirahsiakan atas dasar persahabatan… malu katanya sebab makan 3 keping roti sekaligus… cuma boleh bg hint… dia pakai baju kuning, ada gajah warna pink di dada… baik kan I emy, x bgtau sape u… eh, terbagitau nama plak… sori emy… eh, tersebut skali lagi plak nama u… hahahhaa…

rajoo digital mall

lepas makan, singgah ke digital mall… nak cari ibu-jari-yang-boleh-memandu aka thumbdrive… ada plak festival, dapat beli barang2 murah dan amik pic bersama abg silverdust… eh, emy, terletak plak pic u kat sini… da suma org tau u yg makan roti canai sampai tiga… I x sengaja la terletak pic u yg berbaju kuning bergajah pink di dada itu… hiks…

ooo, ini alamat Restoran Raju

Jln Chantek 5/13
off Jalan Gasing
Petaling Jaya27 Jalan Chantek 5/13,
Off Jalan Gasing, 46000 Petaling Jaya
46000, Malaysia
03-7956-1361

mood:~nak cari gerai cendol paling zassstttttt!!!! di mana yer????~

Awas ko Pencopet!!! Perampok!!!

Haaaa… Sungguh la mencabar minggu ini… Pencopetan telah berlaku… haaaa… da lah mencopet, nak tampal2 plastik pulak… Smile with tongue out

pecah keta ling

Eh, x laaa… ni bukan pencopet nye…. inilah hero yang membantu kala diri dicopet… adesssss!!!! abis cermin keta dipecahkan… selamat lah bersemadi dua beg… huhhhhh…

Lappy, nota, kerja2 master (uih… cam banyak je yang da wat… ) lesap begitu sahaja… Ada alasan yang kukuh nak mintak extend nih… hiks… yang klaka nye, beg baju pun diambiknya… adohaiiii… nak wat pe la ngan spenda2 I tuh… tuala mandi pun dikebas… tapi yang pasti… perompak tu pasti lebih wangi dan segar dari biasa… lengkap satu set toiletries dia sapu… parfum carey butterly tu pun sempat sembur skali je… huhuuu….

kepada perampok itu… silalah terima dengan hati yang terbuka bahawa anda telah disumpah dengan kejinya oleh saya dan kawan2 saya… ai tgh nak cukupkan 40 org nih, supaya sumpahan itu lebih berkesan dan bermutu tinggi… hahahhahhaa… jahat tak ai… satu lagi, cukup2lah buat perkara yang sangat mazmummah nih… ingat… what comes around, goes around… jaga2…

perasaan saya selepas dirompak???

pecah keta viva

saya marah dalam keredhaan… sebab tu muka kat plastik tu ala2 marah, namun redha…. :p

mood:~silalah jangan lalai lagi yer….~

Thursday, January 20, 2011

Filzah yang cute… :)

Adehhh, tajuk tak menahan yer… Memuji adik sendiri… Hiks… Alaaa… Da memang cute… Tak sangka pula si budak kecik pandai pose2 dpn kamera… Dari mana lah dia dpt sifat2 nih <--- sambil angkat tangan sendiri tinggi2… Smile with tongue out

filzah all

Filzah versi ayu… Cuba pakai tudung umi… Smile

filzah all2

Haaaa, ni pose yang x menahan… geget2 jari sambil pandang ke belakang….. wuhhh…. sangat kalendar…. Smile

 

mood:~windu sama ini budak kecik….~

Thursday, January 13, 2011

2011 yang best... :)

wewiitt... sedar tak sedar, ari ni da 14 jan... uiittt, genap dua minggu di 2011... wah.. cepatnya... kang sat lagi da 2 bulan... sedar2 lagi 2 bulan je nak abis 2011... pastu masuk je 2012, bleh join group umur dekad seterusnya... waaaa... tua da yer... :p kena pantas nih... 2010 banyak noooo memainnye... taun nih kena lebih produktif, efektif ke arah transformasi 1 Malaysia <--- perghhh, bleh buat logo hari merdeka nih... :p

ok, last week, agak bz... ke sana sini... sibuk menyibuk di projek org lain... hehhehe... tak la buat keje sgt pun, tapi menempel sibuk... hihiksss... sonok dapat join projek yang vasss vass nih... leh blaja how to handle vvip, those tan sri, puan sri bagai... eh, diorang ni taklah sombong mana... sebab pernah la jumpa dato' datin nih... mak haihhhh, sombong melangit... protokol macam nak mengadap sultan... tapi, bila jumpa dengan yang ada tan sri, dato sri nih, huiihhh... sangatlah humble mereka yer... :p siapkan bahasakan mereka pakcik makcik je... kita plak segan.. :)

layan je la pic nih.. :)

wedding @ concorde hotel
Shah & Emy
<--- perghh, pengantin yang sangat cool...

ni hah, pelamin... uhhh, santek... lighting bagai... underwater's theme... simple yet sooooo exclusive... :)

haaa.. berangan jap... berusaha utk kelihatan gagah, namun kelihatan seperti kemalasan pula... :)

huiihhhh... geram dengan orkid itu.. terbayang2 kalau dapt culik sejambak, letak di kereta comel aii... uhhh, bahagianya... :)
oooo... this wedding proudly made by Flora Etc <--- alaa, yang wat Marion Caunter kawen ari tu... this wedding lead by Abg Khalid <--- tq, ajak i join skali... :p

pagi2 ke pasar chowkit... huhuhuu... ngeri terhadap penyiangan keli secara hidup masih lagi menguasai diri... hahhahaa.... :)

seterusnya bergerak ke stadium putra... tolong sibuk2 set up utk post party for AJL 25... tolong sibuk2 maksudnya, buat2 bz serta buat2 angkat bunga ke mana2 tanpa arah tujuan supaya kelihatan sangat sibuk... :p

oman, che di, aiii, along... yang lelain sibuk memamah burger sendu makcik gerai... konon2 feeling artis laaa bergaya bagai... hahaha...

theme: red + black... santeekkk... sangat berharap agar inchek Edi melelong chandelier itu... wahhh, berbling2 la umah i dengan chand itu... :p oooo... artis sangat lapar ye... mereka juga seperti kita... pabila dapat makanan, ilang lah sifat ayu-pose-smile-depan-camera... dapatlah terlanggar2 bahu artis... :p

ooo... baideweiii... those awesome red-black post-party venue is creatively made by Favorsby Eddy... :)

mari makan2... kat Flora Kafe... Own by Flora Etc... Nice... Nampak cam moden kan... wahh, mesti seram nak masuk... ribu riban nih... mesti makan chicken chop bagai... eh, idokle... the price so reasonable... menu pun tradisional bagai... nak makan ubi rebus, udang sanggul, mee bandung, pisang sira??? meh ke sini..

owhh, this kafe is located at Ampwalk... Kat mana Ampwalk??? Alaaa, dekat Jalan Ampang, near to Victoria Station... Meh singgah... slrrrpp...

begitulah tuan puan yer... kehidupan saya di hujung minggu lalu... letih tapi seronok... sangat seronok... dapat banyakkkk pengalaman... tq la sudi menjemput saya yang biasa2 nih... :) bila jumpa ramai org, jumpalah banyak ragamnya... buat kita terfikir, yang manusia semuanya tak sama... namun, ketaksamaan itu yang membawa kesempurnaan dalam hidup kita... renung2 kan lah, dan selamat beramal... <--- tetiba mod Prof Izi plak.. :p

mood:~inchek abah demam... moga2 cepatg sembuh... amin....~