Sunday, January 30, 2011

Petua–Elakkan Pening

pening… pening… pening…

apsal letli slalu pening??? mungkin terlalu malas… ataupun terlalu rajin… ataupun buat2 pening… pening2 sampai nak muntah… ngandung ke??? yaaa, tahniah yea… anda berjaya mengandung… MENGANDUNGi lemak dan air berlebihan…

google jap td… cari camna nak ilangkan pening… ketemu la petua2 nih… ada beberapa tips yang boleh digunakan… antaranya…

sambung-nyawa

1) Daun Sambung Nyawa

makan 1-2 helai… nak geget ke, nak kemam2 ke… tak tau la apa rasanya… mesti kelat2 cam ulam2 lain kan… ooo, nak dijadikan ulam masa makan nasi pun  bleh gak…

 

sawi

2) Daun Sawi

ambil 5-6 helai, giling2 dan tumbuk sehingga halus… tambah garam, sket… pastu lumur sambil gosok2 kat dahi ataupun pelipis…

 

herbal_kemangi

3) Daun Kemangi

ambil 50 helai… kunyah2 sampai lumat… dah agak2 sedap ditelan tuh, telan je daun2 tuh… terus minum segalas air hangat… perghhh… sudah terbayang2 kelazatannya….

 

kunci keta

4) Kunci Kereta

ambil segugus kunci kereta… rebus butang alarm, dan gigit sehingga lunyai.. eh, x laaa… ambil kunci kereta, g kat kereta… drive ke kedai berhampiran seraya membeli panadol sepapan dua… lagi afdal jika panadol fast kaler merah… telan lah ubat itu, insyaallah akan reda lah pening tuh…

tapi, apa2 pun… jgn lupa… bila kita diuji dengan sesuatu perkara, itu tandanya Dia masih ingati kita… bersyukurlah dengan apa yang ada… peace…

mood:~….~

1 comment:

cik panadol said...

panadol cepat melegakan sakit kepala!