Sunday, May 22, 2011

Mercedes-Benz ~ Kompressor

holooo…. woot woot… mari kita bercerita tentang kereta… watdehal??? ai nak cerita pasal keta??? kalo takat tau nak isi minyak je, x payah la en jely oitt.. ha3…

mesti ramai tau pasal keta merc kompressor… ai tahu sket2 la… sebab bila lalu kat area TTDI tu, nampak manyak lah keta2 mewah2 nih… bila nampak keta2 mewah2, mula berangan2 sehimgga terlanggar lampu merah di depan… hu3… ooo, ai selalu tersekat kat tgh2 jalan, bila lampu merah… paham x??? cuba imejin kalo lampu isyarat da merah, kita tersekat kat tgh2 area traffic light tu… nebes kan… *tp, emy – kejadian grandis…

tapi, ada satu pagi nih… di saat sedang ngantuk2… tetiba ternampak keta nih…

IMG01065-20110516-0908

sila klik utk mendebabkan pic…

haaa, ni yg ai x paham nih… KOMPRESSOR ke KORPMESSOR??? adehai??? baru kot… ha3….

ai suspect… mesti anak2 dia tercabutkan perkataan2 tu… takut kena marah… terus gam UHU balik… tu yg tunggang terbalik tuh… ha3…

mood:~kalo VIVA ai terbalik jd VAVI??? uih, mughalazah bunyinya…~

Friday, May 13, 2011

Bawal Power at Sunway Damansara

woot woottt… jom makan lagi… he3… nampaknya acara jalan-jalan cari karbohidrat ini sangat dipengaruhi oleh rancangan jalan-jalan cari makan kat tv3… last week nye show ada tunjuk pasal Bawal Power… yok serbuuu….

bawal power mix

tadaaaa… sampai pun… mencabar ye kawan2… googling sana sini… jumpa koordinat… letak kat GPS, sampai lah… namun, kalo ikut GPS, akan sampai ke food court makanan Cina… terus salahkan GPS… ha3… namun, jangan putus asa… kalo anda parking di tempat parking umum, pergi menuju ke tempat washing car, then terus lah berjalan sehingga ke food court makanan melayu…

bawal power

set bawal… RM 10… ada juga set ayam, set keli, set sotong… pilih… jangan tak pilih… all sets come with ulam, jeruk kicap bawang, sambal belacan and kari ikan… ikan dimasak kala itu juga… panas2 tuh… lagi best kalo makan guna tangan… dapat feel2 panas2 tuh… tapi, aritu tak guna tgn, sebab tak jumpa sinki… ha3…

bawal power pic

tgh2 makan, Bob muncul pula… terus snap2… eh, Emy, tangan kamu, korek2 apa tuh.. nakal la u… ha3…

ok, sila ke Bawal Power di food court Sunway Damansara, N03° 9.133' E101° 35.555 (culik dr Bawal Power Blog)… kalo x jumpa gak… cari Balai Polis Kota Damansara… food court ni betul2 bawah balai polis ini… senang kan.. ooo, sebarang update bleh la ke Bawal Power Page… klik like skang!!!!!…

ooo, di food court ni juga ada memacam makanan lagi… Arab’s food, western, goreng2an… sila2… jangan malu2… makan sehingga pengsan…

ooo, malam sebelum tu ada g ke Asia CafĂ© kat USJ… best gak… tapi, x sempat nak amik pic.. cuma sempat snap ni je…

asia cafe

haaa, tamak sgt… nak amik jus big katanya… amik…

mood:~makan itu best~

Tuesday, May 10, 2011

Max 24/7–*#(#%(#*%(#%! speechless…

kawan2… saya speechless… sebab x lama lagi kita ada MPOP… ala2 kPOP uols… ha3… eh, ai x berniat nak perlekehkan benda nih… tapi…

dpt material ni dr abg NARA… memula diorang announce yang diorang first ever K-Pop group kat msia… watdehel nak K-Pop2 nih… then diorang tukaq jd M-Pop stands for Malaysia Pop… Max 24-7 katanya… huihh…

tak tau la nak kata apa… tapi seriously… setelah melihat vid clip ini, terus gelak2 selama namharinammalam… seperti persembahan akhir tahun di majlis penyampaian hadiah cemerlang sekolah rendah sri langat… *sekolah saya dulu… he3…

pss… cuba view vid ni kat youtube, then tgk komen kat bwh tu…

“ade tak jenayah akta memalukan negara? sy nk wat police report skrg”

errr, saya nak report jugak la…

mood:~nak wat S-Pop pula… Selangor Pop~

Saturday, May 7, 2011

trip ke Bandung–finale

yeahhh, akhirnya… sampai juga episod terakhit trip ke Bdg nih… hehehhehe… asik tangguh2 je… itulah hasilnya… da patbelasbulan, baru nak hupdate… peace… nak baca yg lain… kelik sini

last kopek aritu, ternampak plak spider kangkang… hehehe.. sebenonye kat cihampelas… at last, we were decided to stay at cihampelas… so, 3 days stay kat Jalan Dago, and the last nite stay kat Cihampelas… weols stay kat Hotel Cihampelas 2… wokeh la… but not recommended… x bersih sgt… nak guna toilet pun ala2 scary…. 

tips: x yah la stay kat hotel nih… carik hotel lain… sekian…

bdg ciham aladdin

ni kedai aladdin… ermm, kalo stay kat sini best… sebab happening… ramai org… sebabnya byk kedai kat sini… kedai kecik, kedai beso… kat sini ada gak Cihampelas Square… kalo x silap… festaim rasa tutty fruity… he3…

bdg ciham shop

so, kalo stay kat sini, malam2 still lagi leh lepak2… kalo stay kat Dagi Guest House aritu, ptg da balik… malam kalo nak kuar susah sket… sebab jauh dr main roads… ooo, weols g urut2 refleksologi kaki, utk 1 jam kot, hanyalah RM 12… moorrrrr kannn…. mari2…

tips: kalo rajin, jengah2 lah ke semua kedai2 di Ciham nih…. pasti terjumpa barang2 yang best…

bdg ciham mode name

malam tu, ktorang g Rumah Mode.. haa, kat sini blogger Fanadz kata ternampak ai… tapi x sempat nak tegur… maap yer… bateri da kong masa tuh… x larat nak jalan2 sgt…. ha3… nanti kte jumpa lagi yer…

bdg ciham mode

pose letih, lenguh2… nampak tu… ai tembak2… sape yg shopping lama sgt, ai tembak.. ha3..

tips: benarlah kata org, kat Rumah Mode (disebut Mo-Dey) harganya agak mahal… jadi, kalo mau shopping2 di FO… shopping saja di Heritage, Jalan Riau… pasti berbaloi…

bdg paris

alang2 da ke Bdg… marilah melawati semua shopping mall yang ada… so, weols ke Paris Van Java… memula terbayang PVJ ni seperti FO2 lain…. ghupa2 nya shopping comples uols… berjalan2 di sini, samalah seperti berjalan2 di OU… sekian…

bdg teksi karok

haaa, inilah kemudahan karok di taksi… lihat… boleh nyanyi2… lalalallallaa….

tips: sila, mesti, kena amik teksi bermeter… samada bluebird o yg kaler merah tuh… kalo tak… masakkkk kena kenc….

bdg balik

tibalah masa utk pulang ke tanahair… standard ahh kelik2 pic di atas landasan… barulah nampak yang kte naik kapalterbang…. sungguh lah batak dan jakun yer.. hhahaha…

tips: hati2 melintas di lapangan terbang di sini, kerana tetoba ada kapal terbang kecik melintas…. seriau woooo… bayangkan, lagi sket je nak kono langgar ngan kapal terbang yg ada kipas tuh… woot wottt…

 

babai Bdg…

 

bdg babai

mood:~alhamdulillah, dpt juga peluang ke Bdg…~