Saturday, May 7, 2011

trip ke Bandung–finale

yeahhh, akhirnya… sampai juga episod terakhit trip ke Bdg nih… hehehhehe… asik tangguh2 je… itulah hasilnya… da patbelasbulan, baru nak hupdate… peace… nak baca yg lain… kelik sini

last kopek aritu, ternampak plak spider kangkang… hehehe.. sebenonye kat cihampelas… at last, we were decided to stay at cihampelas… so, 3 days stay kat Jalan Dago, and the last nite stay kat Cihampelas… weols stay kat Hotel Cihampelas 2… wokeh la… but not recommended… x bersih sgt… nak guna toilet pun ala2 scary…. 

tips: x yah la stay kat hotel nih… carik hotel lain… sekian…

bdg ciham aladdin

ni kedai aladdin… ermm, kalo stay kat sini best… sebab happening… ramai org… sebabnya byk kedai kat sini… kedai kecik, kedai beso… kat sini ada gak Cihampelas Square… kalo x silap… festaim rasa tutty fruity… he3…

bdg ciham shop

so, kalo stay kat sini, malam2 still lagi leh lepak2… kalo stay kat Dagi Guest House aritu, ptg da balik… malam kalo nak kuar susah sket… sebab jauh dr main roads… ooo, weols g urut2 refleksologi kaki, utk 1 jam kot, hanyalah RM 12… moorrrrr kannn…. mari2…

tips: kalo rajin, jengah2 lah ke semua kedai2 di Ciham nih…. pasti terjumpa barang2 yang best…

bdg ciham mode name

malam tu, ktorang g Rumah Mode.. haa, kat sini blogger Fanadz kata ternampak ai… tapi x sempat nak tegur… maap yer… bateri da kong masa tuh… x larat nak jalan2 sgt…. ha3… nanti kte jumpa lagi yer…

bdg ciham mode

pose letih, lenguh2… nampak tu… ai tembak2… sape yg shopping lama sgt, ai tembak.. ha3..

tips: benarlah kata org, kat Rumah Mode (disebut Mo-Dey) harganya agak mahal… jadi, kalo mau shopping2 di FO… shopping saja di Heritage, Jalan Riau… pasti berbaloi…

bdg paris

alang2 da ke Bdg… marilah melawati semua shopping mall yang ada… so, weols ke Paris Van Java… memula terbayang PVJ ni seperti FO2 lain…. ghupa2 nya shopping comples uols… berjalan2 di sini, samalah seperti berjalan2 di OU… sekian…

bdg teksi karok

haaa, inilah kemudahan karok di taksi… lihat… boleh nyanyi2… lalalallallaa….

tips: sila, mesti, kena amik teksi bermeter… samada bluebird o yg kaler merah tuh… kalo tak… masakkkk kena kenc….

bdg balik

tibalah masa utk pulang ke tanahair… standard ahh kelik2 pic di atas landasan… barulah nampak yang kte naik kapalterbang…. sungguh lah batak dan jakun yer.. hhahaha…

tips: hati2 melintas di lapangan terbang di sini, kerana tetoba ada kapal terbang kecik melintas…. seriau woooo… bayangkan, lagi sket je nak kono langgar ngan kapal terbang yg ada kipas tuh… woot wottt…

 

babai Bdg…

 

bdg babai

mood:~alhamdulillah, dpt juga peluang ke Bdg…~

4 comments:

Anonymous said...

Hi there! I simply wish to offer you a huge thumbs up for the excellent information you have right here on this post.
I'll be coming back to your blog for more soon.

Also visit my blog post: Pirater un Compte Facebook

Anonymous said...

Your style is really unique in comparison to other folks I've read stuff from. Thanks for posting when you have the opportunity, Guess I will just book mark this blog.

Also visit my website - Microsoft Office Gratuit

Anonymous said...

We're a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your web site offered us with valuable information to work on. You've done an impressive job and our whole community will be thankful
to you.

Feel free to surf to my website :: Psn Code Generator

Anonymous said...

electronic cigarette, buy electronic cigarette, electronic cigarette reviews, electronic cigarette, smokeless cigarettes, ecigs