Wednesday, July 27, 2011

Siti Nurhaliza–Falling in Love ~joget jom… ewahhh~

haaa, meh dengar lagu nih… Falling in Love by Tokti… rancak weh… leh wat lagu iringan senamanjogetgediksorangsorangdiumah… hewahhhh…

kalo sesapa yang pakai meksis… silalah guna caller ringtone Falling in Love… pasti ramai yang nak missed call kita, semata2 nak dgr lagu nih…

ketik *131*225746# dan kelik CALL

mudah kan… wah, kalo sesapa nak dgr lagu nih, tapi tenet lambat nak loading youtube… silalah miss called saya… sila sila sila… try gak ke www.sitidigital.com, tapi x leh plak… napa yer???

erm, kalo baca Metro Ahad, ada pasal tokti… siap ada pose baring2 lagi… album ni kerjasama dengan @adibkhalid… anak tiri tokti… *eh, janggal plak panggil anak tiri*… baguslah, sama2 kerjasama satu keluarga…

jenguk2 twitter aritu, Falling in Love no 1 eh kat HotFM nye carta… wah, baguslah… satu lagi, inchek @adibkhalid rajin balas tweet…

siti twitter

mood:~bila nak kuar album penuh nih???~

Tuesday, July 26, 2011

Majlis Perkahwinan #NohNina July 2011 pt 2

ok… nak cerita lagi pasal #NohNina’s wedding… entri terakhir dah tunjuk masa majlis akad nikah… serba hitamputihvintage… utk majlis resepsi seterusnya, diadakan di ShangriLa Hotel… 3rd July 2011… majlis resepsi ni khas utk tetamu VIP, kenalan rapat #NohNina… tema, serba keunguan… so manissss *sweet*…

NohNina 1

tadaaa, ini pelaminnya… cermin bapak besar… mempunyai maksud tersurat… ‘cantik kah kamu’.. he3… sambil bersanding, boleh tgk kecantikan diri sendiri… takpun, masa nak amik pic ngan pengantin, leh touch-up2 dolu… ha3… 1st time tgk pelamin camni… simple yet vavavommm… naiss… wery naisss….

NohNina 2

Favors by Eddy’s team… jiyeahhh *terbayang2 abg nas ketak plak*… kami suma mengkelabukan diri… menjadi usherette yang gigih pada malam itu… lihat boss kami ober… dia suh kita pakai baju kaler kelabu, dia sensorang kaler purple shining2… saje tau… hu3… suka ngan baju Nina malam tuh…. sopan… x dedah2 pun *terus duduk sopan santun*…

NohNina 7

lihat, inilah souvenir-gift utk malam itu… lihat hasil kerja tangan kami mengikat reben2 di kotak itu… sumpah tak bleh tgk reben lagi pas tu… hu3…

seterusnya, majlis resepsi khas utk media…  Double Tree by Hilton… 6th July 2011… tema: jepungeishasamuraihaiyahhhhh… Nikita, here I come *tetiba*

NohNina 8

wahhh, disambut dua pohon sakura bergantungan bola2 api… jepun kan… teringat kampung halaman *eh, lahir di Hiroshima rupanya*… ni baru kat depan… meh masuk ke dalam…

NohNina 9

inilah pelamin nya… x yah nak g jepun… feeling2 da kat jepun… dengan lantern sebesar alam… tema kaler: deep purple-maroon *eh, ye ke????* penat kitorang tebang pokok sakura kat jepun, dtg bawa sini… letih tau…

NohNina 3

Meh bergambar dengan #NohNina… aittt??? kenapa ada ninja2 nih???

NohNina 4

haaa, sebabnya, kami jadi ninja… haipppp… sangat ninja tak kami… saya rasa sangat gagah dan ganash… hiyarghhhhhhhhh… eh, ninja pun pakai hset??? he3…

NohNina 5

haaa, berani??? ai karate kang… tapi, baru nak ganas2… x jadi… sebab………………

NohNina 6

ternampak tokti… hu3… shuwett nye kami…

seperti biasa… entri ini, pic2 banyak diculik tanpa kebenaran dari Taufik n Favors by Eddy

mood:~meriah kawen, semoga bahagia ke anak cucu… amin…~

Monday, July 18, 2011

Majlis Perkahwinan #NohNina July 2011

alhamdulillah… selamat dah Noh dan Nina jadi pengantin… tanggal 1st July 2011 aritu… dengan dua kali lafaz, jadi pengantin dah mereka… untung Nina dpt kawen masa bday dia… bertuah… nanti nak kawen masa bday ai gak la… omaigod, da nak dekat 30hbOgos nih… nak kawen ngan sape??? hu3…

so, majlis kawen2 nih was planned by Favorsby Eddy in collaboration with Simply Flower… wuhooo, oleh kerna ai kenal2 owner Favorsby Eddy nih… maka, dpt lah melibatkan diri dlm majlis perkahwinan NohNina nih… suka… 

nina nikah 1

tadaaa… goodie bag for #NohNina akad nikah reception… masing2 dpt bunga telur vavavoom, n Fidani’s choc… nyumm nyummm chocolate nye… tema majlis nikah adalah ‘black-white-vintage’… majlis nikah diadakan di rumah ayahanda dan bonda Nina di Ampang… nebes masuk umah Tan Sri n Mak Engku nih… sopan sahaja tatasusila semasa membuat kerja… kikik2 pun ala2 sopan-formal-tutup2-mulut…

nina nikah 2

tadaaa… ini pelamin nikah… Made by Flora Etc… the same team yang buat pernikahan Marion Caunter ngan asben ensemnya… santek kan… putih berseri, dengan fresh flower n sentuhan bulu2 di tepi pelamin… nampak sexy bila pelamin ada bulu2… baru bleh geli2… ha3…

nina nikah 3

entrance’s deco… kena tulis nama yer… kang, feeling2 masuk umah org… salam sana salam sini… ghupa2nya salah umah… hheheheh… ‘majlis akad Nina & Noh”… ikut tema itamputihvintage itu… tgh terbayang2 kalo nama ai di situ…. hu3…

nina nikah 4

in dining area utk majlis akad malam tuh… buat kat atas swimming pool… alolorr… sweet sungguh… ditaburi kelopak mawar putih segar… uihh, kalo wat mandi bunga, confirm iras2 Nina lepas tuh… hu3… sangat gigih petik kelopak satu2 demi satu demi majlis nih… terus muka dam cam rose selama beberapa hari…

nina nikah 6

ini pula hantaran utk kedua2 pihak… 7 dibalas 7… yang mewah ...berkristal serta beremas bagai adalah hantaran Nina kepada Noh… ada playbook tuu… wooot wooottt… yang sweet manis kaler purple tu dr Noh kepada Nina… terselit2 pula iPad2 disitu… woot woot juga… hantaran2 nih juga by Favorsby Eddy

nina nikah 5

ini saat2 dikala pelafazan akad nikah… huhhh, berpeloh2 melihat inchek Noh menahan nebes nye… gila tak nebes… semua org tgk tuh… alhamdulillah, selamat sudah mereka…

nina nikah 8

sweet kan mereka… wajah pun iras2… org kata, kalo wajah suami isteri ada iras2, jodoh panjang… amin… semoga berkekalan sehingga ke anak cucu cicit… erm, agak2 nya kalo dapat baby apa nama yg sesuai??? I tau… kalo boy ‘Ahmad NiNoh” kalo girl plak “Siti NoNih”… comel kan… peace…

nina nikah 7i

inilah dia barisan mereka yg melecet2 tgn ikat reben… hu3… ada ramai lagi yg terlibat… cuma sempat snap yang ini je… gud job laaa… *apsal plak muka ai jadi cenggitu sekali…????

ok… mari perkenalkan mereka… dari kiri atas: Eta (Simply Flower), Edy (boss Favorsby Eddy), Che Di (mamahayamfavorsbyeddy). Duk di tgh2: Lala dan ibunya (alamak auntie, lupa nama lah). Duk dibawah: Nurul, ai, Taufik.

ooo, kalo dilihat pic2 dalam entri #NohNina’s wedd nih, adalah koleksi peribadi ai… sebab tu lah pic agak kabur… sebab ai guna kamera berihitam sajork… unless kalo x de watermark tujuhhariseminggu, pic2 suma diculik dr Favorsby Eddy n Dato’ Mohd Taufik-photographer Favorsby Eddy

mood:~suka tgk org kawen~