Monday, July 18, 2011

Majlis Perkahwinan #NohNina July 2011

alhamdulillah… selamat dah Noh dan Nina jadi pengantin… tanggal 1st July 2011 aritu… dengan dua kali lafaz, jadi pengantin dah mereka… untung Nina dpt kawen masa bday dia… bertuah… nanti nak kawen masa bday ai gak la… omaigod, da nak dekat 30hbOgos nih… nak kawen ngan sape??? hu3…

so, majlis kawen2 nih was planned by Favorsby Eddy in collaboration with Simply Flower… wuhooo, oleh kerna ai kenal2 owner Favorsby Eddy nih… maka, dpt lah melibatkan diri dlm majlis perkahwinan NohNina nih… suka… 

nina nikah 1

tadaaa… goodie bag for #NohNina akad nikah reception… masing2 dpt bunga telur vavavoom, n Fidani’s choc… nyumm nyummm chocolate nye… tema majlis nikah adalah ‘black-white-vintage’… majlis nikah diadakan di rumah ayahanda dan bonda Nina di Ampang… nebes masuk umah Tan Sri n Mak Engku nih… sopan sahaja tatasusila semasa membuat kerja… kikik2 pun ala2 sopan-formal-tutup2-mulut…

nina nikah 2

tadaaa… ini pelamin nikah… Made by Flora Etc… the same team yang buat pernikahan Marion Caunter ngan asben ensemnya… santek kan… putih berseri, dengan fresh flower n sentuhan bulu2 di tepi pelamin… nampak sexy bila pelamin ada bulu2… baru bleh geli2… ha3…

nina nikah 3

entrance’s deco… kena tulis nama yer… kang, feeling2 masuk umah org… salam sana salam sini… ghupa2nya salah umah… hheheheh… ‘majlis akad Nina & Noh”… ikut tema itamputihvintage itu… tgh terbayang2 kalo nama ai di situ…. hu3…

nina nikah 4

in dining area utk majlis akad malam tuh… buat kat atas swimming pool… alolorr… sweet sungguh… ditaburi kelopak mawar putih segar… uihh, kalo wat mandi bunga, confirm iras2 Nina lepas tuh… hu3… sangat gigih petik kelopak satu2 demi satu demi majlis nih… terus muka dam cam rose selama beberapa hari…

nina nikah 6

ini pula hantaran utk kedua2 pihak… 7 dibalas 7… yang mewah ...berkristal serta beremas bagai adalah hantaran Nina kepada Noh… ada playbook tuu… wooot wooottt… yang sweet manis kaler purple tu dr Noh kepada Nina… terselit2 pula iPad2 disitu… woot woot juga… hantaran2 nih juga by Favorsby Eddy

nina nikah 5

ini saat2 dikala pelafazan akad nikah… huhhh, berpeloh2 melihat inchek Noh menahan nebes nye… gila tak nebes… semua org tgk tuh… alhamdulillah, selamat sudah mereka…

nina nikah 8

sweet kan mereka… wajah pun iras2… org kata, kalo wajah suami isteri ada iras2, jodoh panjang… amin… semoga berkekalan sehingga ke anak cucu cicit… erm, agak2 nya kalo dapat baby apa nama yg sesuai??? I tau… kalo boy ‘Ahmad NiNoh” kalo girl plak “Siti NoNih”… comel kan… peace…

nina nikah 7i

inilah dia barisan mereka yg melecet2 tgn ikat reben… hu3… ada ramai lagi yg terlibat… cuma sempat snap yang ini je… gud job laaa… *apsal plak muka ai jadi cenggitu sekali…????

ok… mari perkenalkan mereka… dari kiri atas: Eta (Simply Flower), Edy (boss Favorsby Eddy), Che Di (mamahayamfavorsbyeddy). Duk di tgh2: Lala dan ibunya (alamak auntie, lupa nama lah). Duk dibawah: Nurul, ai, Taufik.

ooo, kalo dilihat pic2 dalam entri #NohNina’s wedd nih, adalah koleksi peribadi ai… sebab tu lah pic agak kabur… sebab ai guna kamera berihitam sajork… unless kalo x de watermark tujuhhariseminggu, pic2 suma diculik dr Favorsby Eddy n Dato’ Mohd Taufik-photographer Favorsby Eddy

mood:~suka tgk org kawen~

2 comments:

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Bg lolly, walau ia nampak simple tapi dekorasinya menarik :)

tujuhhariseminggu said...

yups... x sarat sgt... tp nampak mewah... :)