Friday, January 30, 2009

Weekend ini....

Erm..
To do list...
  • Temankan Wawa make-up kawannya tunang. Wah, ala2 mak andam nih.
  • Kemas umah... Erm, x jadilah... Next week baru kemas umah...
  • Baca Journal... Katanya....
  • Tidur...
  • Sleep...
  • Ngorok...
mood:~meh rehat-rehat.....~

Wednesday, January 28, 2009

Keh keh keh...

Tetiba nak cerita lawak petang-petang nih (walaupun tgh penin2 siapkan presentation tuk next week...)

Lawak 1
taken from hazril-taiko-must-die

Q:
Dalam banyak2 niat. Niat apa yang mungkin akan membawa kita ke arah kekayaan...????
tips: kaya kerna harta karun.
A:
"Niat insong matekaji semaringsing......"
Ehehehheee... Kena baca ikut nada yang betul... :D


Lawak 2
taken from saiful apek...

Q:
Kenapa Siti nyanyi tutup2 telinga???
Ala, time Siti tarik2 vokal mesti tutup2 telinga... Mengapa???
A:
Mestilah tutup telinga, kalau tutup mulut camna nak nyanyi...
Ehehehhehee...

mood:~chantek plak tgk jehan drag... :D

Chaiyo' Chaiyo'

Iyargh... Struggle time. Next week ada proposal defense for my Master programme. Aiyo, fenin. Klaka kan bunyi tajuknya. Proposal Defense. Sesi mempertahankan research proposal. Terbayang ala2 tentera. Si baju hijau, mempertahankan negara-nusa-dan-bangsa. Wah... So, kenalah bersungguh2. Kalo x, camna dan defense proposal ku. Chaiyo'


So, this is my research thing. Empty Fruit Bunch (EFB). Ala, tandan kelapa yang dah jadi hampas. What do i do? Erm, secret... My SV x kasi bgtau. Ntahler naper? Yang penting, lepas nih ku ngan EFB jadi kawan baik. Ehehheee.


UiTm dihatiku...

mood: ~berusahalah.....~

Luscious - Khabarkan


Luscious - Khabarkan

Ku
Khabarkan pada sang air
Cintaku basah di tengah hujan
Lemas di tengah lautan

Dan ku
Khabarkan pada sang angin
Hentikan pukulan ombak agar cintaku
Mampu berenang

Bawa cintaku ke sisir pantai
Biar cintaku ke darat dan abadi
Agar dapat mengejar cintanya
Khabarkan padanya

Bawa cintaku ke sisir pantai
Biar cintaku ke darat dan abadi
Agar dapat mengejar cintanya
Cintaku mahu kan dia

Khabar (khabar.. khabar) kan
Khabar (khabar.. khabar) kan
Hooo..

Khabarkan pada sang bulan
Cintaku hilang panduan
Hilang arah hampir rebah
Tak tahu ke mana berjalan

Khabarkan pada sang mentari
Terangkan jalan kau punya hati
Agar cintaku sampai kepadanya

Angin khabarkan cinta ini padanya...
Angin tolonglah cintaku mahukan dia...

mood:~versi spaQ2 lagi best... mendayu-dayu.. ahaiiii...

Friday, January 23, 2009

Akhirnya...

Akibat internet connection yang amat sangat slow minggu ni, susah ku nak update blog nih. Nak sign in pun xbleh, inikan nak upload gamba. Jangan haraplah. Namun di hari jumaat yang mulia ini, akhirnya... Dapat gak update.

Ha, cerita pertama. So, when it comes to new year, inilah masanya mengumpul 2009 planner. Tapi tahun ni x banyak plak. Ekonomi merundum kot. Tapi, cuba tgk unisel's year planner. Cantik kan. Tak pernah lagilah tgk planner yg begitu ceria, nak nak universiti's kan. This ceria-colorful-modern planner look ni design by art faculty student. Dekat belakang buku tu ada tulis namanya, lupa plak nak take note.:D Cayalah unisel. IUCTT??? Nan ado...

Next, last wednesday g tgk Maut kat cineleisure damansara(as usual lah, movie ticket for wed 6 hengget jer:D). Cuba tgk my attire. Jacket merah-baju hijau-jeans biru-kasut kuning. Meriah kan. Huaahahahaha. Apelah org pikir bila tgk ku. Dah boleh jadi carta warna. Traffic light pun bleh gak. Ehehhehee. Erm, cite Maut??? OK lah, tapi garapan yang agak longgar dan tidak kemas. Tapi, jalan cerita oklah.

Erm, this weekend shafiq pulang dan lepak2 kat umah ku. Wawa pun join gak, owh, daus gedik-cute as well. Lama x lepak2 n spend quality time wif my best-ever-n-ever clique. Sonoknyer. Nak wat per eh??? G zoo best x???

mood:~letih ah minggu nih... naper eh?~
: jijah, rajin2 ah g blog ku... :D



Tuesday, January 6, 2009

Jom Jalan Jalan - Cameron Highlands

On 25-26th Dec 2008, kitorang g jalan-jalan ke Cameron Highlands atau lebih tepat lagi di Tanahrata, Cameron Highlands. Best ah. Sejuk....

From left: Ezwan, ehem ehem, Azwa

Finally, this last-minute-changing-plan was truly-happening happen. Erm, kalau ikutkan nak g Spore (tapi kena wat international passport plekkk), pastu tukar g Melaka plak (x jadi plek atas sebab2 yang tak dapat dielakkan - anyway thanks lah DD kerna bersungguh2 utk menyambut kitorang). Last2 g Cameron (Ezwan dah lama x g ke sana). Sib baik sempat cari tempat tinggal. Kang Traveller's Lodge (perfect place for backpackers). Tapi, untuk selesa tu x de lah sangat. :D

Kang Traveller's Lodge
click here for Daniel's website

Cameron-teh. Ha, good pairing. Kalo sebut Cameron ada dua je menda org akan sebut teh ngan strawberry (eh, bunga pun kadang2 org sebut gak). So, utk melengkapkan lawatan kami ke sini, haruslah ke ladang teh. There are various of tea shop (Lipton, Cameron Valley), but we decided to visit Ladang Teh BOH di Sungei Palas (sebenarnya tersilap tanya orang, ehehhehee..).

So, dekat sini, ada macam2. Bleh tgk ladang teh, ada kedai menjual teh, melawat kilang pemprosesan teh pun boleh. Tapi x g lah. Sebabnya x cukup masa. Cuba tgk ladang teh dibelakang kami, bayangkan para pemetik teh terpaksa mendaki ladang yang atas sekali utk teh yang lebih segar. Sib baiklah ku x kerja kat sana, kalo tak x terpetiklah teh tu.

Sebelum g ladang teh, singgah strawberry park. Makan strawberry lah. Erm, makan strawberry ice cream. Vanilla flavoured ice cream-strawberry pink syrup-fresh strawberry. Uhuiiiiii... Pas tu singgah gak KEA farm. Tempat membeli belah sayur2an dan buah2an. Tak lupa juga bunga2an yang segar. Tapi harus diingatkan, pergi di waktu pagi yer. Kalo dah petang x banyak barang sangat.

Ehehhehe... Cam gergasi comel dah rasanya...

Edit, jangan tak edit. Erm, picture taken at Cameron Highland's Resort.

mood: ~ada falling-falling in luv gittew...~

Monday, January 5, 2009

2009 - New Year, New Life, New aLLy... :D

Salaaaammm... (wah, dah macam faisal AF6 eh AF5 kot...) Yerhaaaa, akhirnya datang juga 2009. Erm ada yang suka bila datang tahun baru, ada gak yang kureng suka bila sampai 2009 (makin tua katanya...) Apa2 pun, tahun baru bagi ku, leh mulakan idup baru. Lupakan yang lama, mulakan yang baru. Its good dapat start new things.

Resolution??? Azam??? Chehh, kalo masuk tahun baru jer. Ada je lah azam baru. Erm, same goes to me. Apa eh azam baru. Azam lama dah tertunai ker? Ya dan tidak. Tapi, azam utk ada blog sendiri dah tercapai (alhamdulillah... siap dah 100th post lagi). Azam untuk cinta - erkkk agak tak tercapai lah... Wahahaaaa...

So tahun ni, ada beberapa azam yang ingin dilaksanakan. Insya Allah, tercapailah hendaknya
  • Nak abihkan baca 5 English novel (tahun lepas 2 1/2)
  • Nak try join volunteer work (cam kat zoo ker, umah anak yatim ker). So, for the beginning, ku dah submit borang utk volunteer work kat zoo Negara tadi. :D
  • Erm, yang lain next week leh.... ehehhehheee
Hopefully, dapatlah wat suma tuh. X saba plak rengse. Erm, sebelum tu, banyak gambar x upload lagi nih. Gamba g cameron highlands, central market, ish banyak lagi lah. Tunggu yer (patutnya dah leh upload, x bw pendrive lah plekkkkk)

SELAMAT TAHUN BARU SEMUA

mood: ~2009... ~