Tuesday, January 6, 2009

Jom Jalan Jalan - Cameron Highlands

On 25-26th Dec 2008, kitorang g jalan-jalan ke Cameron Highlands atau lebih tepat lagi di Tanahrata, Cameron Highlands. Best ah. Sejuk....

From left: Ezwan, ehem ehem, Azwa

Finally, this last-minute-changing-plan was truly-happening happen. Erm, kalau ikutkan nak g Spore (tapi kena wat international passport plekkk), pastu tukar g Melaka plak (x jadi plek atas sebab2 yang tak dapat dielakkan - anyway thanks lah DD kerna bersungguh2 utk menyambut kitorang). Last2 g Cameron (Ezwan dah lama x g ke sana). Sib baik sempat cari tempat tinggal. Kang Traveller's Lodge (perfect place for backpackers). Tapi, untuk selesa tu x de lah sangat. :D

Kang Traveller's Lodge
click here for Daniel's website

Cameron-teh. Ha, good pairing. Kalo sebut Cameron ada dua je menda org akan sebut teh ngan strawberry (eh, bunga pun kadang2 org sebut gak). So, utk melengkapkan lawatan kami ke sini, haruslah ke ladang teh. There are various of tea shop (Lipton, Cameron Valley), but we decided to visit Ladang Teh BOH di Sungei Palas (sebenarnya tersilap tanya orang, ehehhehee..).

So, dekat sini, ada macam2. Bleh tgk ladang teh, ada kedai menjual teh, melawat kilang pemprosesan teh pun boleh. Tapi x g lah. Sebabnya x cukup masa. Cuba tgk ladang teh dibelakang kami, bayangkan para pemetik teh terpaksa mendaki ladang yang atas sekali utk teh yang lebih segar. Sib baiklah ku x kerja kat sana, kalo tak x terpetiklah teh tu.

Sebelum g ladang teh, singgah strawberry park. Makan strawberry lah. Erm, makan strawberry ice cream. Vanilla flavoured ice cream-strawberry pink syrup-fresh strawberry. Uhuiiiiii... Pas tu singgah gak KEA farm. Tempat membeli belah sayur2an dan buah2an. Tak lupa juga bunga2an yang segar. Tapi harus diingatkan, pergi di waktu pagi yer. Kalo dah petang x banyak barang sangat.

Ehehhehe... Cam gergasi comel dah rasanya...

Edit, jangan tak edit. Erm, picture taken at Cameron Highland's Resort.

mood: ~ada falling-falling in luv gittew...~

8 comments:

Pinky Angel said...

uuUuuu.. best nye gi cameron! last time g sana masa darjah 5. hehehe..

tujuhhariseminggu said...

pinky kinky.... ehehhehee...
jum g jalan2 ke sana..
bawa teddy mung... lps bersalin lah tapi..
:D

Ezwan said...

sapa yang feeling2 ittew?hehehhehehe...adakah?....nak pi lagi!..nak pi lagi!!...nak duk sana!...opss....hehehehehehe

tujuhhariseminggu said...

wah...
tuan tanah falling-in-love-with-cameron's dah bersuara..
:D :D ;)

zach said...

shyt!!! tak ajak!!! sombong sgt la...

tujuhhariseminggu said...

mak aih..
zach..
last-minute plan lah..
:D sorry meh...

jij said...

hi ally haha gue interframe la plk kt blog mung hehehe konyer idea nk jd volunteer zoo tu cam menarik je gue pun terhingin jugak

tujuhhariseminggu said...

jij, gue tgh cari borang nyer. Yang gue antor ke sana aritu, salah borang lorrr... ehheheee...