Wednesday, December 17, 2008

Again, this is tujuhhariseminggu's stat for July 08 - 16 Dec 08. Oklah kot. Tengok2 cam makin berkurang pun ada. Tapi at least adalah org jenguk blog ni kan. Seperti anda semua. Tq tq tq...

For this time, ada penambahan sikit. Which is, by using statcounter, we will know how many people from around the world are visiting our website. Is it cool isnt?

Tadaaaa, erkkk.. Panama pun ada eh?

mood: ~ntah2 typing error @ tertekan url yg salah kot.. Ehehheheee..~

Monday, December 15, 2008

Meh Gelak Ketawa - Ehehehhe...

Erm... Hari tu, masa g Sabah, kan ada singgah kat Kundasang War Memorial Park. Cantik tempat tu. Masa tgh jalan2 kat dalam tu, ternampak plak dua papan tanda arahan yang klaka nih.

Memang selalu kan tgk papan anda nih. To avoid vandalisme. Bagus, tapi line terakhir tu. "Ada T.V". TV berapa eh? TV3? RTM 1, 2? nTV 7... Ehehehhee. So, kira ala2 papan tanda ni membawa maksud "Jangan menconteng tugu, ada orang sedang menonton TV"

Rintihan para rumput kepada manusia. Tolong.... tolong. Camna lah agaknya rumput mintak tolong. Scary eh.... So, jangan pijak rumput yer, nanti mereka mati. Tapi, kalo papan tanda ni diletakkan kat padang sekolah, camna eh. Payahlah cikgu Pendidikan Jasmani Kesihatan. Yelah nak main bola kat ner? (tapi, best gak x yah main bola.... :D)

mood: ~hik hik hikkkkk...~

Ice Blended...???

Uihhh... Oink oink oink (uih.. da macam bunyi per.. :D). Signal alarm of emotion disorder. Ice blended??? Apa kene mengena ngan emotion disorder. Pernah buat ice blended tak. Kita campur jer bahan2 yang ada. Buah, ais, additional flavor. Macam2 ada, pastu treeettttttttttttt (bunyi blender lah...) Ha, camtulah dalam kepala ku skang. Macam2 ada. Marah, suka, pening, serabut, berangan-suka-org-tapi-org-tak-suka-pun, Master's class registration yang tetiba. Aduihhh, pening jap.

1-2 weeks previously nih memang macam2 berlaku. Mula ngan lab ku. Ingatkan nak wat penuh semangat jati dan penuh wibawa, lab assistant cuti plak. Tu lah, ku yang senget, tak mintak kunci lab awal2. Padan muka ku. Pastu, exam week student plak. Mak aih, 4 paper ku serentak exam (erm.. tak serentak pun, selang seminggu...) Tanda paper lagi, jaga exam lagi. Aduih.

Tapi, semangat ku datang kembali (sambil nyanyi lagu mentera semerah padi... MENTERA!!!!! SEMERAH PADI!!!!! YE YEAHHH!!!!) Yeargh, wake up ally. Jangan peduli kalo org tak suka kat kita pun (errr.. sedih gaklah berangan sorang2...), ala... sorang tak suka, ada ramai lagi yg suka (wahh, statement berani... larikkkkkkkkk). Chaiyoooooo'

mood:~anakkkkoooooooo~


Tuesday, December 2, 2008

100th Post: Akhirnya

Alhamdulillah... Akhirnya dah sampai ke post yang ke 100. Yes. Tercapai gak azam ku utk tahun nih. Thanx for those yang slalu ke sini (Walaupun ada yang kena paksa kan... huahahahahahha). So, utk post yang ke 100 nih ku nak letak gambar ini.

Elizabeth Sati Ambie

Sape nih??? Clerk school ku. Ehehehheee... Minah yang slalu kena wat keje ku. Ye lah, konon2 bz kan. :D Tq Elizabeth-APA TUUUUUUUUUU...

mood: ~meh kejar utk post yang ke 200 plak...~

Monday, December 1, 2008

Nak KAKIGORI free...???

Kakigori??? Kaki Gorilla ker???

Yes, this is a yummy-icy kakigori. Kenapa tetiba nak makan kakgori ni eh? Tadaaa, sebab ianya free. FYI, if u purchased at least 4 movie ticket at Cineleisure Damansara Cineplex, u'll get one voucher of kakigori for FOC. So, last saturday g tgk Twilight (sib baik berempat), dapatlah makan kakigori ini.

So, u can redeemed ur voucher kat Midori Restaurant. Di bawah wayang itu. Yang best nyer, no purchase are needed. Bleh redeem kakigori tanpa beli apa2 yang lain. Best. So, after show, we decided to have a free dessert. Nyam nyam nyam.

Zul, Kebab n Fai. Ehehhee, untuk 4 org, cam tak cukup lah kakigori itu. Ada banyak perisa, weols amik strawberry+milk flavor. Erm, sedap lah gak. Aiskrim tu cam homemade nyer lah. Manis2 buah. Siap dapat extra sirap. TQ Midori (errr, cineplex as well).

mood: ~sedap nye eskrem....~

Meh Tonton Nonton

Erm, dalam dua minggu ni, ku telah menonton 4 movie. Kat Cineleisure Damansara. Chewahh, mementang dah pindah Damansara Damai, dekatlah ngan tempat ni.

1st movie tgk kat sini. Kelakar weh. Tak start lagi pun, ku dah start gelak. :D

Tadaaa, tgk gak 007 nih. Setelah puas memaksa ezwan, akhirnya. Tgk ari rabu. Murah sket. RM6. Normal price RM10-11. Uih, cerita nih penuh ngan scene2 tensi (tension yang telah dibahasa melayukan...) Tapi aksi superb beb. Cool gila mamat nih.

Seterusnya Selamay Pagi Cinta. Poster x der lah plak. So letaklah gamba Que ngan Amani (credit to Budiey.com). Eh, Que ada masa convocation IUCTT ari tu. Adiknya rupa2nya belaja kat IUCTT. Baru ku tahu.

Ha, dalam banyak2 filem, ni yang paling ku suka. Paling sangat amat tersuka. Unpredictable film. Ingatkan cam ala2 Quarantine. Penuh aksi dan scene tensi. Rupanya, so sweeetttttt. Jatuh chenta ngan pontianak sekejap. Best. Tgklah ye cerita ini yer. Romantic+comedy+seremmmm.

mood: ~erm... nak tgk antoo fighter x????~

Foosball

Foosball??? Ha, ku 1st time dengar nih. Apa kah dia? Adakah ala2 football???

Ha, inilah dia. Game called foosball. Cam main bola gak. Slalu nampak kat tempat hiburan yang kita suka berlibur. So, ari tu (sementara tunggu show Selamat Pagi Cinta bermula), ku ngan ezwan pun choba lah game nih. Takut gak nak main. Yelah, main bola pun x reti. Inikan nak main menda nih.

Ezwan dengan gaya selambanya (ehehhee, gambar ini ditangkap selepas bermain...) Best gak. Berpeluh jap lah. Walaupun nampak cam ala2 senang, berpeluh+adrenalin mengalir kencang gak lah.

Iyargh... Murah gak lah main nih. RM 2 sekali main (9 balls provided). Ku menang 5-4. Ehehehe. Mehlah ke Cineleisure Damansara, bersebelahan The Curve ittew. Beriya2 x diriku bermain. Errr, nampak x bola kat mana???

mood: ~best gak lelepak kat sini...~

Kyle XY - Matt Dallas

Kyle XY Season 2 dah start kat TV3. Rasanya dah tiga episod kot. Eh, empat kot. Best. For this season, dia sempat jumpa Bryan, his creator. Tapi sekejap je lah. So, skang Kyle tgh develop his own abilty. Sebabnya, dia sendiri tak tahu yang dia boleh wat apa. Manalah tahu bleh fire2 org cam ultraman ker.

credit to: www.unificationfrance.com
Cute kan... :D

credit to: www.celebrific.com

Ha, mamat ni hanyalah orang biasa cam kita2 jugak. Cuma dia ensem sket. :D Jangan lupa saksikan Kyle XY setiap Ahad jam 11.00 pm di TV3.

mood: ~lallalallallaaaaa....~