Tuesday, February 25, 2014

Boss, u mau laki-laki sama laki-laki kah???

Assalamualaikum semua. Sihat? Camna 2014 setakat ini? Bergumbira? Sudah beranak pinak? Sudah semakin maju? Ai di sini seperti biasa. Alhamdulillah. Cerita kali ini berlaku minggu lepas. Fuhh, sungguh berpeluh2 ai seketika ketika di aju soalan begitu. Dimanakah? Bagaimanakah?

Bila pindah memindah berlaku, maka banyaklah benda2 nak dibelinya. Rumah sewa kali ni, nampaknya tiada piring2 astro yang akan digunakan. Maka, pasrahlah menonton rancangan percuma yang sungguh berkualiti di Malaysia ini. Tenyeh2 ariel dalaman yang macam telinga tikus tuh, dapatlah satu channel yang tak dapat dipastikan channel apa kerna terlalu kelam dan begitu bergelora.

Tetiba ternampak ada internal ariel nye port. Ini sudah bagus. Sementara menanti encik Astro menjenguk rumah, marilah kita menggunakan internal ariel ni. Kot2 boleh ke. Boleh lah menonton tv Al Hijrah dengan tenangnya. Mari ke kedai elektronik. Mari.

Sampai kedai, disambut dengan mesera oleh uncle comel dengan pematri timah di tangan. Risau plak ai, kot2 dipatri nya muka gebu nih, habis, tak pasal2 boleh mengalirkan arus secara efektif. So, g lah tanya pasal ariel connector tu.

“Hi, what can i help u?

“Ankel, ada jual itu ariel cable?”

“Ooo, boleh ckp Melayu, I ingatkan u filipino”
What??? Adakah wajah ai seperti Jericho Resoles atau lebih kepada maid dari filipino itu???

“Ankel, ada tak jual ariel connector?”

“Haaa, apa tu??? Could you explain further, I dont get it” woww, very the English uols.

“Camni ankel, ai nak cucuk internal ariel connection, dari tv ke dinding tu”

“Oooh, now i understand. U nak laki-laki sama laki-laki ke? Or perempuan sama laki-laki?”

Haaa, adakah benar ini adalah kedai elektronik? Atau kedai menjual CD secara haram, di mana anda boleh dapatkan stok2 CD yang begitu mengujakan namun harommmm???

“U mau mana satu?? Tell me, just tell me. Please, please please, kamu jangan marah…” Eh…

“Laki-laki sama laki-laki, apa tu uncle??? Adakah uncle cuba mengapa2kan ai??? Help help help”

“Dey!!!!!!”

ariel
Oooo, ghupa2 nya, ni cable laki-laki, cable pompuan. Kalau yang laki-laki tu belah kanan, ala2 sembul-sembulan tu. Kalau yang pompuan, belah kiri, ala2 terdapat lubang gitu. Tak semua kadang2 kena guna dua2 laki-laki, kadang dua2 pompuan, dan ada juga kes laki-laki sama pompuan. Dalam kes umah ai, laki-laki sama pompuan. Owhhh, now i know.

“TQ uncle, psss, xde diskaun ke? Raya cina kan baru je abih. Kan kan kan?”

“Lima belat ringgit, i bagi u empatbelashenggetlimaposen”

Jadi sebelum membeli ariel cable, sila pastikan kecenderungan tv dan connector itu adalah laki-laki sama laki-laki atau sebagainya. Sesungguhnya, citarasa itu pelbagai. Eh…

mood:~beli ariel pun kecoh, poodahhhh~