Monday, November 21, 2011

Diet bersama Kevin Zahri–Diet Coke

assalamualaikum semua… tetiba rasa girang di pagi isnin nih… ntah nape??? hu3… ok ok… suka minum coke??? minuman bergas??? yeaaa, x baik minum air gas ni banyak2… banyak gula katanya…

namun, sape2 yang concern about calorie counting nih… meh cuba Diet Coke… ai baru je sibuk2 nak kira kalori yang diambil… yelah, kekonon nak diet… so, bila baca Kevin Zahri’s book, pasal how to lose 5kg in 5 weeks, adalah cara2 nak lose weight…

kevin 5kg5week

salah satu cara nak diet, kita cut lah kalori yang diambil… so, sesapa yang suka minum air gas tuh, setiap tin selalunya mengandungi 150 kalori… banyakkan??? jadi nak kurangkan silah minum Diet Coke… kalau check kalori, zero ‘0’… haaa, tgk byk dpt jimatkan???

menjadi tanda tanya jugak, kenapa kalori Diet Coke zero??? so, korek2 dlm buku Kevin Zahri tu, rupa2nya Diet Coke tu gunakan ‘artificial sugar – 0 calorie’… haaa, memang rasanya pelik sket, tp lama2 kita akan biasa… so, sesapa nak turunkan berat badan, tapi teringin bebeno nak minum minuman berkarbonat, meh le minum Diet Coke nih… at least leh lah ilangkan rasa teringin dan mengidam tuh…

sape2, nak g beli buku tuh, ebook je… meh klik sini, ada banyak tips… nanti ai kongsi2kan yer… kongsi yer sama2… tapi, ai x ikut sgt… he3… cuma tips yang best2 je ai ikot…

coke blog

soalan: bagaimanakah mahu berjalan kaki SEMASA waktu makan tengah hari??? berjalan semasa makankah??? hiks…

mood:~baca tips rajin, kongsi tips pun rajin, tapi nak buat tips tuh, malas… he3…~

No comments: