Saturday, October 16, 2010

MOHD CHAN - Halal Chinese Cuisine

ok... lama da x g makan2... akhirnya sempat la g merewang2 makan... g survey2 kat KJ... ingatkan nak makan kat Fendi Ikan bakar... Sape yg duk KJ mesti tau kedai nih... Slrppp wooo ikan bakar kat sana... tapi, masa mengesot dr tempat parking ke Fendi, ternampak plak kedai makanan ala2 cina... ai memang suka chinese food nih... tapi, susah la nak dpt yang halal dan murr... tapi bila tgk kedai nih, cam besh je... serbuu... Fendi, lain kali ai singah yer...

Restoran Makanan Cina Muslim - Mohd Chan Abdullah... haaa, ada pernah jumpa kedai makan guna nama penuh... hu3... 1st time jumpa kedai nih... tak tau pun inchek Chan ada kedai makan... mari kita cuba...

hari tu ai makan Wantan Mee... da kata makan kedai makanan cina, kita kenalah pilih makanan yang paling cina... hu3... sedap... slrppp... sangat cina rasanya... ai like... like 10x... my fren chose Nasi goreng Seafood... huhh, udang sangat besau yer... maap, x sempat nak snap pic, sebab air liuh da terleleh2... ai order gak Taufu Claypot... slrppp... terbaik... sangat best kuahnye... sampai rebut2 nak abiskan kuah... ha3....

kat sini ada minumam faveret, ribena laici... haaa, 1st time dgr... hu3... suma nak ditambah laici.... pasni ai nak wat coffee laici plak... ada tak yang berani nak cuba... so, kalo sesape nak g serbu Chan nih, dialu2kan... sangat best... harga pun ok... x la mahal sgt... pas ni nak cuba dim sum plak... tgk ari tu cam shedap... instead kat KJ, kat Bukit Beruntung pun ada... kat Taman Melawati, Wangsa Maju pun ado... eh, kat Bangi pun ada... apsal ai x perasan nih...


apa2 pun, g jelah website Chan nih... meh ramai2 serbu Chan... berbaloi2... :)

mood:~pasni nak bukak Mohd Fazdly Mislan - Restoran Makanan Jawa~

4 comments:

che fara a.k.a fanadz said...

owh,bangi ade ek?katne ek? bole la pegi..dekat sangat tuh. :D

che fara a.k.a fanadz said...

eh.tau dah katne..baru tengok map.hehe.tetibe tersemangat lak.

ardinihumaira said...

sedapnya..
nanti boleh belanja dni. hiksss

mizzura said...

wow..menarik ni...memang suka cari chinese food..