Saturday, June 19, 2010

Taman Riang Ria di Giant.... :

Rasa2 nye la kan... Blog ni da macam jadi blog jalan2... Hiks... Post asik pasal jalan2 di mana2... Nampak sangat tak tau nak ngomel apa kan... So, g jalan2, amik pic sana sini, tempek kat blog, da jadi post... Lantakla... Yang penting hepi... :)

So, bila nak sampai weekend je, mula lah dapat call dr rakan bersekutu... "Haloo, uols, weekend g mana2 ke???"... Tak pun, "Weekend ni apa plan uols???"... Hiks... Camtu je lah tiap2 minggu... Cuba la kalo sesekali "Uols, weekend ni jom kita g National Library, da lama x baca pasal geografi Malaysia..."... Kan bagus... Hiks...

So, semenjak fai berpindah ke ganu, dah x de port nak lepak kat KL... Kalo x, tetiap minggu g umah dia kat Ampang... So, oleh kerana da x de port di KL... Sejak akhir2 nih, aktiviti semua betumpu di Klang plak... Lepak umah Man plak... Port baru wooo.... :p Semalam x tau nak g mana, kitorang bersuka ria di taman tema... Ahaaa... G funfair... Owh sungguh terkenang zaman kanak2 dulu...

Dulu kan sangat selalu ada funfair... Di mana2... Ingat lagi dulu masa kecik2... Kalo ada funfair, pasti girang... X saba2 nak g funfair... Naik menda pusing2... Masuk umah antu... Main baling2 pastu dapat teddy bear kecik... Main campak2 bola masuk dalam bakul pastu x dapat apa2... Huuhu... Sangat oldies la kenangan itu...

Dulu masa kecik2 x takut sangat nak naik permainan kat funfair tuh... Girang je lebey... So, smalam kitorang nak la cuba naik benda pusing2 laju sambil jerit2... Mak aih, bila umur mengjangkau ke hampi 30an nih... Nebes nye melebey2... Menggeletar satu badan... Yang menambah nebes nye, bila benda tu da pusing2 sampai atas dan sangat laju, tetiba terdengar bunyi besi cam nak tercabut... Huhhh, sangat ngeri yer... Dan dan terflashback cerita Final Destination... Nanges...


Kalo da ke funfair mesti kena beli token kan... Uihhh, sangat mengimbau kenangan la kat funfair nih... Terbayang masa kecik2, nak beli token x leh banyak2 sebab duit pun x de sgt... Hiks... Uhhh, jom ramai2 serbu funfair nih... Kat Giant Pendamaran Klang... Esok last weh... Jom serbuuuuuu.... :p

Owh... Iqah baru balik dr umrah... Sejuk je mata memandang tgk pic2 dia kat sana... Sangat barakah... :) Tak saba nak pakai jubah dr Mekah... Rasa2 nya, kalo g kuliah pakai jubah tu, okies x?????

mood:~psss, ada iras Umie Aida masa nikah ari tu tak????<--- larikkkkk~

12 comments:

cik panadol said...

funfair zaman skrg dah kurang dapat sambutan...budak2 skrg ni dah xnk layan permainan2 yg sudah ketinggalan zaman tu...tp kalo sy kt funfair, kalo boleh sume benda sy nk naik...

tp apakan daya, ruang dalaman setiap permainan tu sangat terhad...limit utk kanak2 bwh 12 thn jek haha...!

ayin~weeweet said...

fun fair danga bay TERBAEK.

seyes nih!!

tujuhhariseminggu said...

@cik panadol: wuhuhhuh... penah kena rejek nak naik menda kat funfair sebab terlebey berat... huhuuhu....

tujuhhariseminggu said...

@ayin: iye??? kena g nih.. :p

miss lolly a.k.a luvfareda said...

suka naik ayung pusing kat fun fair hik3.

wahh kamu bile p mekah ?

miss faten said...

sungguh girang membaca entry ini ^^
wah sangat girang bermain di FunFair !! nak pegi jugak tapi hidup di Jb dan zaman siber yang kian canggih ini, macam dah kurang tanah untuk mana2 pengusaha FunFair nak buat FunFair ;( aiyayayayii..

tujuhhariseminggu said...

@lolly: teringin nak menang bear besar2 dr funfair... :p

psss... bukan ai ke mekah tu, kawan ai... :p

tujuhhariseminggu said...

@faten: kan... kalo teringin nak main cam funfair tuh, tpaksa la memanjat bukit genting tuh.. :)

ardinihumaira said...

bestnya g funfair.. dni teringin nak pegi. huhu

Whoopz said...

Gwa suke funfair.. Masuk rumah antu kacau antu.. Hahah..
Baling tin.. Urgh.. Memang best ar funfair.. :p

tujuhhariseminggu said...

@dini: eh, ajak la cik lolly... dia kan slalu g funfair kat seberang.. :p

tujuhhariseminggu said...

@whoopz: owh..
series... kalo main baling2 kat funfair mesti x kena... x pahm.. :p