Wednesday, January 20, 2010

Menantu P Ramlee di abai2kan....

Huhhh... Sangat marah diri ini... Tetiba emo2 di kala angin sepoi2 bahasa... Sila lihat vid ini... Pasal menantu allahyarham Tan Sri P Ramlee terpaksa bersusah payah menanggung hidupnye...

TERJAH: Ep 2

Erm, tidak reti utk menempek video di post. Maap...

Yang menjadi persoalanya di sini????
  • Mana perginya duit royalti allahyarham TSPR??? Adakah diambil sewenang2 nya oleh pihak2 tertentu. Weh, shame on u... Makan hasil titik peluh org lain... Sesedap je nak kaut keuntungan dan org yang sepatutnya terima duit itu kesusahan... Meranalah anda dibakar nanti.... <--- sgt emo nih...
  • Kan setiap hari Selasa di kala malam mengambang, TV2 akan menyiarkan kembali cerita2 lama, termasuklah cerita dr TSPR sendiri... Adakah tiada apa2 bayaran... Wah, sonok2 dapat naikkan rating kat TV, tapi untung2 makan sorang... Cit poodaaahh... Sila jelaskan...
  • Lagu2 TSPR sangat malar segar... Dan semestinya banyak yang diputar dan dijual... Duitnye mana??? Takkan satu sen pun family TSPR x dapat????
  • Rasanya sudah sampai masanya pihak kementerian masuk campur. Takkan tiada bantuan khas diberikan kepada lagenda ini. Wah, kalo buat promo utk Msia, bukan main gah sebut nama TSPR... Ujung2, xde apa2 pun keturunan TSPR dapat... Inchek2 YB, sila stop gaduh2 di dewan, dan mulakan kerja anda....
  • Tetiba teringat, biskut Julie's ada wat jualan promo biskut lagenda. Siap ada ganbar TSPR lagik... Ada sumbang2 apa2 ke di situ??? Kalo ada baguslah...
  • banyak lagi wehhh...
Mood:~dengar.... oh jeritan batinku....~

8 comments:

mizara said...

sadis sungguh sadis..hmm

tujuhhariseminggu said...

kan... hurmmm...

Anonymous said...

bkn cite p ramlee setiap ari isnin kul 9 30 pm ke?
anyway, i like....
-k mas-

Pinky Angel said...

anda sungguh concern. syabas!

tujuhhariseminggu said...

Kak Mas: Eh, silap lah plekkss...

Yuun: Ye, sila undi utk election akan dtg yer.. :p

Aki said...

i pernah dapat email pasal benda ni tau!

that email said that dulu Arwah TSPR jual copyright semua karya dia kat org lain.

sbb tu la anak, menantu, dia tak dapat apa pun!

miss faten said...

biasalah people zaman sekrang,
tahu nak kaut keuntungan org atas kesusahan org lain. wadafak.
eh bukan mencarut ekh? ahaha :B

tujuhhariseminggu said...

Aki: Owh, ye ker??? Baru tau...

Faten: Eh, wadafak tu bukan mencarut, maksudnya WA DAh g ke FAKulti.. :p