Monday, January 18, 2010

Gamelan di hujung minggu....


Gamelan??? Pernah dengar gamelan??? Pernah main gamelan??? Herm, sonok weh main gamelan. Disamping mewarisi alat permainan tradisional ini, anda juga dapat menambahkan lagi skil lembut anda... Selaku mahasiswa UKM yang mengetuk gamelan selama 4 tahun, i dikira ok la bermain gamelan... Owh, best oh join Kelab Gamelan Slendro UKM... Dapat g Indonesia and Australia as well...

Practicing gamelan for IUCTT's convocation. Again, walaupun no longer being IUCTT's staff, i masih berkhidmat dengan gigih serta berkarisma utk twintech... Idup twintech <--- dengan harapan EPF dimasukkan... :p Oh, yg baju itam Seow Lin, Anne, Kak Yati n En Nasir... Sila buat bz utk disnap pic utk blog saya... :)

Haaaa, ini dipanggil Bonang... Saya ialah pemain bonang. Kadang2 saya terkenang2 bermain bonang di kala petang... :p Owh, nampak t shirt itam itu, t shirt twintech baru tuh... Masa keje kat situ, x dpt pun baju nih, da abis keje baru dpt... Muka agak sembap kerna latihan start kul 8 am yer... Hohoho...

Lepas ting tong gamelan, g amik Wawa then ke Ampang... Cukur jambul anak Kak Elin, x-IUCTT staff... Sangat teruja hendak ke sana kerana ibu beliau pandai masak yer... Hu3, sangat keji pergi ke kenduri kerna masakan yang dihidangkan... Namun, oleh kerana sangat teruja makan dan memicit2 pipi anaknya, lupa plak nak snap pic anaknye... Apa dahhh... Agaknya, banyak sangat makan kot... Tapi, yg paling best, dapat bunga-gerak2-bila-kena-matahari yg org letak kat keta sebagai souvenir. Best kan...

Owh, singgah di Risda Ampang utk melihat anak Kak Esah pula. Juga x-staff IUCTT... Adik dia kawen kat Dewan Risda, so singgah lah kenduri kawen tu utk menjenguk anaknye pula... Dan yang paling best, kitorang x kenal pengantin itu... He3... Datang ke majlis kenduri tu sbab nak tgk baby Kak Esah je...

Snap pic di Risda... Cam kat muzeum kan... Cuba lehat pose Wawa, seperti kanak2 sekolah di muzuem kan??? Pose i??? Inilah pose cuba-nampak-kurus-tapi-gagal... :p Owh, di dalam lukisan itu, ada wanita bogel sedang menoreh getah... Hu3, sangat seksi ye org zaman dulu toreh getah... Patotla rimau suka terkam... Aummmm...

Haaaiii, sayalah Raisha... Saya anak Puan Aisyah dan En Raflis...

Mood:~kenapa staff IUCTT subur selepas tidak bekerja di sana yer???? Hu3...~

9 comments:

mizara said...

wah wah ally terrer rupanya bab ketuk mengetuk bonang ni..kagum2..irama ketukan dari gamelan sungguh memberi ketenangan dan rasa kedinginan sepoi2 bahasa tuh..

Pinky Angel said...

ko saja bg aku jeles kan?

tujuhhariseminggu said...

mizara: yes... bonar... tapi kadangkala, akibat terlalu asik, sampai tertido sambil bermain gamelan yer.. :p

Yuun: haaaa, jeles???? jeles utk apa??? agak blurr la ptg2 nih.. :p

Anonymous said...

jumpa anda di sana! di sana!
-k mas-

tujuhhariseminggu said...

Kak Mas: kenapa ada dua kali disana tuh???? cam iklan da nih... :p

ALRIS said...

Salam kenal mas. Kunjungan perdana.
Salam

tujuhhariseminggu said...

Alris: Salam perkenalan... Anda dari mana ya?

Anonymous said...

sabtu jgn lupa dik tau.
calling2....
hang plan sampai sana kul brapa?
-k mas-

tujuhhariseminggu said...

Kul 9 kot K Mas... kul 7 dr damai... semangat kan... jumpa di sana... :p