Wednesday, January 27, 2010

Pernahkah anda??? Andakah pernah??? Anda pernahkah???

Pergh... Title sgt memeningkan... Ockay... Begini ceritanya...

Saat menghidupkan enjin keta, tetiba teringat hset tertinggal... Uhh, dahlah umah tingkat tiga... Tanpa elevator... Setelah ditimbang kira dan ditimbal balik, usaha mengambil hset yang tertinggal itu agak tidak berbaloi... Lantas, g lah opis tanpa hset... Sepanjang menjalani kehidupan sebagai seorang pekerja yang berdedikasi, hati tidak tenang ye puan2... Iyolah, baru teringat pasal hset yang tertinggal itu... Di kala ini barulah terpikir, WTH tak g amik hset pagi td... Hu3...

Masa terus berlalu... Makin tidak keruan... Owh, bukan haruan ye, itu ialah ikan yang makan anaknye, ini keruan... Erm, sudah terbayang2 bahawa ramai yang akan call... Iyelah, bajet popular la kan... Sms dr yang tersayang mungkin berbondong2... Huhh, apatah lagi sms dan call yang lain... Huhh, hati makin tidak senang... Habislah kena marah sebab tak angkat phone... Nak wat camna kan, da tertinggal hset kat umah..

Masa yang ditunggu pun tiba... Setelah tumbuk-keluar , terus memecut kereta selaju mungkin... Supaya sampai di umah dengan segera... Yelah, nak tgk hset... Kot2 ada yg penting ke??? Call dr opis Power Root yang mengatakan anda menang sejuta ke???

Sampai je kat umah, terus capai hset dan lantas mengecheck hset dengat tergopoh gapah...

...

...

...

...

...

...

~~~no new messages~~~
~~~no missed calls~~~

...

...

...

Pernahkah anda begini???? Terasa diri ini, walau dicampak ke laut selama seminggu, takkan ada org perasan... Waaaaaaaaaaa...

Mood:~cerita berdasarkan pengalaman org lain... he3...~

5 comments:

Anonymous said...

hahaha...
tu le akibat kalo terperasan glamor.....
nie cite org lain ka or cite hang?
(lupa plak aku nak missed call:D)
- K MAS-

miss faten said...

hahaha. ally ni kisah benar atau kisah tidak benar ?? adakah ally sendrik yang mengalaminya.
anywayy, memang haru kalau terkena tapi jap jap,walaupun xde manusia ingat kita, biarlah kita tahu yang ALLAH akan ingat kat kita, cuma kita je selalu lupa kat DIA.



aaaa. ada kaitan x?? =.=

FaShiHa said...

aku pon selalu begitu..tinggal phone.pastu balik2 tgk takde pon org msg or even miskol..mencik!

tujuhhariseminggu said...

Kak Mas: he3... ala kak mas, buat2 tanya plak..

Faten: Ya, Allah selalu ada... Moga2 dpt rahmatNya... Amin...

Shila: Yeayyyy... Ada geng...

tujuhhariseminggu said...
This comment has been removed by the author.